På ferie til Spanien med en baby

Et nyt familiemedlem ændrer forældrenes liv for evigt. Nogle forældre beslutter at opgive tanken om at rejse de næste par år, indtil børnene er lidt mere uafhængige. Det behøver dog ikke at være sådan, for det er stadig muligt at holde en drømmeferie i Spanien selv med et lille barn.

I mange tilfælde kan forældre føle sig overvældet af tanken om at rejse med en baby, hvor kufferten skal fyldes med bleer, pulvermælk, sterilisator, tøj og medicin til alle tilfælde og så videre. Omvendt siger nogen, at børn op til to år er de ideelle rejsekammerater - de taler ikke, de fleste af dem kan ikke løbe endnu, de sover stadig godt nogle få timer i løbet af dagen, hvilket betyder, at forældrene har lidt tid til at slappe af i solen. 

Når man rejser med et lille barn, er det selvfølgelig nødvendigt med en vis organisation. Men selvom de kræver din fulde opmærksomhed, behøver de ikke underholdning konstant, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at lave planer for vandland, dagsture og andre familieudflugter. Du kan vælge bare at slappe af i din familievenlige feriebolig i Spanien

Hvor skal man rejse med en baby eller et lille barn i Spanien

Afhængigt af feriesmag er her fem forslag til dem, som interesserer sig for natur, kultur, sport, solbadning, weekendture samt noget for dem, som holder af ekstra god mad.

 

1. Gran Canaria, De Kanariske Øer

 

Puerto de Mogan, Gran Canaria

 

Gran Canaria er en af de grønneste øer af De Kanariske Øer. Og hele 40% af øen er beskyttet område. Der er mange turistruter og byer gemt mellem de mange grønne bakker, hvilket gør det nemt at have en aktiv ferie sammen med et lille barn. Hvis du bor i en lejlighed i Las Palmas de Gran Canaria, bør du gå en tur i en af ​​de lokale parker og finde tid til at besøge hipsternes restauranter i Las Palmas.

 

Tejeda, Gran Canaria

 

Hvis du kan lide at vandre rundt i charmerende byer, så stop ved Puerto de Mogán. De mere eventyrlystne kan vælge at binde babyen fast i en bæresele og vandre på en af ​​de forskellige ruter, som er anlagt i bjergene, herunder Arreucas eller Tejeda.

 

2. Fuerteventura, De Kanariske Øer

 

Surf, SUP, cykler, vegetariske spisesteder, hvide huse, kaktusser og vulkaner. Fuerteventura er en drømmeø for forældre, der elsker at dyrke sport og samtidig værdsætter en afslappet atmosfære. Indkvartering i Corralejo er ideel til dem, der ønsker at undslippe rutinen og dagligdagens trummerum og opleve “øliv”  afslappende omgivelser. Her kan du også opleve de fantastiske strande på Fuerteventura.

 

 

Overvej De Kanariske øer til en ferie med småbørn, især hvis du har børn under 2 år, og dermed kan rejse uden for skoleferierne, hvilket betyder, at du måske kan finde billigere boliger på De Kanariske Øer og billigere fly. Temperaturen i efteråret og vinteren er også behagelig for små børn. Og udenfor skoleferien er byerne og strandene tilmed mindre overfyldte, så du kan nyde en afslappet familieferie.

 

3. Madrid

 

 

En weekend tur til et af de mest interessante og inspirerende steder i Europa kan godt lade sig gøre selv med et lille barn eller en baby. Madrid har et meget godt ry, når det kommer til familieferier. Der er et stort udvalg af ferielejligheder til leje i centrum af Madrid, og denne by har masser af attraktioner og seværdigheder for folk på udkig efter kulturel underholdning foruden at være kendt for at huse noget af den bedste gastronomi i landet.

 

Malasana, Madrid

 

Madrid har en overflod af tapasbarer, gratis attraktioner og allestedsnærværende parker. Det er også berømt for sine mange trendy pubber, alternative butikker og børnevenlige steder, hvor babyer er velkomne.

 

4. Menorca, Balearerne

 

 

Drømmer du om fred og ro på De Baleariske Øer, men er du bekymret for de store menneskemængder på strandene på Mallorca eller Ibiza? Den lidt mindre kendte ø Menorca er ikke kun fantastisk til ferie med ældre børn, men som mindre overfyldt og mere eksklusiv, vil det også appellere til forældre med yngre børn. Menorca har mange familievenlige strande samt små intime bugter, beskyttet af træer og skov, som garanterer skygge og afkøling selv på varme dage.

 

 

Hvis du spekulerer på, hvor du skal bo på Menorca, er øen ikke stor, og hvis du lejer en bil, kan du nemt udforske hele øen. Men hvis du vælger at bo i en større byer, såsom Ciutadella eller Mao, vil restauranter, barer og butikker være inden for gåafstand fra din feriebolig på Menorca.

 

5. San Sebastian, Baskerlandet

 

 

San Sebastian har et fremragende ry blandt madglade besøgende. Denne idylliske by er omgivet af bakker og havet, hvilket sikrer uforglemmelig udsigter fra stort set alle punkter. Bo i San Sebastian og vandre rundt i byen, besøge moderne pubber og utallige traditionelle barer, der serverer lækre pintxos (baskiske tapas), hvor turister og lokalbefolkningen mødes væk fra hverdagens opgaver for at hygge sig med deres familie og venner når som helst på dagen.

Familieferie med et lille barn - hvordan organiserer du ferien?

1. Til din første ferie med et spædbarn, er det ofte bedst at vælge en destination, der ikke er for langt hjemmefra, så rejsen ikke er alt for lang. Tænk på årstiden for at undgå meget overfyldte steder og undgå steder med meget høje temperaturer, da dette ofte vil være ubehagelig for din baby. 

Barn ombord på fly

2. Hos de fleste flyselskaber er det gratis at medtage et barn under 2 år, og du behøver ikke plads til dem. Før du foretager en reservation, er det værd at undersøge flyselskabets specifikke politik for børn under 2 år. Det er en god ide at spørge om muligheden for at have ekstra bagage med, et barnesæde eller et ekstra sæde, hvis det ville være tilgængeligt. 

vugge ombord på et fly

3. Hvis du ikke vil forstyrre din babys soverutiner, er det værd at se, om du kan bestille et sted at sætte en vugge. Antallet af pladser med en vugge er ofte begrænset på en flyvning. Ikke alle fly har dog denne mulighed, så vær opmærksom på dette, når du vælger et flyselskab, og husk at vægtgrænsen for vuggen er 11 kg.

4. De fleste flyselskaber giver forældre med små børn mulighed for at gå ombord på flyet udenom køen. Det er også værd at undersøge, om der er mulighed for en hurtigkø ved paskontrol og sikkerhedskontrol. Dette afhænger af lufthavnen.

Børns bagage

5. Når du planlægger en ferie til Spanien med små børn, bør du overveje, hvad du selv skal medbringe, og hvad du potentielt kan købe på ferien. Begræns antallet af bleer, klude og solcreme lotion, da de let kan købes i udlandet, og du får mere plads i din bagage til vigtigere ting. 

Hvor skal du bo med et barn

6. En af de vigtigste faktorer ved planlægningen af ​​en ferie med et lille barn eller en baby er valget af indkvartering. Hvis du allerede har planlagt en tur og ved, hvor du vil hen, hvad du skal se og hvad du skal lave, så søg efter indkvartering nær de steder, der er markeret på dit kort. Når dit barn falder i søvn, så er det om at komme ud og udforske steder til fods. Med en sovende baby i barnevogn kan du nå at opleve en masse.

En gåtur i byen

7. Da små børn har brug for rutiner og ro, er det værd at overveje, hvor du vil bo. Når du lejer en lejlighed, tænk på de områder, hvor du kan slappe af, når barnet sover, for eksempel en spansk villa med terrasse og privat pool. På grund af uforudsigeligheden af ​​en babys rutiner og ikke mindst sult er det bekvemt at bo i feriebolig, hvor der er adgang til et køkken, og der kan tilberedes mad på ethvert tidspunkt af dagen til glæde for hele familien. 

En bæresele kan være en forældres bedste ven

8. En klapvogn er vigtig på enhver tur med småbørn. En bæresele kan også være ideel, særligt hvis du planlægger at gå på stenede gader, besøge byer med mange trapper eller smalle gader. Den kan også være nyttig i lufthavnen, når du har dine hænder fulde af tasker.

9. Husk at have det sjovt og få mest muligt ud af det tidspunkt, hvor du har kontrol over situationen. Før du ved det, er din baby bliver til et større barn, der ønsker at styre, hvad du laver på din ferie. En tur med et lille barn giver dig mulighed for at vælge en destination, der interesserer dig. Hvis du slapper af, vil en baby ofte gøre det samme og tilpasse sig den nye situation, og du kan nyde uforglemmelige øjeblikke samme med hele familien.