Verdens bedste strande - Spanien slår verdensrekord i Blå Flag i 2015

Hele 577 spanske strande har fået tildelt det Blå Flag i 2015. Spanien slår dermed verdensrekord i at have flest Blå Flag nogensinde.

Ud af de 577 flag er101 af dem tildelt lystbådehavne (7 færre end sidste år).

Strand på Mallorca, Spanien

De spanske strande og lystbådehavne fik således i alt 4 Blå Flag mere end i 2014. 

Det Blå Flag er en form for internationalt miljømærke som tildeles strande og havne, der opfylder bestemte krav til vandkvalitet, sikkerhed, service og miljøinformation. Ideen til det Blå Flag blev lanceret i 1985 af franske miljøforkæmpere med henblik på at beskytte havmiljøet. Et par år senere begyndte fænomenet at brede sig ud i Europa.

Siden FEE (Foundation for Environmental Education) begyndte at uddele Blå Flag i 1987 har Spanien ligget øverst på ranglisten, og hvert sjette af samtlige verdens Blå Flag vajer over en spansk strand.

Det betyder, at hvert femte af Spaniens strande nu kan bryste sig af at have fået det anerkendte kvalitetsstempel.

Fuerteventura, Los Charcos, El Cotillo

Internt i Spanien fører den nordlige region Galicien - igen - med 131 Blå Flag, fulgt af Valencia med 120 flag, Andalusiens 95 Blå Flag og Cataloniens 89 flag.

I Andalusien, som er en af de mest populære destinationer når det gælder strandferier, ligger Cádiz-provinsen i front med 31 flag. Dernæst følger Almería (26), Malaga (22), Huelva (12) og Granada (4).

Den største overraskelse i år er De Baleariske Øer, som mistede 11 af deres 85 flag. Til gengæld høstede Galicien 8 flere flag i år, mens Murcia fik 5 ekstra.

verdensranglisten ligger Tyrkiet på andenpladsen med 436 Blå Flag, fulgt af Grækenland (395) og Frankrig (379).

Fuerteventura - Corralejo-stranden