Tapa del Toro - autentisk tapasbar i København

Tapas BarcelonaEnhver der har været i Spanien ved, at tapas ikke bare er en ret - det er en social begivenhed.

En ægte oplevelse af tapas må gerne være løssluppen og lettere kaotisk. Med små retter i varme lerskåle, små gafler og små fadølOg ikke mindst godt selskab!

På Tapa del Toro er du garanteret en autentisk oplevelse: Her kan du prøve nogle af de bedste, traditionelle tapas - og der tales spansk, spilles flamenco og snakkes højlydt.

Så snart bagdelen rammer barstolen er det som at befinde sig i hjertet af Spanien! 

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor de spanske tapas stammer fra, kan du se med i denne video (ellers kan du springe direkte ned til interviewet med Daniel Balbuena fra Tapa del Toro):

 

Det er en kunst at importere et lille stykke spansk kultur og plante det midt i den danske hovedstad. Men i Torvehallerne, omgivet af markedsstemning, grøntsagsboder og fiskehandlere, er Tapa del Toro i sit rette element.

Grøntsager, Torvehallerne i KøbenhavnKommer du til Spanien, kan du opleve den samme stemning på de lokale markeder, eksempelvis på Mercado de Atarazanas i Málaga. Markederne er stedet hvor du finder de friskeste råvarer, mest farvestrålende krydderier og skønneste dufte. Det er stedet, hvor sociale relationer plejes og nye kontakter skabes.

I Torvehallerne i hjertet af København er det intentionen at genskabe denne helt særlige stemning. Og med duften af det spanske køkken, der siver ud fra Tapa del Toro, er tonen slået an.

Tapasbaren Tapa del Toro i Torvehallerne KBHManden bag baren er Daniel Balbuena, som er daglig leder i Tapa del Toro. Han er født i Danmark, men hans familie stammer fra Malaga i Sydspanien. Med professionalisme og hjertevarme deler han ud af klassiske spanske delikatesser til de mange danskere - og spaniere! - der hver dag finder vej til baren.

Vi har talt med Daniel Balbuena om historien bag Tapa del Toro, og om hvordan han har været med til at implementere et stykke spansk madkultur midt i den danske højborg for Palæo og Nordisk Mad.

Daniel Balbuena, ejer af Tapa del Toro i Torvehallerne

Hvordan kan det være, at en spanier som dig har slået dig ned i Danmark?

Jeg er jo kun halvt spansk, på min mors side... Jeg havde egentlig tænkt at tage tilbage til Spanien, men så kom finanskrisen, og jeg besluttede at blive i København. Herfra kan jeg bidrage til den spanske økonomi ved at sælge produkter fra Spanien.

Har det været en udfordring at vække danskernes tillid og kærlighed til det spanske køkken?

Nej, egentlig ikke. Danskerne har i mange år rejst til Spanien, og nu har de endelig fået et sted, som minder om det, de kan finde i Spanien. Det første de siger, når de kommer her, er at det ligner noget, de har set i Barcelona eller Madrid. Ikke kun maden, men også stemningen.

Efterhånden har mange danske restauranter “tapas” på menuen, men det er ofte meget langt fra de spanske tapas. Når jeres danske kunder kommer her, ved de så hvad en ægte tapa er?

Nej, de ved ikke, hvad en ægte tapa er ;-) Og de danske kunder kommer ofte allerede fra kl. 10 om morgenen [tapas i Spanien spises normalt fra om eftermiddagen, red.] ;-)

Hvilken af jeres tapas er danskernes favorit?

Uh, der er mange! De friterede blæksprutteringe er meget populære - og de er de bedste i hele landet! Vores montadito [brødskive med fyld, red.] med "pescadito salsa" (friteret smelt med chili, hvidløg, persille og citron) er uden tvivl den mest populære - folk kommer langvejs fra for at spise den.

Jeres køkken er helt åbent, så man kan se, når I tilbereder maden - har I overhovedet nogen køkkenhemmeligheder?

Tja, med så lille et køkken er det svært at skjule noget... men jeg har da en flaske Palo Cortado, som ikke er med på menuen, og som jeg kun deler med folk, der virkelig forstår at nyde en ægte spansk sherry!

Tapa del Toro bar i Torvehallerne, København
Der kan lige blive plads til fem ansatte i baren ad gangen. De arbejder skulder ved skulder foran de betagede kunder, der kan oparbejde appetit med lidt autentisk showcooking.

Det spanske køkken har vundet danskernes hjerte - og er man nysgerrig efter at lære mere om tapas, kan denne video om tapa'ens historie anbefales.

Tapa del Toro kan besøges inden for Torvehallernes åbningstider:

Man-tors: 10-19
Fredag: 10-20
Lørdag: 10-18
Søndag: 11-17

Torvehallerne i KøbenhavnTorvehallerne KBH, Frederiksborggade 21, 1360 København K