Tapas i København - La Valenciana

Den lille tapasbar La Valenciana kan snart fejre et års fødselsdag.

Spisestedet ligger ved Nørreport i et lille kælderlokale påFrederiksborggade, men det kunne lige så godt ligge i en hvilken som helt spansk by. Lokalet er lille og hyggeligt, med fire små borde og en god, intim stemning. På hjemmesiden kan der reserveres bord til op til fire personer ad gangen.

tapas bar valenciana

Tapas uden dikkedarer

La Valenciana er startet af spanierne Amparo og David, og visionen er at lave klassiske tapas uden dikkedarer. Simpelt og godt til en rimelig pris.Menuen består af ca. 15 forskellige kolde og varme tapas,som kan variere fra dag til dag efter kokkens ønsker og udbuddet af råvarer. De enkelte tapas koster omkring 50 kr. stykket.

La Valenciana tilbyder ogsåforskellige menuer, bl.a. en med 14 forskellige tapas til 299 kr. pr. person og en lidt mindre menu til 299 kr. for to personer. Til frokost kan man benytte sig af deres frokosttilbud på fem tapas, eller lægge besøget i weekenden,hvor der serveres paella til frokost.

Der er både rødvin, hvidvin, spansk cava og sherry påmenuen, to-tre slags af hver.Vi prøvede en flaske af husets vin, en udmærket tempranillo fra Marques de Somera (2011), og den 14-retters tastingmenu.

Klassisk spansk mad

Blandt de kolde tapas fik vi tre slags montaditos (flutes med skinke, ost og chorizo) og ensaladilla rusa (mayonnaisesalat med kartofler og tun - ikke at forveksle med den danske rødbede-version af russisk salat). Simpelt, men smagfuldt!

tapas montaditos valenciana

Derefter kom en tallerken med to kroketter (med henholdsvis skinke og fisk), blæksprutteringe og en empanada med tun. Veltillavet, rustikt og med god smag.

De varme tapas var albondigas (kødboller) og patatas bravas(friterede kartoffelstykker med chilidressing og hvidløgsmayo). Der var ikke en finger at sætte – udover måske, at der godt måtte være mere af det!

kødboller, albondigas, valenciana

Desserten var en typisk flan med vanille – med rigeligt vanillekorn!

Det er kokken selv, der står for serveringen. Betjeningen er sød og opmærksom, men naturligvis lidt travl, når alle bordene er fyldt. La Valenciana er et rigtig fint sted at få tapas. Det er ikke prangende, men derimod simpel, veltillavet mad med god smag.

Velbekomme - eller bon profit, som man siger i Valencia!

Er du blevet nysgerrig efter at vide mere om Valencia? Læs mere om Valencia her.

Information om Valenciana

Besøg Valencianas hjemmeside.

Frederiksborggade 37, 1360 København

Mail: bestilling@valenciana.dk

Telefon: +45 3410 1112

Åbent kl. 14-22