Nyd en familieferie i Tossa de Mar

Tossa de Mar er det perfekte sted at nyde en familieferie på Costa Brava. Byens gamle del fra middelalderen er omgivet af imponerende mure, der rejser sig op nede fra havet, hvilket gør Tossa de Mar til en af ​​de mest charmerende landsbyer på Costa Brava. 
 
Muren rundt om Tossa de Mar
 
Her giver vi dig de bedste tips til en ferie med børn i Tossa de Mar Familie:

Middelalderpragt i Vila Vella

Ud over de fantastiske strande, byder Tossa de Mar også på middelalderbyen Vila Vella. Inde bag de tykke mure findes en myriade af brostensbelagte gader og smukke typiske huse i middelhavsstil.  At besøge Vila Vella i Tossa de Mar er som at rejse tilbage i tiden. Her synes tiden at have stået stille siden 1100-tallet, og charmen fra dengang præger stadigvæk bydelen.
  
I dag er Vila Vella den eneste middelalderby på den catalanske kyst, som er omkranset af den originale forsvarsmur. Mange af bygningerne har smukke gotiske vinduer og vidner om en velhavende fortid. Byen er fuld af håndværk butikker og restauranter har specialiseret sig i lokale retter, og her er en helt speciel atmosfæren i denne flotte bydel. 
 
Vila Vella ved Tossa de Mar
 
I hjertet af Vila Vella finder vi det kommunale museum i Tossa de Mar, der ligger i en bygning fra det fjortende århundrede, som er kendt som Casa Falguera eller Cal Governador. Det var her at tienden blev indsamlet i middelalderen. Det kommunale museum i Tossa de Mar var det første moderne kunstmuseum, som åbnede i Spanien. Her er en udstilling af Marc Chagall og André Massón, hvor værkerne især er inspireret af det lokale landskab. Museet har også en arkæologiske udstilling, hvor der er udstillet fund fra området Els Ametllers. 
 
For at opleve alt hvad Tossa de Mar har at tilbyde, er den bedste løsning at bestille en feriebolig til hele familien i Tossa de Mar. Så er du sikker på, at du har alt, hvad du behøver, så både voksne og børn får en fantastisk ferie. 

Udsigten fra voldene

Når solen er nedadgående, er det fantastisk at nyde solen synke og havets brise fra toppen af murene omkring Vila Vella i Tossa de Mar. Muren har en omkreds på 300 meter, og at gå en tur her er en skøn og mindeværdig oplevelse. Langs turen passeres forskellige tårne, som stadigvæk er flot bevaret foruden resterne af den gamle kirke Sant Vicenç, som ligger ved en imponerende klippeskrænt, der er 50 meter høj. 
 
Rester af den gamle kirke Sant Vicenç
 
Det er også værd at besøge fyret i Tossa de Mar, som ligger på det højeste punkt og er bygget på resterne af et gammelt slot. I fyret er der indrettet et museum, Centro de Interpretación de los Faros del Mediterráneo, som huser alle former for oplysninger og detaljer om de mange forskellige fyrtårne langs ​​Middelhavets kyst.

En tur til den gamle romerske by Turissa

Et andet interessant besøg for hele familien er ruinerne af den romerske villa i Els Ametllers. De ligger på en bjergskråning ud mod havet i udkanten af ​​Tossa de Mar, og bærer vidnesbyrd om byens oprindelse. Selvom området ikke er meget stort er det værd at besøge og gå en tur gennem antikke gader og se resterne af de termiske bade, mosaikker og mange andre ruiner, som er mere end to tusinde år gamle. På en af mosaikkerne fandt man navnet “Turissa” indgraveret, hvilket har givet byen Tossa de Mar sit navn. 

Muren i Tossa de Mar

Familiesjov i forlystelsesparker

Rundt om Tossa de Mar findes der flere sjove forlystelsesparker, som er helt perfekte til en underholdende dag med familiesjov. En af de populære parker er Gnomo Park, som er skabt som en underholdende verden med små løjerlige figurer. Parken ligger i nabobyen Lloret de Mar, kun 20 minutters kørsel fra Tossa de Mar.

Parken dækker et område på 40.000 kvadratmeter, hvor der tilbydes alle former for underholdning såsom legepladser, eventyrbaner, en række spil, golf og områder for de ældre. Og så underholder Parkens gnomer med masser af sjove narrestreger.

Aquabrava, Costa Brava

I Lloret de Mar ligger også badelandet Waterworld, hvor der er underholdning for hele familien. Her findes bølgepools, rutschebaner, jacuzzi, børneområdet og meget mere. Her er aktiviteter for alle til en hel dags underholdning.

Tjek hjemmesiden for Waterworld, hvor der er fordelagtige tilbud for familier med børn, og som også omfatter transport med tog, eller fra det sted som du bor. Med i billetprisen er også gratis adgang til Aquabrava, som er endnu et fantastisk badeland på Costa Brava. 

Aquabrava, Costa Brava

Paintball Can Garriga

Overrask dine børn med en anderledes og tempofyldt dag! Jagt hinanden med farvede kugler. Besøg Paintball Can Garriga i Tossa de Mar, hvor børn mellem 7 og 13 år også kan føle adrenalinen ved at spille paintball, fordi centeret også har mindre kugler, som går let i stykker, og det derfor næsten kan mærkes, når de går i stykker og farver den ramte person. 

Alle familiemedlemmer kan deltage i denne underholdende leg, ​​hvor følelserne sidder udenpå tøjet. Her skal man være god til at skjule sig, lægge en god strategi og flytte sig rundt på banen meget omhyggeligt, mens modstanderne nedkæmpes. Hvad med en kamp mellem børn og voksne? Helt sikkert en oplevelse, som både børn og voksne sent vil glemme.

Udsigt fra Tossa de Mar

Gåtur langs kysten

Kyststrækningen, som adskiller Tossa de Mar fra Lloret de Mar er fuld af klipper og skjulte strande. Langs hele kysten på Costa Brava går der en vandresti, som er kendt som Camí de Ronda. Herfra er der en utrolig smuk panoramaudsigt, som hele familien helt sikker vil nyde. Tag turen til fods eller på cykel.
 
Oprindeligt blev Cami de Ronda brugt til at overvåge kysten og advare beboerne langs kysten, når der var piratangreb. Fiskerne brugte den til at få adgang til de bugter, hvor deres både lå sikkert fortøjret mod vinden og havets kræfter. Derfor løber Cami de Ronda langs hele Costa Brava. I dag er meget af stien sat i stand og udgør nu en vidunderlig vandresti langs kysten ofte i skygge af ​​fyrretræer. 
 
Cykel på stranden
 
I Tossa de Mar anbefaler vi, at du følger Camí de Ronda mod syd, da denne tur ikke er vanskelig, og udsigten er fantastisk. Har du og familien brug for en pause og eventuelt en afkølende dukkert, er der mange skønne strande langs ruten, hvor der kan tages et tiltrængt hvil. Har man lyst til at tage turen på cykel, kan cykler nemt lejes hos en af ​​de lokale operatører såsom Jimbo Cykler (http://www.jimbobikes.com), som også gerne informerer om de bedste ruter omkring Tossa de Mar.
 
Hvis du vælger at gå i nordlig retning, vil du opdage pragtfulde bugter foruden storslåede udkigspunkter som Sant Jaume, som ligger kun 1 km væk fra byens centrum. Fra dette punkt er der en forbløffende smuk udsigt ud over byen og Costa Bravas klipper. Tossa de Mar tilbyder mange spændende muligheder til en spændende og sjov ferie i en af de smukkeste middelalderbyer i hele Spanien

Parc de Sa Riera: den grønne lunge i Tossa de Mar

Det vigtigste grønne område i Tossa de Mar er uden sammenligning parken Sa Riera, som strækker sig over 5 hektar jord og ligger meget tæt på byen. Parken har både flere legepladser og mange borde og bænke, så de besøgende kan nyde en picnic i det fri. Sa Riera parken er det perfekt sted at slentre, slappe af og lade børnene more sig i det fri.

Men også omgivelserne er meget smukke med en bred palet af både blomster og træer. Nogle af de mere særegne træer har sågar fået navne. Det gælder for blandt andet et meget gammelt egetræ, som er meget afholdt af lokalbefolkningen og kaldes Buen Retiro

Parc de Sa Riera

Et blåt paradis på strandene ved Tossa de Mar 

Strandene i Tossa de Mar er af en sådan skønhed, at den franske maler Marc Chagall beskrev byen som "det blå paradis". I centrum ligger Playa Grande, den største strand i Tossa de Mar, med sit klare og rolige vand, gyldne sand og alle tænkelige faciliteter.
 
Kysten ved Tossa de Mar
 
Benyt stien Camino de Ronda til at opdage byens billedskønne strande. Mod syd ligger mageløse strande som Santa María de Llorell eller charmerende bugter som Figuerola eller Llevado. I nordlig retning ligger også fantastiske strande, omend meget vildere og uberørte, hvor du kan nyde stilheden og naturens egen skønhed. Bugter som Salionç, Givarola eller Futadera er sande paradiser med krystalklart vand, flankeret af klipper og frodig vegetation.
 
Det er muligt at tage en båd fra Playa Grande ud til de fleste af det mere afsidsliggende strande og bugter. Mange af bådene har en glasbund, så man undervejs kan nyde den livlige og spændende havbund, og mange af bådene sejler også ind til nogle af de mange grotter, som gemmer sig i klippevæggene langs kysten. 
 
Fæstning i Tossa de Mar
 
Lad ikke dit udstyr til snorkling blive derhjemme, fordi havbunden ved ​​Costa Brava er fabelagtig og fuld af liv, så det er en stor oplevelse at snorkle her. Husk, at mange af områdets strande og bugter ikke tilbyder nogen former for faciliteter, så det er en rigtig god ide at medbringe nok mad og vand, hvis man ønsker at tilbringe hele dagen på stranden med familien. 
 
Gran-stranden i Tossa de Mar
 
Tossa de Mar er en favorit for mange forældre, som ønsker at nyde en familieferie på Costa Brava. Vila Vella med sine fantastiske strande og flotte omgivelser gør dette til et meget attraktiv sted at holde ferie. 
 
Udover at være en destination for sol og strand, har Tossa de Mar også en spændende historie og den pragtfulde middelalderbydel Vila Vella, som er smukt omgivet af imponerende mure. Reserver din feriebolig i Tossa de Mar og gør dig klar til at nyde nogle uforglemmelige dage med familien.