De bedste museer i Valencia

Blandt de store attraktioner i byen Valencia er dens rige kulturelle arv. Valencia, den tredjestørste spanske by målt på størrelsen af befolkningen, har op til 35 forskellige museer, alle med forskellige emner, hvor de besøgende kan fordybe sig i kunst, kultur, historie og byens mange traditioner. I denne guide gennemgår vi de bedste museer, som du kan besøge på din ferie i Valencia: malerier af anerkendte kunstnere, håndværk, moderne kunstudstillinger, det største videnskabsmuseum i Europa eller endda et museum om "Fallas".. I Valencia er der noget for enhver smag!

IVAM - Instituto Valenciano de Arte Moderno (Valenciansk institut for moderne kunst)

IVAM - Instituto Valenciano de Arte Moderno (Valenciansk institut for moderne kunst)

Instituto Valenciano de Arte Moderno, kendt som IVAM, har en permanent udstilling med over 11.000 kunstværker herunder malerier, tegninger, skulpturer og fotografier. På dette museum udstilles der forskellige værker af maleren Joaquin Sorolla, som blev født i byen, Julio González eller Pablo Picasso på de midlertidige udstillinger, som skifter jævnligt i løbet af året.

Der arrangeres også gratis aktiviteter hver måned, såsom bog- og poesioplæsninger, filmvisning, musikgrupper og detaljerede præsentationer af lokale værker. 

I kælderen kan du se en stor del af den gamle bymur fra middelalderen, der blev opdaget under opførelsen af ​​den bygning, der huser museet. En anden af ​​de store attraktioner er biblioteket, der rummer op til 47.000 fuldt tilgængelige dokumenter.

Adresse: IVAM, la calle Guillem de Castro, 118, Valencia.
Hjemmesidehttps://www.ivam.es/en/

El Museo de la Catedral de Valencia (Museum i Valencias katedral)

El Museo de la Catedral de Valencia (Museum i Valencias katedral)

Katedralen Santa Maria de Valencia er en af ​​de obligatoriske monumenter for sightseeing i byen. Museet blev grundlagt i 1761 og ligger i hjertet af kapellet Santo Cáliz. Her findes malerier fra det femtende og sekstende århundrede, og de mest kendte er to malerier af Goya fra 1799. Katedralen blev bygget ovenpå en gammel moské, som igen blev bygget på et gammelt romersk tempel, så museet i sig selv har en fascinerende historie. I dag dominerer katedralen stolt byen og troner på den smukke Plaza de la Reina. Vi anbefaler at klatre helt op i toppen af det ​​51 meter  høje klokketårnet “El Miguelete” for at nyde den smukke udsigt over byen. Men husk, du skal overvinde alle 207 trin for at komme til toppen.

Adresse: Plaza de la Reina, 46003 Valencia.

Museo de Ciencias Príncipe Felipe - Ciudad de las Artes y de las Ciencias (Prins Felipes Videnskabsmuseum - Kunst og Videnskabsby)

L´Umbracle - en anderledes indendørs have med cafe

Kunst- og videnskabsbyen i Valencia er måske det mest kendte symbol på byen. Det er ikke et museum, men derimod et naturvidenskabeligt og kulturelt fritidskompleks, som består af flere bygninger i en smuk futuristisk arkitektur. I en af bygningerne ligger Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, som giver de besøgende en sjov interaktiv rundtur i den ​​teknologiske og videnskabelige udvikling frem til i dag på mere end 26.000 kvadratmeter. Det er et af de største videnskabelige museer i Spanien. I Ciudad de las Artes y de las Ciencias findes også andre lige så fascinerende bygninger såsom Oceanogràfic, et imponerende akvarium eller L'Hemisferic, som huser en fantastisk biograf, Agora og L'Umbracle, hvor der afholdes alle former for begivenheder. Du kan leje en feriebolig i Valencia, meget tæt på havet og herfra nyde en dag med underholdning og familiesjov i Ciudad de las Artes y de las Ciencias.
 
Adresse: Avenida Autopista del Saler 1-7 46013 Valencia.

Museo Fallero (Museum for Fallas)

Museo Fallero (Museum for Fallas)

Dette museum, originalt og enestående i sin art, er relateret til en af ​​de mest utrolige begivenheder i Valencia og sikkert Europa: Fallas i Valencia, som afholdes hvert år i løbet af marts måned. Las Fallas er gigantiske satiriske statuer, som bygges i løbet af året af papmache. Derefter udstilles de ved “Plantá”, som finder sted den 15. marts. I løbet af eftermiddagen den 19. marts afholdes "cremà" (på spansk “quema”, som betyder “brænde”), hvor alle statuer brændes, undtagen en, nemlig vinderen. Siden 1934 er nogle fallas blevet reddet fra flammerne via en afstemning, og disse udstilles på museet og udgør i dag en stor samling. Museo Fallero ligger i et tidligere kloster, der tidligere blev brugt som kaserne og militærhospital. Museet ligger meget tæt på Ciudad de las Artes y las Ciencias, området for kunst og videnskab.
 
Adresse: Museo Fallero, Calle Monteolivete, 4, Valencia

Centro del Carme: Cultura Contemporánea (Moderne kultur)

Centre Del Carme : Cultura Contemporánea Valenciana ( Moderne kultur i Valencia)

I det historiske centrum finder vi dette tidligere kloster, der blev grundlagt i 1281 og i dag huser Center del Carme, et kulturelt centrum for moderne kunstudstillinger. Museet har et omfattende program af aktiviteter og udstillinger, som arrangeres af Consorcio de Museos de Valencia (CMCV). En gåtur rundt i denne bygning er meget behagelig, da den består af meget rummelige værelser med udsigt over en indre gårdhave fuld af blomster og vegetation. Der er også et særligt rum til mindre børn. 
 
Adresse: Calle Museo, 2, 46003 Valencia / España

Casa de las Rocas : Museo del Corpus Christi (Museum for Corpus Christi)

Museo del Corpus Christi (Museum for Corpus Christi)

Dette sted er dedikeret til fejringen af ​​Corpus Christi, en af ​​de meget dybt forankrede traditioner i Valencia. Oprindelsen af ​​dette museum går helt tilbage til 1434, og det blev oprettet med det formål at bevare de forskellige elementer og genstande, der blev brugt under festlighederne. Hver juni går medlemmerne af byens forskellige broderskaber gennem byen i en fantastisk parade med overdådige udsmykkede opsatser, og andre figurer og religiøse genstande bærer ligeledes gennem gaderne i centrum. På dette museum udstilles disse figurer og elementer, der er en del af processionerne i Corpus Christi, så her kan du komme tæt på historien og traditionen bag denne fest.

Adresse: Calle Roteros, 8 - 46003 - Valencia

Museo de Bellas Artes de Valencia  (Valencias museum for finere kunst)  

Udstilling på Museo de Bellas Artes de Valencia

Hovedkvarteret for Museo de Bellas Artes i Valencia ligger i det elegante palads Saint Pius V, som blev bygget mellem det 17. og 18. århundrede. Dette er en af ​​de vigtigste museer i Spanien, og her kan du finde værker af mestre som Diego Velázquez, El Greco, Goya, Joaquin Sorolla og Ribera. Samlingen blev påbegyndt i 1768 og er gradvist blevet beriget og udvidet med malerier, litografier og skulpturer fra alle tidsaldre. 

Museet har nu en restaurant, hvor du kan nyde lækre tapas og forfriskninger under dit besøg.

Adresse: Museum of Fine Arts, Calle San Pio V, 9, Valencia.

Museo de Ciencias Naturales de Valencia (Valencias naturvidenskabelige museum)

Fossiler på Museo de Ciencias Naturales de Valencia, Valencias naturvidenskabelige museum

Dette museum, der ligger i hjertet af den hyggelige have Jardines de Viveros, vil være en spændende og anderledes oplevelse for hele familien. Museet giver de besøgende en fascinerende rejse gennem de forskellige faser af Jordens historie fortalt med mange fossiler og skeletter af dyr, der i dag er uddøde. Museet blev skabt med det formål at udstille regionale videnskabelige opdagelser. Endvidere viser museet i et separat område udviklingen af de lokale naturlandskaber og økosystemer omkring Valencia.

Adresse:Museo de Ciencias Naturales, Jardines de Viveros de Valencia.  
Hjemmeside: http://www.mncn.csic.es/

MuVIM: Museo Valenciano de la Ilustración y de la Modernidad (Museum for illustration og modernitet)

Udstilling på Museo Valenciano de la Ilustración y de la Modernidad (Museum for illustration og modernitet)

Valencias Museum for illustration og modernitet blev bygget på resterne af nogle antikke bygninger, hvoraf de vigtigste blev bevaret. Kontrasten mellem den modernistiske arkitektur og de ældste rester af den tidligere bygning udgør et museum, der brillerer ved dets originalitet. Museet indeholder forskellige midlertidige udstillinger, som skifter i løbet af året og med emner så varierede som design, fotografering, tegning og reklame. Museet udstiller udviklingen i nutidskunst og udvikling af koncepter og avantgarde-ideer. Derfor er et besøg her altid en ny oplevelse.  Museet ligger meget tæt på det smukke centrale marked i Valencia, og det er et ideelt sted at smage den fremragende lokale gastronomi efter at have besøgt museet.

Adresse: Gillem Castro, 8 / Quevedo 4, Valencia.

El Museo Nacional de la Cerámica (Nationalmuseet for keramik)

Museo Nacional de Cerámica (Nationalmuseet for keramik)
 
Spanien er berømt for sit keramik og sine traditionelle mosaikker. Museo Nacional de Cerámica er det ideelle sted at få indblik i alle hemmelighederne bag denne kunstart og se nogle eksempler på denne traditionelle kunst. Desuden udstilles dekorative kunstværker som møbler og traditionelt tøj.
 
Museet er beliggende i Marqués de Dos Aguas storslåede palads fra det 18. århundrede, så elskere af klassiske bygninger vil helt bestemt nyde  de smukke høje vægge dekoreret med stuk og malerier i loftet, foruden møbler og kunstværker, som samlet viser den elegante livsstil Valencias aristokrati levede før i tiden. Slottet er en af ​​de arkitektoniske juveler i Valencia og er et fantastisk eksempler på rokoko. Den karakteristiske europæiske barokke kunstneriske bevægelse blev især påvirket af den italienske billedhugger, arkitekt og maler Michelangelo. 
 
Adresse: Calle Poeta Querol, 2, Valencia

Museo de Prehistoria (Forhistorisk museum)

Museo de Prehistoria (Forhistorisk museum)

Museo de Prehistoria blev oprettet i Valencia i 1927 for at studere og bevare den arkæologiske arv i regionen. Det huser en stor samling af genstande fra arkæologiske udgravninger, som omfatter både knogler, mønter, værktøjer og forskellige keramiske materialer. Hver genstand forklares i  detaljer, og museet er opdelt i rum i henhold til tid og tema. Førstesalen i museet er dedikeret til perioderne Paleolithic, Neolithic og broncealderen. Anden etage fokuserer på udviklingen af ​​samfundet på den iberiske halvø og påvirkningerne fra det romerske rige. Disse udstillinger er permanente. 

Adresse: Corona, 36 (Centro Cultural La Beneficencia)
Hjemmeside: http://www.museuprehistoriavalencia.es/web_mupreva/?q=en
 
Vi anbefaler, at du køber et turistkort til Valencia, hvorved du kan spare penge på offentlig transport og samtidig få rabatter til nogle museer og gratis adgang til andre. Det kan også anbefales at undersøge de enkelte museers priser, da nogle museer tilbyder gratis adgang på søndage og helligdage.
 
Som du har set, har Valencia mange spændende museer, det er værd at besøge. Byen er det perfekte sted at kombinere kulturelle besøg med sol og dage på stranden. Så tag et kig på vores ferieboliger i Valencia, nogle ligger blot nogle få skridt fra de mest interessante museer i byen, så forbered dig på en skøn ferie i Valencia.