Vegetariske Valencia: 11 spændende restauranter i byens centrum

I de senere år er det blev meget nemt at finde spændende vegetarisk mad i Spanien idet antallet af vegetariske og veganske restauranter er stigende i spanske byer. Samtidig er der en øget tendens til et større og mere varieret menukort på denne type restauranter, hvor også retter som er glutenfri eller laktosefri har fundet vej. 

Barcelona ligger i øjeblikket klart i førertrøjen og kalder gerne sig selv for “'Vegetar-venlig", men Valencia mere mod syd kan bestemt måle sig med den store metropol nordpå. Vi udforskede de vegetariske muligheder i denne solrige kystby, som efter Madrid og Barcelona er den tredjestørste by i Spanien. Hvis du ønsker økonomisk overnatning i Valencia kan du med fordel vælge en af ​​vores ferieboliger i byen. Så har du de bedste kort på hånden til at udforske byens og dens dejlige og spændende vegetariske restauranter. 

Tre af restauranterne på denne liste er en del af samme firma under navnet Group Copenhagen, hvilket betyder Gruppe København. Initiativtagerne til disse restauranter valgte dette navn, da flere og flere danskere spiser mindre kød og i stedet for vælger vegetarretter som rødbedebøffer og grøntsags-nuggets. Derfor mente firmaets grundlæggere, at navnet på den danske hovedstad ville signalere viden om mad, sundhed, friskhed, venlighed, nærhed og livskvalitet foruden skandinavisk stil. Indretningen på restauranterne er derfor gennemgående i lyse materialer og i høj kvalitet, både hvad angår møbler, design og belysning.

At det er lykkedes den danske hovedstad at skabe sådan et positivt brand, som ligefrem anvendes til en moderne, nytænkende og sund restaurantkæde i Valencia, får dig forhåbentlig til at blive både stolt og nysgerrig. 

Så lad os begynde vores liste med en af disse tre spændende restauranter. 

1. Oslo (Grupo Copenhagen)

Restaurant Oslo, Valencia

Restaurant Oslo ligger i Barrio Carmen distriktet i den gamle bydel, tæt på katedralen og det hyggelige lille torv Plaza del Negrito. Bygningen, der er fra 1850, har to etager, en terrasse og et skandinavisk avantgarde interiør, i hvilket der serveres spændende vegetariske og veganske retter. Ingredienser købes frisk hver dag på det nærliggende Mercado Central, Valencias smukke centrale market. 

Du kan her nyde en tre-retters menu til € 11,90 i Oslo (kun til frokost fra tirsdag til fredag). Drikkevarer er ikke inkluderet, det er dog muligt at vælge kaffe i stedet for dessert. Stedet tilbyder forskellige former for drikkevarer såsom vin, gin og tonics foruden øl fra lokale mikrobryggerier fra Valencia.

Denne restaurant åbnede sine døre i 2014 og er en del af Grupo Copenhagens spændende restauranter i Valencia. Et fællestræk for de tre restauranter er, at forretten altid består af tre vegetariske tapas. Masser af spændende smagsoplevelser venter på dig her. 

Adresse: Carrer Catalans, 8

Åbningstider: Tirsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 16:00 og kl. 20:30 til kl. 23:30.

Kontakt: Telefon: 960 91 07 22

Hjemmeside: http://grupocopenhagen.com/restaurante/oslo/

2. Nature Bistro

Quinoa a la pizzaiola, Nature Bistro, Valencia

Nature Bistro er en restaurant i det centrale og livlige Cánovas kvarter. På den omfattende menu kan du både vælge mellem vegetariske, veganske, gluten-fri og økologiske muligheder, så der er gode muligheder for at nyde et skønt og anderledes måltid under din ferie i Valencia.

Hvis du har en sød tand, vil du helt sikkert blive fristet af deres lækre kager. Og det er selvom, at Nature Bistro samtidig kan prale af, at 80% af deres retter på menuen ikke indeholder sukker.

Dessert, Nature Bistro

Restauranten serverer en menú del dia (dagens menu) for € 11,80 - mandag til fredag. Den omfatter en forret, en hovedret, en hjemmelavet dessert og en økologisk drink. Forrettens ingredienser er lokale og økologiske. Der er frit valg af hovedret, uanset den pris den har på restaurantens a la carte menu. 

Adresse: C/ Ciscar, 49

Åbningstider: Mandag og tirsdag: kl. 13:30 til kl. 15:30. Onsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 15: 30 og kl. 21:30 til kl. 23:30. Søndag: kl. 13:30 til kl. 15:30.

Kontakt: Telefon: 619231874 / 961001367. Email: info@naturebistro.es / reservas@naturebistro.es

Hjemmeside: http://naturebistro.es

3. MIOBIO

Restaurant MIOBIO, Valencia

MioBio ligger i bydelen Ruzafa og hævder at være "den første veganske restaurant i Valencia, som er 100% økologisk". Alt i denne restaurant er rettet mod en sundere livsstil, herunder det lyse Feng Shui-inspirerede interiør.

MioBio tilbyder en vegansk buffet, mandag til fredag ​​fra kl. 13:00 til kl. 16:00. Konceptet er lidt specielt. Her betaler du for vægten af dine valg, idet din tallerken vejes, inden du går fra buffeten og hen til din plads. 

Restaurante MioBio Valencia

Det er muligt at gå flere gang, du får blot vejet din tallerken igen ved kassen. Der betales ekstra for desserter, mellem €3 til € 3.50. 

Adresse: Carrer de Cadis, 67 bajo

Åbningstider: Mandag til Lørdag: kl. 13:00 til kl. 16:00. Fredag ​​og lørdag: kl. 20:00 til kl. 01:00. Lukket om søndagen.

Kontakt: Telefon: 606 01 41 21

Hjemmeside: Du kan følge MioBio på Facebook: https://www.facebook.com/miobiovalencia

4. Tarta de Zanahoria

Restaurant Tarta de Zanahoria, Valencia

Denne farverige restaurant i Ruzafa kvarteret har baseret sine retter på filosofien bag en makrobiotisk diæt, hvor der lægges vægt på et dagligt højt indtag af fuldkorn, bønner og grøntsager, et lille ugentligt indtag af frø og nødder og et meget lille månedligt indtag af kød og mælkeprodukter.

Alle ingredienser er økologiske, og alle retter er veganske eller fri for animalske produkter. Denne restaurant er også god for dem, som ønsker at undgå gluten eller laktose.

Restaurant Tarta de Zanahoria, Valencia

Tarta de zanahoria ( hvilket betyder 'gulerodskage´på spansk) er kun åben til frokost på hverdage. Restauranten tilbyder en dagens menu til € 10, som også omfatter te og dessert.

Adresse: Carrer del Pintor Salvador Abril, 3

Åbningstider: Mandag til fredag: kl. 13:45 til kl. 16:00.

Kontakt: Telefon: 620 11 24 65. E-mail: tartadezanahoria.valencia@gmail.com

Hjemmeside: http://tartadezanahoria.com/

5. Malmö (Grupo Copenhagen)

Malmö, Valencia

Malmö, som også ligger i Ruzafa kvarteret, sigter mod veganske køkken vinklet mod ideer fra det japanske og middelhavskøkkenet. Der tilbydes således sund mad et interiør i skandinavisk stil. Z

Her kan du også smage mere end 25 forskellige typer af lokalt brygget valenciansk øl. Som på de øvrige restauranter under Grupo Copenhagen er maden baseret på lokalt dyrkede økologiske råvarer.

Adresse: Carrer de Sueca, 46

Åbningstider: Mandag: kl. 13:30 til kl. 16:00. Mandag til lørdag: kl. 20:30 til kl. 23:00.

Kontakt: Telefon: 963 28 54 28

Hjemmeside: http://grupocopenhagen.com/restaurante/malmo/

6. La Tastaolletes 

Karrylasagne, Restaurant Tastaolletes, Valencia

Gemt lidt væk i den historiske bydel Carmen, ligger Restaurant La Tastaolletes, som serverer klassiske retter som mousaaka og lasagne, her i en karryudgave, som vegetariske retter. Der er også vegetariske tapas på menuen. Hvad med for eksempel nogle croquettes, økologisk ost eller patatas bravas (små stegte kartofler)  med tofu mayonnaise og hjemmelavet ketchup?

Fra tirsdag til søndag kan du vælge en tre-retters frokostmenú med tilhørende brød og kaffe eller te for € 12 euro (øvrige drikkevarer er ikke inkluderet).

Adresse: Calle Salvador Giner, 6

Åbningstider: Tirsdag til søndag: kl. 13:30 til kl. 16: 00 og kl. 20:00 til kl. 23:30. Lukket om mandagen.

Kontakt: Telefon: 963921862

Hjemmeside: http://www.latastaolletes.com/

7. La Lluna

La Lluna, Valencia

La Lluna bryster sig af at være den første vegetarisk restaurant i Valencia. Restauranten åbnede sine døre i 1980 - på det tidspunkt, hvor målgruppen var både lille og meget specifik. Restauranten ligger stadig det samme sted i dag, i en lille gyde i Barrio Carmen, mens kundegruppen sidenhen er blevet udvidet betragteligt.
 
På menuen er retter uden æg, gluten eller laktose markeret. Foruden den gode mad, er dette sted er også godt for din tegnebog, da både forretter og hovedretter koster omkring € 8. Menú del dia (dagens menu) koster blot 8,20 €, hvor både forret, hovedret og dessert er inkluderet. Sunde juice og urtete har en fremtræden plads på menuen.
 
La Lluna arrangerer ind i mellem en temauge med fokus på lokale produkter, sæsonbestemte ingredienser eller fusionsretter baseret på for eksempel det afrikanske eller asiatiske køkken.
 
Adresse: Carrer de Sant Ramon, 23
 
Åbningstider: Mandag og tirsdag: kl. 09:00 til kl. 16: 30 og kl.  20:00 til kl. 23:30. Onsdag til Lørdag: kl. 9:00 til kl. 16:30 og kl. 20:00 til kl. 23:30. Lukket om søndagen.
 
Kontakt: Telefon: 963 92 21 46. E-mail: restaurantelalluna@gmail.com
 
Hjemmeside: http://www.restaurantelalluna.es/

8. Les Maduixes 

Les Maduixes, Valencia

Les Maduixes har eksisteret siden 1986, hvilket er imponerende for en vegetarisk restaurant i Spanien. På grund af sin positive omdømme og lange historie, har vi besluttet at medtage restauranten på denne liste, selvom Les Maduixes ligger i universitetsområdet lidt væk fra centrum i retning af Malvarrosa-stranden.

“Nærende og lækkert "er, hvad Les Maduixes ønsker at levere af mad til sine kunder.  restaurantens mål er, at når kunderne forlader stedet, skal det være med at ønske om at komme igen. Derfor gør alle ansatte deres yderste for, at både service, mad og stedet er af højeste standart.

Les Maduixes, Valencia

Salaten “Ensalada Maduixes” bør man næsten prøve, da den efterhånden må være stedets klassiker, idet den har været en populær ret på menukortet, siden restauranten åbnede. Den hjemmelavede “moussaka” er en anden klassiker. Andre retter på menuen med særligt gode anbefalinger er “tofu croquettes” og hvid chokolade/jordbær kage.

Adresse: Calle Daoiz y Velarde, 4 (i nærheden af ​​nummer 100 på Blasco Ibáñez Avenue.)

Åbningstider: Mandag til onsdag: kl. 13:30 til kl. 16:00. Torsdag til lørdag: kl. 13:30 til kl. 16:00 og kl. 21:00 til kl. 23:00. Lukket om søndagen.

Kontakt: Telefon: 96 369 45 96/686 915 880

Hjemmeside: http://www.restaurantelesmaduixes.es/

9. Ana Eva 

Restaurant Ana Eva, Valencia
 
Ana Eva er en vegetarisk restaurant nær de gamle vagttårne Torres de Quart, som står ved indgangen til Valencias gamle bydel. Den ligger samtidig også ved siden af ​​den botaniske have i Valencia, som tæt ved Turiaflodens gamle udtørrede flodleje, som er blevet drænet og omdannet til en smuk bypark. Følger du flodlejet til ende finder du den modernistiske kunst-og videnskabsby Ciudad de las Artes y las Ciencias, så der er mange spændende ting at se på i Valencia.  
 
Der er således gode muligheder for at kombinere en frokost eller middag på denne restaurant med en afslappende gåtur i skønne grønne omgivelser. På restauranten kan du vælge at spise i deres deres dejlige gårdhave, som er smukt dekoreret med planter.
 
Ana Eva gør meget ud af at promovere, at de anvender egne sæsonmæssige og økologiske produkter. Hvis du har mulighed for at spise her torsdag eller fredag, kan du nyde en  tre-retters frokostmenu til blot €13 eller den en lidt dyrere menú til €18. Der er også sammensatte  menuer til to personer fra € 36, med både en vegetarisk, en glutenfri og en vegansk version.
 
Af drikkevarer kan du blandt andet vælge imellem friskpresset juice, glutenfri øl, lokalt brygget øl og urtete. 
 
Adresse: Calle Turia 49
 
Åbningstider: Torsdag til søndag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 21:00 til kl. 23:00. Mandag til onsdag: Lukket.
 
Kontakt: Telefon: 963 91 53 69
 
Hjemmeside: http://www.restauranteanaeva.es

10. Kimpira 

Kimpira, Valencia

Kimpira er stedet at besøge, hvis du ønsker vegetariske, makrobiotiske eller veganske retter i hjertet af Valencia. Denne restaurant ligger nemlig meget tæt på det vigtigste og mest centrale torv i byen, Plaza del Ayuntamiento (rådhuspladsen).

'Kimpira' er et japansk udtryk, som betyder noget i retning 'gylden fred". Ifølge orientalsk mytologi kan man kun opnå denne tilstand ved at spise godt. Det er derfor Kimpira for eksempel vælger at bruge uraffineret havsalt og årstidens lokale, økologiske råvarer. Alle produkter kommer alle fra miljømæssige bæredygtige landbrug. Produkterne tilberedes med omhu og uden brug af blandt andet mikrobølgeovn og raffineret sukker.

Populære retter på menuen omfatter chokoladekagen og gulerodskagen. Restaurantens speciale er sunde morgenmadsmenuer og friskpresset  juice.

Du kan nyde en frokostmenu for € 13,90 mandag til fredag. Menuen omfatter en suppe, en hovedret, kaffe og dessert. Lørdag og søndag koster denne menu € 15 uden dessert. Du kan også vælge en ekspresmenu for € 10. På torsdage tilbydes endvidere en glutenfri menu. Der er også tænkt på børn, som har deres egen særskilte menukort. 

Adresse: Calle Convento San Francisco 5, Valencia.

Åbningstider: Mandag til søndag: kl. 9:00 til kl. 16:00, undtagen om lørdagen, her er restauranten åben fra kl. 20:30 til kl. 24:00.

Kontakt: Telefon: 963 923 422.

Hjemmeside: Kimpira.es

11. Copenhagen (Grupo Copenhagen)

Copenhagen, Valencia

Den sidste restaurant på denne liste er også den tredje og sidste Grupo Copenhagen-restaurant i Valencia. Den ligger helt inde i hjertet af Ruzafa kvarteret. Her fokuseres der på vegetariske retter til et bredt publikum. Med inspiration fra særligt middelhavskøkkenet fremtrylles her moderne og kreative retter, som præsenteres smukt for gæsterne. 

Der anvendes også retter fra de sunde kødløse japanske og thailandske køkkener, hvor vægten ligger på friske økologiske produkter. Alt serveres i et interiør, der er inspireret af en minimalistisk skandinavisk stil.

Adresse: Carrer del Literat Azorín, 8

Åbningstider: Mandag og torsdag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 20:30 til kl. 23:30. Tirsdag og onsdag: kl. 13:30 til kl. 16:30. Fredag ​​til søndag: kl. 13:30 til kl. 16:30 og kl. 20:30 til kl. 24:00.

Kontakt: Telefon: 963 28 99 28

Hjemmeside: http://grupocopenhagen.com/restaurante/Copenhagen/

Som du kan se er der masser af muligheder for at spise skønt og sundt i Valencia. Byen er oplagt til en dagstur fra det lejede feriehus på Costa de Valencia, når de skønne strande omkring Valencia skal skiftes ud med en bytur.  

Kort