De bedste ting at lave og se i Altea

Den lille, charmerende by Altea ligger kun få kilometer væk fra Benidorms livlige ferieliv. Her finder du en skøn lille by med hvidkalkede husmure, smalle brostensbelagte gader og fantastiske strande, som tiltrækker mange kunstnere og fotografer, og som er et must at besøge på din ferie til Costa Blanca. Selvom Altea er lille, er der masser at se og opleve. Læs med her og find de bedste ting at lave i Altea. 

Udforsk Alteas gamle bydel

Alteas Gamle Bydel

Du kan ikke besøge Altea uden at tage en tur gennem den maleriske labyrint af brostensbelagte gader i Caso Antiguo - den gamle bydel. Her kan du beundre arkitektur, der går helt tilbage til den mauriske besættelse af Spanien, nyde de hvidkalkede huse og selvfølgelig se den meget specielle blå og hvide kuppel på byens kirke som ligger på Plaza Iglesia med udsigt ud over havet. Det er værd også at se kirkens indre udsmykning, som består af imponerende glasmosaikker og barokke dekorationer. 

Den bedste måde at udforske det gamle kvarter på er til fods. Husk at stoppe op ved udsigtspunkterne ('mirador”) og se den fantastiske udsigt ud over Middelhavets kystlinje. Med en vidunderlig blanding af travle caféer, håndværkerbutikker, lokalt håndværk, guldsmede, keramikere og kunstgallerier vil du være godt underholdt, når du lejer en ferielejlighed i Altea. Lad nysgerrigheden råde dig og gå vild i labyrinten til Casco Antiguo.  

Gå på Alteas markeder

Altea Markeder

Hver tirsdag bliver Altea til et samlingspunkt for flere af de største gademarkeder på Costa Blanca. Her kommer både lokalbefolkningen, turister og borgere fra de omkringliggende byer for at nyde det imponerende udvalg af varer, som på et af markederne består af frugt, grønt, blomster, planter og traditionelle produkter fra regionen. Gademarkedet ligger på Calle Filarmónica og er åbent fra kl. 8.00 til kl.14.00.

Et af de andre markeder om tirsdagen ligger ved indgangen til byen på Camino del Algar. Her finder du et utal af farverige boder, som sælger tøj, smykker, lædervarer, håndlavede produkter og meget mere. Dette marked foregår også mellem kl. 8.00 og kl. 14.00, men bare rolig, der er masser af tid til at udforske begge.

Den magiske atmosfære på disse markeder tiltrækker mange besøgende, så sørg for at komme  tidligt, så du kan finde et sted at parkere og samtidig få fat i de bedste tilbud. 

Slap af på Alteas strande

Altea Strande

Fra livlige sandstrækninger til rolige bugter Altea har helt sikkert en strand, som passer til din smag og humør. Vandet på Costa Blanca er berømt for at være roligt, krystalklar og glinsende turkist. Alteas bystrande ligger et stenkast fra byen og er let tilgængelige via den lange boulevard, hvor der ligger et væld af butikker, barer og restauranter. Disse strande har alle faciliteter og er perfekte til en familiedag på stranden.

Nogle af bugterne eller 'Calas' som de hedder på spansk kan være lidt sværere at komme til, men hvis du tager udfordringen op, så er det det hele værd. Hvis du foretrækker en dag væk fra folkemængderne i en naturskønne omgivelser, er disse bugter det helt ideelle sted for dig til en afslappende dag.  

Familieaktiviteter i Altea

Altea Paddle Boarding

Skal det være en dag på havet med din familie, så besøg La Bocana vandsport og eventyrcenter i Altea. De tilbyder vandsport for alle over seks år. Her er alle muligheder fra dykning til kajak, og er du til noget helt anderledes, kan du prøve en kombination af paddle boarding med pilates. Centret ligger i centrum af bugten i Altea mellem øerne La Olla og Morro de Toix / Mascarat.

Nogle af strandene i Altea er fyldt med aktiviteter og faciliteter for børn som Playa Cap de Blanc og Playa del Albir, der har både volleyballnet, fodboldmål og klatrestativer. Hvis din familie har lyst til en pause fra stranden, så tag en tur til Terra Natura, som er den lokale zoologiske have. Med over 200 forskellige dyrearter er der nok at se på. 

Vandland er for mange en fast del af familieferien. Lidt uden for Altea ligger Aqualandia, som har et bredt udvalg af forlystelser og underholdning. Det er et af de bedste vandlande på Costa Blanca. Tilbring en adrenalinfyldt dag her, hvor børn bliver underholdt mens forældre kan sole sig og slappe lidt af.  

Besøg en russisk-ortodokse kirke

På en tilsyneladende tilfældig placering ligger Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel ( en russisk-ortodoks kirke) i bakkerne ved Altea. Lidt skjult bag træer og lige væk fra hovedvejen, ligger dette spektakulære stykke arkitektur, som mange desværre blot kører forbi. Kirken var den første af sin art, der blev bygget i Spanien. Byggeriet blev påbegyndt i  2002, men strukturen, ikonografien og guldarbejdet minder om en russisk-ortodokse kirke fra det 17. århundrede.

Den kan besøges hver morgen og om aftenen i weekenden. Hvis du kører forbi, når den er lukket, kan du dog stadigvæk nyde synet af de guldfarvede kupler, der glødende i solen. 

Vandre op ad Sierra Helada

Sierra Helada er et 5 km langt bjerg og naturpark med enestående udsigt over Middelhavet. Det strækker sig op til 439 meter over havets overflade, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Men vejen derop er ikke nem, og afhængigt af hvilken rute du vælger, er den klippefyldt og anstrengende. Undervejs på turen op vil du kunne se hemmelige bugter og beundre flora og fauna, som er unik for denne kystlinje.

Hvis du bor i Altea, er der en lille togstation. Tag en udflugt til de nærliggende byer som Denia, Benidorm eller Alicante og opdag mere af Costa Blanca.