Game of Thrones sæson 5 filmes i Spanien

For få uger siden annoncerede HBO, at der er yderligere to sæsoner på vej af Game of Thrones, den succesfulde TV-serie baseret på George R.R. Martins bogserie “A Song of Ice and Fire”. Beslutningen kommer ikke som den store overraskelse, for første afsnit i fjerde sæson blev set af 6,6 millioner amerikanere, og fans over hele verden kappedes om at downloade afsnittet.

Men udmeldingen fra HBO bibragte en anden fantastisk nyhed: dele af femte sæson skal filmes i den sydspanske region, Andalusien! Tidligere har Game of Thrones været optaget i Nordirland, Kroatien, Island, Marokko, Malta og USA.

Alcazaba Almeria

Westeros og Dorne på spansk

Der har allerede verseret rygter om, at filmholdet bag Game of Thrones er blevet set i Andalusien. Den sydspanske region skal efter sigende repræsentere Dorne, den sydlige del af kontinentet Westeros. George R.R. Martin har selv nævnt Spanien som en af inspirationskilderne til Dornes tørre landskab og arabisk inspirerede kultur. Rygterne om Game of Thrones-holdets indtog i Andalusien bekræftes af den amerikanske ambassadør i Spanien, James Costo, som er tidligere vicepræsident i HBO.

Andalusien vil således lægge jord til optagelserne i Dorne, som introduceres i den fjerde bog i “A Song of Ice and Fire”-serien, “A Feast for Crows”.

Andalusiens eget Sunspear

Formanden for den andalusiske filmkommission Andalucía Film Commission, Carlos Rosado, bekræfter at HBO har kig på tre sydspanske borge som kan repræsentere kongeborgen i Dornes hovedstad, Sunspear: Alhambra i Granada, Alcázar de los Reyes Cristianos i Córdoba samt Real Alcázar i Sevilla.

Hvis du vil besøge de imponerende mauriske monumenter før de rammer det internationale rampelys, er det bare at pakke kufferten og tage sydpå! Bliver det alligevel svært at komme frem for horderne af Game of Thrones-fans, har vi to bud på andre smukke, mauriske borge, der kan bringe dig i den rette Dorne-stemning.

Granada - La Alhambra

Alhambra - Granada

Quien no ha visto Granada, no ha visto nada” (den som ikke har set Granada, har intet set), siger et spansk ordsprog, og takket være HBO får millioner af mennesker måske mulighed for at se Granada og en af spaniens mest berømte attraktioner, Alhambra. De første sten til borgen blev grundlagt i 900-tallet, men først mellem det 13. og 15. århundrede byggede man det Alhambra, vi kender i dag.

Borgen og de tilstødende haver, Generalife, er udnævnt til UNESCO World Heritage Site. Alhambra, “det røde slot”, ville være ideelt til at repræsentere Sunspear-slottet i Game of Thrones!

Åbningstider: Sommer kl. 8.30-22.30 (søndag og mandag dog kun til kl. 20).

Billeter: bestil til enten formiddag eller eftermiddag på Alhambras officielle hjemmeside.

Pris: 14 euro (plus 1,5 euro i gebyr).

Córdoba - Alcázar de los Reyes Cristianos

Alcazar og Cordobas moske-katedral

Endnu et monument udnævnt til UNESCO World Heritage er Alcázar de los Reyes Cristianos. Bygningen er opført i det 14. århundrede i hjertet af den nordandalusiske by Córdoba og er holdt i en afdæmpet stil uden den overflod af detaljer og udskæringer, man finder på Alhambra.

Til gengæld er de tilhørende haver meget smukke og det perfekte sted at dase i skyggen på en varm sommerdag. Går man en tur i de indre gårdhaver mellem fontæner, cypresser, palmetræer og ledsaget af duften af modne appelsiner, er det ikke svært at forestille sig, at man går omkring på Sunspear-borgen i Dorne.

Åbningstider: tirsdag til fredag kl. 8.30-20.45, lørdag kl. 8.30-16.30, søndag kl. 8.40-14.30.

Pris: 4,5 euro

Sevilla - Real Alcázar

Sevilla

Når man går rundt i Real Alcázar, den royale borg, glemmer man nemt, man Sevillas pulserende centrum ligger lige ude på den anden side af de gamle mure. Borgen har sit helt eget udtryk, da den er udført i en blanding af maurisk stil og renæssance-stil.

Haverne er utroligt smukke, og man kan nemt fortabe sig i de eksotiske omgivelser - ikke mindst i de snævre gangstier i labyrinten formet af tæt plantede buske.

Åbningstider: sommer (april-september) kl. 9.30-19.00.

Pris: 8,75 euro

Malaga - La Alcazaba

Malaga - Alcazaba

Alcazaba i Málaga er som en miniudgave af Alhambra. Alcazaba betyder “fæstning”, og det var lige hvad Malagas Alcazaba blev brugt til, da det blev opført i det 11. århundrede. Borgen er bygget oven på resterne af en anden borg opført af fønikkerne, neden for borgen Gibralfaro, som kom til et par århundreder senere.

De smukt anlagte, rektangulære gårdhaver er fyldt med eksotiske planter og sprudlende fontæner, så de tilføjer fæstningen skønhed og elegance.

Åbningstider: sommer (april-oktober) kl. 9.00-20.15.

Pris: 2,20 euro (gratis søndag fra kl. 14)

Almería - La Alcazaba

Alcazaba Almería

Almerías borg er Spaniens vigtigste mauriske monument. Den mere end 1000 år gamle borg ligger på en afsides bakketop i udkanten af Almeria bag en solid mur, der er 5 meter høj og 3 meter bred. Ydermere bidrager La Hoya-dalen til, at bygningsværket synes at hæve sig højt over Almeria, og der er en imponerende udsigt fra Alcazaba.

Fæstningen blev udnævnt til bevaringsværdigt nationalt monument i 1931.

Åbningstider: Alle dage kl. 10.00-18.30, om sommeren til kl. 20.30.

Pris: Gratis for EU-borgere (ellers 1,5 euro)

Læs mere om Almería og Alcazaba.

Game of Thrones: Sæson 5

Optagelserne til Game of Thronesø femte sæson starter denne sommer, så vi vil snart få løftet sløret for, hvilken andalusisk by der kommer til at repræsentere Dorne. Uanset hvilken by der bliver den særligt udvalgte, vil det få stor økonomisk betydning både for byen selv og for resten af Andalusien.

Minister for handel og turisme, Rafael Rodríguez, siger at Andalusien vil have enorm gavn af den internationale opmærksomhed. Både gennem folk opfattelse af regionen generelt og i form af specifikke temarejser for dedikerede Game of Thrones-fans.

Det bliver spændende at se, om HBO holder fast i en af deres tre favoritter, eller om de overrasker og vælger et helt andet sted til opførelsen af scenerne fra “A Feast for Crows” - måske Almería eller Malaga?