Gåtur på de hængende broer i Los Cahorros Monachil, Granada

Monachil er en lille landsby beliggende kun 8 km fra centrum af Granada. På trods af sin nærhed til Granada er Monachil stadig et sted, der er relativt uopdaget af masseturismen. Monachil kommune er temmelig stor og omfatter flere bjergtoppe over 3000 meter, herunder Europas sydligste skistation Pradollano i Sierra Nevada.

Los Cahorros slugten - Los Cahorros de Monachil

De hængende broer i Monachil, Granada

Den imponerende Los Cahorros slugt ligger 2 kilometer fra centrum af den søvnige landsby. Indtil for ganske nylig var kløften kun virkelig kendt og værdsat i bjergklatringskredse, da de stejle kalkstensklipper tilbyder en lang række ruter for klatrere.

Efterhånden finder et stigende antal vandrere og andre naturelskere dog også vej til dette storslåede og særprægede naturparadis. For som med de fleste landsbyer i Sierra Nevada National Park er vandreture i dette område helt fantastiske. 

De hængende broer i Monachil

Én rute i særdeleshed er usædvanlig smuk og samtidig meget velegnet til familier, nemlig gåturen langs og gennem Rio Monachil (Monachil floden).

Enestående udsigter, vandfald, masser af naturlige pools, hvor man kan svømme, smalle huler og tunneler, som du skal kravle igennem, langs vandingskanaler (acequias), som kan dateres tilbage til maurerne og selvfølgelig de berømte hængende broer.

Denne vandretur vil tage dig gennem et spektakulært andalusiske landskab.

Bjergklatring i Monachil, Granada

Turen er velegnet på alle tider af året, men er især fantastisk i foråret og om efteråret. Den frodige dal er hjemsted for mange frugttræer (æble, kirsebær, granatæble), vilde blomster og urter (lavendel, timian, rosmarin), alle godt blandet med masser af mandel-og oliventræer.

Hvis man ønsker at svømme, foreslår jeg, at man går turen i de varme sommermåneder. Monachil floden har sit udspring i La Veleta - et af ​​Spaniens højeste bjerge. Vandet er derfor både rent og koldt. Meget koldt. En slags kulde, som kun kan være virkelig positivt på en meget varm sommerdag.

Vandfald i Monachil, Granada

Vandretur for hele familien

Denne tur er altid til stor fornøjelse for hele familien, og turen giver rig lejlighed til at føle sig som Indiana Jones. Her er gåture på de hængende broer og muligheder for at krybe og kravle gennem tunneller og huler, hvor den største er kendt som La Cueva de las Palomas (Duernes hule). Undervejs på turen er der masser af steder, hvor man kan stoppe for en kølig dukkert og en picnic. Der venter en fantastisk dag for hele familien.

Den længste af de hængende broer er 55 meter lang og hænger 15 meter over floden. Så det kan godt virke lidt skræmmende at træde ud på den, men broerne er alle meget sikre. 

Broerne bevæger sig og svajer lidt, når man krydser dem, men det tilføjer blot til underholdningen - for de eventyrlystne. Har man alvorlig højdeskræk, så er det nok ikke lige denne tur, man bør vælge. Der kan vi i stedet anbefale en tur til Rio Chillar. 

Gå gennem en grotte, Monachil, Granada

Hvis man vælger at gå hele ruten, er der fire hængende broer, som skal krydses. Den første er den længste. Et par af de mindre har nogle afsnit, som mangler, og de ser lidt usikre ud. Men de kontrolleres og vedligeholdes regelmæssigt, og jeg har heldigvis aldrig hørt om nogen uheld på ruten forbundet med hængebroerne. 

Floden under hængebroerne har jeg aldrig set fuld, og den har ikke stærk strøm, så hvis man føler sig usikker ved at krydse floden via hængebroerne, så kan man gå gennem floden uden større problemer, dog kan flodbunden være lidt glat, så gå forsigtigt. 

Find vej

For at komme til Monachil, kør mod Granada - på A292 hvis du kommer fra Costa del Sol.

Når du kommer til Granada, følg da skiltene til Sierra Nevada. Pas på ikke at blive på motorvejen, hvorved du vil ende i centrum af Granada. Det kan være et mareridt at komme ud på rette vej igen.

Ringvejen løber hele vejen rundt om byen. Tag frakørslen til Sierra Nevada - afkørsel 132 - skiltet Ronda Sur / Sierra Nevada / Alhambra - kort

Der er to måder at påbegynde en vandretur på. Du kan parkere i selve landsbyen og starte herfra. Denne rute går i ring og er den længste på omkring 8 km. Eller du kan køre lidt videre og parkere din bil ved en af ​​restauranterne i udkanten af ​​Monachil. Mange mennesker parkere ved Restaurante El Puntarrón, der ligger lige ved hovedvejen. Herfra fortsætter du et lille stykke og tager den første vej, som går til højre. Du kan også vælge at køre hen til en anden lidt mindre restaurant, der ligger næsten ved indgangen til kløften. Kort. Maden på begge restauranter er god og prisniveauet rimeligt. 

Hvis du er afsted med små børn, og især hvis du er afsted i højsommeren, hvor det kan blive meget varmt på disse egne, vil jeg anbefale at parkere på en af ​​de to restauranter og starte vandreturen herfra. Kør ind i centrum af Monachil og følg skiltene til Los Cahorros. Vejen fører gennem det historiske centrum af landsbyen og derefter opad i bjergene. Efter en 2 km lang stigning, vil du se Restaurante El Puntarrón på højre hånd.

Yderligere information

For den rute, som går fra Monachil - se her. Ruten er lineær, så du kan vende om og gå tilbage samme vej du kom, når det passer dig. Der er flere andre muligheder, herunder en længere rundstrækning - se her.

En anden familietur, som vi stærkt kan anbefale i området omkring Granada er Cañada Sereno-ruten i nærheden Sierra de Huetor naturpark, og har man lyst til en mere krævende vandretur er Vereda de la Estrella en klassiker. Vel tilbage fra en vandretur kan det jo være, at kroppen har brug for lidt ekstra forkælelse, så kan vi anbefale at besøge de lækre spas og arabiske bade i Granada.