De bedste aktiviteter i L'Estartit for både børn og voksne

Det er altid en udfordring at forberede en sommerferie, der vil glæde hele familien, og særligt hvis du har aktive børn med. Men det er der råd for. I l'Estartit, som ligger i det nordøstlige hjørne af Spanien og tilhører provinsen Girona, er der et stort udbud af spændende attraktioner. Dette rejsemål har endda vundet en prestigefuld pris som “familiedestination”, som tildeles af det catalanske turistagentur og den catalanske regering.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Når en destination får denne pris, betyder det, at de besøgende kan være sikre på at finde et område, hvor der er fokus på høj service indenfor både sikkerhed, hygiejne og komfort foruden et stort udbud af attraktioner og underholdning. I l'Estartit er der således et omfattende kulturelt program for børn, smukke vandreture og cykelstier, og naturligvis er alle udendørsområder rene og velholdte. 

L'estartit, Costa Brava

I denne artikel foreslår vi en række spændende aktiviteter, som findes i l'Estartit for både børn og voksne. Nyd de uspolerede landskaber med klipper, bugter og strande; opdag regionens spændende historiske og kulturelle arv, prøv de velsmagende retter og vine fra det lokale køkken ... Alt dette og meget mere i l'Estartit!

Tag på stranden og lad dit barn få nye venner på Mini Beach Club

Der er masser af spændende begivenheder i Spanien, hvor hele familien kan deltage. Alligevel er en af de populæreste aktiviteter en lange skøn dag på stranden. Her er l'Estartit lige sagen. For her findes en enorm lang kyststrækning på hele 15.1 km med eftertragtede strande og fascinerende kløfter. Langs gaden, som løber bag stranden, er der gode faciliteter, hvor børn kan lege, foruden butikker hvor du blandt andet kan bestille en bådtur. 

L'estartit, Costa Brava

På denne strækning ligger byens centrale strand, Platja Gran, hvor der er rigtig gode faciliteter herunder offentlige brusere og gratis kørestole til dem med nedsat mobilitet eller som er handicappede. Der er også udlejning af liggestole. Og så finder du en børneklub, som børn vil elske at deltage i. 

Denne børneklub er kendt som Mini Beach Club. Den har åbent i juli og august, hvor der afholdes en række aktiviteter, som børn deltage i. Der er tale om underholdende aktiviteter med fokus på holdspil, udvikling af sociale kompetencer, sjov i vandet, udendørsaktiviteter og forskellige workshops. Klubben ligger ved strandens skovklædte område tæt på gaden Avinguda de Grecia.

Tag en sejltur til Medes-øerne

Medes-øerne er et naturligt fristed for fugle og andre vilde dyr, der har et fantastisk sted at opholde sig på. Men da disse øer udgør et beskyttet område, så du kan desværre ikke sætte foden på øerne. Den gode nyhed er, at du stadig kan nærme dig dette uberørte paradis. Dette kan du gøre ved at tage på en charmerende bådtur fra l'Estartit, og fra båden kan du endda deltage i dykkeraktiviteter og udforskning af havbunden og havet og ved selvsyn opleve områdets reneste og bedst beskyttede havbund. 

Medes-øerne, L'Estartit, Costa Brava

Udbyderne af disse ture finder du i havneområdet, hvor der er flere forskellige udbydere af disse ture og forskellige typer af skibe. Både børn og voksne vil helt sikkert synes om en tur på havet, og selvom det kan virke lidt underligt i starten af sejle ud i for eksempel et piratskib, så går der ofte ikke lang tid, før alle ombordværende uanset alder lever sig ind i eventyret og får en oplevelsesrig dag på havet. 

Medes-øerne, L'Estartit, Costa Brava

Har du lyst til at tage turen til Medes-øerne i et piratskib, så anbefaler vi udbyderen Nautilus, hvor du kommer ombord på det gode skib El Corsari Negre (Den sorte kapere). Og hvis du ønsker at finde en feriebolig i nærheden af ​​disse naturlige skønheder, reserver en af disse skønne ferieboliger i L'Estartit og få en eventyrlig ferie. 

Besøg Castell Montgri 

En af Spaniens mest kendte gåture i højderne er Caminito del Rey i Andalusien. Men der er også andre smukke og knapt så adrenalinfremkaldende ture i Spanien. En af dem ligger i de fjerntliggende bakker i Tarroella de Montgri ved l'Estartit. Her kan hele familien drage tilbage i tiden og lege konger og dronninger i Castell Montgri, som meget passende betyder “det grå bjergs slot”. 

Den bedste tid på dagen at gå derop er om morgenen, inden det bliver for varmt. Følg de anlagte stier, som fører op til slottet. Glem ikke at medbringe vand og komfortable sko, da  det er en hård vandretur på i gennemsnit halvanden time med en konstant stigning. Der er meget at se på undervejs, og hvis ikke de fysiske anstrengelser kan få dig til at hive efter vejret, så kan den spektakulære udsigt nok. På toppen finder du det imponerende middelalderlige slot med sine 13 meter høje mure og fire cylindriske tårne.

Vel ankommet kan vi anbefale at brede et lille tæppe ud på jorden og med en medbragt plastikkniv og papirskrone adle de små, som har formået at komme med helt op på toppen. Så skal de nok have energi til både at se slottet og komme ned af bjerget igen. 

Oplev skønne l'Estartit på cykel

Benyt l'Estartits smukke beliggenhed mellem Medes-øerne, Costa de Montgrí og bifloderne til floden Ter og tag en cykeltur ud i den pragtfulde natur.

Hvis du kan lide at cykle, anbefaler vi at besøge naturområdet Baix Ter mellem floden Ter og byens centrum, hvor du kan cykle sammen med familien langs nogle af de smukke ruter i landskabet. Tag madpakke med og nyd den i rolige omgivelser væk fra byens pulserende liv. Efter nogle timer i disse pragtfulde omgivelser er batterierne ladet op til flere spændende oplevelser. 

Besøg den botaniske have i Calella de Palafrugell

Blot 30 minutters kørsel fra l'Estartit finder du Calella de Palafrugell, hvor du kan besøge en af de vigtigste og smukkeste botaniske haver i hele Middelhavsområdet. Her er mere end et hundrede forskellige plantearter, som du kan beundre helt oppe fra slottet Palafrugell og ned til havet.

Calella de Palafrugell, Costa Brava

Denne botaniske have rummer dog ikke kun planter, men har også en omfattende samling af værker udført af spanske og internationale billedhuggere, og i løbet af sommeren afholdes den berømte "Festival dos Jardins de Cap Roig", (Havefestival i Cap Roig) med dans og koncerter med anerkendte kunstnere.

Nyd denne skønne region til fulde og lej et sommerhus midt i naturen i Calella de Palafrugell. Så har du og familien et skønt sted, hvor i kan lade batterierne op mellem de mange sjove og spændende oplevelser.