8 Skønne ferieplaner i L'Estartit

Den lille by l'Estartit bør du helt sikkert have med på din liste over de bedste aktiviteter til din ferie i Spanien i år. Med en nyrenoveret strandpromenade på ca. 2,5 km og en bred vifte af populære byfester, restauranter, barer og klubber med terrasser lige til at nyde de varme nætter på og en værdifuld historisk naturarv har l'Estartit alt hvad der skal til for at gøre din ferie fantastisk. Husk de hemmeligheder, vi er ved at afsløre for dig og rigtig god tur!

Oplev Medes-øerne

Ilhas Medas (Medes-øerne), L'estartit, Costa Brava

Ved ankomsten i l'Estartit er det oftest den fantastiske natur og de pragtfulde omgivelser, som løber med opmærksomheden. Her er de smukkeste strande, som omkranses af majestætiske bakker. Blot 2 km fra centrum af byen ligger de ubeboede Medes-øer, som udgør en del af en vigtig national park, som også er et beskyttet område.

Det er netop her med balsam for sjælen, at vi foreslår at starte din ferie for at komme i et afslappende feriehumør. Dette gøres med en af ​​de mest skønne og revitaliserende ture til Medes-øerne. Lad op i en af ​​vores ferieboliger i l'Estartit, tag et varmt bad og bestil en tur til øerne hos en af byens havneoperatører, hvor du kan vælge at tage turen i en båd eller i en kajak. 

I løbet af sejlturen har du mulighed for at komme til at kende nogle af de 1.300 arter af fisk og havplanter, der bebor kysten ved l'Estartit, herunder røde koraler, fiskestimer og hummere. Du kan vælge at tage en dukkert undervejs eller beundre disse havdyr gennem bådens glasbund. Desuden er dette et af ​​de bedste områder i Middelhavet at dykke i - så drag endelig fordel af dette privilegium!

Find ud af hvilke af strandene i L'Estartit, der passer dig bedst

Platja Gran l'Estartit

Dette er byens hovedstrand, som kan opdeles i tre mindre strande: hovedstranden, som er 1 km lang og 100 meter bred, Els Griells stranden, som er 500 meter lang og 50 meter bred og La Pletera stranden, som er hele 1,8 km lang men blot 70 meter bred. 

Vælg mellem strandene afhængigt af dit humør den dag, og du kan være sikker på at få mest muligt ud af hvert øjeblik i sandet eller i havet. Her er et par tips til, hvilke fordele der er ved de enkelte strande: 

Den største strand er den bedste, hvis du ønsker at fange solen og dens varme stråler uden at skulle gå langt, da denne strand ligger ganske nær ved centrum af byen. På den anden side, er den også den mest populære strand af de tre...

Stranden Els Griells er den bedste, hvis du kan lide at have naturen omkring dig, da naturparken Ter Vell ligger lige ved siden af. Men den er også bedst, hvis du har en passion for vandsport, fordi det er her, at du vil finde de vigtigste og fleste operatører af vandsport og udlejning af udstyr til vandsport. 

Hvis du foretrækker en rolig strand, hvor du kan føle dig noget mere privat, så er det La Pletera stranden, som du bør besøge. Den ligger i et mere fjerntliggende naturområde væk fra byen, og her vil det oftest kun være klitterne og søerne, som gør dig selskab.

Prøv snesevis af sportslige aktiviteter på vandet

Havnen i l'Estartit

Med byens havn så tæt på byens centrum er der et omfattende og meget varieret udbud af operatører af vandsport og udlejning af udstyr. I l'Estartit udnyttes det i høj grad, at byen ligger ud til havet, for her er der mulighed for at kitesurfing, padle surfe, scuba-dykke, snorkle og stå på vandski. Gå ikke glip af muligheden for at prøve en af ​​disse sportsgrene!

Vælg din udbyder blandt de snesevis, der findes: Club Nàutic Estartit og Lassdive er de bedste til windsurfing; Escola Nàutic & Diving er god til snorkling; Aquàtica og Calypso organiserer undervisning i snorkling og dykning. Eolis Kite er en af mulighederne, hvis du kan lide kitesurfing, men der er mange andre selskaber at vælge imellem.

Besøg middelalderlandsbyerne i l'Estartit

Landsbyen Torroella de Montgri, L'estartit, Costa Brava

Eksistensen af ​​de mange små middelalderlandsbyer i udkanten af ​​l'Estartit er bevis på, at her er masser af gamle historier og fortællinger om konger og dronninger, der blot venter på at blive opdaget.

Landsbyen Pals, for eksempel, som blot ligger 15 kilometer fra l'Estartits centrum, kan skelnes i det fjerne med sin imponerende middelaldermur, der omgiver landsbyen og inkluderer et slot og fire ikoniske tårne. Udsigten fra toppen af ​​muren ud over regionen Baix Emporda med havet bagved er uforglemmelige. Den har inspireret mange kunstnere gennem tiden, måske den næste i rækken er dig? 

Den bedste strategi for at opdage denne region og dens fantastiske middelalderlige arv er ved at tage rundt uden fast bestemmelsessted enten til fods, på cykel eller i bil. På sådan en tilfældig tur vil du helt sikkert opdage forbløffende landsbyer.

En af de mest interessante er Peratallada med sit befæstede torv, kirken Sant Esteve og tårnet Torre de Homage. En anden charmerende landsby er Ullastret, som også er kendt som "en iberiske landsby", da den rummer middelalderruiner af signifikant historisk værdi. Der er også en god chance for at krydse landsbyerne Cruilles, Canapost, Monells, Palau-Sator, eller Madremana på en tur rundt i regionen.

Køb unikke gaver på byens marked

Frugt og grønt på markedet

Glem postyret og indkøb i store centre og Souvenirbutikker for i l'Estartit er der et ugentligt marked om torsdagen, hvor du kan købe originale genstande som kunsthåndværk, legetøj, håndlavet tøj og lokale landbrugsprodukter.

Entusiaster deltager på disse markeder, hvor mange af de handlende  anerkender vigtigheden af ​​direkte kontakt mellem køberen og producenten af ​​hvert af disse produkter, og du kan altid regne med gode priser, unikke produkter og kvalitetssikkerhed  frem for alt.

Dette er helt sikkert et af ​​de mest populære markeder på hele Costa Brava, både på grund af sin størrelse og mangfoldighed af ​​produkter, som sælges. Der er også et andet populært marked i den nærliggende by Torroella de Montgri. Dette afholdes hver mandag.

Prøv "stående padling"

SUP - Stående padling

På den største strand i l'Estartit er der mulighed for at prøve kræfter med en vandsport, som tidligere kun blev praktiseret af en håndfuld entusiaster, men som hele tiden bliver mere og mere populær. Denne sport kaldes SUP, en forkortelse for standing up padling eller stående padling

Alt udstyr som skal anvendes til at udøve denne sport kan lejes hos Clube Náutico de Estartit, som ligger nær stranden. Her kan du også modtage de nødvendige instruktioner for at mestre denne specielle vandsport, som dog heldigvis er relativ overkommelig at blive god til selv for den uøvede. Årene bidrager til at balancere brættet og hvis havet er roligt, er det endda ganske nemt at navigere gennem bølgerne, mens du nyder solnedgangen i baggrunden.

Dette er en fantastisk måde at kommet tæt på havet og naturen på, foruden at al den arbejde i musklerne i både arme og ben vil forbedre din fysiske tilstand i almindelighed.

Nyd den skønne natur i l'Estartit på hesteryg eller på cykel

Cykler i L'Estartit

Med områdets skønne naturparker og beskyttede områder, smukke strande og endeløse bjerge er det bare om at komme ud i naturen og opleve den på tætteste hold. I ​​l'Estartit kan du vælge at gøre det enten på cykel eller på hesteryg. 

Rideklubben Hipica Mas Panguina arrangerer pragtfulde ture på hesteryg, hvor alle aldre og alle uanset kendskab til heste kan deltage. Dog er der en vægtgrænse, idet man må ikke veje mere end 90 kilo. Prisen er 27 euro per person.

Du kan leje cykler hos både CH-16, Medaqua og eller Electric Bici Moto, så du kan komme ud og træde i pedalerne og opleve naturen på tætteste hold. Ved kysten finder du skilte med 17 forskellige ruter, som du kan vælge imellem og komme rundt til de vigtigste attraktioner.

Sæt kryds i kalenderen til de forskellige begivenheder og byfester

Indbyggerne i L'Estartit er stolte af deres kulturarv og traditioner, som foruden monumenter også omfatter livlige byfester med dansegrupper og parader med gigantiske dukker, koncerter ved havet eller populære sammenkomster med fyrværkeri og masser af mad og drikke. Der er lidt af det hele og bestemt noget for enhver smag, herunder også aktiviteter, der er designet specielt til familier med børn.

De vigtigste byfester og begivenheder er: 

  • Parade med de hellige tre konger - 5 januar 
  • Karneval - Februar
  • Rosens og bogens dag (O Dia da Rosa e do Livro ) (Sant Jordi) - 23 april
  • Fest for Montgrí naturparken, Islas Medes og Baix Ter - maj
  • Sankthans - 23 juni
  • Fejring af Sant Carmen - 16 juli
  • Fiesta Mayor de Santa Anna - 26 juli
  • Jazzfestival i l'Estartit - juli og august
  • Cataloniens nationaldag - 11 september
  • Fejring af Santa Lúcia - December 13

Hele Costa Brava regionen hvor L'Estartit ligger er fyldt med underholdning og aktiviteter, der gør sommerferien for enhver besøgende til noget uforglemmeligt. Bliv inspireret i et af vores feriehuse på Costa Brava og få en drømmeferie i Spanien i år!