Fem fantastiske Spanske bjerge!

Har du en ting for højder? Så må du ikke snyde dig selv for Spaniens bjergområder, det er nogle fantastiske områder til både vandre og klatre folket med garanteret panorama udsigt.

Monte Larrun

Larrun bjergkæde i Pyrenæerne på grænsen mellem Frankrig og Spanien 

I Frankrig finder du "La Rhune," et 905 meter højt bjerg beliggende på den Fransk/Spanske grænse som er en del af Pyrenæerne. De franske tropper brugte dette område til at gemme sig for General Wellingtons styrker under slaget ved Waterloo - med så stort held at han marcherede lige forbi dem, på sit triumftog mod Paris! 

Over på den anden side af den vestlige del af Pyrenæerne har Larrun bjerget sin plads i det spanske Baskeland og alle baskiske hjerter. Bjerget er ifølge baskiske fortællinger hjemsted for den mystiske 9-halede drage, Lehen Sugea som fladtrykte de baskiske skove. En tur op til toppen af Larrun bjerget og tilbage igen, vil tage ca. tre og en halv time. 

 

Monte Naranco

Oviedo, Asturias - St Mary at Mount Naranco Kirken 

Cyklisterne ved at de nærmere sig målstregen, når de kikker op og får øje på Santa María del Naranco kirken foran dem. Det er ved denne kirke, bygget på skråningen af Oviedo Naranco bjerget at både Subida al Naranco og Vuelta a España cykelløbene stopper. Bjerget er med sine knap 634 meter høje grønne skråninger det perfekte sted til en frokost i det fri.

Meget bekvemt er der lavet et picnic område med en skøn legeplads lige ved kirken. The Sacred Heart of Jesus statuen ser ned på de legende børn og Oviedo oppefra, ligesom Jesus Kristus statuen i Rio de Janeiro. 

Monte Teide

Tenerife - Teide

Mange vil blive overrasket over at opdage, at den Iberiske Halvø og de massive bjergkæder dér ikke er hjemsted for Spaniens højeste bjerg. Den titel tilfalder De Kanariske Øer. Tenerife for at være mere præcis. Her finder du Teide bjerget på 3.718 meter. 

Du kan snyde lidt ved at tage den næsten nye svævebane næsten til toppen. Herfra skal du bruge en tilladelse til at gå de sidste 200 meter mod den, ofte, sneklædte top med en svimlende udsigt. Men det er det hele værd!

Monte Camba

Sotres - Picos de Europa, Asturias

Beliggende inde i Asturia's Picos de Europa Nationalpark, finder du den dejlige landsby Sotres. Et fantastisk udgangspunkt for at nå Camba bjerget og har du mod på en længere og om muligt smukkere hike, kan du følge det gamle rute til Tielve.

Monte Perdido

Monte Perdido udsigt over dalen Ordesa , Pyrenæerne, Huesca, Aragon

Et andet bjerg i Pyrenæerne hedder på fransk Monte Perdido, hvilket kan oversættes til noget i retningen af Det tabte bjerg. Bjerget top, på 3335 meter ligger dog på spansk jord, nord for Aragon Huesca provinsen i Ordesa og Monte Perdido Nationalparken.

Dette tredje største bjerg i Pyrenæerne Monte Perdido, beskrev den franske botaniker/geolog Louis Ramond de Carbonnières som "den smukkeste kalkstens top i hele Europa" og han har ret! Bjerget er fotogen udover alle grænser!