Find den perfekte feriebolig til udlejning

Investér i din drømmebolig og gør en god forretning!

Hvis du drømmer om at eje en feriebolig i Spanien men er i tvivl om, om du vil få brugt den nok, eller om økonomien holder, så kan det være en idé at overveje at leje boligen ud en del af året. Det kan give en væsentlig økonomisk fordel at leje din feriebolig ud, men det kan også give tryghed i hverdagen at vide, at boligen ikke står tom uden opsyn.

Comares, Axarquia, Malaga

Første skridt på rejsen mod at eje din egen feriebolig er at finde den helt rigtige bolig. Den skal først og fremmest leve op til dine egne ønsker og drømme, men hvis du overvejer at leje boligen ud, er det en god idé at have potentielle lejere, i tankerne. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de ting, du bør have med i dine overvejelser, når du skal købe en bolig, som er egnet til udlejning.

Din drømmebolig

Start med at tænke over, hvor og hvordan du selv gerne vil bo. Hvor skal boligen ligge, hvordan skal den se ud, hvordan skal den være indrettet, hvad skal den ligge i nærheden af…

Lav en ønskeliste og prioritér punkterne. Er det vigtigst, at boligen ligger tæt på en lufthavn, eller at den ligger i et uforstyrret område i bjergene? Er det afgørende, at der er flere badeværelser, eller er det vigtigst, at der er terrasse? Hvad er du villig til at betale ekstra for, og hvad vil du give afkald på for at begrænse prisen?

Marbella luksusvilla

De potentielle lejere

Hvis du går med overvejelser om at leje din feriebolig ud, er det vigtigt at overveje, hvem du i så tilfælde ville udleje boligen til. Eksempelvis unge mennesker, familier med børn, større grupper eller ældre mennesker?

Man kan også vende det om: hvis din drømmebolig eksempelvis har et stort, veludstyret køkken, kan du gå efter at leje den ud til mennesker, for hvem en kulinarisk oplevelse er en vigtig del af ferien. Eller til familier der ikke har råd til at tage ud og spise hver dag. Der kan være mange fordele ved at henvende sig til lejere med helt specifikke behov, eksempelvis forretningsrejsende, handicappede eller lejere med husdyr.

Burgos landejendom ID 15787

Det er i mange tilfælde mere profitabelt at tilfredsstille din målgruppes behov og ønsker 100 % frem for at gøre en større gruppe lejere mellemfornøjede. Det giver større tilfredshed hos lejerne og mulighed for en højere husleje. Så tænk på at målrette din annoncering frem for at skyde med spredehagl.

Beliggenhed

Din feriebolig skal først og fremmest ligge i et område, hvor du selv har lyst til at komme år efter år. Et sted, hvor du føler dig velkommen. Et sted, der kan føles som dit andet hjem. Et sted, hvor du kan slappe af og ikke bekymre dig om hverdagens udfordringer. Om det betyder, at boligen skal ligge tæt på transport og indkøb, eller om den skal ligge i en isoleret bjerglandsby, er helt individuelt. Og der er lejere til begge typer bolig!

Agaete Gran Canaria id 19504

Hvis du ønsker at leje ud til familier med små børn, skal sikkerheden være i fokus, så boligen bør ikke ligge for tæt på hovedveje eller stejle skrænter. Derimod kan adgangen til strand og børnevenlige aktiviteter have stor betydning. Hvis du vil leje ud til ældre mennesker, skal der måske være nem adgang til offentlig transport og naturskønne omgivelser. Og hvis du lejer ud til forretningsrejsende, kan arbejdsro og gode restauranter have topprioritet.

Andre faciliteter, som det kan være fordelagtigt at have i tankerne, er golfbaner, skiområder og selvfølgelig lufthavne. Og så er der én ting, der kan få lejere til at falde pladask for din bolig: udsigten!

Almuñecar ferielejlighed id 17089

Størrelse og indretning

Størrelsen på din feriebolig skal selvfølgelig passe til dine og dine rejsefællers behov. Er I en stor familie? Vil du også kunne tage af sted med en gruppe venner? Du kan også overveje, om du vil investere i rigelig plads for at udvide mængden af potentielle lejere.

Mindst lige så vigtigt er det, hvordan kvadratmeterne er udnyttet. Eksempelvis har personer i rullestol behov for flade dørtrin og god plads i køkken og badeværelse. Lejere med børn eller hund har brug for en afskærmet have. Så når du vælger din feriebolig, er det en god idé at være opmærksom på, hvordan pladsen er disponeret.

Ferielejlighed Barcelona id 20238 

Skal køkkenet være stort nok til, at en familie kan lave mad sammen, eller er det nok med et par kogeplader og en mikroovn? Skal der være en stor TV-stue, eller er et lille sofaarrangement tilstrækkeligt? Det er selvfølgelig også en mulighed at prioritere boligens beliggenhed højest og selv bygge den om, hvis der er lyst og overskud til det. Du kan lade dig inspirere af det danske par Henrik og Ingos nybyggede villa i Granada.

Faciliteter

Indretningen af boligen og typen af faciliteter er et andet punkt, der kan være afgørende for, hvor udlejningsvenlig boligen er. I dag er god internetforbindelse og air condition essentielt for de fleste lejere, men også mindre åbenlyse ting såsom myggenet for vinduer og døre kan have betydning. Vaskemaskine og opvaskemaskine er ligeledes vigtigt for de fleste, men det er naturligvis vigtigere for en familie på ferie i 14 dage end et par på forlænget weekend.

Calpe ferievilla id 16598

Andre faciliteter er vigtigst for specifikke typer af lejere. En pool er vigtigst for familier og større grupper, og hvis der er små børn med, er dybden og afskærmningen af poolen essentiel. Små ting som låger foran alle trapper og ordentlig indhegning kan være dét, der får børnefamilier til at vælge din bolig frem for en anden.

Udlejning

Når du har valgt din feriebolig med de potentielle lejeres behov i tankerne, er boligen langt lettere at leje ud, og du vil få mere tilfredse lejere.

Ferievilla ID 5495

Mange boligejere vælger at leje ud på ugebasis, da huslejen for korttidsleje er højere end ved langtidsleje. Desuden giver korttidsleje en mere fleksibel kalender, så det er nemmere for dig at reservere boligen til dig selv eller venner og familie, når du ønsker det.

Det er en god idé at tænke over betingelser for leje og brug af boligen, herunder betingelser for aflysning, betaling af depositum mv. Selv de mindste detaljer er rare at have på papir, eksempelvis i form af en lejekontrakt, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du er interesseret i flere gode råd eller de mere tekniske aspekter af boligkøb i Spanien, kan du besøge vores side for boligejere, Rentalbuzz, hvor du eksempelvis kan læse om, hvilke faciliteter lejere søger eller hvad man bør tænke over, hvis man vil tilbyde en handicapvenlig feriebolig.