De bedste spanske vine til jul

Julen har for de fleste en helt særligt nostalgi over sig, med minder gemt i hukommelsen fra da vi var små. Sådan en unik og speciel dag, der gentages år efter år med velsmagende retter, der laves og anrettes som man plejer med kærlig hånd, bør ledsages af nogle af de bedste vine.

Champagne

Vi præsenterer her en liste af de spanske vine, som vi hos Feriebolig-Spanien.dk synes passer fantastisk til at ledsage den gode julemad lige fra forretten til den søde dessert.   

Rigtig god fornøjelse og glædelig jul!

Start aftenen med en god mousserende vin!

Mousserende vine

Det er bedst at begynde en vigtig aften med en mousserende forfriskende vin, som skærper appetiten: 

Agustí Torelló Mata Brut Nature Gran Reserva  

 En anderledes cava præget af intens aroma af moden frugt, fine bobler og en cremethed i ganen, der gør den helt speciel. Denne cava kan man med fordel vælge til at følge aftenen, helt fra forretterne til og med de fyldige hovedretter.

Pris 17 €

Amatista Moscato Rosado

Denne mousserende vil alle kunne lide. Den har et lavt alkohol på blot 5% alkohol, den er sød og har en blød smag af røde bær. Den er let og meget forfriskende takket være det store antal af bobler, som føles let i  munden. Bliv ikke skræmt af skruelåget, det er en fin vin lavet på en anderledes sammensætning af druesorterne Moscatel og Grenacha.

Druesorter: 95% Moscatel de Alexandria og Grenacha 5%

Pris: € 5 

Gramona III Lustros Gran Reserva 2006 Brut Nature 

En stor cava, meget afbalanceret, fuld af smag og exceptionel kvalitet. Dens næse er kompleks med en aroma af blomster kombineret med smagen af både noget røget og noget ristet samt urter. En cava, som sagtens kan følge middagen hele aftenen.

Druesorter: 70% Xarel-lo og  30% Macabeo.

Pris 23,50 €

Recaredo Brut de Brut 2004 Gran Reserva Brut Nature  

En anden stor cava fra en vingård, som udfører et fremragende arbejde, og hvor deres filosofi omkring økologisk landbrug går ud over kravene til et certificeret biodynamisk landbrug.

En elegant cava med kraft og meget afbalanceret i smagen. Den passer godt til julefesterne.

Pris 28 €

Eidosela Burbujas del Atlántico Extra Brut  

Eidosela er en meget frisk, blød og elegant mousserende vin. Den udmærker sig ved at være meget afbalanceret med en meget lav sødhed og meget stærke aroma af fermentering, æble og citrus.

En sprudlende overraskelse.

Pris 15 €

Til starteren, en god fino eller manzanilla!

Sherryvine

Den magiske trekant omkring Jerez  producerer Sherry, som er unikke og værdsatte vine i verden, og kun dette område opfylder de perfekte betingelser for at udvikle disse vidundere. (I andre lande forsøger de, men det er ikke helt det samme).

Pastrana Manzanilla Pasada

En vin med sin helt egen personlighed, der minder os om, at friskhed er en havbrise i Cadiz. En intens og tør vin med en forførende friskhed og lethed, som inviterer til at nyde vinen til der ikke er mere i flasken.

Pris 13 €

Papirusa

Det er en fin vin, tør men meget frisk med en behagelig smag af salt, som giver spil i smagen.  Fremragende værdi for pengene.

Pris € 9,65

Fino Inocente Valdespino

Innocent har en skarpe næse med antydninger af smuttede mandler og god syre. Luk øjnene,  tag et stykke spansk skinke og nyd det sammen med denne vins elegante og vedvarende smag. Magiske kombination.

Pris € 9,45

Fino en rama González  Byass de Jerez Tío Pepe

En klassiker, der ikke er udsat for aggressive filtreringsprocesser, men istedet fremstillet hånd i hånd med filosofien fra fortiden, hvor vinen kom direkte fra trætønden. En fyldig og slagkraftig Sherry, som udtrykker det unikke ved Jerez.

Pris 15 €

Til fisk og skaldyr bør der serveres fristende hvidvine!

De bedste hvidvine

Refugallo Blanco 2008 - Ribeira Sacra 

En hvidvin, hvor forholdet mellem kvalitet og pris er svært at slå. En meget behagelig vin med en karakterfuld smag, cremet, bred og vedholdende. Dens tid på egetræsfade giver den et særligt twist. 

Druesorter: Godello og andre.

Pris 8 €

Casal de Armán 2014 - Ribeiro

En Ribeiro med en fantastisk struktur og sprudlende, frisk, udtryksfuld og overdådig næse.

Druesorter: 90% Treixadura, 5% Albariño og 5% Godello

Pris 10 €

Viña Gravonia Blanco 2005 - Rioja

Et paradis på højden med ​​de store spanske hvidvine fra en af ​​de bedste vingårde i Spanien.

En anderledes hvidvin, som bør iltes inden servering for, at man virkelig kan værdsætte vinens kvaliteter. Dens dybe og delikate aroma forlader os ikke. En frisk og fyldig vin.

En fornøjelse!

Pris 13,90

Mountain  2012 - Málaga

En vin, som hører under D.O. Málaga og Sierras de Málaga. Den er lavet af druesorten Moscatel, som ellers ofte er forbundet med søde vine, men her er det i stedet en meget frisk og fin tør hvidvin. Denne vin overrasker både i aroma og smag, den fremhæver modne bær, blomster og citrus,  og så er den let at drikke med god vedvarende smag.

Druesort: Moscatel

Pris 11 €

Blanco Nieva Pie Franco 2014 - Rueda

En 100% Verdejo og en sand afspejling af, hvad en vin fra Rueda er og tilmed til en fantastisk pris. Vinen stammer fra hundredårige vinstokke, som ikke blev ramt af vinpesten phylloxera. Denne vin har en stærk aroma og samtidig en delikat smag af modne bær, fennikel og mineraler, velsmagende og vedvarende.

Druesort: Verdejo

Pris 9 €

Til kødet skal der serveres vin med karakter!

Spanske rødvine

Bancales olvidados 2011 - Ribeira Sacra

En vin, der skal åbnes lidt før anvendelse. Den har en kraftfuld næse og udvikler sig godt i ganen. Den har vidunderlige, komplekse aromaer, er meget frisk med et stor syreindhold. Den er som en god vin af sorten Mencia bør være.

En god vin fra Ribera Sacra!

Druesort: Mencia.

Pris 14 €

Sein -  Alicante

Sein er en vin af uovertruffen kvalitet, som ikke fås bedre til den pris. Den er udsøgt og har både kompleksitet og finesse. Dens aroma er krydret med kraftig tilstedeværelse af overmodne bær og mineraler. Kraftfuld og velsmagende. En fantastisk kombination af to sorter, som virkelig går hånd i hånd.

Hvad mere kan man bede om til den pris?!

Druesorter: Monastrell , Syrah og lidt Cabernet Sauvignon

Pris 6 €

Maduresa 2008 - Valencia

En helt vidunderlig vin produceret i Valencia. En aroma af både modne bær og jord, kraftfuld, smagsfuld, behagelig og meget velbalanceret. Fremragende!.

Druesorter: Syrah, Petit Verdot, Grenache tintorera, Monastrell og Cabernet Sauvignon

Pris 17 €

Domaines Lupier El Terroir 2010 - Navarra

En fin og elegant vin på Garnacha druen, som fremhæver friskhed blandet med en snert af macererede røde bær. Den har en god struktur og er velsmagende med en ekstraordinær eftersmag.

Druesort: Garnacha

Pris 19 €

El médico 2010 - Tierra de León

En meget speciel vin lavet på druesorten Prieto Picudo. Denne vin har en meget kraftfuld næse og smag, hvor der blandes mange aromaer og smage. En meget velsmagende vin med en lang eftersmag. Perfekt.

Druesort: Prieto Picudo

Pris 12 €

Lan D-12 2012 - Rioja

En vin, der skal iltes inden servering for at kunne værdsætte dens finesse.  Den er overdådig og fremhæver røde og sorte bær med et strejf af blomster, meget poleret. En meget frisk vin, med lang smag og god balance.  

Druesort: 100% Tempranillo

Pris  8,95 €

Pujanza, Finca Valdepoleo - Rioja
 
En stor vin til denne jul. En moderne klassiker. Det er en kraftfuld vin, som er typisk for denne type drue. Et godt eksempel på det gode arbejde mange vingårde i Rioja udfører. 
Godt valg!  
 
Druesort: 100% Tempranillo
 
Pris  19 €
 
7 Fuentes 2013 - Tenerife

En ganske anderledes vin med en særlig kompleksitet på grund af druesorten og de særlige vulkanske jordbundsforhold på Tenerife, hvor den er fra. Men en udsøgt vin.Vinen er fremstillet på druesorten Listán. Den er kompleks, elegant og meget speciel. Dette er en vin, som er noget helt andet end det, de fleste er vant til. Dens smag er frisk og fremhæver både smagen af mineraler og af sorte bær, som danner en god helhed.

Udsøgt arbejde og et godt eksempel på værdi for pengene.

Druesort: Listán Negro

Pris 9 €

Alonso de Yerro - Ribera del Duero

En moderne vin som ikke vil skuffe. Dette er en meget elegant vin, ligesom alt andet fra denne producent. Vinen er intens, kraftfuld og balanceret. En lækker vin, som smager af masser af bær.

Pris 19 €

Tagus 2013 - Ronda

Denne vin har ligget 4 måneder på franske egetræsfade og er en typisk vin af denne drue. Det er en meget interessant vin, som fremhæver friskhed af den unge vin. Den har en meget udtryksfuld næse, er afbalanceret og let at drikke.

Druesort: Cabernet Franc

Pris 6 €

Den sødeste vin til finalen!

Dessertvine

Ariyanas Naturalmente Dulce 2008 - Málaga

For at afslutte med det bedste vælger vi her området omkring Axarquía i Málagaprovinsen. Her vælger vi en af de bedste søde vine i området. Den er fremstillet af druesorten Moscatel de Alejandrá. Den er elegant, fuld af kendetegn fra jordens mineraler med en bred vifte af aroma og frugt. 100% smag Málaga

Pris 14 €

Jorge Ordóñez & Co Nº 1 Selección Especial 2010 - Málaga

En anden fremragende sød vin fra vinmarker omkring Axarquia, som tilmed er over 40 år gammel. Nyd den friske aroma af kandiseret frugt, moskus og mineraler. Kraftfuld og udtryksfuld smag.

Pris 14 €

Bodegas Delgado Califa - Montilla Moriles

Califa er en næsten overvældende, men subtil sød vin. Den er kompleks og har en tilstedeværelsen af ​​tørrede frugt. Kraftfuld næse og smag. Den har en god fylde og efterlader ganen behagelig sød, hvilket er karakteristisk for denne type vin. Ideel til dessert.

Druesort: Pedro Ximénez

Pris 9 €

Note: Alle priserne er fundet i Spanien i november 2015

Anden artikel af interesse:

Vinturisme: Rondas forførende vine          h