Spanien er danskernes feriefavorit

Danskerne elsker Spanien! Men hvilke dele af landet tiltrækker flest danskere? Og hvad er det, der gør Spanien er så populært blandtdanskerne?

Her får du et lille indblik i, hvor vi danskere helst sættersolstolen op, og hvad der gør Spanien til noget helt særligt i danskernes øjne.

De populæreste rejsemål

Spanien er meget andet end grisefester, sandstrand og det søde driverliv, og danskerne har for længst opdaget det! Vi elsker at holde ferie langt fra turistfælder og luksushoteller. Men de førende rejsedestinationer er nu stadig dem, der er lette at komme til, og som har et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien.

Vi spurgte Flybarometer, en nyåbnet portal for rejsestatistik præsenteret af SuperSaver, om danskernes foretrukne rejsemål i 2013. Spanien topper listen! Samtidig ligger Barcelona og Malaga på Top 10 over mest besøgte byer. De samme to byer topper listen over danskernes foretrukne rejsemål i Spanien, efterfulgt af bl.a. Mallorca, Madrid, Las Palmas og Alicante, som hurtigt vinder popularitet blandt danskerne.

Torrevieja beach, Alicante

Samme tendens opleves blandt brugerne påFeriebolig-Spanien.dk. En rundspørge viser, at Alicante-området oplever stærkt voksende popularitet, mens den gamle kending Costa del Sol stadig er manges yndling. Mijasog Benalmádena – både landsbyerne og de tilhørende kystområder – er også yderst populæreblandt danskerne, sammen med fashionable Marbella.

Mijas

Også øst for Malaga finder mange danskere deresferiefavoritter. Nerja med de smukke grotter (Cuevas de Nerja) ligger højt på listen, tætefterfulgt af Almuñecar og den lille kystby Herradura.

La Herradura - Marina del Este

Hvad er så tiltrækkende ved Spanien?

En rundspørge foretaget af Feriebolig-Spanien.dk viser tydeligt, hvorfor danskerne elsker Spanien. Ikke overraskende indtager det varme klima førstepladsen!

1. Klimaet

Brugerne på Feriebolig-Spanien.dk er meget enige om, hvadder gør Spanien til deres absolutte favoritrejsemål: solen og varmen! Efter enlang vinter hungrer mange danskere efter lys og varme, og dér har Spanien sinstore force.

Playa Bogatell

2. Maden

Også den spanske gastronomi får rosende ord med på vejen.Den afslappede tilgang til måltidet, de lette anretninger og de meget smagfulderåvarer falder i god jord hos danskerne. Muligheden for at få et solidt måltidmad til få penge er også noget, der giver point. Og så falder den spanske tradition med attilbyde en tapa med drikkevarene ligeledes i god smag! 

Tapas Barcelona

3. Livsstilen

Siesta og mañana er blandt de spanske ord, som flestdanskere kender. De er blevet synonym med en afslappet livsstil, at leve i nuetog bekymre sig mindre om i morgen. Mange spaniere arbejder reelt mere end dengennemsnitlige danske lønmodtager, men det ligger dybt i deres kultur at tagetingene med ro og ikke bekymre sig unødigt - og til gengæld være effektive, nårdet gælder!

Folkemustik San Cristóbal

4. Sproget

Danskere er gode til engelsk, og måske tysk, men romanskesprog som fransk og spansk falder os sværere. Måske netop derfor elsker vi atlytte til det varme, rullende spanske sprog. Man kan godt klare sig på de store turistdestinationer i Spanien uden at kunne spansk, men det kan godt betale sig at øve sig lidt forinden, for spanierne er langt mere imødekommende, hvis man bare kan et par enkelte gloser!

 Roque Nublo vejskilt

Selvom solen og varmen er Spaniens helt store force, kan den spanske kultur også tage en stor del af æren for, at danskerne er tiltrukket af det sydeuropæiske land. Den afslappede tilgang til livet smitter og får én til øjeblikkeligt at føle sig langt væk fra hverdagens travlhed, så man virkelig kan slappe af og nyde ferien.

Desuden byder Spanien på en overflod af varierede naturoplevelser. Alt fra vandring i bjergene over skovture og og cykelruter til et utal af vidunderlige strande, hvor der kan solbades i læ af en klippe eller surfes på Middelhavets bølger.