Vinterferie i den spanske sol

Ikke overalt i Spanien er det varmt om vinteren. I modsætning til hvad mange ofte tror, så er der faktisk koldt mange steder i Spanien i vintermånederne.

Når det er sagt, så er der omvendt også en del steder, som du kan tage til i Spanien og nyde både vintersol og varmt vejr. Nogle af disse destinationer er helt oplagte, mens andre måske vil overraske dig. 

Strand om vinteren, Spanien

Her er nogle forslag til, hvor du tage på ferie i Spanien og slappe af i solen. 

De Kanariske Øer

Tenerife om vinteren

Vinteren på De Kanariske Øer er ekstremt mild. I løbet af den koldeste måned på den koldeste ø kommer temperaturen ikke meget under de 20 ℃, noget som for os danskere jo nærmest betegnes som sommervejr. Vejret over Atlanterhavet forårsager dog ofte nedbør og lejlighedsvis storme over hele øhavet, men det er især på de nordlige øer, der udsættes for disse nordøstlige vinde.
 
Når alt det er sagt, tilbyder alle de Kanariske Øer generelt et allround tropisk klima. Varmen plus regnen har skabt det perfekte klima for utallige eksotiske planter og dyr såsom dragetræer og gigantiske firben. Den nordlige kyst på øerne har tendens til at have mest regn, så hvis du søger efter sol og ønsker at undgå det våde vejr, så tag til sydkysten. 
 
Dragetræ, Tenerife
Af alle De Kanariske Øer er Tenerifes sydlige del den varmeste og tørreste i vintermånederne, den nordlige del af øen vil være betydeligt koldere, vådere og med flere skyer. Den sydlige del af Gran Canaria har et klima, som ligner det sydlige på Tenerife, så det er endnu en ideel destination, når du er på udkig efter en varm, solrig vinterferie.
 
 
Lanzarote og Fuerteventura har også begge to et godt vinterklima til en solferie, men begge øer er ofte udsat for kraftige vinde og regnbyger i løbet af dagen.  

Almeria

Mojacar Pueblo

Almeria er en provins, som især er berømt for sit varme vintervejr og mangel på regn. For dem, der rejser fra det traditionelt vinterkølige nord, vil de blive behageligt overrasket af den varme, der rammer dem, når de besøger Almeria og det unikke område, som omkranser byen. 

Der er masser af gode steder at leje i Almeria, og nogle, som f.eks. Agua Amarga, er blevet brugt i berømte film.

Mojacar Pueblo

Det lille rolige område Agua Amargas er meget varmere end nogle af de omkringliggende provinser, og samtidig kan du også her nyde både havet og strandene. Agua Amarga er lille nok til at du kan gå rundt og lige uden for døren ligger det meget spektakulære landskab i form af Cabo de Gata Nationalpark. Tag en tur ud til parken fra dit ophold i Almeria, det er en stor oplevelse og hele turen værd. Der er masser af små strande, hvor du kan slappe helt af, og der er også nogle fantastiske seværdigheder, som du kan besøge. 

Men noget af det, som gør denne varme vinterdestination helt speciel er, hvor fredelig her er. Hvad mere kan du ønske dig om vinteren? Varme, solskin, fred og ro, fantastiske ejendomme til leje og spektakulær udsigter.

Murcia

Hvis du vil have mere liv omkring dig men stadig ønsker at undgå kulden, så tag til Murcia. Både denne fantastiske og travle by og de omkringliggende kystområder i denne provins er betydeligt varmere end mange andre kyster og byer i vintermånederne.

Cartagena rådhus, Murcia

Måske vil du gerne leje en feriebolig i den populære badeby Puerto de Mazzaron, eller i den mindre men lige så varme og indbydende Aguilas. Begge områder har noget for hele familien, og hvis du kommer uden for sæsonen, har du meget af stranden for dig selv.

Selve byen Murcia er for ofte overset af dem, der tager på en ferie til Spanien. Det er lidt synd, for det er en storslået by, som har meget at byde på og bestemt fortjener et besøg. 

Costa Tropical

En kyst i Spanien som er meget kendt for sit varme vintervejr er Costa Tropical. Denne kyststrækning ligger i provinsen Granada. Mens byen Granada, som ligger mindre end en time væk, kan være kold i vintermånederne, er Costa Tropical bestemt ikke kold. 

Almuñecar, Costa Tropical

Steder som Salobreña og Almuñécar er fantastiske byer at besøge eller bruge som base i din ferie uden for højsæsonen. Du vil blive glædeligt overrasket over, hvor mange dage her er dejligt lunt. Nogle dage kan endda være ret varme. 

La Herradura, Costa Tropical

Fra La Herradura i vest til den lille by Motril i øst: Dette er en kyststrækning, som lever op til sit navn. Det er ikke ofte, du kan føle tropisk varme i Europa mellem december og marts, men du kan her.

Se vores udvalg af ferieboliger på Costa Tropical og vælg dit yndlingsområde.

Malaga

Malaga er et af de varmeste steder i det sydlige Spanien i vintermånederne. Kombinationen af et gennemsnit på 17 ℃ i januar og sol og varme i dagtimerne kan få selv den værste frossenpind til at tø op om vinteren.

Malaga by om vinteren

Malaga er en smuk by med meget at byde på, når du nyder vintermånederne her herunder museer, kunstgallerier, historiske monumenter og en botanisk have fuld af tropiske planter fra hele verden.

Den botanisk have “Finca de la Concepción” ligger lige uden for byen mod nord forbi Ciudad Jardin. Du vil blive glædeligt overrasket over at opdage dette tropiske paradis på et så uventet sted. Ligeledes udenfor byen finder du også Malagas grønne åndehul, naturparken Montes de Malaga

I alt er haven hjemsted for over otte hundrede tropiske og subtropiske plantearter. Palmen, som ofte er en plante vi alle forbinder med et varmt klima, er repræsenteret med over hundrede sorter.

Botaniske have, Malaga

Disse planter ville ikke blomstre her, hvis ikke det var for det tropiske klima i Malaga. Byen kan endvidere prale af sit eget mikroklima som følge af bjergkæden, der omgiver byen og området, hvilket gør vinteren meget milde.

Der er selvfølgelig hundreder af fantastiske ferieboliger til leje i hele Malaga-provinsen og langs den altid populære Costa del Sol.

Hvis det er lidt koldt på stranden eller omkring poolen, kan du altid vælge at udforske det område, hvor du bor. Byferie i Spanien om vinteren er en god mulighed for en solrig ferie i de kolde måneder.

At finde vintervarme i Spanien er slet ikke svært!