Hvor skal man bo på Tenerife

Tenerife er en ægte perle i Atlanterhavet og en ideel destination til en ferie med hav, sol, natur og traditioner. Øernes udsøgte gastronomi, prægtige landskaber og krystalklart vand tiltrækker millioner af besøgende til Tenerife hele året rundt.

Vi har udarbejdet en liste over de bedste steder at bo på en skøn ferie på Tenerife. Uanset om du planlægger en afslappende strandferie eller søger spænding og adrenalin, så er Tenerife det rette sted at være.

Strandferie på Tenerife

Playa de las Teresitas, Santa Cruz, Tenerife

Tenerife er nok mest berømt for sine maleriske strande. Lange strækninger af blødt sand og klart vand kombineret med temperaturer, der næsten ikke kommer under 18 grader om dagen, gør Tenerife til et af de mest attraktive områder til en badeferie i Europa. Selvom Tenerifes lange hvide sandstrande er fantastiske, opfordrer vi dig til at besøge en af ​​de smukke sorte sandstrande, der er en del af Tenerifes særprægede landskab. 

Den sydlige del af øen er det bedste sted til en strandferie på Tenerife. Der er mange steder at bo i den sydlige del af Tenerife, hvor du har stranden indenfor overkommelig gåafstand. De sydlige feriesteder Los Cristianos, Playa de las Americas og Costa Adeje frister de strandsøgende, som sætter pris på et stort udvalg af tjenester og faciliteter, såsom restauranter, barer, brusere og vandsportsaktiviteter.

Playa El Duque, Costa Adeje, Tenerife

Den charmerende strandby El Médano i sydøst er et surferparadis på Tenerife, som er kendt for sine lavvandede strande og dens perfekte beliggenhed. Også den frodige grønne nordlige del af øen tilbyder nogle fantastiske strand som Las Teresitas i Santa Cruz og Playa Jardin i Puerto de la Cruz.

De bedste steder for natteliv på Tenerife

Papagayo Club, Playa de las Americas, Tenerife

Tenerife er hjemsted for nogle af de bedste diskoteker og klubber i Spanien, der tiltrækker feststemte rejsende fra hele Europa. Lange aftener på klubber til ud på de små timer kombineret med afslapning på de bedste strande på Tenerife under den varme kanariske sol.

De, der leder efter den ultimative festferie på Tenerife, skal bo i Playa de Las Americas, som er hjemsted for en af ​​de travleste klub- og diskoteksgader på øen og er en populær favorit blandt unge.

Papagayo Club, Playa de las Americas, Tenerife

De, der ikke er så tiltrukket af Las Americas vilde og støjende atmosfære, foretrækker måske at bo i Costa Adeje eller Los Cristianos, hvor festgaden i San Telmo har snesevis af barer og klubber tæt ved havet, som passer til enhver smag og alder. Den nordlige side af øen når ikke helt niveauet på den sydlige side, men der er et bredt udvalg af barer og klubber både i Tenerifes hovedstad Santa Cruz og i universitetets by La Laguna. 

Familieferie i Tenerife

Familieferie på Tenerife

Hvis du vil undgå klubberne og holde dine børn underholdt, skal du tage til de mere stille områder ved Los Gigantes, Playa de la Arena eller Puerto Santiago på øens vestkyst. Strandene her når ikke helt op på niveau med strandene ved Las Americas, men du kan her nyde en problemfri familieferie i en afslappet atmosfære, og der er både en række aktiviteter og et stort udvalg af restauranter i Los Gigantes. Når du bor i Los Gigantes, skal du huske at besøge den charmerende bjergby Santiago de Teide.

Siam vandland, Tenerife

Costa Adeje har en afslappet trendy stemning, men er også turistisk. Det er et af de bedste steder at bo på Tenerife for familier. De to vandlande på øen ligger her: Aqualand og Tenerifes berømte Siam Park, der er blevet bedømt som verdens bedste vandland. Det feriested nord for  Puerto de la Cruz tiltrækker også familier, der sætter pris på den rolige atmosfære og den brede vifte af aktiviteter, byen tilbyder. Familier, der bor i Puerto de la Cruz, bør også besøge regionens største attraktion, Loro Parque.

Hvor skal man bo på Tenerife for en ferie i naturen

Anaga park, Tenerife, De Kanariske Øer

De smukke landområder på øen tilbyder en anden måde at tilbringe en ferie på Tenerife på langt fra folkemængderne, og de er ideelle til par, venner og familier. Hvis du ønsker at udleve din passion for vandreture, cykling eller ridning, er den nordlige del af øen, som er både frodig og grøn, det perfekte sted at bo.

Den storslåede top på vulkanen Teide og dens naturområder ligger lige i hjertet af øen. Den nemmeste måde at komme dertil er fra Puerto de la Cruz eller La Laguna. Tenerife betragtes også som en af ​​verdens bedste cykel-destinationer, og der er også utallige forskellige vandreruter over hele øen. Tenerife er det perfekte sted for eventyrlystne og aktive ferierende.  

Vulkanen Teide, Tenerife, De Kanariske Øer

Hvis du virkelig ønsker at komme langt væk fra de summende grupper af turister, skal du kigge efter indkvartering i den hyggelige lille landsby Vilaflor eller i den smukke bjerglandsby Masca.

Kultur og traditioner på Tenerife

Fiesta del Carmen i Puerto de la Cruz, Tenerife

Tinerfeños (øens lokale befolkning) er yderst stolte af deres ø og dens unikke identitet. Hvis du ønsker at opdage og forstå øens lokale kultur, skal du forlade de større turistområder.

Den nordlige del af øen er fuld af landsbyer og byer, hvor traditioner og kulturelle arrangementer som pilgrimages (pilgrimsture) og festivaler i landsbyerne har været afholdt i århundreder. Ønsker du at få større indsigt i øens kultur, skal du søge efter en bolig i det nordlige Tenerife. 

Tenerife karnevalparade i Santa Cruz

Hovedstaden Santa Cruz er en god base til at udforske øen, og Tenerifes berømte karnevaler finder sted her hvert år i februar og marts. Bor du i Santa Cruz, vil du blot være en kort køretur væk fra Teide naturpark, den charmerende universitetsby og den gamle hovedstad på Tenerife, La Laguna.

For dem, der ønsker at bo et roligere sted ved havet, bør de overveje den charmerende by Garachico, hvor du kan svømme i naturlige pools og nyde de bedste kanariske retter i naturskønne rammer.