De bedste seværdigheder og dagsture ved Torrevieja

Torrevieja ligger cirka 50 kilometer fra Alicante på den berømte kyst Costa Blanca, og byen bliver år efter år mere og mere populær hos turister fra hele verden.
 
Når sommeren nærmer sig, emmer byens gader af den kosmopolitiske atmosfære fra alle de turister, der med deres forskellige sprog og kulturer invaderer de rolige gader i Torrevieja.
 

Ud over det fantastiske klima kan Torrevieja prale af at have nogle af de bedste strande i Alicanteprovinsen. Der er dog også meget andet skønt i dette område og vi har her samlet en liste over nogle aktiviteter, som du kan opleve, når du ønsker et timer væk fra stranden. 

Strande i Torrevieja

Hvad må jeg ikke gå glip af i Torrevieja?

Torre del Moro

Glem ikke at besøge dette historiske bygningsværk fra det 14. århundrede, der dengang blev brugt til at forsvare området fra piratangreb fra havet. Det er beliggende i Cabo Cervera på et af de højeste punkter i Torrevieja. I samme område finder du de mest populære ferieboliger i Torrevieja.

Torre del Moro, Torrevieja

Torre de La Mata

Ligesom Torre del Moro går ​​dette tårns oprindelse tilbage til det 14. århundrede. Foran tårnet lå der dengang en anløbsbro, hvor salt fra lagunen La Mata blev lastet.. 

Calas

Det er værd at besøge nogle af Torreviejas stenede bugter blot for udsigten. En af de mest kendte er Cala Ferrís, der ligger syd for bymidten og omgivet af mange palmer.

Calas de Torrevieja - Cala de la Higura

Parque de las Naciones

Parque de las Naciones er et af de vigtigste grønne områder i byområdet Torrevieja. Midt i parken ligger La Ermita de San Emigdio, en lille sø og de gamle cisterner på en tidligere gård.

Nationernes park - Torrevieja

Sociedad Cultural Casino de Torrevieja

Glem ikke at besøge denne smukke modernistiske bygning fra slutningen af ​​det nittende århundrede. Du bør også gå indenfor og se nærmere på bygningens indre, som er dekoreret i arabisk Nasrid-sti.

Paseo de Vista Alegre

Dette er den mest kendte strandpromenade i Torrevieja. I dette område finder du interessante skulpturer og monumenter, som er dedikeret til Habaneras (cubansk danse- og musikform). Den ligger ved siden af ​​Real Club Náutico og Las Eras de la Sal.

Paseo de Vista Alegre, strandpromenade, Torrevieja

Heldigvis ligger mange utrolige destinationer i gåafstand fra Torrevieja, så det er nemt at planlægge en udflugt til flere af stederne på samme dag.
Alle disse steder, som vi nævner nedenfor, kan besøges med båd, bil, bus eller en kombination af bus og tog. Flere af turene er mindst lige så spændende som de udvalgte destinationer, hvor vi kommer forbi både saltsøer, store grøntsagsplantager og små landsbyer fulde af charme.
 
Hvis du foretrækker at tage en bus i stedet for at tage bilen, er Torrevieja virkelig godt forbundet af busselskabet Costa Azul. Busser til Cartagena eller Alicante afgår fra den centrale busstation op til 12 gange om dagen.
 

En tur til Alicante koster for eksempel € 4,50 og varigheden er ca. 1 ¼ time, hvor du jo så også du sparer problemer med parkering.

Costa Azul bus, Torrevieja

Fem af de bedste udflugter nær Torrevieja.

1. Isla Tabarca

Denne tur kan kun ske med båd i månederne maj til oktober. Øen Tabarca er 2 km lang og 400 meter bred, og her er mange gode historier om pirater og bosættere. De farverige omgivelser rummer også adskillige mure, kirker og endda et fyrtårn.

Isla Tabarca-muren

Denne meget charmerende ø blev erklæret et historisk-kunstnerisk sted den 27. august 1964, og øens gader er et studie i historie. 

Isla Tabarca strand

2. Altea

Dette sted er mange kunstneres favoritsted, og mange af dem har deres gallerier og studios her, uden tvivl et lille paradis for kunstelskere.

Kunstgalleri i Altea

Noget meget karakteristisk for Altea er byens blå tagsten, der dominerer højderne især på kirken Nuestra Señora del Consuelo.

På trods af byens popularitet, som stiger år for år, bevarer Altea stadig sin oprindelige charme og hygge som en lille spansk by.

Blå tagsten på Alteas tage

Det ligger meget tæt på Benidorm kun 15 km nord, et besøg, der kan gøres i eget køretøj eller med en bus / tog kombination fra Alicante.

3. Las fuentes de Algar

Dette naturreservat med sine kilder har stor økologisk værdi og er erklæret et beskyttet område af regeringen i Valencia. For at komme derhen, skal du først tage til Benidorm og derefter videre til Callosa d'en Sarria.

Derefter må du gå 1,5 km på en markeret rute langs Algarfloden. Her kan du krone dine anstrengelser med at beundre disse vandfald og tage en dukkert i de naturligt dannede svømmebassiner med krystalklart vand. En udflugt, som du ikke vil glemme.

Kilder ved Algar

4. Cartagena

Hvis historie og fortidsminder er din passion, og du ønsker at opleve atmosfæren i en smuk og moderne by, så vil Cartagena helt sikkert være et godt valg til en af ​​dine feriedage. Dette er en by, der fortjener din tid, så prøv at finde en ferielejlighed i Cartagena, der passer til det, som du ønsker.

Cartagena - Murcia

Busturen med firmaet Costa Azul tager mindre end 2 timer og koster omkring € 6,20 per person. Du bliver sat af på den centrale busstation i Cartagena, som ligger i gåafstand fra alle seværdigheder.

Du bør bestemt besøge byens romerske amfiteater og selvfølgelig forummet. Du bør også se de puniske mure, La Casa Fortuna, den romersk villa, mens du går igennem den majestætiske gade Calle Mayor eller tage en bådtur rundt i havnen med en fantastisk udsigt  til byen og dens to fæstninger, der beskyttede indsejlingen til byen.

Før du tager fra Cartagena, så husk at det er et ideelt sted til både shopping og til at smage den lokale gastronomi.

Cartagena

5. Slottet Guadalest

Denne fæstning/slot ligger perfekt ind imellem klipperne i en skøn kombination mellem natur og arkitektur. Turen til Guadalest tager dig til Sierra d'Aixorta, som ligger nord for Benidorm. Det er et af de mest besøgte steder i Alicante.

Den berømte fæstning fra middelalderen, San Jose, kommer du til ved at gå gennem byens brostensbelagte gader. Tårnet skiller sig ud og ligger på en stor sten, og det ser ud som om det rører himlen.

Nok er Guadalest en lille by, men den er meget rig på museer, herunder:

  • Museum of Antonio Marco med krybbe og dukkehuse
  • Museo de microminiaturas (miniature museum)
  • Museo microgigante kunstmuseet
  • Etnologisk Museum med typiske hus fra det XVIII århundrede
  • Middelaldermuseum. Museum for torturinstrumenter
  • Ribera Girona museet med “den magiske have”. 
  • Museum med samling af historiske køretøjer "Vall de Guadalest"

Guadalest

Liste over udflugter er slet ikke er komplet, da der er mange skønne steder omkring Torrevieja, som alle giver muligheder for store oplevelser på en ferie i Torrevieja.  

Kort