Skønne gratis ting at opleve i Malaga

Malaga by blev tidligere ofte overset af turister på vej til Costa del Sol, men i de senere år er byens popularitet steget betragteligt. Millioner af turister rejser hvert år til Malagas lufthavn og før i tiden betragtede mange byen som blot et transitsted, der skulle passeres på vej til Costa del Sols mere populære og kendte destinationer.

Men tiderne skifter, og turister i byen opdager hurtigt, at Malaga har meget at byde på. Denne by er stadig meget traditionelt andalusisk, meget smuk og meget billig. Der er nogle fantastiske ting at se og udforske her, og selv hvis du rejser på et beskedent budget, er der meget at opleve, da der er masser af gratis aktiviteter at vælge imellem.

Læs videre og få gode ideer til din ferie i vores udvalg af de 12 bedste gratis ting at lave i Malaga.

1. Atarazanas marked

Atarazanas marked, Malaga
 
Málagas centrale marked dateres helt tilbage til det 14. århundrede. Det blev oprindeligt bygget af maurerne som et skibsværft, og det arabiske navn "Atarazanas" kan løst oversættes som sådan.
 
Med sin fascinerende historie har markedet en fortryllende atmosfære og er et godt sted at købe alle slags lokale produkter, herunder oliven, olier, fisk, sæsonbetonede frugter og grøntsager. For en mere detaljeret oversigt over produkterne til salg på markedet, læs vores artikel om de bedste boder på Malagas centrale marked, Atarazanas.
 
Markedet har åbent fra mandag til lørdag (lukket om søndagen) fra kl. 8.00 til kl. 14.00. 

2. Picasso Museum, Pompidou Center, Carmen Thyssen Museum 

Picasso Museum, Malaga
 
Disse tre er nogle af Málaga største og bedste museer.
 
Picasso-museet er Málaga mest berømte museum og hylder de kunstværker, som byens mest berømte kunstner i sin tid skabte. Museet har for nylig udvidet sin samling og viser nu 233 kunstværker. Der er gratis adgang de sidste to timer om søndagen.
 
Pompidou Center er både et kunstmuseum og kunstgalleri opdelt i tre dele - et museum, et midlertidigt udstillingsrum og et børneværksted. Samlingen omfatter fotografering, design, arkitektur og video, og der er udstillinger af kreativ kunst som dans, film og talt ord. Søndag mellem kl. 16.00 og kl. 20.00 er der gratis adgang.
 
Carmen-Thyssen Museum udstiller en samling af 230 værker af andalusiske malere fra det 19. århundrede. Der er gratis adgang hver søndag fra 17:00 til 20:00.    

3. Málagas Center for Moderne Kunst 

Malagas Center for Moderne Kunst
 
Malagas Center for Moderne Kunst (kendt som CAC) huser en fantastisk samling af kunst fra det 20. og 21. århundrede. Med kunstnere som Damian Hirst, Louise Bourgeois, Olafur Eliasson samt en række andalusiske kunstnere. Museet vil bestemt ikke skuffe, og adgangen er gratis.

4. Alcazaba og Castillo de Gibralfaro 

Alcazaba-fæstningen, Malaga
 
Alcazaba-fæstningen og Gibralfaro-slottet er to af Málaga mest betagende vartegn og er begge attraktioner, som alle der besøger byen, bør se. 
 
En tur gennem eukalyptustræerne og de omhyggeligt anlagte haver er en virkelig fortryllende oplevelse, og udsigten fra slottet er ganske enkelt den bedste Malaga har at tilbyde.
 
Indgangen til både Alcazaba og Gibralfaros slot er gratis efter kl. 14:00 om søndagen.  

5. Málagas udsigtspunkter 

Gibralfaros udsigtspunkt, Malaga
 
Gibralfaro-bakken har to af de bedste udkigspunkter i hele byen. Det ene er placeret på siden af ​​Gibralfaro bakken mellem haverne og slottet. Det andet udkigspunkt ligger lige oven på bakken ved siden af ​​slottet. Du kan køre hertil, hvis du ikke har lyst til at gå.
 
Hvis du vælger at gå op til udkigspunkterne, skal du huske på, at stigningen er meget stejl og afhængigt af, hvor hurtigt du går, kan det tage mellem 20 og 45 minutter. En god idé er at tage nogle drinks og snacks med dig, og når du kommer til udkigspunktet, så sæt dig ned, hvil dig og nyd den afslappede atmosfære og den fantastiske udsigt ud over byen. Solnedgangen herfra er helt spektakulær.  

6. Naturparken Montes de Malaga  

Montes de Malaga, Malaga
 
Montes de Malaga er byens grønne lunge, som ligger kun få kilometer uden for centrum. Her er du helt udenfor byens travlhed og menneskemængde og overladt til skovens ro. Det kan næsten føles som en helt anden verden. 
 
Naturparken har mange vandrestier, picnicpladser og traditionelle restauranter, hvor man kan prøve en af ​​de populære lokale retter 'plato de los montes' eller 'bjergretter'. 

7. Malagas parker 

Parker i Malaga, Malaga
 
Malaga by har masser af pladser og parker, der tilbyder små oaser af skygge, løv og fred. De giver velkommen skygge for solen, og et hvil i en af byens mange parker er en fantastisk måde at tilbringe et par minutter mellem shoppingture og sightseeing.
 
Parque de Málaga og Paseo de los Curas er en botanisk park og en lang gangsti, der løber langs havnen og Alameda Principal. Haverne består af en samling af tropiske planter og træer, velholdte små haver og springvand. Luften er fyldt med forskellige dufte afhængigt af årstiden, om foråret dufter der af appelsinblomster, og atmosfæren er meget fredelig og afslappende. 

8. Strandene i Malaga  

Malagueta stranden, Malaga
 
Malaga er en storby ved havet og stranden, så en liste over aktiviteter er ikke komplet uden at nævne byens kystlinje. Nogle af Málagas mest populære strande omfatter Playa Las Acacias i øst, Playa de la Malagueta i centrum og Playa de la Misericordia i vest, som alle er meget familievenlige med masser af faciliteter, herunder legepladser, restauranter og strandbarer.
 
For dem, der ønsker at vove sig længere væk, anbefales strandene omkring området Pedregalejo i øst. Pedregalejo er et af Málaga ældste fiskerkvarterer og et godt sted at bo i byen. Området byder på et væld af bugter, strande og masser af underholdning for hele familien. 

9. La Termica 

La Termica, Malaga
 
La Termina er et kulturelt, kreativt offentligt sted beliggende i det vestlige Malaga lige uden for byen. Her afholdes jævnligt udstillinger, workshops, konferencer, foredrag og koncerter med både lokale og besøgende kunstnere og iværksættere.
 
Det er en god mulighed, hvis du gerne vil opleve den lokale kultur- og kunstscene i Malaga under dit besøg i byen. Generelt er entréen gratis, men der kan ind i mellem være entre afhængigt af arrangementet.
 
For oplysninger om kommende arrangementer, se La Termica hjemmeside.

10. Strand fitness 

Strand fitness, El Morlaco, Malaga
 
Langs kysten finder du udendørs fitnesscentre fyldt med en række udstyr og maskiner til træning af hele kroppen. Hvis du regelmæssigt træner hjemme og ønsker at opretholde den samme rytme, mens du er på ferie i Malaga uden at skulle betale for et dyrt ugentligt medlemskab af et fitnesscenter, så gå ned til stranden og find dit nærmeste udendørs fitnesscenter. De er meget populære, især tidligt om morgenen og aftenen, når atmosfæren er motiverende og energisk, og temperaturen ikke er for høj.   

11. Botanisk have 

Botanisk have, Malaga
 
Málagas botaniske have dækker et område på 250.000 kvadratmeter og rummer over 2000 forskellige arter af planter og træer. Det er dermed en af ​​de mest eksotiske og mangfoldige botaniske haver i Europa. Haven er også fuld af springvand og en oase af fugle og insekter.
 
Søndag eftermiddag efter kl. 15.30 er der gratis adgang. Haven er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag i fred og ro. Der er et picnicområde og masser af bænke spredt over hele haven, så hvis du også pakker en picnic, kan du nyde en sen frokost i haven.

12. Museo de Malaga 

Museo de Malaga, Malaga
 
Dette 18.000 kvadratmeter store museum har otte rum - fem dedikeret til arkæologi med en samling på over 15.000 stykker og tre dedikeret til kunst med en samling på over 2.000 stykker. Det genåbnede i december 2016 efter en omfattende opdatering og renovering. Entréen er gratis for statsborgere i EU-lande.
 
Hvis du tager på ferie til Costa del Sol og planlægger at besøge Malaga, så glæd dig, for der venter en masser spændende oplevelser siger lokal-guide Christine Stranne.   

Kort