8 pragtfulde ideer til din familieferie i Sitges

Hvis du er på udkig efter en stilfuld badeby med en dejlig blanding af lokalt liv og gode turistfaciliteter, så bør du overveje Sitges. Med kun 40 kilometer fra Barcelona tiltrækker den nemt folk fra byen. Her er gode lokale restauranter, og vejret er ofte bedre her end i Barcelona, ​​da Sitges er beskyttet af de grønne bjerge i Parc del Garraf, som giver en vidunderlig ramme om byen!
 
Sitges
 
Denne tidligere fiskerby med dens hvidkalkede kirke og dejlige sandstrande er en skønhed for øjet. Her er en afslappet atmosfære, selvom den også er en af ​​de spanske byer med de fleste festlige arrangementer i løbet af året. Og selv hvis du ikke løber ind i en lokal festival under dit ophold, så er der masser af andre ting at lave under din familieferie i Sitges!

1. Strandene og andre skønne områder

Sitges strand
 
Sitges er en fantastisk destination for familier med børn.  Her er mere end 300 solskinsdage om året og byens brede gyldne strande alene er gode til at holde børn glade og underholdt. Der er en lang række forskellige strande at vælge imellem, og de fleste har de grundlæggende faciliteter såsom brusere og forfriskninger.
 
Sandstrandene tættere på byens centrum er de mest velegnede for familier, da du her finder de  bedste faciliteter, og har børnene lyst til andet end stranden, er det her muligt at cykle og løbe på rulleskøjter på strandpromenaden. Et andet dejligt sted for børn er den rummelige Terramar Park, som byder på legepladser, skyggen under ​​træerne og picnicområder for hele familien.
 
Vandcykler på en strand i Sitges
 
Hvis du tjekker vores guide til strande i Sitges, vil du se, at flere af strandene har udlejning af kajakker og vandcykler. Fragata strand, for eksempel, har også plads til volleyball og fodbold. Fra juni til september afholdes der ekstra aktiviteter på de mest centrale strande. Disse aktiviteter består blandt andet af undervisning i og workshops for børn.

2. Oplev en lokal byfest med hele familien

Santa Tecla, Sitges
Det er dog ikke sikkert, at du overhovedet finder tid til disse ekstra sommeraktiviteter, for det er om sommeren, at de fleste lokale fester finder sted. Fester som Sitges Festa Major og Santa Tecla omfatter familieorienterede parader med drager og giganter, foruden et imponerende fyrværkeri  som du kan se fra stranden. Her vil du også kunne opleve lokale traditioner såsom de catalanske menneskelige tårne, som helt sikkert vil forbløffe og imponere både voksne og børn. 
 
Santa Tecla, Sitges
Eller hvad med en festival, hvor giganter danser på de mest fantastiske blomstertæpper i gaderne i Sitges? Selv det verdensberømte karneval i Sitges i februar tilbyder særlige parader for børne om eftermiddagen. Du kan læse alt om disse fantastiske fester i vores guide til Sitges fantastiske festivaler. Der er arrangementer hele året rundt!
 
Sitges
 
Hvis du besøger Sitges i juleferien og nyder det milde mikroklima, tilbyder byen særlige aktiviteter og workshops for børn i "Parc de Nadal« (Juleparken). Den 5. januar kan børn opleve magien i den sjove parade “Reyes Magos” (de hellige tre konger), som vi forklarer om i vores festivalguide.

3. Udforsk byen

Sitges
 
Den gamle bydel i Sitges tilbyder maleriske brostensbelagte gader og pladser med smukke hvide huse, blomsterdekorationer, små hyggelige butikker, bagerier, barer, restauranter og masser af terrasser - glem endelige ikke dem, som har en fantastisk udsigt over havet. Eller besøg den smukke kirke San Bartolomé y Santa Tecla kirke, som ligger pragtfuldt ud til havet.
 
Efter en dejlig dag på stranden kan du gå en tur langs strandpromenaden, hvor mange ofte går en tur i de lune sommeraftener. Her er det kutyme at have skiftet badeshorts og bikini ud, således at man kommer pænt klædt. En aften i byen kan være middag og cocktails på en terrasse, men der er også et par områder i byen med barer og diskoteker for dem, der ønsker at danse eller feste til den lyse morgen.
 
Sitges strandpromenade - Fragata-stranden nedenfor kirken
 
Denne kosmopolitiske by er livlig hele året rundt især i weekenden, når endnu flere gæster kommer fra nærliggende Barcelona for at nyde weekenden i Sitges. Alligevel føles byen aldrig for overfyldt eller turistet.
 
For dem, der kan lide kulturelle aktiviteter, er der et par museer i Sitges, såsom det smukke Cau Ferrat Museum, som tidligere var hjemme-værksted for Santiago Rusiñol, en kunstner af catalansk modernisme. Museet har alle former for kunst, fra keramik til malerier af Picasso og mange andre kunstnere.
 
Palau Marycel, Sitges
 
Eller du kan besøge Palau Marycel, som huser en vidunderlig  samling af middelalderkunst. Museerne i Sitges tilbyder familie-workshops. De er gratis for børn under 12, og for voksne er der en voksenbillet, som giver dig en bedre pris, end hvis du betaler særskilt for hvert museum.

4. Nyd udendørsaktiviteter i solen

Sitges by

Sitges har ikke mindre end tre lystbådehavne og tilbyder muligheden for at dyrke vandsport, hvor især havneområdet ved 'Aiguadolç er populært i forhold til vandsport. Så hvis du er på udkig efter flere og andre aktiviteter for dine børn end svømning og spil med fast grund under fødderne, så er der her mange muligheder for at modtage undervisning i eksempelvis sejlsport eller surfing. Ved at bestille en strandvilla eller lejlighed i Sitges tæt på en strand med disse aktiviteter er grunden lagt for et spændende og behageligt ophold og en sjov ferie for dine børn.
 
Aktiviteter som vandski, windsurfing og kitesurfing er der normalt mulighed for i de omkringliggende områder såsom Garraf. Både der og i Sitges kan du også finde virksomheder, der organiserer udendørsaktiviteter såsom ridning og mountainbiking.
 
Skal turen på havet være af mere rolig art, så er det også muligt at tage på en tur i en båd med glasbund, hvor man tørskoet kan opleve den forunderlige verden under havoverfladen. Der er masser af muligheder.

5. Et besøg i Garraf Natural Park

Sitges ligger i fantastiske omgivelser, som bestemt også er værd at udforske. Hvad med for eksempel en udflugt til den smukke Garraf Natural Parc? Foruden den skønne natur tilbyder parken også workshops, udstillinger og en række skiltede vandreture og i weekenden tilbydes der også guidede ture. Specielt tilpassede ruter for handicappede er også tilgængelige. Du kan endda vælge en guidet tur i en minibus, som afgår fra turistkontoret i Sitges.
 
En af de pragtfulde skiltede vandreture er den til slottet Castillo de l'Eramprunyà. Den starter på la Ermita de Nuestra Señora de Brugués (se kort nederst) og går langs Gavà a Begues-vejen. Lige ved siden af ​​dette kapel (Ermita) ligger restauranten Señora de Brugués. Men du kan også vælge at tage en picnic med og slå dig ned i nærheden af ​​slottet, hvor du har en betagende udsigt ud over området. 
 
Platja Garraf, Sitges
Hvis du er på udkig efter en skøn afslappende dagstur med børnene, hvorfor så ikke pakke en stor frokost og tage toget til Garraf og slå jer ned en hel dag på denne charmerende strand? Skal der alligevel bare lidt aktivitet til, så er der her mulighed for at leje kajakker og vandcykler.

6. En dagstur til Barcelona

Sitges ligger kun 40 kilometer syd for Barcelona (40 minutter med tog), så du kan altid besøge denne fantastiske by, hvis du ønsker at opleve lidt andet. Barcelona er så varieret, og den har altid masser at tilbyde både voksne og børn. 

Laila, den dansende gigant - Barcelona

Mens festerne i Sitges afholdes i hele byen, så er Barcelonas fester om sommeren oftest begrænset til kvarterer La Festa Major del Poble Nou og den mere berømte Festa Major de Gràcia. Den største Barcelona sommerfestival, La Mercè, involverer dog hele byen og finder sted i september. Flere af disse festivaler har familie-orienterede aktiviteter i dagtimerne, herunder dansende giganter.

7. Udforske områdets spændende cavaer

Bodegas Sumarroca, Penedès vinregion

Sitges ligger i hjertet af Penedès vin regionen, som både er berømt for sin cava og for sin ufattelige smukke natur. Det er mindre end en halv time i bil fra Sitges til Vilafranca del Penedès, som er hovedstaden i vinregionen. Så hvorfor ikke benytte lejligheden og tage et smut forbi?

Hvis du er bekymret for om en vintur vil være for kedelig for dine børn, så læs eksempelvis om bodega Freixenet i vores guide om cavature i Penedès. Dette vinhus tilbyder ture specielt designet til familier med børn. De omfatter en underholdende audiovisuel præsentation og en tur i et miniature tog, hvorefter børnene kan smage juice, mens deres forældre smager på vin.

8. Sjov med børnene

Aqua León, Tarragona

Tarragona ligger kun 40 km syd fra Sitges, og her finder du både den enorme Aqua León Water Park og en Zoo, hvor der er rutschebaner og alle former for sjove vandattraktioner. En billet giver dig adgang til både vandlandet og den zoologiske have. Der afgår en bus fra  Sitges’ turistkontor, som kører dig direkte til Aqua León (Reservation og info: +34 97 768 7656).
 
Port Aventura, Tarragona
En anden mulighed nær Tarragona er den imponerende forlystelsespark Port Aventura, som er baseret på de enorme forlystelsesparker i Florida. Denne park har sin egen togstation, så du kan tage toget hertil. Først fra Sitges til Tarragona og så bare en kort togtur videre til Port Aventura. Tjek togselskabet Renfes hjemmeside for mere info. Skal der lidt kultur ind i ferien, så har også Tarragona mange spændende muligheder fra kunstværker på torve til akvædukt og et romersk amfiteater.