De bedste steder at afholde et bryllup i Spanien

Gotiske katedraler, en romantisk kirke på en klippe eller en intim strandfest ved solopgang: disse er alle eksempler på destinationer og idéer til steder, som spændte fremtidige brude måtte have til deres bryllupsdag.

Son Marroig - Mallorca

Par har tendens til at have ganske mange kriterier og ønsker, når det kommer til at vælge en fantastisk lokation for deres bryllupsdag. Har stedet den særlige magi, bryllupsparret søger? Det bliver ikke mere romantisk end at fejre bryllup i det skønne middelhavsklima, med havet i baggrunden og naturligvis udsøgt mad og vin under bryllupsfesten.

Et spansk bryllup - hvor skal man starte?

Organisering af et bryllup kan være en overvældende opgave, da der er meget at holde styr på, og mange par oplever mere og mere stress, jo tættere datoen kommer. De fleste råd lyder på, at der bør afses minimum tre måneder til at forberede et bryllup. Når man beslutter sig for at holde brylluppet i udlandet, så er det dog ofte en god ide at være endnu bedre tid før den store dag. 

Bryllup på stranden, Formentera

Et af de meget vigtige aspekter ved bryllupsfesten er:” hvor skal det holdes?” For dette er i høj grad afgørende for, hvorledes brylluppet bliver afviklet. Uanset om du ønsker at blive gift i en skov, på stranden eller på en bjergtop, så bør det arrangeres i god tid, så brudeparret får det, som de drømmer om. 

Det kan være nyttigt at søge en bryllupsplanlæggers hjælp, da han eller hun er specialiseret i at forhandle med leverandører og ved, hvor de skal finde de bedste steder. Hvis ikke du taler sproget, så kan bryllupsplanlæggeren være et vigtigt mellemled til at lave aftaler med leverandører. Hvis du beslutter dig for at organisere alt selv, så prøv at finde leverandører, som du kan kommunikere forståeligt med på eksempelvis engelsk. 

Efter at have fundet et sted, som passer til ønskerne, er der stadigvæk mange ting, der skal tages hånd om. Eksempelvis bør der tænkes på at finde en god fotograf og vælges dekorationer til bryllupsfesten. At have en professionel fotograf er vigtigt, da du jo ikke kan gentage dagen, og hvis du ikke er tilfreds med billederne, vil du måske fortryde, at du ikke brugte en bedre og mere pålidelig fotograf. 

Ligesom ved et almindeligt bryllup er listen over ting der skal arrangeres og holdes styr på uendelig. Vi anbefaler at kigge på Pinterest, da denne platform tilbyder masser af inspiration og information vedrørende bryllupper (i udlandet).

Juridiske spørgsmål ved bryllupper

Indgåelse af et ægteskab kan rent juridisk være kompliceret, hvis du ønsker at blive gift i udlandet. I Spanien er der et par krav, man skal opfylde for at blive gift i lovmæssig forstand. I modsætning til lande som Italien, hvor udlændinge kan blive gift uden problemer, så skal man i Spanien have en tilknytning til landet for at blive gift i rent juridisk, hvor denne tilknytning består i, at mindst den ene af parret skal have spansk statsborgerskab eller have boet i Spanien i mindst to år.

Som oftest kan de fleste par, der ønsker et bryllup i Spanien, ikke opfylde nogle af disse krav, men så er der et par alternative muligheder. Det nemmeste er at indgå ægteskabet rent juridisk i hjemlandet og derefter holde bryllupsceremonien i udlandet. På den måde er alt papirarbejde ordnet hjemmefra og så kan bryllupsfesten afholdes på et senere tidspunkt. 

Bemærk: Som vi omtalte tidligere omtalte, så afhænger de juridiske forhold i forhold til indgåelse af ægteskab af det valgte land. Så hvis du beslutter dig for at blive gift i et andet land end dit hjemland, bør du sørge for at kontrollere kravene og mulighederne i god tid. På den måde undgår du besvær og skuffelse i sidste øjeblik. Du kan normalt finde informationer om dette på Udenrigsministeriets hjemmeside eller på den danske ambassade i det pågældende land. 

Lad os lægge de juridiske udfordringer til side og i stedet for se på et sted for din perfekte dag. Hvis du altid har drømt om at have et eventyrbryllup ved Middelhavet, så læs med her.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Vi har nævnt det før: Stedet, hvor bryllupsfesten afholdes, er af største vigtighed. Med så mange muligheder kan det være nemt at blive overvældet og miste overblikket. For at hjælpe dig med at vælge, giver vi dig her en omtale og oversigt over de mest populære muligheder.

Strandbryllupper

Hvis du spørger folk, hvilket ord de forbinder med Spanien, er det første ord højst sandsynligt “strand”. Det er ikke særlig overraskende, da Spanien har næsten 5.000 kilometer kystlinje. Strandene er også en af ​​de mest populære muligheder for et bryllup i Spanien, måske på grund af det skønne klima og næsten tropiske oplevelser, strandene tilbyder. Hvem vil ikke ønske at blive viet med fødderne i gyldent sand? Husk dog at undersøge, om den strand, som du ønsker at blive gift på, rent faktisk må benyttes til bryllup. På nogle af landets strande er det nemlig forbudt. Hellere tjekke en ekstra gang og undgå skuffelser på den store dag.  

Skovbryllupper

Forestil dig, at fugle kvidrer og sollys kommer gennem træerne, mens du kigger ind i din partners øjne og får ringen sat på fingeren..... hvis det er sød musik i dine ører, så er et skovbryllup perfekt til dig! Fornemmelsen af eventyr og magi er noget, der tiltrækker mange til denne type bryllupper i skoven. En af de klare fordele er, at der ikke er brug for meget dekoration, da den frodige vegetation og sollyset helt naturligt tilføjer en masse til stedet og skaber en fortryllende atmosfære. 

Kirkebryllupper

Traditionelt og smukt: et bryllup i en kirke. For at blive gift i en katolsk kirke i Spanien skal du have en katolsk baggrund, foruden at alle officielle dokumenter ( for eksempel fødselsattest) skal være oversat til spansk. Ønsker i at holde bryllup i den danske kirke i Mijas og modtage en kirkelig velsignelse, så skal i være lovmæssige gift hjemmefra. Den danske præst i Margrethekirken kan nemlig ikke foretage en juridiske gyldig vielse, men det afholder ikke giftelystne danskere fra at benytte kirken som en del af deres bryllupsfest. Kontakt Margrethekirken i Mijas for mere information

Villa S'Arenal, Mallorca
 
På toppen af ​​et bjerg, under vandet, i junglen ... du vælger!
 
Der er ingen begrænsninger i forhold til skønne steder, når det kommer til din bryllupsdag. Hvis du ønsker at blive gift på en ekstraordinær beliggenhed, kan det være en god ide at engagere en bryllupsplanlægger for at alt bliver, som du ønsker det.
 
Læs videre for at opdage nogle af de smukke steder i Spanien, som er perfekte til dig drømmebryllup.

Et bryllup på stranden

Bryllup på stranden - Formentera

For mange som forestiller sig et bryllup i udlandet, er det ofte drømme om et bryllup på stranden der dukker op i tankerne. Det bløde hvide sand, lyden af ​​bølgerne, der slår op på kysten og en solnedgang i horisonten gør et strandbryllup til en meget populær mulighed.

Mange siger, at Bolonia-stranden er en af ​​de smukkeste strande i Spanien. Med sit utroligt bløde sand og krystalklare, lave vand er det helt sikkert et dejligt sted at fejre dit bryllup. Et andet område med flotte strande er Cadiz.  Her finder du masser af dejlige villaer, hvor du kan fejre dit bryllup med alle dine kære.

Hvis du vil sikre dig en solrig bryllupsdag, så er Costa del Sol en god mulighed. Med mere end 325 solskinsdage om året er chancen for at få regn på bryllupsdagen relativt lille. Vi har lavet en liste over de bedste strande på ¨Solrige kyster¨ for at gøre udvælgelsesprocessen af sted endnu nemmere.

Spanske kirker og klostre

Monasterio de Piedra, Navalus

Hvis du gerne vil have et historisk præg på din bryllupsdag, så kan du vælge at blive gift i en kirke eller på et kloster. Mærk historiens vingeslag fra bygningernes imponerende mure, søjler og skønne ting fra svundne tider, mens du går ned ad gangen. Nedenfor er to unikke, historiske steder i Spanien, som kan giver dig en ide om, hvad dette land har at byde på.

Cistercian abbedi, Navalus, Aragón 

Cistercian abbedi i Navalus ligger i hjertet af den spektakulære park Monasterio de Piedra i Aragón. Dette sted er kendt for sine vidunderlige omgivelser og et stort udvalg af flora og fauna. Hvis du drømmer om at indgå ægteskab i et ægte middelalderkloster med store mure og imponerende søjler fra det 1200 århundrede, så har du måske lige fundet det perfekte sted til dit bryllup.

Monasterio de Piedra, park

Hvis du beslutter dig for at blive gift på dette kloster, er der flere muligheder. Ceremonien kan finde sted enten inde i klosteret eller udenfor omgivet af vandfald og bjergfloder. Det er et paradis for naturelskere, så vi vil helt sikkert anbefale at leje et feriebolig i Aragón området. Bjerge, vandrestier og fantastisk udsigt er lige rundt om hjørnet!

La Ermita de San Juan, Vizcaya, Baskerlandet

San Juan de Gaztelugatxe

Hvis du leder efter et virkelig usædvanligt sted, så fortsæt med at læse. Bare ved at se på billederne, får du en ide om, hvor virkeligt unikt og magisk dette sted er. Der er her tale om La Ermita de San Juan, en middelalderkirke fra det niende århundrede. Den ligger på en lille ø, der er forbundet med fastlandet via en smal bro. Geografisk ligger dette skønne sted ved Bilbao, som ligger i regionen Pais Vasco (Baskerlandet). Et bryllup på dette sted er perfekt til dem, der ønsker at være omgivet af åbent hav og frodige grønne bakker.

San Juan de Gaztelugatxe

Før du beslutter dig for at bestille dette sted til dit bryllup, bør du vide, at du skal klatre op ad 231 trin for at komme til kirken. Dette kan være værd at tænke over, især hvis du har gæster med fysiske begrænsninger. Den bedste tid til at have et bryllup her er enten om foråret eller om efteråret for at sikre, at vinden eller de høje bølger ikke ødelægger bryllupsdagen.

Dette fantastiske sted blev endnu mere populært i 2017 end tidligere, da det blev brugt som et af stederne i den populære tv-serie ¨Game of Thrones¨. Besøg stede,t hvor “The mother of Dragons” (dragernes moder) i skikkelse af den smukke blonde Daenerys - også har været for nylig. 

Hvis du beslutter dig for at blive gift i Baskerlandet, kan du vælge at kigge efter overnatningsmuligheder i San Sebastian. Dette er en pulserende by fuld af charme, der tilbyder fantastisk gastronomi samt masser af seværdigheder så både du og dine gæster er godt underholdt. 

Spanske bryllupsdestinationer

Spanien er et meget forskelligartet land, så her er noget for alles smag, når det kommer til ønsker til et bryllup. Hvert område har sin egen charme og klima, hvilket man bør overveje, når man ser på de mange muligheder.  

De spanske kyster

Hvis du ønsker at blive gift på stranden, er der masser af pragtfulde muligheder på de mange skønne spanske kyster. Der er dog ganske stor forskel mellem kysterne, så her er nogle af forskellene.

Costa del Sol er nok en af ​​de mest kendte kyster i Spanien. Med en international lufthavn tæt på Malaga er denne del af landet meget godt forbundet med resten af ​​Europa, hvilket gør hele området meget populært. Klimaet er varmt, og strandene er gode, og risikoen for dårligt vejr på dit bryllup er lav.

Hvis du er på udkig efter noget anderledes, kan Costa de la Luz måske være det perfekte område for dig. Kysten og området er ikke så kendt som Costa del Sol, men det har sin helt egen specielle charme. Sandet på strandene er blødere her, og det har en smuk gylden farve.

Ø-bryllupper

Lanzarote

Vi synes, det taler for sig selv, hvorfor det er en god ide at blive gift på en spansk ø, og med de to øgrupper Balearerne og De Kanariske Øer er der nok at vælge imellem.

De himmelske bugter og strande på Balearerne med deres krystalklare, dybblå hav danner en fantastisk ramme for en bryllupsfest. Tilføj fantastisk arkitektur og farverig vegetation til dette, og du kan forstå, hvorfor så mange mennesker vælger at have en intim, romantisk fest med deres venner og familie her.

I et lille kvarter, der hedder Portals Nous, som er en del af byen Calvia, der ligger lige vest for Palma de Mallorca - ligger der en lille kirke lige  over havet. Det er en fantastisk mulighed for et pragtfuldt bryllup, hvor udsigten ud over Middelhavet, de grønne omgivelser og den endeløse blå himmel vil tilføje et magisk touch til din særlige dag. Kirken er meget let at komme hen til, og den ligger ved siden af ​​en lille havn, hvilket er et rigtigt godt og smukt sted at tage bryllupsbillederne efter ceremonien.

Da vi har over 1.500 dejlige ferieboliger på Mallorca, er der helt sikkert en perfekt bolig til dig, hvor du kan fejre denne særlige begivenhed med dine kære. Tjek vores udvalg af ferieboliger på De Baleariske Øer, der består af i alt fire store øer og et par mindre øer, så du har masser at vælge imellem. 

Resten af ​​Spanien

Du kan blive tiltrukket af drømmen om at blive gift på en af de sydlige eller østlige kyster, men lad os ikke glemme de mange andre smukke områder i resten af ​​Spanien! Især den nordlige del af Spanien er kendt for sine smukke grønne områder, som gør dette område perfekt til et bryllup. Provinser som Galicien og Asturien er måske ikke så egnede til et vinterbryllup, men om sommeren er temperaturen meget behagelig. Det er måske ikke det første område, du lige kommer i tanke om at afholde dit bryllup i, men du vil højst sandsynligt blive overrasket over områdets skønhed!

Vi vil lidt længere nede i denne artikel beskæftige os med de spanske øer, Costa Blanca, Catalonien og Andalusien, og vi vil omtale nogle af de fantastiske udlejningsboliger, vi har på disse områder for at give dig ideer og inspiration til din store dag!

Uanset hvordan du beslutter dig for at holde dit bryllup, anbefaler vi bestemt at fejre det under den spanske sol. 
 
Med et glas spansk vin i den ene hånd, en dejlig tapa i den anden og familie og venner omkring dig, som danser og har det sjovt, det skulle gerne være en del af en skøn bryllupsfest. Inden du når så langt, så husk at tage dig den tid, det tager at forberede dit bryllup og husk frem for alt - at nyde denne fantastiske oplevelse.