Hvor skal man bo i det nordlige Spanien

Mange mennesker er interesserede i det nordlige Spanien, men de kender ikke rigtigt de forskellige destinationerne og deres mange muligheder. Det nordlige Spanien er et område med mange kontraster med Middelhavet mod øst og Atlanterhavskysten mod vest. Imellem disse to punkter ligger både Pyrenæerne, de Cantabriske Bjerge og det sydlige Mesetan, som er et stort og imponerende plateau i 700 meters højde, som ofte kaldes for Spaniens hjerte.

Naturen i det nordlige Spanien er dramatisk, smuk, vild og meget karakteristisk. Landskabet skifter konstant mellem havet og bjergene og tilbyder fantastiske feriemuligheder. Mens mange af dagens turister har tendens til at samle sig i syd, så tilbyder det nordlige Spanien en rolig og afslappet atmosfære. Her møder du ikke ingen strandsælgere, alt-inklusiv-hoteller eller store turistområder. I vores omfattende guide til hvor man kan bo i det nordlige Spanien, rådgiver vi dig om de bedste rejsemål.

 

Strandferie i det nordlige Spanien

Med Costa Brava ved Middelhavet og Atlanterhavskysten, der strækker sig hele vejen fra Baskerlandet til Galicien, har det nordlige Spanien en overflod af fantastiske strande. Surfvenlige strande, små idylliske bugter, strande, hvor det blå flag vejre, og som kan prale med alle faciliteter og lange drømmende strande med en halvmåne af gyldne sand.

I Asturien og omkring Biscayabugten er Llanes et af de bedste steder at bo til en strandferie i det nordlige Spanien. Kystlinjen består af en smuk blanding af strande, grønne enge, klipper og brusende turkist hav. Gå eller cykle til strande som Playa de Toró, Playa de la Ballota, Playa de Torimbia og den unikke strand Gulpiyuri. Der er også nogle gode muligheder for padle-surfing langs denne kyst. Om aftenen kan du slentre rundt i den atmosfæriske gamle bydel i Llanes, spise og drikke i de traditionelle ciderhuse!

"Playa

Hvis du er på udkig efter strande, god fisk og skaldyr samt underholdning, bør du leje et feriehus i La Coruña i provinsen Galicien. Oplev byens strande, det travle torv Plaza de María Pita, surf eller besøg akvariet. Husk at besøge La torre de Hercules ( Herkules tårn), som er verdens ældste fyrtårn og udnævnt af UNESCO som en del af vores verdensarv.

Hvis du vil kombinere dovne stranddage med at bo i pittoreske fiskerbyer, må du ikke gå glip af Cudillero, som er en af de smukke byer på listen over "Spaniens smukkeste landsbyer".Bo i den hvidkalkede landsby Lastres, der med sine farverige huse og fiskerestauranter ligger forbavsende smukt på en klippeside, vælg pragtfulde Ribadesella med en overflod af aktiviteter eller Luarca - en skjult perle i området. Alle disse destinationer er omgivet af fantastiske strande og er fremragende til en strandferie i det nordlige Spanien.

Costa Brava i Catalonien byder på mange destinationer til en strandferie i det nordlige Spanien. Lange børnevenlige strande, smukke små bugter med klipper og fantastisk smukke landsbyer, som blot venter på at blive udforsket. Lej et feriehus i Cadaqués og få denne betagende landsby som en base for din ferie. Vælg en villa i Calella de Palafrugell, så du har et fantastisk udgangspunkt for en strandferie på Costa Brava. Hvidvaskede huse, blå vinduesrammer og balkoner prydet med blomster karakteriserer denne by, Calella de Palafrugell ser ud som om det blev taget direkte fra et rejsekatalog.

Vælg en feriebolig i Baskerlandet og befinde dig ved siden af ​​endnu flere af de bedste strande i det nordlige Spanien. Zarautz er den længste strand i regionen og en af ​​de smukkeste strande i Baskerlandet. Den er også blevet et populært sted for surfere på alle niveauer. Tag en dagstur til den betagende klippeø San Juan de Gaztelugatxe, som er et af de steder, hvor tv-serien Game of Thrones er blevet optaget. Besøg også stranden i Zumaia og tag på vandretur på områdets klippefyldte rute - en virkelig magisk oplevelse!

Familieferie i det nordlige Spanien

Byen Santander, der ligger i en smuk bugt, er et ideelt rejsemål for en familieferie i det nordlige Spanien. Der er flere børnevenlige strande at vælge imellem. Besøg halvøen Magdalena med sin zoologiske have og tag en picnic på græsset under fyrretræerne. Om aftenen kan du prøve de trendy tapasbarer på sidegaderne i Paseo de Pereda. Tag en færge til Somo og vandre langs pilgrimsruten Camino del Norte med familien. Naturparken Cabárceno er også en stor oplevelse for børnene. Det er lidt som at være på en safari, for her bor 150 dyr fra 5 forskellige kontinenter i et stort område kun adskilt naturligt af områdets klipper.

Book et familievenligt feriehus i Gijón, Asturien. Her kan du få et fremragende måltid i den maleriske gamle bydel. Besøg også akvariet og de atlantiske botaniske haver. Du finder to strande i byen, hvoraf vi anbefaler San Lorenzo strand i øst, som er omgrænset af en promenade, der fortsætter langs kysten. Gijón er en god base for en ferie på Costa Verde sammen med hele familien!

Lej en villa i Sanxenxo, Rías Baixas i den sydvestlige del af Galicien og oplev O'Grove halvøen i nærheden. Find lange strande, der synes at strække sig i det uendelige. Et eksempel er Playa de la Lanzada, der forbinder O'Grove med fastlandet. I landsbyen O'Grove serverer restauranterne de skønneste fiske- og skaldyrsretter samt muslinger fra i fjorden. Gå på ruten ved Paseo de Pedras Negras eller se ud over det mægtige Atlanterhav fra øens højeste punkt: Miradoiro da Siradella.

Hvis du vælger at rejse til Rías Baixas, bør  du besøge de pittoreske Cíesøerne (afbildet ovenfor) i flodmundingen ved byen Vigo. De er ofte omtalt som "Romernes Øer", og det er ikke svært at forstå hvorfor. Hvidt sand, fantastisk turkist vand og prægtige fyrretræer giver følelse af, du er i Caribien. Nyd strandene, vandrestier, den rige flora og fauna samt en vidunderlig udsigt. De fleste færger til Islas Cíes går fra havnen i Vigo, men du skal anmode om tilladelse online for at kunne besøge øen

Tossa de Mar er en destination for hele familien

Costa Brava, eller den såkaldte "vilde kyst", er måske den bedste destination for en familieferie i det nordlige Spanien. Lej et feriehus i Tossa de Mar og oplev denne kystlinie til fulde. Der er en overflod af restauranter, strande egnet til børn og vandrestier, der fører til små skjulte bugter. Den gamle bydel i Vila Vella er et skønt område med spændende gader, forsvarsværker fra  middelalderen, tapasbarer og tårne. Den gamle bydel er et perfekt sted at udforske, når du ønsker at flygte fra solen i et stykke tid.

Længere mod nord finder du den idylliske destination Roses. Denne by er præget af en 1800  meter lang halvmåneformet strand. I det omkringliggende område er der masser af bugter og afsondrede strande. I nærheden ligger vandparken Aquabrava, som giver en god pause fra de afslappende stranddage og giver god underholdning og aktiviteter for børn

Aktiv ferie i naturen i det nordlige Spanien

I de majestætiske bjergkæder, Pyrenæerne og de Cantabriske Bjerge, findes flere spektakulære nationalparker og frodige dale. Langs kysten kan du også finde flere beskyttede områder og øer med smukke vandrestier og fantastisk natur. Det er som, at Nordspanien blev oprettet til en aktiv ferie!

Book en feriebolig i nationalparken Picos de Europa for en aktiv ferie i det nordlige Spanien. Omkring landsbyen Potes i Cantabria er der et netværk af stier, der ofte forbinder bjerglandsbyer, hvor tiden synes at have stået stille. Et besøg på kabelbanen i Fuente Dé tilbyder en fantastisk udsigt over Liébana-dalen.

Asturien og vest for bjergmassivet ligger Cangas de Onís, der ofte omtales som "Porten til Picos de Europa." Besøg den hellige grotte i Covadonga og fortsæt op ad den snoede vej til Ernol og Ercina-søerne (Los Lagos de Covadonga). Her kan du vandre lige  under snedækkede toppe, blandt græssende kvæg med en betagende udsigt. I Picos de Europa er det også almindeligt at deltage i aktiviteter som kajakroning, vandring i kløfter og klatring!

Naturparken Somiedo, der ligger vest for Picos de Europa, er hjemsted for nogle af Spaniens smukkeste landskaber. Gå en tur til søerne Saliencia eller Lago del Valle og opdag de specielle stenhytter med stråtag (Brañas). Her har hyrder i årevis søgt ly for dårlig vejr og overnattet i tørvejr. Spaniens eneste vilde brune bjørne bor frit i Somiedo!

Hvis du vil besøge Pyrenæerne, anbefales nationalparken Ordesa y Monte Perdido. Spis en stor og solid morgenmad, snøre dine støvler og gå ud på vandrestierne, når solens første stråler rammer bjergene i vest. Mange af ruterne vil føre dig ud på eventyr med smaragdgrønne søer, krusende bjergstrømme, kløfter og gamle skove.

Nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i den catalanske del af Pyrenæerne er ligeledes et fantastisk rejsemål for en ferie i naturen i Spanien. Landskaberne er betagende med dybe dale, søer og fire bjergtoppe, der når 3000 meter over havets overflade. Sørg for at oplade dit kamera og medbringe et ekstra hukommelseskort, dette eventyrlige bjerglandskab vil overvinde dig med sin skønhed. Bo i et feriehus i Huesca er en fantastisk mulighed for at opleve Pyrenæerne!

Oplev

Hvis du vil opleve den vilde og vindblæste Atlanterhavskysten, så vælg et ophold på Costa da Morte på den galiciske kyst. Dette mytiske område har oplevet mange skibsvrag gennem århundrederne på grund af det hurtigt skiftende vejr og klippefyldte kyst med farlige rev. Fyret på halvøen uden for landsbyen Fisterra blev kaldt for “Verdens ende” af romerne. Når du vælger at bo i et feriehus i Fisterra, kan du vandre i det smukke område, udforske byen, spise superfriske fisk og skaldyr på de lokale restauranter og surfe på strande som Playa de O'Rostro.

Den sydlige del af Galicia, Rías Baixas, er fyldt med paradislignende øer, som samlet udgør en nationalpark. Besøg øerne Islas Cíes og O'Grove, Arousa eller Isla de Ons, som alle tilbyder mange smukke vandrestier foruden en rig flora og fauna. Sejl i kajak i fjordene, cykle på små snoede veje langs kysten eller surfe på strande som Playa de la Lanzada og Playa de Patos, lige uden for Vigo.

Kulturel ferie i det nordlige Spanien

Nordspanien har en meget rig og spændende historie at fortælle. Der er en række huler med forhistoriske hulmalerier af heste, bison og hjorte. Den nordlige Atlanterhavskyst har også en keltisk fortid, som du kan opleve i den traditionelle musik med sækkepibe, danse, bygninger og gamle bosættelser.

Den berømte pilgrimsrejse til Camino de Santiago snor sig gennem det nordlige Spanien og passerer større byer og landsbyer fra middelalderen med imponerende steder. Baskerlandet er et fascinerende kulturelt rejsemål med både unikke gamle traditioner og moderne arkitektur. Foruden naturligvis Barcelona med Gaudís mesterværker

Bo i Cantabria og besøg Santillana del Mar, som er blevet kaldt "den smukkeste landsby i Spanien." Denne landsby fra middelalderen er som at være på besøg i et museum med  brostensbelagte gader, historiske bygninger med træbalkoner, unikke museer og restauranter. Tre kilometer uden for Santillana del Mar finder du den berømte Altamira-hule med forhistoriske malerier. I besøgscentret kan du se en fremragende kopi af hulen og dens malerier. Hver fredag ​​vælges et par heldige besøgende, som får chancen for at besøge den virkelige hule.

20 km mod vest finder du Comillas. En malerisk kystby uden for naturreservatet Oyambre, der byder på en spændende blanding af strande, mad og kulturelle oplevelser. Her kan du vælge at følge den modernistiske rute med 11 monumenter, hvor den største attraktion er "Blomsterhuset" (El Capricho) - et af ​​Antoni Gaudis få projekter udenfor Barcelona.

Lej en lejlighed i Santiago de Compostela, hovedstaden i Galicien og den endelige destination for Camino de Santiago. Fortab dig selv i de smalle brostensbelagte gader og opdag pilgrimsmuseet, blomstrende torv, små håndværksbutikker, springvand og gamle bygninger dekoreret med blomster. Afslut turen på Plaza del Obradoiro, hvor den imponerende katedral ser ud til at berøre himlen med sine to spirer. Hvis du er heldig, får du muligvis en opvisning i keltisk kultur, så hvis du hører sækkepibers ekko i gyderne - følg musikken!

I Santiago kan du nyde den lækre galiciske gastronomi især i den gamle bydel og på fødevaremarkedet “Abastos de Santiago”. Prøv krydret galicisk blæksprutte, "Pulpo a la Feria", som sammen med en kold øl smager godt efter en dag med spændende oplevelser.

Hvis du ønsker at opleve kulturen, se en masse seværdigheder og spise lækker mad til rimelige priser, så kan du med ro i sindet vælge at bo i Castilla y León. Byerne Segovia, Ávila og Salamanca, som ofte kaldes “Spaniens gyldne by”, er alle på UNESCOs liste over verdensarvsteder og er ideelle til en kulturel ferie i Spanien.

Bilbao i Baskerlandet har oplevet en forbløffende transformation siden Guggenheim-museet blev bygget i det gamle havneområde. I dag er byen et centrum for moderne kunst og arkitektur. Lej en lejlighed i Bilbao og spadser langs floden Nervión for at opleve attraktioner som Guggenheim, Zubizuri og Vizcaya broen - et UNESCOs verdensarvssted siden 2006. Under festivaler og lokale festligheder kan du ofte opleve baskiske traditioner som musik, danser og gamle styrke-konkurrencer. Besøg Euskal Museum og lær mere om den baskiske historie. Husk også at besøge både Mercado de La Ribera og Museo de Bellas Artes og nyd de lokale tapas, som her kaldes “pintxos” i den travle gamle bydel.

Romantisk ferie i det nordlige Spanien

Find overnatning i Barcelona by til den ultimative romantiske ferie i det nordlige Spanien. Besøg spændende markeder, følg i Gaudís fodspor eller hæng ud på byens strande med din udkårne. Om aftenen kan i spise på en af de mange hyggelige restauranter, nyde en drink på en trendy tagterrasse og danse hele natten. Bo i Girona, en anden destination i det nordlige Spanien, som ligeledes er ideel til par. Gå langs floden L'Onyar og nyd de farverige huse og den mægtige katedral. De smalle gader i den gamle bydel er fyldt med romantiske caféer og tilbyder en god pause fra sightseeing.

For virkelig at komme væk fra alt og tilbringe kvalitetstid sammen, er der masser af smukke fiskerbyer overalt i det nordlige Spanien. Tidligere nævnte Cudillero, Lastres, Sanxenxo, Cadaqués og Calella de Palafrugell er alle ideelle romantiske destinationer med mange smukke strande.

Gastronomisk ferie i det nordlige Spanien

Takket være sin beliggenhed mellem havet og bjergene har det nordlige Spanien et stort udvalg af højkvalitets ingredienser. Fisk, skaldyr, mælk, grøntsager og kød fremstilles bedst muligt. Det nordlige Spaniens gastronomi ligger i traditionerne, men også i kreativiteten og lidenskaben. Anerkendelsen af den lokale gastronomi går ud over landets grænser og der er adskillige kokke og restauranter i området, som er tildelt den største anerkendelse i form af en eller flere Michelin-stjerner.

Lej et feriehus i San Sebastián, det ultimative rejsemål for madinteresserede. Kombiner den bedste gastronomi med strande, surfing, designerbutikker, baskisk kultur og udforsk det pulserende natteliv. Denne by er perfekt til både fine restauranter og hyggelige barer med pintxos og et glas øl. At spise pintxos i San Sebastián er tidligere blevet fremhævet som sted nummer et i Lonely Planets Ultimate Eatlist. San Sebastián er også en af ​​de byer i verden med den højeste koncentration af Michelin-stjerner pr. Km2. Restauranter som Arzak, Martín Berasategui og Akelare har alle tre stjerner i Michelin Guide. Hvis du ønsker at spise i en af ​​disse restauranter skal du reservere et bord i god tid.

Lej et feriehus i Hondarribia, hvis du vil forkæle dig under din ferie til det nordlige Spanien. En mur omkranser den gamle bydel, som er fyldt med traditionelle baskiske huse med træmalede balkoner, restauranter og barer. Området omkring havnen har det bedste udvalg af fisk og skaldyr. I den gamle bydel i Bilbao, især omkring Plaza Nueva, ligger pintxosbarerne ved siden af ​​hinanden og er blandt de bedste steder for madinteresserede. Gå ikke glip af muligheden for at besøge Txakoli vinmarker, der ligger spredt i bakkerne ved siden af ​​Biscayabugten. Txakoli er en baskisk hvidvin, som komplimenterer pintxos perfekt.

For at smage berømte Rioja-vine, gå til "vinhovedstaden" i Logroño eller bo i landsbyen Haro - omgivet af vinmarker og bodegaer. Her kan du tage udflugter til spektakulære bodegaer som Ysios eller Marqués de Riscal, som blev designet af hjernen bag Guggenheim Museum: Frank Gehry.

Den magiske by Oviedo er en af ​​de smukkeste byer i Asturien. Det er en "mad-destination", der også tilbyder mange kulturelle skatte. "Det er som om, den ikke tilhører denne verden, som om den ikke eksisterede ... Oviedo er som et eventyr", udtrykte Woody Allen efter at have optaget en af ​​hans film i byen. I den gamle bydel finder du den bedste mad, du kan slappe af på en af ​​terrasserne eller besøge et typisk cider-hus. Æblecider er regionens stolthed, og Asturias tegner sig for 80% af den nationale produktion.

Prøv den naturlige æblecider i Asturien

Cider fra Asturias hældes på en bestemt måde, hvor tjeneren hælder det i et glas fra ca en meters højde og i en vertikal vinkel. Ved denne metode dannes bobler, når cider rammer glasset, og det siges, at det forbedrer smagen af ​​drikkevaren. Når du er i Oviedo, bør du også besøge katedralen samt kirkerne Santa María del Naranco og San Miguel de Lillo på det frodige bjerg lige udenfor byen; begge er erklæret for en del af UNESCOs verdensarv.

Find et feriehus i byen León, der er blevet kaldt "den gastronomiske hovedstad i Spanien”. Barrio Húmedo, der omgiver Calle Ancha, er kvarteret med de fleste tapasbarer pr. indbygger i Spanien! Ud over at spise lækre tapas bør du også besøge den gotiske katedral og Gaudís Casa Botines.

Som du kan se, er der mange steder at bo i det nordlige Spanien. Et varieret område, der byder på noget for enhver smag fra aktiviteter i skøn natur til afslappende strandferie. Nu er det tid for dig at udvide dine horisonter og udforske de fantastiske feriemål i det nordlige Spanien, et område der stadig er relativt uopdaget.