De bedste spanske landskaber

Spanien er fuld af smukke, uspolerede landskaber, hvoraf mange stadigvæk er relativ ukendte i den brede offentlighed. Spanien er et land fuld af naturlige vidundere, fantastisk geologisk natur, frodige skove, tørre ørkener, vulkaner, søer og imponerende bjerge.

Denne artikel kan hjælpe dig med at afklare, hvor du skal leje din feriebolig i Spanien og hvilke steder du skal besøge først. Vi har udvalgt de 22 bedste landskaber spredt over hele landet.

Bardenas Reales, Navarra 

Hvis du leder efter en tur gennem en ørken i Spanien, er der flere, som er værd at besøge. Området er skabt af vindens erosion og regnvandets påvirkninger på lerjorden og sandet og hele området er med rette erklæret for et biosfærereservat af UNESCO. Det mest besøgte og fotograferede punkt er Cabezo de Castildetierra, som du kan se på billedet ovenfor. Det er også et resultatet af erosion, så se det, mens du kan, før det mister sin imponerende form.

For at få adgang til Bardenas Reales de Navarra skal du tage til Arguedas, der er kendt som "Puerta de las Bardenas" (indgangen til Las Bardenas). Parken kan besøges hele året, dog anbefales det at undgå juli og august på grund af heden. Selv i en bil med klimaanlæg kan det blive varmt, da der ikke er nogen form for skygge i parken.

Cuevas del Drach, Mallorca

I kommunen Manacor på Mallorca skjuler der sig en naturskabt skat tæt på ferieboligerne i Porto Cristo, de fantastiske drypstenshuler Las Cuevas del Drach. Hulerne består af fire store og imponerende rum, som er blevet dannet af filtrering af havvand igennem tusindvis af år. En af de mest særprægede attraktioner er Largo de Martel, der er en af ​​verdens største underjordiske søer. Tag en bådtur og nyd en 10 minutters klassisk musikkoncert i hulerne!

Lagos de Covadonga - Picos de Europa, Asturias

Dette er et af de smukkeste og mest idylliske landskaber i Asturien - de berømte søer Covadonga. Det er et perfekt sted at leje et feriehus i Picos de Europa i et par dage og slappe helt af i naturen. Søerne Largo Enol og Largo Ercina er de vigtigste trækplastre i dette smukke landskab. Beliggende i en højde af 1000 meter står disse søer med glacial oprindelse i kontrast til det bjergrige miljø, der omgiver dem, og de grønne græsgange, hvor kvæg græsser fredeligt. Udnyt dette fantastiske landskab til fulde og begiv dig ud på en vandretur i Asturien.

Caminito del Rey, Málaga

Caminito del Rey

El Caminito del Rey, der ligger mellem El Chorro og Ardales, er en udfordring for alle vandrere og for dem, der gerne vil udfordre sig selv i højderne. ​​Guadalhorce-floden store vandmængder og årenes erosion har skåret en kløft igennem landskabet og skabt disse høje klippevægge, hvor denne vandresti er blevet anlagt. El Caminito byder på 4 timers vandring, hvor der krydses to broer samt en hængebro i over 100 meter højde hen over Guadalhorce-floden brusende vand. Siden stien blev åbnet i 2014, har over en million personer allerede besøgt Caminito del Rey.

Det er nødvendigt at bestille din billet på forhånd for at opleve et af de mest imponerende naturlandskaber i Spanien.

Las Médulas, León

Dette imponerende landskab er resultatet af 2500 års guldminedrift. Las Médulas var den største åbne guldmine i Romerriget. Arbejdet her ændrede bjergenes morfologi, så i dag er denne enklave blevet et specielt og spektakulært sceneri rødligt sand. 

Besøg dette skønne sted i de tidlige morgentimer eller de sidste timer om eftermiddagen for at få den fulde oplevelse af de intense farver og få mest muligt ud af din landlige ferie til León.

Playa de Las Catedrales, Lugo

Små 10 km fra Ribadeo findes et af de mest mageløse og besøgte naturlandskaber i Spanien stranden Playa de las Catedrales. Havets og vindens påvirkninger på de store klipper har fantastiske formationer i klipperne, som nu ligner store katedraler og indgangsporte. Dette fænomen kan kun ses, når tidevandet er lavt. På grund af områdets popularitet har myndighederne valgt at begrænse antallet af besøgende i højsæsonen, så det er derfor nødvendigt at købe entrebillet, hvilket kan gøres op til 45 dage før. Husk at tjekke tinderne for lavvande inden planlægningen af ​​dit besøg, da stranden jo forsvinder ved højvande. Gå ikke glip af dette specielle sted under din ferie på Costa de Galicia.

El Torcal de Antequera, Málaga

Dette er et af de mest imponerende karstlandskaber i Spanien. Erosion har formet kalkstensklipper og dolomitter i over 150 millioner år. Der er tre ruter af forskellige sværhedsgrader gennem Torcal de Antequera. Hvis du går med børn, anbefales det at tage den grønne rute på 1,5 km, en cirkulær og behagelig tur i forhold til de andre med mere ujævnt terræn. Den gule rute er også cirkulær, med medium vanskelighed og 3 km i længden. Den orange rute er lineær og er en 4 km gåtur (en vej). Efter en dag med vandretur, kan det være ganske afslappende at vende tilbage til din landlige feriebolig i Málaga, og lave en god middag i rolige omgivelser. 

Salinas de San Pedro del Pinatar, Murcia

Sierra de Tramontana, Mallorca

Et prægtigt landskab, som bestemt er værd at bytte ud med de smukke strande på Mallorca for en dag. I disse bjerge findes en uforglemmelige smuk rute i 1000 meters højde. Beliggende på den nordvestlige del af øen løber denne bjergkæde over 90 km ad snoede veje fra Andratx til Cap de Formentor. Et majestætisk landskab mellem dale og fyrretræer, som står i flot modsætning til kystens stejle klipper og krystalblå vand. Landskabet i Sierra de Tramontana er blevet erklæret som en verdensarvssted af Unesco. Turene gennem Sierra de Tramuntana passerer gennem byer som Valldemossa og Sóller, hvor der er en enestående udsigt ud over Sa Dragonera øen.

Nationalparken Garajonay, La Gomera, Islas Canarias

Garajonay National Park er en frodig skov, som ofte er dækket af en tyk tåge, hvilket giver området en mytisk atmosfære. Hvis du ikke overnatter på øen La Gomera, kan du få adgang til parken fra Tenerife via en af ​​færgerne, der afgår fra havnen i Los Cristianos. Den perfekte udflugt til din ferie på De Kanariske Øer.

Playa de Gulpiyuri, Asturias

Playa Gulpiyuri

Endnu en gang bringer naturen os til Asturien. Bag klipperne ud til det Cantabriske hav, mellem Ribadesella og Llanes, ligger en eng, hvor havet har trængt gennem klipperne og skabt en lukket og næsten hemmelig bugt med den lille strand Gulpiyuri. Det perfekte sted for en dukkert, når tidevandet er højt. 

Naturparken Aigüestortes i Estany de San Maurici, Pyrenæerne, Lleida

Provinsen Lleida huser nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici med fantastiske søer, floder, vandfald og høje bjerge, der er typiske for de catalanske pyrenæer. Perfekt til en udflugt på landet med vandrestier og ideelle steder til picnics med familien. Hvis du vil tilbringe et par dage omgivet af disse betagende Pyrenæerne, skal du vælge at bo i et feriehus i Lleida.

Formentera,  Balearerne

Denne lille og rolige Baleariske ø er en af de mange naturskatte i Spanien. Øen dækker blot 83 kvadratkilometer, men der er alligevel hele 32 fantastiske godt afmærkede ruter, hvor du kan komme ud og nyde alle hjørner af denne skønne ø. Du kan vælge at udforske øen enten til fods, i bil eller på cykel. Lej et feriehus på Formentera, hvor det turkise vand danner en smuk ramme omkring et af de mest paradisiske landskaber i landet. 

Tajo de Ronda, Málaga

Besøg den imponerende slugt Tajo de Ronda, som er mere end 100 meter dyb og 50 meter bred.  Over fem millioner års erosion har hugget denne dybe slugt, der fører ned ad Guadalevín-floden. Hen over slugten, som adskiller to af Rondas bydele, er der bygget en smuk bro, hvorfra man kan nyde udsigten lige ned i kløften. Oplev selv dette smukke område og book et feriehus i smukke Ronda

Timanfaya, Lanzarote

Øen Lanzarote tilbyder spektakulære vulkanske landskaber i nationalparken Timanfaya, som ligger mellem kommunerne Yaiza og Tinajo. Her er et område på hele 51 kvadratkilometer beskyttet park, som du bedst kan besøge med en guidet tur, der er organiseres gennem nationalparkens hjemmeside. På ruten omkring vulkanerne er bus obligatorisk, men du kan besøge andre områder på kamel.

El Meandro de Melero, Cáceres

Mellem Cáceres og Salamanca ligger denne fantastiske bugt ved Alagón-floden. Den bedste måde at udforske området på er til fods via en halvcirkel rute på 7 km, der starter i Riomalo de Abajo. Det bedste sted at nyde den spektakulær panoramaudsigt er ved Mirador de La Antigua.

Naturparken Somiedo, Asturias

Naturparken Somiedo i de Cantabriske Bjerge (Asturias) er et fantastisk landskab med glacial oprindelse. I hele området er der flotte dybe dale, pragtfulde søer og pragtfulde høje klipper på over 2000 meter højde. Somiedo er også hjemsted for de sidste vildtlevende brune bjørne i Spanien.

Der er mange vandrestier i Somiedo Natural Park for alle aldre og i alle sværhedsgrader. En af de helt særlige seværdigheder, som du ikke bør gå glip af på din landlige ferie til Asturien, er de smukke søer Saliencia og Lago del Valle.

Garrotxa Volcanoes, Girona

Blot 50 km fra Girona ligger et af de smukkeste vulkanske landskaber i Spanien. Området består af 46 vulkanske kegler og næsten 20 lavastrømme, der kan nydes via forskellige vandreruter. Selvom disse vulkaner har været inaktive i tusinder af år, er det ikke kun en smuk, men også en spændende en oplevelse at gå gennem kraterne. En unik oplevelse, når du er på ferie i Girona.

Cabo de Gata, Almería

Cabo de Gata - Playa de los Genoveses
En af de smukkeste landskaber i det sydlige Spanien, er den vulkanske naturpark Cabo de Gata, som ligger i et af de tørreste landskaber i Europa og omfatter 50 km klipper, samt strandene Playa del Mónsul og Playa de Los Genoveses. Dette er et af de få steder langs den spanske kyst, der endnu ikke har oplevet masseturisme.

Los Pilones del Valle del Jerte, Cáceres

Jerte-dalen i Extremadura dækkes af et imponerende tæppe af hvide kronblade om foråret. Kirsebærblomstrerne skaber et eventyrligt landskab, hvor festivallen “Cherry Blossom” afholdes i slutningen af ​​marts og i begyndelsen af ​​april. Efteråret er også helt spektakulært, hvor du vil se en eksplosion af okker og rødlige farver.
 
Pilones del Jerte er små naturlige pools, som kan levere den bedste belønning efter en dag med vandreture, en skøn dukkert i det krystalklare vand og de små vandfald.

Naturparken Las Lagunas de Ruidera, Castilla La Mancha

Las Lagunas de Ruidera ligger mellem Ciudad Real og Albacete og er et smukt vådområde. Der er 15 laguner forbundet med vandfald, og hele området er omgivet af fyrretræer og egetræer. Et dejligt landskab som du bør besøge, når du holder ferie i Castilla La Mancha.
Dette er et paradis i de aragonske Pyrenæer og et fantastisk bjerglandskab. Udforsk skove, dale, kløfter, vandfald og det højeste bjerg i Vesteuropa - Monte Perdido, som toner hele 3.335 meter op i højden. Hvis du planlægger at tage en tur til Pyrenæerne, skal du søge efter en feriebolig i Torla, som er den nærmeste by med den bedste adgang til Ordesadalen.