Spaniens strande høster flest Blå Flag i 2014

Spanien er netop blevet tildelt et rekordhøjt antal blå flag for sin strande og lystbådehavne, der således ikke bare kan bryste sig af at være smukke, men også rene og med gode faciliteter.

Det Blå Flag er en form for internationalt miljømærke som tildeles strande og havne, som opfylder bestemte krav til vandkvalitet, sikkerhed, service og miljøinformation. Det Blå Flag blev startet i 1985 af franske miljøforkæmpere, med henblik på at beskytte havmiljøet. Et par år senere begyndte fænomenet at brede sig ud i Europa.

I alt blev Spanien tildelt 681 blå flag ved pressekonferencen som fandt sted i Madrid i World Tourism Organisation's hovedkvarter. 

573 spanske strande og 108 lystbådehavne blev tildelt det prestigefyldte blå flag i 2014.

Fuertventura Sotavento

Spanien har fastholdt sin førerposition på den nordlige halvkugle hvad angår blå flag. I år fik Spanien tildelt 34 ekstra flag, fordelt på 23 strande og 11 lystbådehavne, og landet slog dermed alle rekorder.

Strande med blå flag i Spanien

Som nævnt fik i alt 573 spanske strande tildelt blå flag og sikrede Spaniens fortsatte førsteplads. Grækenland indtog andenpladsen med 407 strande, fulgt af Tyrkiet med 397, Frankrig med 379 og Portugal med 298 strande.

De største fremskridt internt i Spanien er sket på de Baleariske øer, som fik 85 flag (23 mere end i 2013) og i Murcia, som fik 33 flag (7 mere end i 2013).

Det højeste antal flag findes stadig i Galicien (4 færre end i 2013), Valencias region med 120 (6 flere end i 2013), Katalonien med 89 (-1) og Andalusien med 81 flag (+3). 

Badning ved Costa Tropical

Ifølge Isabel Borrego Cortés, Spaniens Turismeminister: "antallet af blå flag bekræfter Spaniens status som en af de absolut bedste turistdestinationer og viser, at landet fortsat bliver endnu bedre", hvilket bidrager til yderligere at styrke landets image. I 2013 tog rekordmange turister få ferie i Spanien, og langt de fleste besøgte landet grundet "strandendes fortræffelige kvalitet".

På så mange som hver femte spanske strand vejrer det blå flag. Det betyder, at hvert sjette af alle verdens blå flag er plantet på spansk jord!

Hvilken af Spaniens strande er din favorit?

Lad dig inspirere af vores mange lækre ferieboliger ved stranden. Du kan også læse om nogle af de bedste strande på Costa del Sol og Top 10 strande på de Kanariske Øer.

For en komplet liste over, på hvilke af Spaniens strande du vil finde de blå flag, se denne liste over Spaniens strande fra ABC.es.

Nerja strand Balcon Europa