De 10 bedste strande på de Kanariske Øer

Den kanariske kyststrækning har mange besøgende hvert år af solhungrende gæster fra de koldere europæiske himmelstrøg. På denne side anbefaler vi nogle af de bedste strande til din ferie på De Kanariske Øer, så du ved, hvor du skal tage hen for at finde den perfekte strand til dig.   

Corralejo

De bedste strande på De Kanariske Øer - Corralejo strand (Fuerteventura)

Mange forbinder De Kanariske Øer med overfyldte strande, hvor man skal slås om liggestolene, men de fleste har måske heller ikke været på øen, Fuerteventura, som ikke er overrendt af badegæster. Faktisk er der flere geder på øen, end der er mennesker. Den 10 km lange strand, Corralejo, er en af ​​de bedste strande i Fuerteventura. Den ligger på Fuerteventuras nordøstlige spids, og den er flankeret af et naturreservat med sandklitter. Der er et resort med et bredt udvalg af faciliteter.

El Bollullo

De bedste strande på De Kanariske Øer - El Bollullo strand (Tenerife)

Mange af strandene på Tenerife består af importeret sand fra den nærliggende Sahara-ørken, som gør dem ekstra attraktive for turister. Stranden, El Bollullo, har sand, der er mørkt som natten. Du kan se den sorte strand i Puerto de la Cruz på den nordlige del af øen.

Det er noget helt andet end resorterne ved strandene, Las Americas og Los Cristianos, her er ingen neonlys - bare ren natur, og strandbaren på klipperne serverer frisk fisk og skaldyr. Mange tager hertil for at se den smukke solnedgang.

El Inglés

Bedste strande på De Kanariske Øer - Playa del Ingles (Gran Canaria)

Resortet omkring Playa del Inglés fra 1970'erne er næppe lige så billedskøn som selve stranden, Playa del Inglés. Det er en dejlig 2,7 km strækning af gyldent sand, som er et hit blandt familier med børn, som kan prøve bananbåde og vandscootere.

Famara

Lanzarote - Famara strand

Oplev en anden af ​​Lanzarotes bedste strande, den uspolerede strand Famara, som ligger på den nordvestlige del af øen. Sandet blødt og du kan finde læ på den udstrakte strand ved de 600 meter høje bjerge, der omkranser den. Stranden er også god til surf og paragliding.

Hermigua

De bedste strande på De Kanariske Øer - Playa de Hermigua (La Gomera)

La Gomera er mest berømt for nationalparken, Garajonay, med knap 4.000 hektar skov, hvor man kan se op til 30 meter høje laurbærtræer. 

Men La Gomara kan også være med, når det kommer til smukke strande, især den betagende strand, Hermigua på den nordøstlige del af øen. Hvis vand og vindforholdene er for urolige, kan du altid hoppe i det naturlige pools med det skønne havvand i stedet for.

Las Canteras

Bedste strande på De Kanariske Øer - Playa de Las Canteras (Las Palmas, Gran Canaria)

Området omkring Las Canteras, er et mini-Havana med tætpakkede lejligheder, barer og restauranter. Den 2,8 km lange Las Cantereas, er den længste strand på øen, og den er beliggende i hovedstaden, Las Palmas, på De Kanariske Øer - så fås dette lange sandparadis ikke mere urbant.

Las Conchas

Playa de Las Conchas - La Graciosa - Canary Islands

Las Conchas er beliggende på den tropiske ø, La Graciosa, som ligger ud for ​​Lanzarotes nordkyst. Det er en uspoleret ø, som angiveligt var inspirationen til Robert Louis Stevenson's "Treasure Island".  - Og det er ikke svært at forstå, når man ser øens smukke turkise vand og strandens gyldne sand. En afslappende ferie i en feriebolig på Lanzarote er måske lige, hvad du har brug for. 

Las Teresitas

Tenerife - Las Teresitas

Selvom mange af de herlige kanariske strande består af importeret sand, er der også mange lokale tropiske skatte at beundre på øen, som f.eks. de kanariske palmetræer på stranden, Las Teresitas, på Tenerife. 

Du kan tage bus nr. 910 fra Santa Cruz til Tenerife, hvis du ønsker en pause fra bilkørslen. Denne nordlige strand hører til San Andres, som er en tidligere fiskerby med nogle af de bedste fisk- og skaldyrsrestauranter på hele øen.

Maspalomas

Gran Canaria - Maspalomas

Med sine 2,71 km, er Maspalomas den næstlængste strand på De Kanariske Øer, blot 10 meter længere end nabostranden, Playa del Inglés. Masapalomas er berømt for sine ørkenlignende sandklitter, og er en af de bedste nudiststrande på de Kanariske Øer.  

Papagayo

Lanzarote - Papagayo strande

Denne forholdsvis ukendte perle af en strand ligger ved resortet, Playa Blanca, på den sydlige del af Lanzarote. Det tager 15 minutter at køre til stranden fra Playa Blanca, og du kan også tage en vandtaxa. Stranden hører til naturreservatet, Los Ajaches, og den svage strøm gør den til et perfekt sted til snorkeldykning.

Uanset om du foretrækker en lille bugt, afsondrede strande eller strande med klipper, så kan du med fordel holde ferie i en ferielejlighed på de Kanariske Øer, så du er tæt på dine favoritstrande. 

Foreslåede artikler til dig:

Kort - Top 10 strande på De Kanariske Øer