7 ideer til en aktiv ferie i Andalusien

Nye undersøgelser viser, at vi danskere i større og større grad efterspørger aktiv ferie. Vi vil aktiveres, frem for at tilbringe hele ferien på langs. Vi vil være med til at skabe vores egen underholdning og ikke bare få den serveret på et sølvfad.

Her er syv forslag til, hvordan I kan holde aktiv ferie i Spanien. Vi tager udgangspunkt i den sydspanske region Andalusien, men de fleste af aktiviteterne findes også mange andre steder i Spanien.

1. Vandreture

Montes de Malaga

Montes de Malaga

Sydspanien er spækket med bjerge, som er perfekte til en god vandretur. De fleste steder er det eneste udstyr, du behøver, et par gode sko og rigeligt vand, men der er bestemt også udfordringer at finde for de erfarne.

Bjergene bag Malaga by er spaniernes yndlingssted at tilbringe søndagen. Her er den mest storslåede udsigt over kysten og Middelhavet, her er naturskønne picnicområder og hovedvejen er flankeret af talløse restauranter. der serverer traditionel, veltillavet mad. Og så er her endeløse vandreruter i idylliske omgivelser!

Læs mere om vandreruter i Montes de Malaga her.

Benalmádenas bjerge

Hiking Benalmadena Rute 2

Lidt vest for Malaga by ligger en perlerække af fine landsbyer spredt ud over bjergsiderne. Dette område er ideelt til både korte og lange vandreruter, og man kan gå direkte op i bjergene fra bl.a. Mijas og Benalmádena Pueblo.

Se de 6 storslåede vandreruter i Benalmadena.

Eventyr i Monachil

Tager vi vestpå til Granada, kommer vi ikke uden om Sierra Nevada, som er mest kendt for sit skisportssted. Uden for skisæsonen er området til gengæld ideelt for vandrere, og de omkringliggende landsbyer danner et godt udgangspunkt for vandreture.

Gå eksempelvis en tur blandt hængebroer og eventyrskov i Monachil.

2. Canyoning - vandring i vand

Rapelling i Andalusien, Canyoning

Skal der krydderi på vandreturen, kan ruten lægges gennem søer og åer i bunden af en kløft - såkaldt canyoning. Her skiftevis går og svømmer man, og sværhedsgraden afhænger af, hvor stejl ruten er og hvor meget vand, der er i flodlejet. Canyoning kan godt involvere elementer af klatring og rapelling, men ikke nødvendigvis.

Læs mere om canyoning i Andalusien.

3. Hop på cyklen

Bycykler til leje i Málaga

Vias Verdes

De mere flade områder af Andalusien er oplagte til en cykeltur. I denne sydspanske region findes en masse ufærdige og nedlagte jernbanespor, som er lagt om til naturskønne cykelruter - de såkaldte Vias Verdes.

Læs mere om Vias Verdes her.

På landevejen

Malaga-provinsen er yderst populær blandt cyklister. Man kommer nemt fra by til by og nyder utroligt smukke udsigter undervejs. Vi tog toget fra Malaga by til endestationen Álora og kørte de 40 km hjem på cykel.

Læs om vores cykeltur fra Álora til Malaga.

Byen rundt

Er I på byferie, kan I stadig få frisk luft og motion. Flere og flere byer tilbyder i dag bycykler, der kan lånes for en billig penge. Det kræver som regel tilmelding eksempelvis for en uge, samt betaling af en forsikring eller et depositum.

Se hvordan du kan leje bycykler i Malaga

4. Løb, løb, løb!

Løberuter på Costa del Sol

En anden nem vej til at få motion, når du er på byferie - og ikke mindst en fantastisk måde at udforske byen på! - er en god løbetur. Husk bare at tage visse forholdsregler, når du løber i varmt klima (i artiklen nedenfor får du en række ekspertråd om at løbe i høj varme).

Her får du fem forslag til smukke løberuter på Costa del Sol.

5. River rafting

River rafting Benamejí Cordoba

Skal der virkelig fart over feltet, kan en tur i gummibåd ned ad en rivende flod være noget for jer! River rafting kræver styrke og balance, men i rolige floder kan alle være med.

Læs om vores river rafting-tur i Benamejí, Cordoba.

6. Klø på i kajak

I kajak fra Burriana til Maro

Spaniens sydkyst er utroligt smuk - ikke mindst set udefra! Så grib surfboardet, tag på bådtur eller lej en kajak. Tarifa i det vestlige Andalusien er kendt for sine gode bølger, mens de mere østlige dele af kysten er ideelle til en tur i kajak.

Du kan bl.a. sejle kajak i nationalparken Cabo de Gata - læs mere her.

7. På ski i Spanien

Sierra Nevada - Veleta

De fleste forbinder Spanien - og særligt Andalusien - med sol, strand og varme. Men de højest beliggende bjerge er dækket af sne hele vinteren og en del af foråret. I Granada-provinsen ligger det berømte skiresort Sierra Nevada, særligt kendt for sit gode vejr, lange røde pister og hurtige sne.

Læs mere om skisportsstedet i Sierra Nevada.