Hvor kan man bo i Barcelona

Barcelona er kendt af de fleste på den ene eller anden måde. De fleste har hørt om denne fængende by eller måske selv besøgt den og blevet hypnotiseret og indfanget af dens charme. Er det mon den smukke, modernistiske arkitektur, de seværdige monumenter og det pulserende storbyliv der fanger interessen? Eller er det måske det modsatte nemlig den afslappede atmosfære og byens mere end 250 solskinsdage om året, der fanger os?
 
Vi har besøgt Barcelona på kryds og tværs på udkig efter de bedste ferieoplevelser og for at finde ud af, hvor man kan bo i Barcelona, ​​hvornår man er afsted med familien, ønsker at deltage i festlighederne og begivenheder, besøger byen på et stramt budget og meget mere. Læs videre i denne guide og find ud af, hvilken slags Barcelona ferie du ønsker.
 
Det gamle hospital Hospital San Pau - Barcelona

Oplev den gamle bydel i Barcelona

Den gamle romerske by Barcino og dens gamle forsvarsmur lagde de første grundsten til Barcelona, som vi kender den i dag og udgør i dag den gamle bydel i Barcelona kaldet Ciutat Vella. I dag er de fleste af murene væk og, og i stedet finder vi gader som La Rambla, hvor Barcelonas historie lever videre.
 
Det ældste distrikt i Barcelona er det gotiske kvarter kaldet Gótic, der strækker sig fra havet til Plaza de Cataluña gennem en labyrint af brostensbelagte gader. Her ligger mange hundrede år gamle stenbygninger, romerske monumenter og mange seværdigheder såsom katedralen i Barcelona,Templo de Augusto, Plaza del Rey, den største synagoge i Barcelona, ​​Plaza Sant Jaume og Plaza del Pi. Find din feriebolig i Gótico kvarteret og nyd den romantiske atmosfære, de mange restauranter, spændende forretninger både internationale og lokale med håndværk foruden barer og pubber. Vil du gå tilbage i tiden, kan du besøge byens historiske museum - MUHBA - og udforske de underjordiske romerske ruiner fra Barcino.
 
Centrum af Barcelona
 
På den anden side af gaden Laietana finder du et spændende område fra middelalderen, nemlig El Born kvarteret i Barcelona. Ligesom i det gotiske distrikt er her mange charmerende pladser, gågader og utallige restauranter og barer, der skal opdages. Besøg kirken Santa María del Mar (på dansk kendt som "Havets Katedral" efter romanen af samme navn af forfatteren Ildefonso Falcone) og Palau de la Música Catalana, to steder som næsten er obligatoriske. Derudover huser El Born kvarteret også et Picasso Museum, et berømt chokolademuseum og Museo de Culturas del Mundo (museum for verdens kulturer). Området grænser op til Arc del Triomf (Triumfbuen) og den skønne park Ciutadella, som er fuld af musikere og gadekunstnere, der giver dig masser af gode oplevelser på din tur gennem et af ​​Barcelonas bedste kvarterer.
 
Hvis vi krydser La Rambla fra El Gótico, kommer vi ind i Raval, det mest multikulturelle distrikt i Barcelona. Dette område bør du ikke gå glip af, især ikke den indre have ved det gamle San Pau Hospital, det smukke modernistiske markedet Sant Antoni, der er blevet renoveret, Centro de Cultura Contemporánea (museet for moderne kultur - CCCB), som også er en magnet for skatere fra hele verden samt museet for moderne kunst (MACBA). Hele Ciutat Vella har gode offentlige transportmuligheder, og derfor er det meget bekvemt at leje et feriehus i centrum af Barcelona.
 
Katedralen i Barcelona

Det bedste sted at bo i Barcelona som turist

Mange af Barcelonas historiske seværdigheder ligger udenfor den gamle bydel, og Eixample-distriktet er derfor et af de bedste udgangspunkter for sightseeing i storbyen. I hjertet af Eixample ligger den mest berømte og største seværdighed i byen, Antoni Gaudís kæmpemæssige kirke "La Sagrada Familia" (Den Hellige Familie). Det forventes, at denne enorme og prægtige kirke vil blive færdiggjort i 2030 men den er allerede et et must på listen over seværdigheder i byen, især hvis du tør klatre op i tårnene og opdage dette prægtige bygningsværks hemmeligheder på en guidet tur. La Sagrada Familia er en enestående bygning lige fra sine spøjse figurer og dekorative detaljer til den farvede ruder. 
 
I Eixample og i nærheden af La Sagrada Familia finder vi en mindre kendt attraktion, nemlig Hospital San Pau i de la Santa Creu, en fantastisk smuk og interessant modernistisk bygning. Har du lyst til at besøge andre af Antoni Gaudis bygninger i nærheden, kan du besøge Casa Batlló og La Pedrera, som ligger i midten af ​​Passeig de Gracia. Plaza España er endnu et populært sted at besøge. Dette skyldes især lys- og lydspillet Fuente Mágica (det magiske springvand), hvor vandet fra springvandet danser efter musikken. Montjuïc, en af ​​byens vigtigste grønne lunger, er også et besøg værd. Bo i nærheden af Plaza España, og du får det hele: roen fra Montjuïc og byens hektiske tempo og pulserende liv.  
 
En af pladserne ved Hospital Sant Pau i Santa Creu
 
Et andet "must" er Parc Güell, som Gaudí designede til aristokratiet i Barcelona, ​​og hvor han havde sit eget hus til inspiration. Fra udsigtspunkter i parken kan man se hele Barcelona og Middelhavet, og du kan slentre under vidunderlige søjler og gå op ad trappen med den berømte salamander, som er et af byens kendte symboler. Tæt på Parc Güell ligger bunkerne i Barcelona, som er nyrenoverede. Herfra kan du nyde en betagende udsigt over byen. Hvis du bor i byens centrum, kan du nemt rejse med metro. Hvis du bor i dette kvarter i Barcelona, har du en god base til dine spadsereture gennem storbyen.
 
Et af de mest besøgte steder i Barcelona er fodboldstadionet Camp Nou, hvor fodboldholdet FC Barcelona holder til. Det ligger lidt uden for byens centrum men er let tilgængeligt med metro. Hvis du ønsker at se en kamp med dette berømte hold, hvorfor så ikke se efter et sted at bo tæt på Camp Nou?
 
Strand ved Barcelona

Barcelonas bedste kvarter, hvis du ønsker at nyde solen, stranden og havet

Få byer kan tilbyde kombinationen af ​​kosmopolitisk atmosfære og mere end fire kilometer strande med alle faciliteter, hvor du stadig kan føle charmen og få den eftertragtede middelhavsfølelse.
 
Strandene i Barcelona ligger i hjertet af byen, og du kan skifte fra den ene til den anden strand via strandpromenaden, der løber parallelt med kysten. Mange besøgende i Barcelona vil gerne finde et sted at bo i Barceloneta, idet dette gamle område, hvor fiskere tidligere boede, stadigvæk er en favorit, når det kommer til sol- og badeferie. Hvis du bor i Barceloneta kan du gå fra din seng og direkte ned til stranden.
 
Poble Nou er også et skønt kvarter, hvis du vil nyde Barcelonas strande. Poble Nou er lidt roligere end de andre områder, men området har også et godt udvalg af restauranter, barer og den samme charme som andre dele af Barcelona. 
 Med cykel på strandpromenaden på Barceloneta

Hvor skal man bo i Barcelona med børn

Barcelona modtager alle, der rejser med børn med åbne arme. Alle gågaderne, torvene, museerne og det store antal af parker i Barcelona gør byen til et meget behageligt rejsemål til en familieferie.
 
Det er i denne forbindelse helt nærliggende at nævne Gracia-distriktet. For denne lille by i byen er præget af lave huse, brostensbelagte gader, håndværksmarkeder og mange steder, hvor det er lokalbefolkningen, som du møder, og hvor knapt så mange turister befolker gaderne. Hvis din feriebolig ligger i Gracia, har du placeret dig i et af de smukkeste kvarterer i byen med mange økologiske butikker og supermarkeder, sjove butikker, internationale restauranter og flotte pladser.
 
En musiker i Parc Guell
 
Men det bedste kvarter i Barcelona at bo i med børn er Eixample. Dette enorme kvarter blev bygget i midten af ​​det nittende århundrede og er i dag det bedste sted at bo i Barcelona med børn på grund af de store, åbne områder, de mange parker og meget brede fortove, hvor det er sikkert at gå en tur. Den interessante, modernistiske arkitektur er en af ​​hovedattraktionerne, og mange bygninger er kunstværker i sig selv med specielle og smukke figurer, balkoner og smukke glasmosaik. At udforske dette kvarter er fantastisk.
 
Eixample er et meget behageligt område fuld af restauranter, og du vil have mange muligheder for gode oplevelser sammen med din familie. Se vores guide for at finde de bedste tips til familier med børn. Specielt bør du ikke gå glip af den indvendige have i den gamle universitetsbygning, en skøn oase af ro lige i centrum.
 
El Gato de Botero (Botero-katten) i El Raval

Hvor kan man bo billigt i Barcelona

De dyreste kvarterer i Barcelona er uden tvivl også dem, som er mest besøgte af turister, men selv der kan du finde aktiviteter og spisesteder i alle prisklasser, hvilket du kan læse mere om i vores guide til billige spisesteder i Barcelona. Hvis dit budget er lidt stramt, bør du undgå udendørs spisesteder i de velbesøgte gader som Las Ramblas foruden undgå restauranter på de vigtigste pladser i kvartererne El Born og Gòtico (det gotiske kvarter). 
 
For at finde et sted at bo billigt i Barcelona er det tilrådeligt at bevæge sig lidt væk fra byens centrum. Her kan du finde overnatningsmuligheder til bedre priser. For eksempel er Nou Barris et godt område. Dette kvarter, der ligger ved foden af ​​naturparken Collserola, er ikke så turistet eller kendt, men området er fyldt med grønne områder og meget godt forbundet med byens centrum. Derfor er leje af en feriebolig i Nou Barris en fantastisk mulighed for at spare penge.
 
Mange turister vælger at bo i Hospitalet de Llobregat og i de andre byer omkring Barcelona, ​​da transportmulighederne til og fra disse områder er gode, og ferieboligerne her er meget billigere. 
 
Restauranten “El Nacional” i Barcelona

Hvilke kvarterer i Barcelona indbyder til en ferie i luksus 

Måske vil du have en anderledes ferie, hvor du giver den fuld gas og ikke bekymrer dig særligt meget om udgifterne? Hvis ja, har vi nogle forslag til, hvordan man kan få en luksusferie i Barcelona. Her kan du nyde haute cuisine, fordi der er mere end 30 Michelin-stjernede restauranter og internationalt anerkendte kokke som Martín Berasategui (Lasarte Restaurant) og Albert Adrià (Pakta Restaurant) i Barcelona. Husk at reservere et bord på forhånd.
 
Passeig de Gracia er blevet en "catwalk" for de seneste internationale modetrends. Her finder du de mest luksuriøse internationale mærker: Chanel, Burberry, Valentino, Manolo Blahnik og mange andre.  Ønsker du at spise så gå ikke glip af El Nacional, hvor du kan smage de bedste nationale retter. Til at afslutte dagen eller starte nattens fest, kan du vælge at nyde en cocktail og aperitif med udsigt ud over hele byen og med DJ-sessioner, hvilket tilbydes på flere spændende steder som Paseo de Gracia; La Dolce Vista, La Blue View eller Alaire Terrace Bar.
 
Tagterrasse med udsigt over Passeig de Gràcia
 
Om natten er det bedst at reservere plads i VIP-området på de mest udsøgte klubber i byen. Vi anbefaler Shoko med privat adgang til stranden og kun et skridt væk fra ferielejlighederne i Barcelonas olympiske landsby. Gå ikke glip af Carpe Diem Lounge Club med sine dekorationer inspireret af arabiske motiver, Bali-stil senge og silke puder. En helt speciel eksklusiv atmosfære med en uforlignelig international menu af cocktails og et af de bedste kvarterer i Barcelona. 

Nætter, der aldrig dør i Barcelona

De bedste fester i Barcelona finder sted ved havnen i den olympiske landsby. Højdepunkterne inkluderer Shoko, et diskotek med asiatiske dekorationer og den bedste house-musik, funk og hip hop, samt Opium og Catwalk med tre sale med house-musik, hip hop og R & B.
 
El Gótico huser berømte barer og natklubber som Sidecar eller Jamboree, hvor du kan få rabat på indgangen og specielle tilbud på arrangementer hos promotorer, som befinder sig i nærheden af ​​La Rambla.
 
Nattelivet i El Born kvarteret i Barcelona har sin egen atmosfære. Her er det almindeligt at gå ud til et par drinks og tapas på steder, der allerede er blevet klassikere i Barcelona, ​​såsom Champañería, Rubí Bar eller Princesa 23. Der er heller ingen mangel på klubber i El Born, hvor du finder steder som Magic Club eller Cactus Born Bar. Derfor er dette distrikt også et af de bedste kvarterer i Barcelona, ​​når det kommer til at feste til den lyse morgen. Meget af det samme gælder for Raval med sine boheme-puber som Marseille, Big Bang Bar, som har jazz sessioner og Manchester med den bedste indie-musik i hele byen. Bo i Raval, endnu et af Barcelonas bedste kvarterer for fest og et pulserende natteliv.
 
Sala Apolo i Barcelona

Den bedste atmosfære i Gaixample

Takket være det store antal fester, diskoteker og LGBT-arrangementer, der finder sted i Barcelona, ​​er byen blevet en af de største destinationer  i verden for  homoseksuelle på samme niveau som byer som Amsterdam eller San Francisco.
 
I denne turistguide for Barcelona kunne vi ikke gå glip af det gamle kvarter Esquerra del Eixample eller Gaixample, kvarteret med den mest stemningsfulde atmosfære i Barcelona. I mellem gaderne Balmes, Comte d'Urgell, Gran Via de Les Corts og Carrer d'Aragó finder du et område fuld af barer, pubber og klubber til både homoseksuelle, transseksuelle og alle andre, der søger en fest til den lyse morgen. 
 
Men ikke kun i Gaixample er homoseksuelle velkomne. I hele Barcelona finder vi mange steder, hvor regnbueflaget pryder indgangen. Denne multikulturelle, åbne og rummelige atmosfære findes for eksempel også i kvarteret omkring Raval. Vi bør heller ikke glemme den gratis fest “Churros con Chocolate”, som fejres om eftermiddagen en søndag i måneden på Sala Apolo eller Circuit Festival, og som er en af ​​de største homoseksuelle festivaler i Europa. 
 
Akustisk koncert i El Born

De sikreste kvarterer i Barcelona

Generelt er Barcelona en meget sikker by, hvor du kan rejse trygt med offentlig transport når som helst på dagen. Når du rejser med metroen, bør du dog holde ekstra øje med dine tasker, da der her er mange lommetyve især tæt på byens centrum.
 
Centrum af Barcelona er overvejende meget sikkert, og der er normalt ikke mange urovækkende elementer ud over diskussioner foran barer af feststemte mennesker eller naboers for mange danskere højlydte diskussioner, som kan virker som skænderier for det utrænede øre, men som ofte blot er højlydte, fordi de involverede er meget engageret i deres samtale. Hvis du vil have fred og ro og komme væk fra trængsel og travlhed, men stadig ønsker bo i hjertet af byen, er det bedst at bo i Eixample eller i Gracia, fordi de er de sikreste kvarterer i Barcelona.
 
Et andet roligt og sikkert kvarter er Sarrià-Sant Gervasi, hvor bourgeoisiet tidligere byggede deres modernistiske hus for at være tæt på naturparken Collserola og forlystelsesparken Tibidabo med sine mange attraktioner. Dette område plejede at være en uafhængig by i Barcelona, ​​men i dag er det en integreret del af byen. Lej en feriebolig i Sarriá-Sant Gervasi, et skønt område som tilbyder dig et roligt og sikkert sted at bo.
 
Tamarita-parken i Barcelona

Steder i Barcelona man bør undgå

Vi fortsætter med de gader (ikke så meget kvarterer), der bør undgås, hvis du tager på ferie til Barcelona. Næsten alle de farlige områder i Barcelona ligger i udkanten af ​​byen i de byområder, hvor der er mindre trafik og færre politibetjente, selvom der på disse steder løbende etableres flere politistationer. 
 
Utryghed og fattigdom har tendens til at gå hånd i hånd, og Barcelona er ingen undtagelse. De fattigste distrikter er Ciutat Meridiana, Vallbona, Zona Franca og Torre Baró, som også er de mest usikre. Dette betyder ikke, at der nødvendigvis vil ske noget, hvis du færdes her. Området bebos af mange familier. Men du bør være årvågen, særligt om aftenen og natten. Du bør også undgå Montjuic parken om natten, da den normalt er mørklagt, og der er ingen overvågnings- eller sikkerhedskameraer her.
 
I det nærliggende område Hospital de Llobregat anbefaler vi,  at man undgår kvarteret Sant Cosme, fordi der er meget kriminalitet om natten, selvom sikkerheden er steget de seneste år.

Kærlighed og romantik i Barcelona

Som en kosmopolitisk og forskelligartet by er Barcelona en destination, der tiltrækker tusindvis af par. Der er mange pragtfulde og romantiske steder at opleve, når man rejser til Barcelona som par. Få ting er mere romantiske end at udforske Gótico eller El Born ved skumringstid og opdage kvarterenes hemmeligheder og skjulte barer. Den bedste solnedgang ses enten fra Tibidabo eller fra tagterrassen på Museo Nacional de Arte de Cataluña, hvor der er en pragtfuld panoramaudsigt ud over byen. Du kan nyde udsigten sammen med et glas god vin.

Gå en aftentur gennem havneområdet, når månen spejler sig i havet eller lad dig blive fanget i den afslappede atmosfære på Gracia-pladserne. Og glem endelig ikke klostret Pedralbes, en juvel skjult i et af Barcelonas bedste kvarterer.

Til en romantisk ferie i Barcelona anbefaler vi at bo i El Born-kvarteret. Gaderne og pladserne her er fulde af middelalderlig charme og levende musik på mange af restauranterne. Og så ligger området lige ved stranden, den smukke Ciutadella Park og Arc del Triomf.

Palacio Nacional de Arte de Catalunya

Således nærmer vi os slutningen af vores tur til Barcelonas forskellige kvarterer. Som du har set, er mulighederne næsten uendelige. Hvor du beslutter dig for at bo under dit ophold vil ofte afhænge af, hvordan du rejser, og hvad dine planer er; fra sjove familieferier til uendelige fester eller ture til de mest romantiske steder i storbyen. Tag til Barcelona og bliv forelsket!