5 udflugter fra Montebello, Benalmádena

Hvert år rejser mere end 1500 danskere til Benalmádena Pueblo på Costa del Sol (på dansk 'Solkysten') med et helt andet formål end at tage på badeferie. De skal nemlig træne flittigt i tre uger på den danske rehabiliteringsklinik Montebello, som har ligget i Benalmádena siden starten af 1970'erne.

Udsigt fra Benalmádena

Udover de danske patienter, og i nogle tilfælde deres pårørende, besøges Benalmádena af rigtig mange danskere hvert år. Benalmádena Pueblo og det omkringliggende kystområde er en populær destination både for feriegæster og fastboende skandinaver.

Benalmádena ligger kun 20 minutter fra lufthavnen med tog, og der er rige muligheder for at tage på udflugt i området i bil eller med offentlig transport.

Her er fem forslag til udflugter, der kan foretages på et par timer eller en dagstur, alle med udgangspunkt i Benalmádena Pueblo.

1. Benalmádena Pueblo

Benalmádena Pueblo

Den lille bjergby er fantastisk hyggelig, og der er nok at tage sig til. Der er mange caféer og tapasbarer, og fra byens udkant udgår flere vandreruter.

På den lille plads langs hovedvejen Av. Juan Luis Peralta, ligger det præcolumbianske museum med det ikke så mundrette navn Museo de Arte Precolombino Felipe Orlando. Museet rummer en af Spaniens mest betydningsfulde samlinger af kunst fra før Columbus' opdagelsesrejse. Der udstilles kunst og brugsgenstande fra Mexico, Peru, Nicaragua, Colombia og Ecuador.

Der er gratis adgang til museet, som er åbent tirsdag til lørdag kl. 9.30-13.30 og 17-19 (om sommeren 18-20). Søn- og helligdage kl. 10-14.

Kun 20 minutters gang fra ”centrum” ligger stupaen ('La Estupa'), et smukt buddhistisk monument, der bl.a. fungerer som rum for meditation og sindsro. Denne stupa er en af verdens største, og det er usædvanligt at den udover at fungere som tempel også rummer et meditationsrum.

Benalmadena - Stupa

Ved siden af stupaen ligger den bedårende sommerfuglepark, 'El Mariposario', som er åben fra 10 til 18. Indgangen koster 7-9 euro.

Der kører busser til stupaen og sommerfugleparken fra Benalmádena Pueblo ca. hver halve time (linjer 103, 112, 121 og 126).

Et andet betagende monument i Benalmádena er Castillo de Colmares. Der er tale om et ægte eventyrslot, og der udleveres tilmed skattekort ved indgangen! Slottet blev opført i 1989-1994 af en amerikansk læge til ære for Cristopher Columbus og andre opdagelsesrejsende. Castillo de Colmares ligger små 15 minutters gang fra Benalmádena Pueblo og Montebello, ned ad bakke mod kysten.

Hvis man har tid og kræfter til at bevæge sig uden for Benalmádena Pueblo, er nedenfor et par forslag til steder i nærheden, der kan ses på en enkelt dag.

2. Arroyo de la Miel

Den lidt større by Arroyo de la Miel er ganske hyggelig medfine pladser og springvand. Her er flere butikker og spisesteder, bl.a. en godasiatisk buffet med såkaldt mongolsk barbecue, hvor man vælger sig en portion rå grøntsager og kød fra buffeten, som steges i den marinade, man ønsker.

Hver fredag er der marked i Arroyo på den store plads bagtogstationen. Markedet er åbent fra kl. 7 til 15, og der sælges alt fra økologiske grøntsager til modetøj.

Bag pladsen findes indgangen til kabelbanen, der på knap 15 minutter bringer en til toppen af Cerro de Calamoro, hvor der er fantastisk udsigt over kysten.

Benalmadena - teleferico kabelbane

Hver dag afholdes på toppen af bjerget en imponerende og informativ opvisningmed rovfugle. Der er gratis adgang ved visning af billetten fra kabelbanen. Det er også muligt at gå til toppen af bjerget, men det tager et par timer og kræver en rimelig kondition.

Få mere information om kabelbanen i Benalmádena.

Få hundrede meter fra togstationen i retning af Benalmádena Pueblo ligger et lille tivoli, Tivoli World, som blev grundlagt af en dansker med inspiration fra Tivoli i København.

Tivoli World Benalmadena Arroyo

Tivoliet er åbent fra midten af marts til oktober. Læs mere om Tivoli World Benalmádena.

I retning mod kysten, ved siden af Arroyos bibliotek,ligger Parque de la Paloma. Den store, kønne park er åben for alle, og den har et rigt dyreliv med bl.a. fritgående påfugle.

3. Mijas Pueblo

Mijas Pueblo

Mijas er en skøn lille by i stil med Benalmádena Pueblo, men om muligt endnu mere malerisk. Det er en oplevelse i sig selv at gå omkring i byens stejle gader og se på keramik og håndlavede smykker. Der er flere smukke udsigtspunkter, hvor man kan sidde og kigge ud over Middelhavet.

Der er også mulighed for at køre en tur i en af de mange æseltaxaer,som er blevet ikoniske for Mijas Pueblo.

Mijas æseltaxa

Det er ligeledes værd at besøge byens bedste chokoladebutik,Mayan Monkey Mijas. Butikken ejes og bestyres af en irsk kvinde, Eli, der selv producerer chokolade i et utal af varianter. Mayan Monkey Mijas er selvudnævnt verdens mindste chokoladefabrik! Dog er den så populær, at den snart må flytte til større lokaler på Plaza Virgen de la Peña.

Alle ugens dage er der mulighed for at komme på chokoladeworkshop. Det er en god idé at bestille tid og betale i forvejen, men man er altid velkommen til at kigge forbi og prøve lykken.

Mayan Monkey Mijas' hjemmeside

Bussen til Mijas, linje 112, går omtrent en gang i timen ogtager ca. 15 minutter ad snoet bjergvej.

4. Fuengirola

Fuengirola strand

Fuengirola er en af de mest populære byer blandt skandinaver på Costa del Sol. Byen er især kendt for sin lange, smukke strand og sit internationale miljø. Man finder et væld af indkøbsmuligheder, tøjbutikker og spisesteder. Mange af restauranterne ejes af nordeuropæere, så længes man efter smørrebrød, kanelsnegle eller wienerschnitzel er Fuengirola stedet at besøge.

Er man i Fuengirola i juli eller oktober kan man få en ekstra oplevelse med, da der i disse måneder afholdes festival, såkaldt feria, i byen.

Fuengirola feria

Der går tog til Fuengirola fra Arroyo de la Miel hvert 20.minut. Alternativt kan man tage bussen til Mijas og skifte til en bus tilFuengirola.

5. Málaga

Et par gange om dagen går der bus direkte fra Benalmádena Pueblo til Málaga, men som regel kan det bedst betale sig at tage bussen til Arroyo og toget videre derfra. Toget kører med 20-minuttersdrift og overholder køreplanen meget nøjagtigt.

Plaza de las Flores Malaga

Endestationen, Malaga Centro Alameda, ligger på hovedgaden Alameda Principal. Lige på den anden side af vejen begynder det historiske centrum, hvor der er et væld af smukke pladser, små museer og ikke mindst et utal af tapasbarer.

Går man i stedet langs Alameda Principal når man til Malagas havn, som efter en grundig renovering i 2011 nu er et livligt og smukt sted at gå tur, drikke kaffe eller nyde et måltid mad.

Dock 1 Malaga havn

Se et udbud af gratis aktiviteter i Malaga.

Læs her om et udvalg af Malagas museer.

Se mere om Malagas smukke havnepromenade, Muelle Uno.