De bedste steder at bo på Costa Blanca

Der er en grund til, at så mange mennesker hver sommer strømmer til Costa Blanca for at deres ferie på denne skønne kyst. Hver sommer. Denne dejlige destination er populær både blandt udlændinge såvel som spanierne, og det er ganske forståeligt, for her er en pragtfuld kystlinje der tilbyder både en overflod af hvide sandstrande og intime rolige bugter og mange andre skønne aktiviteter og seværdigheder oveni. Mens de større byer og områder som Alicante og Benidorm er populære for deres livlige natteliv er de mindre byer som Altea og Jávea berømte for deres maleriske historiske centre. Så der er meget at vælge imellem, når du skal vælge, når du lader batterierne op i en feriebolig på Costa Blanca.

Hvor skal man bo på Costa Blanca på en ferie med børn? 

Familieferie i Benidorm

Benidorm er især populær hos familier, som lejer en lejlighed på Costa Blanca. Byen er berømt for sine imponerende skyskrabere, som ofte sammenlignes med Manhattan, og Benidorm har alle former for underholdning, faciliteter, restauranter og aktiviteter, som kan holde en hel familie med børn underholdt.

For familier med yngre børn vil strandene i Benidorm og Calpe holde dem underholdt i timevis, hvor de kan lege i sandet og padle og shoppe i det lave vand. De største strande i disse byer er Playa Poniente i Benidorm og Playa de La Fossa i Calpe, og de har alle faciliteter fra restauranter til legepladser samt udlejning af liggestole og oppustelige madrasser. 

Der er mange sjove familieaktiviteter på Costa Blanca for hele familien fra vandparker til museer. For familier, som søger et adrenalin-kick, findes der på mange af strandene langs Costa Blanca mange muligheder for at udøve vandsport. For eksempel i Calpe tilbyder Club Nautico i Cala Les Bassetes dykkeroplevelser for både børn og voksne. 

Hvilke byer er de bedste at bo i på Costa Blanca?

Alicante centrum

Alicante har traditionelt ikke været den by, som man tænkte på, som den bedste by at bo i på Costa Blanca. Faktisk er Costa Blanca ofte slet ikke blevet opfattet som en destination for en byferie. Men det er ved at ændre sig, og flere og flere rejsende har fået øje på en by som Alicante til en forlænget weekend. For Alicante har meget mere at byde på end blot sine smukke strande. Her er både museer, historiske monumenter, Casco Antiguo (den gamle bydel) og en særegen kultur, som ofte overses.

Alicante er blevet en travl kosmopolitisk by, fyldt med historie og traditioner. Byen er ideel til både grupper af venner såvel som par på udkig efter en romantisk ferie. Lej en feriebolig i storbyen Alicante og bo i et malerisk byhus i den gamle bydel i kvarterer som Santa Cruz eller El Barrio og oplev en autentisk spansk atmosfære.

Shopping er altid en populær beskæftigelse på en byferie, og shoppingoplevelsen i Alicante vil bestemt ikke skuffe. Tilbring en morgen med at vindueskigge på Paseo Explanada, hvor du finder alt fra tøj og smykker til håndlavede, lokale produkter. Ingen besøger Alicante uden en tur til Mercado Central, hvor du nemt kan tilbringe et par timer i dette travle indendørs marked. Her står de lokale leverandører, som stolt fremviser og sælger deres friske fødevarer af høj kvalitet og lokalt dyrkede produkter foruden håndlavede varer, som er ideelle souvenirs til at tage hjem fra din ferie

Hvilke er de bedste området at bo i til en strandferie på Costa Blanca?

Strand ved Alicante

Costa Blanca er mest berømt for sin overflod af uberørte strande og rustikke bugter. I løbet af sommermånederne er denne unikke kystlinje en favorit for snorkelentusiaster, padleboardere og kajakroer på grund af de rolige forhold i Middelhavet og det spændende dyreliv under havoverfladen.

Moraira har nogle af de smukkeste strande langs denne kyst, fra bugter med fint hvidt sand til skjulte rolige bugter. Playa del Portet er en speciel strand i Moraira, den ligger i en lille bugt og er omgivet af grønne bakker, hvor  hvidkalkede huse ligger spredt på bakkesiderne. Det lavvandede turkise vand er ideelt for familier med små børn, og sceneriet er en god ramme for en romantisk strandferie for et par. 

Cala Els Pinets

Benissa er hjemsted for nogle af de mest maleriske bugter på Costa Blanca. Par og naturelskere vælger ofte disse små, intime strande i stedet for de større sandstrækninger, da de har en mere rolig og afslappet atmosfære, hvor man kan tilbringe dagen væk fra folkemængderne. Nogle af disse bugter kan være sværere at få adgang til og kræver en smule anstrengelser til fods, og mange har ikke nogen faciliteter, hvilket gør dem mindre populære hos familier med små børn.

For de, der søger flere bystrande med alle faciliteter, kan du besøge de større strande i Calpe som Playa de la Fossa, Playa El Postiguet i Alicante by og Playa de Poniente i Benidorm, hvor du finder udlejning af udstyr, underholdning, faciliteter, restauranter og barer. 

Hvor skal man bo på en luksusferie på Costa Blanca?

Hvis du vil bo i en feriebolig på Costa Blanca tilsat luksus, bør du vælge en mindre destination som Moraira. Denne rolige, traditionelle fiskerihavn har et malerisk centrum fuld af travle butikker, restauranter og barer. Moraira er også berømt for sine uberørte hvide sandstrande og fantastiske fredfyldte bugter. Landskabet omkring disse bugter emmer af luksus, det er præget af indbydende vinmarker, fyrretræer og smukke hvidvaskede villaer, som ligger spredt rundt på bakkerne med udsigt ud over Middelhavet.

Jávea er blevet kaldt den mest charmerende by i provinsen. Byens historiske kvarter er smukt bevaret, hvor en af de mest pragtfulde monumenter er kirken San Bartolomé. Jávea er også hjemsted for en af ​​de mest berømte strande i Spanien, La Granadella, hvor den lange snoede vej ned til denne lille bugt gør stedet endnu mere særegne. Der er en følelse af eksklusivitet og ro her. Du kan slappe helt af i den afsondrede bugt og vælge at nyde din frokost på en af ​​de tre restauranter, der dog kun er åbne om sommeren. Her kan du nyde frisk fisk lige fra bådene og selvfølgelig paella. 

Hvor skal man bo for en budgetferie på Costa Blanca?

Strand ved Benidorm

Selv en ferie i en lejlighed på Costa Blanca på budget vil føles som luksus. Langs hele denne pragtfulde kyst kan alle opleve en smag af det gode liv, fra at udforske det lokale køkken til at slappe af på de uberørte strande uden at det koster en jetjager. 

Benidorm byder på ferier, der passer til enhver smag fra indkvartering til mad. Familier, par og vennegrupper kan nyde en overflod af underholdning og slappe af på strækningerne af gyldent sand til billige priser. Langs strandpromenaden finder du mange restauranter, der alle byder på 'menu del dia', hvor man kan spise et 3-retters måltid til omkring € 9 pr. person. For familier med børn kan du besøge vandlandet Aqualandia hele dagen for € 26 pr. person, eller du kan vælge at tage en sejltur til Benidorm. Båden forlader havnen hver time, og rejsetiden er ca. 20 minutter. Turen koster € 12,50 for voksne og € 10 for børn.

Den billigste aktivitet på Costa Blanca er at tilbringe feriedagene på strandene. Find budget-lejligheder i Calpe og nyd disse strækninger af fint hvidt sand og glitrende turkist hav. Langs Costa Blanca kan du finde mange gratis ting at lave, så du kan holde omkostningerne for din ferie nede. Det er eksempelvis gratis at komme ind i Alicantes imponerende slot, som har udstillinger og en enestående udsigt over hele byen. Tilsvarende er det gratis at besøge saltvandslagunerne i Santa Pola, hvor du frit kan udforske den fascinerende blanding af flora og fauna, herunder et stort antal flamingoer. 

Hvor skal man bo for natteliv og fester på Costa Blanca?

Nattelivet i Benidorm

Costa Blanca har to af de mest kendte festbyer i Spanien, Benidorm og Alicante. Disse byer har tiltrukket festgæster i årevis. Hver weekend bliver Benidorm og Alicante indtaget af festende feriegæster, som nyder det pulserende natteliv. 

Benidorm har tidligere haft ry for at tiltrække et ældre publikum, men det har efterhånden ændret sig, og nu er det i stigende grad de yngre rejsende, som finder vej hertil. 

Nattelivet i Benidorm er blevet sammenlignet med Ibizas, men det er billigere i Benidorm, og hver sommer kommer en række berømte Dj'er og spiller på forskellige klubber. Lej en lejlighed i Benidorm for at være inden for gåafstand af de bedste klubber på Avenida Communitat Valencia, hvor du finder klubber som KM Dance Club og Hippodrome.

Hvis diskoteker ikke lige er dig, er Benidorm Palace blevet stemt til være den bedste teater-natklub i Europa. Deres shows indeholder en blanding af sangere, dansere, levende musikere og akrobater, og det er mulig at nyde en middag sammen med underholdningen.

I de senere år er Alicante blevet et populært festmål. Nattelivet i Alicante har et varieret tilbud med noget for enhver smag, fra steder med levende musik til klubber og livlige barer. Gå til El Barrio Antiguo, der ligger nær katedralen og Rambla de Méndez Núñez for at finde de mest trendy barer og klubber samt restauranter og traditionelle tapasbarer, hvor du vil opleve at spise og drikke sammen med de lokale.

Fra feststeder med kosmopolitiske barer, klubber og restauranter til små byer, der er fulde af kultur, tradition og historie, Costa Blanca har noget for enhver smag og for alle budgetter.