Hvor kan man bo på Costa Dorada

Costa Dorada er en skøn kyst, som strækker sig mere end 90 km fra Cunit til Delta del Ebro fuld af paradisiske bugter, charmerende badebyer, kosmopolitiske byer, turistområder og uendelige mange muligheder for underholdning. 
 
 
Vi har rejst  langs kysten ved Tarragona for at finde de bedste steder, hvor man kan bo på Costa Dorada, så læs videre og find en masse praktisk information om interessante steder, ferieboliger og spændende steder at besøge på din næste ferie på Costa Dorada.
 
Playa La Mora, Tarragona
 
På Costa Dorada venter der et overflødighedshorn af feriemuligheder af enhver art, fra byferier med destinationer som byen Tarragona, som kan prale af en unik historisk arv, der perfekt supplerer byens fortryllende omgivelser; til steder med speciale i familieferie som Cambrils og Calafell eller destinationer med sol og strand som L'Ametlla de Mar, Altafulla eller Miami Playa.
 
Ud over de almindelige kystnære turistmål på Costa Dorada kan du også finde små fjerntliggende steder, der passer perfekt til en landlig ferie som f.eks. Montroig del Camp. Og så bør Salou bestemt ikke glemmes her, da denne by er en af de mest besøgte destinationer på Costa Dorada for sine mange muligheder for luksus, sjove planer med børn og et fortryllende natteliv, der tiltrækker tusindvis af mennesker, der ønsker at feste.
 
Tarragona - romerske ruiner

Hvor skal man bo for en byferie på Costa Dorada

De bedste ferieboliger i byer på Costa Dorada findes i Tarragona og Reus. Tarragona, som under det romerske imperium fungerede som en vigtig kommerciel havn, er en levende og velstående by, og takket været byens arkæologiske betydning, er den blevet erklæret et verdensarvssted ved UNESCO. Så selvfølgelig bør du besøge denne smukke by.
 
Det typiske postkort fra Tarragona er et billede af det imponerende romersk amfiteater med det krystalklare hav og smukke strande med gyldent sand i baggrunden. Ikke alt er dog romerske arv. Tarragona har et smukt middelalderligt historisk centrum med modernistiske detaljer og fuld af skønne pladser, hvor du kan nyde den typiske vermouth med oliven. Du vil nyde at spadsere rundt i de smalle gader, mellem gotiske arkader og gallerier, mens du udforsker byens håndværksbutikker og smager den bedste lokale gastronomi i byens restauranter.
 
Calle de la Mercería, Tarragona
 
Tæt på strandene ligger de fleste af ferieboliger i Tarragona by, ligesom der ligger en del i det nye område Rambla Nova, som er kendt på grund af udsigtspunktet “ Balcón del Mediterráneo”, der siges at bringe held, hvis man rører den. Udover overtroen så er det et ganske magisk sted, hvorfra du har en uovertruffen udsigt over Costa Dorada og omgivelserne i Tarragona. I byens nye områder kan du tage en spadseretur med et modernistisk tema og se de storslåede boliger Casa Ripoll, Casa Salas, Metropol Theater ... med spektakulære udsigter og haver, der er værd at opleve.
 
Fra hovedstaden i Costa Dorada flytter vi til vermutens hovedstad og Gaudís hjemby: Reus. Denne by, der ikke langt fra Tarragona, er berømt for sin modernistiske arkitektur, spændende museer og kommercielle område, hvilket gør byen til en af de vigtigste bymæssige destinationer på Costa Dorada. Byens nerve er den fantastiske plads Plaza del Mercadal, hvor Centre Gaudí ligger, og hvor du kan opleve planer, tegninger og skulpturer til mange af hans værker.
 
Når du ankommer til Plaza del Mercadal kan du ikke undgå at lægge mærke til de elegante og finurlige figurer på facaden af Casa ​​Navàs, hvis interiør er værd at udforske stille og roligt, da det er fuldt af rum og korridorer med graveringer, freskomalerier, glasmalerier, søjler og en lang række fascinerende detaljer.
 Monumentet Castells i Tarragona
 
Herfra kan du også starte en modernistisk spadseretur gennem byen og besøge forskellige huse fra begyndelsen af ​​sidste århundrede, som Casa Pinyol, Casa Anguera og de farverige Pere Mata, som uden tvivl er byens arkitektoniske perle.
 
Reus centrum er også kendt for sine butikker, hvor især gaden Calle Monteroy er fuld af butikker, som er perfekte til en eftermiddag med shopping. Og til at få genopladet batterierne, er der ikke noget bedre end at have en frisk vermouth på byens torv.

Sol og strandferie på Costa Dorada

Kysten langs Tarragonaprovinsen har fået sit navn efter sandstrandenes varme gyldne farve, og der er masser af skønne bugter og paradisiske strande på Costa Dorada. På disse skønne strande kan du nyde det milde middelhavsklima. Strandene ved Tarragona by kan stærkt anbefales, og de tilbyder noget helt andet end de gemte bugter, så det er en god ide at besøge begge typer af strande. 
 
Hvis du leder efter en feriebolig ved stranden på Costa Dorada, anbefaler vi dig at tjekke ferieboligerne i L'Ametlla del Mar, en lille fiskerby væk fra de mere turistede steder, og hvor du kan nyde naturen i ro og mag. L'Ametlla del Mar ligger ikke langt væk fra naturparken Delta del Ebro, som er omgivet af fantastiske strande og uberørte bugter. Nogle, som f.eks. strandene i Pixa-Vaques eller de l'Alguer, som er let tilgængelige og har mange faciliteter. Andre strande, såsom Cala Llenya og Punta de Áliga Cove ligger meget mere skjulte og er beskyttet af høje klipper. Derudover har området certificeringen Turismo Deportivo de Cataluña (sportsturisme i Catalonien), så her er der gode muligheder for at udøve både sejlads og dykning.
 
Playa de Vilafortuny, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada
 
Et andet sted hvor du finder sol og strand på Costa Dorada er Miami Playa. En destination med hele 12 km af paradisiske strande, såsom Riviera, Playa del Estanyas og Playa del Vienesos, og hvor du kan ro i kajak, dykke, snorkle eller bare solbade og slappe totalt af. Hvis du beslutter dig for at bo i en feriebolig ved Miami Playa, kan du også nyde et livligt natteliv.
 
Hvis du vil nyde en strand uden at bekymre dig om noget, er det bedste valg at leje en feriebolig i Altafulla. I denne lille by kan du ikke undgå at holde af den 1100 meter lange Altafulla-strand, hvor der er en promenade fuld af barer, strandbarer og faciliteter herunder brusere, toiletter, og udlejning af parasoller og sportsudstyr. Som om dette ikke var nok er sandet indbydende blødt, havet turkisfarvet og lavt, hvilket giver en god sikkerhed, og der er en yachtklub, hvor du kan leje både. Derfor er det ikke overraskende, at mange turister besøger Altafulla hvert år for at nyde strandene. 
 
Playa Larga, Tarragona
 
Vi behøver ikke at bevæge os langt væk fra Altafulla for at finde en anden skøn destination på Costa Dorada, som indbyder til sol- og strandferie: Torredembarra. Lokalbefolkningen i denne lille by kan prale af en ren, velholdt strand på mere end 7 km lang og omgivet af det pragtfulde naturområde Muntanyans, som er et beskyttet område bestående af sumpe, som man kan gå igennem på træbroer. Ferieboligerne i Torredembarra ligger blot et skridt væk fra disse strande, og at leje en bolig her er en ideel løsning til at nyde det krystalklare vand på afslappende vis. 

Længe leve luksusen på Costa Dorada

Kysten ved Tarragona kysten er ikke kun synonymt med pragtfulde strande, men har også kurbade, private pools, restauranter og luksuriøse ferieboliger på hele Costa Dorada, som venter på at forkæle dig, så du kan nyde en uforglemmelig ferie.
 
Luk dine øjne og forestil dig at ligge på dit håndklæde, mens havbrisen lufter blidt omkring dig og du føler solens varme stråler på din hud. Forestil dig nu, at du åbner dine øjne og foran dig ligger en pool, der synes at strække sig til uendelig og blive et med havet. Det er ikke en drøm, det er infinity-poolen på Beach Club Lumine i Salou, et center, der kombinerer golf, strand og den bedste afslapning. I de grønne områder kan du hvile dig i skyggen, og hvis du bliver sulten, anbefaler vi stedets restaurant, som har det bedste lokale køkken.
 
Omkring Salou er der ingen mangel på kurbade og restauranter, så et ophold i en luksusvilla i Salou er det perfekte valg, hvis du vil føle dig som kongelige i din ferie på Costa Dorada.
 
Calafell lejlighed, Tarragona

Indkvartering på en budgetferie på Costa Dorada

Det er ikke svært at finde billige sommerhuse på Costa Dorada, især hvis du bestiller på forhånd. L'Ampolla er et godt eksempel. Denne maritime by har ikke mistet sin charme selvom den er meget besøgt af turister, og så ligger den ikke langt væk fra naturparken Delta del Ebro. I denne skønne park kan du slappe af på rolige spadsereture og ture, hvor du kan se på opdræt af muslinger med smagning af østers inkluderet. Du kan bestille ferieboliger i L'Ampolla for kun 405 kr. per nat, så tøv ikke med at finde din bolig til din kommende ferie.
 
Det lille område Cunit er også en god mulighed for at udforske Costa Dorada. Det er den nordligste by, men alligevel kun en times fra Barcelona, så du kan også herfra nyde en tur til områdets hovedstad. 
 
Playa de Tamarit, Tarragona, Costa Dorada

Familiesjov på Costa Dorada

Når du rejser til Catalonien med børn, kan du med fordel kigge efter certifikatet for familieturisme (Certificado de Turismo Familiar), som lokalregeringen i Catalonien uddeler til de steder, der er specialiseret i familieturisme og dermed gode forhold og aktiviteter til familier. Certifikatet kan bruges som en vejledning til at vide, hvor man skal bo på Costa Dorada på en familieferie, da mulighederne er mange og varierede.
 
Selv destinationer kendt for deres feste eller luksuriøse tilbud, såsom Salou, tiltrækker et stort antal familier. Faktisk er 26% af de turister, der vælger Salou som feriemål, familier, og her er masser at nyde i Salou med børn. Port Aventura er bestemt en af hovedattraktionerne, sammen med temaparken Ferrari Land, som har tilføjet endnu en spændende del til deres mange attraktioner indenfor motorverden, nemlig mange sjove F1-simulatorer. Derudover ligger både vandlandet Aquopolis og aktivitetsparken Parc Aventura i området ... et aktivt paradis for dine børn! 
 
Port Aventura, Costa Dorada
 
En anden af vores foretrukne familiedestinationer er Cambrils, en smuk by der tilbyder de samme attraktioner som Salou, men her er en lidt roligere atmosfære. Cambrils har mange spændende ideer til en sjov familieferie, fra sjove dage i Port Aventura, en sjov tur i det lokale turisttog, et adrenalinkick i Jumpland Aventura Ecológica, som er en eventyrpark med svævebaner, fjederbroer, klatrevæg. I området ligger også Samá Park, hvor du har muligheden for at føle dig sat tilbage til kolonitidens Cuba med eksotiske træer, vandløb, huler og damme. Find dit sommerhus i Cambrils og få en unik oplevelse sammen med dine børn.
https://www.feriebolig-spanien.dk/Cambrils/artikler/de-bedste-ideer-til-familieferie-i-cambrils
 
Et andet specielt område til en pragtfuld familieferie på Costa Dorada er Calafell. I disse spændende omgivelser kan du både besøge det arkæologiske område Ciutadella Ibérica, som er områder, der er delvist genopbygget på de originale rester fra jernalderen, og slottet Santa Cruz som er over tusind år gammel, og hvorfra du har en enestående panoramaudsigt ud over området.
 
Ønskes der mere spænding og aktivitet så tag en tur til oplevelsesparken Diver Ludic, som har særlige baner til børn i forhold til alder og højde. Hos Karting de El Vendrell kan både store og små opleve fart og spænding. Calafell er en af ​​stille fiskerby, men en rolig atmosfære, så når du bor med familien i en ferielejlighed i Calafell, har i gode muligheder for både hektiske og rolige dage.   
 
Vandlandet Aquópolis

Hvor man kan bo på en landlig ferie på Costa Dorada

Naturparken Delta del Ebro er det perfekte sted til en ferie i landdistrikterne på Costa Dorada. Ved udmundingen af floden ​​Ebro finder du laguner fuld af flamingoer, marker, heraf nogle med ris. Her på dette magiske sted vil du kunne nyde naturen og få en skøn ferie med mange udendørs oplevelser. 
 
En særlig berømt destination på landet på Costa Dorada med hyggelige ferieboliger er Mont Roig del Camp. De skønne bølgende omgivelserne i bjergene omkring denne lille by inspirerede Mirós arbejde, så i Miró-centret, der ligger i den gamle kirke kaldet Montroig, vil du kunne se nogle af hans værker.  Byen er omgivet af majestætiske bjerge, som samlet udgør naturparken Serra de Montsant, Sierra de Llaberia og Costa Dorada bjergene. De er fulde af vandrestier, og der er også spektakulære udsigtspunkter langs hele kysten.
 
Altafulla, Tarragona

Festlige feriemål på Costa Dorada

Salou er den mest alsidige by på Costa Dorada. Salou er underholdning; Salou er hav; Salou er kultur og ...  Salou er bestemt også fest. Ingen andre steder på Costa Dorada finder du så mange barer, pubber og klubber som her. Her er pulserende diskoteker som Pacha La Pineda og Flash Back Salou, som også har et chill out-område, foruden steder som La Cage og Tropical Salou, der også har en restaurant. I denne by mangler du aldrig et sted at gå hen for en sjov aften i byen.  
 
Hvis du leder efter sjov, kan du også tage til Sitges. Beliggende syd for provinsen Barcelona, er Sitges kendt for de mange arrangementer, der finder sted hele året, og som tilbyder et væld af underholdningsmuligheder. Og her skal de kilometerlange strande naturligvis ikke glemmes.
 
Her slutter vi vores tur på Costa Dorada. Et imponerende sted med nogle af de bedste destinationer på Spaniens kyst, hvor du helt sikkert finder, hvad du leder efter til din næste ferie. Tag til Costa Dorada og få en uforglemmelig ferie.