Spadsereture i Malaga

Malaga er en fantastisk destination til en byferie, da byen er fyldt med skjulte perler og hemmelige pletter. Alternativ gadekunst fylder ellers bare triste vægge, og de smalle gader er fyldt med hyggelige caféer, summende barer og unikke butikker, forklarer lokal-guide Christine Stranne. Det er en by, der byder på det bedste af alle verdener - traditionel spansk arkitektur blandet med moderne, luksuriøse bygninger og farverige, frodige haver med et afslappet strandmiljø.   

Udsigtspunkt ved Gibralfaro, Malaga by

Den nemmeste måde at udforske Malaga på er uden tvivl til fods. På en gåtur rundt i byen vil du opleve mange ting, som du ellers let ville gå glip af. Vi har udarbejdet tre ruter, hvor vi udforsker nogle af de bedste dele af Malaga by - Picasso, kunst og kultur og byens historiske områder.

Disse ruter er ikke kun for kunst og historie elskere, de er velegnede til alle, da de omfatter nogle af Málagas smukkeste og mest interessante vartegn.

Spadseretur 1: Picasso

Bronzestatue af Picasso, Plaza de la Merced

I 1881 blev Pablo Picasso, en af ​​Spaniens mest berømte kunstnere, født i Malaga. Uanset om du holder af Picasso og hans kunst, af kunst generelt eller bare er interesseret i at lære mere om kunstneren og byen, vil denne rute guide dig rundt til de vigtigste punkter i byen, som har forbindelse med Picasso. Ruten starter ved Fundación Picasso Museo og slutter på Plaza de la Constitucion, hvor San Telmo Kunstakademi lå før i tiden.    

Ruten 

Fundación Picasso Museo Casa Natal - Plaza de la Merced, Bronzestatur af Picasso - Santiago Kirke - Museo Picasso Malaga - Museo del Patrimonio Municipal - Parque de Malaga - Plaza de la Constitución, San Telmo Kunstakademi

Tid: 2-4 timer

Denne spadseretur omfatter en række museer og en længere gåtur gennem Parque de Malaga, som dog ikke har noget med Picasso at gøre, men parken tilbyder et skønt pusterum med sine skyggefulde, kølige områder og bænke at sidde på, hvor man kan hvile trætte ben. Med det i tankerne kan ruten tage mellem to og fire timer afhængigt af, hvor hurtigt du går, hvilke museer du vælger at besøge, og om du vælger at gå gennem parken.    

Bedste tidspunkt at gå turen

Som med de fleste vandreture anbefaler vi, at du om sommeren i juli og august undgår at gå disse ture midt på dagen i middagsheden. Gå i stedet tidligt om morgenen eller ud på aftenen. Om vinteren bliver det som regel ikke koldere end ca. 12 ℃ i Malaga, så hvis du har trøje eller jakke med, så er dette en skøn årstid med frisk havluft og indbydende temperatur at gå en tur rundt i byen. Når det er sagt, vil vi mene, at de bedste tidspunkter på året til en byferie og til disse spadsereture er mellem marts og maj og september til november. Disse måneder af året byder oftest på smukke solrige dage med lidt kølige temperatur - perfekte forhold til at udforske en ny by.   

Du vil se...

Ikke alene vil du se nogle smukke historiske bygninger, men du får også mulighed for at sidde på en bænk på Plaza de la Merced ved siden af ​​den meget populære bronzestatue af Picasso. 

Vidste du?

  • Der er også to Picasso-tema barer på Plaza de la Merced, så når du er færdig med ruten og står på Plaza la Constitución, kan du vælge at tage den korte tur tilbage til udgangspunktet på Plaza de la Merced. Her kan du genoplade dine energidepoter med en kold drink på den skyggefulde terrasse på en af ​​disse barer.

Picasso Bar, Plaza Merced, Malaga

Spadseretur 2: Kunst og kultur

Lagunillas, Malaga by

Ruten "Kunst og kultur" er fantastisk til at lære Málagas hjerte og sjæl at kende. Oplev gadekunst malet af Malaga's lokalbefolkning ved det første punkt i Lagunillas kvarteret, hvis gader er fyldt med alle slags malerier og graffiti. I Soho-kvarteret vil du se endnu mere af byens gadekunst. Kulturhuset La Termica centre cultural er det sidste stop på denne rute, hvor du kan fordybe dig i Malaga's kreative verden med koncerter, forestillinger, workshops, markeder og meget mere.  

Ruten 

Calle Lagunillas - Museo Casa Natal af Picasso - Picasso Museum Malaga - Pompidou Center - Soho-kvarteret- Malaga kunstmuseum for moderne kunst (CAC) - Russisk Museum - Kulturhuset La Termica

Tid: 3-5 timer

Det tager halvanden time at gå denne rute, hvis ikke du stopper for at tage billeder eller besøge museer eller kunstcentre, så vi vil anbefale at afsætte mellem tre til fem timer til at gå denne rute og nyde den med kort pauser, tid til at tage billeder og besøge museer og gallerier. 

Bedste tidspunkt at gå turen

De fleste steder på denne rute er indendørs, og så vejrmæssigt er der ingen bedste tid på året for denne rute. Da turen tager nogle timer, vil det oftest være bedst at starte tidligt om morgenen, hvis du vil fuldføre hele ruten ud til det sidste punkt La Termica, som ligger en god gåtur væk fra centrum ude i den vestlige del af byen.

Du vil se...

Et af de mest kunstneriske områder i byen er Lagunillas. Det er i denne del af byen, at mange af Málaga nye unge kunstnere tegner og maler graffiti, noget som oprindeligt blev indført af beboerne i dette område. Du finder det lige rundt på bagsiden af ​​det centrale torv Plaza de la Merced, og selvom det er lige midt i byens centrum, kan du gå gennem disse gader og føle, at du er et helt andet sted. 

Vidste du?

  • Et graffiti portræt i Calle Lagunillas skildrer en af ​​Málaga mest lokalt omtalte personligheder - Eduardo Colorado eller "El Cantinero", en flamenco gadesanger. Eduardo er et kendt ansigt i de centrale gader i Malaga, og du vil se ham gå rundt på Plaza de la Merced, i det gamle centrum af byen og nede nær Teatro Romano. Han synger flamenco og er berømt for sin ekstremt hæse sangstemme og mangel på tænder. Han var tidligere en kærkommen fornøjelse at se på gaderne, da han tilføjede en autentisk “Malagueño” atmosfære med sin særlige sang. Men i de senere år hvor han er blevet en aldrende mand, er han blevet lidt af en bølle, og man kan nu og da se ham råbe fornærmelser af turister og stjæle rester fra restaurantbordene. 

El Cantinero Graffiti, Lagunillas

Spadseretur 3: Historisk

Palacio de Obispo, Malaga City

Málagas historie er farverig og spændende. Beviser for byens særlige fortid ses i det imponerende Gibralfaro Slot, der ligger på toppen af ​​en bakke, byens ufærdige og alligevel slående smukke katedral, den rigelige mauriske arkitektur, de gamle kirker og fascinerende pladser, der samlet udgør en fascinerende blanding af gammelt og nyt, fortid og nutid. Selv om vi har navngivet denne rute som den "historiske" rute, så er den også en fantastisk måde at få et godt indblik i Malaga på i løbet af få timer, da denne spadseretur tager dig til de mest spektakulære steder og monumenter.

Ruten 

Murallas i Rectorado - Alcazaba - Teatro Romano - Plaza de la Merced - Santiago Kirke - Museo Picasso - Sagrario Kirke - Katedral - Calle Larios - Casa de Guardia 

Tid: 3 timer

Tillad dig selv omkring tre timer at fuldføre denne rute, hvilket naturligvis vil afhænge af, hvor meget tid du bruger i kirker og monumenter. 

Bedste tidspunkt at gå turen

I betragtning af at ruten inkluderer et par af Malagas mange museer og kirker, er det en god idé at kontrollere åbningstiderne, før du går for at sikre, at du får mest muligt ud af hvert besøg. Det er bedst at begynde tidligt om morgenen, da det giver dig selv tid nok til at afslutte turen i din egen hastighed og mest muligt uafhængigt af museernes og kirkernes åbningstider.  

Du vil se...

Talrige vartegn og monumenter, der repræsenterer Malaga's indviklede og meget lange historie. 

Vidste du?

  • Malagas smukke katedral kaldes kærligt "La Manquita" eller den enarmede dame af lokalbefolkningen, fordi katedralen rent faktisk er ufærdig. Under opførelsen og efter at det første tårn blev bygget, løb regeringen tør for penge og dermed kunne de ikke bygge det andet tårn. Derfor har katedralen i dag blot et tårn og et ufærdigt fundament til det planlagte andet tårn, hvorfor katedralen har fået dette navn.. 

Malagas katedral