Malaga på 4 dage

Dag 1: Marked, museum og Gibralfaro

Det første, man ofte gør, når man ankommer til ens feriedestination, er at fylde køleskabet op. I Malaga bør man straks sætte retning mod et af byens traditionelle markeder, hvor man både kan få kød, fisk, grønt, ost og pålæg samt de lækreste nødder og tørrede frugter.

Marked Atarazanas Malaga

Det største og mest kendte marked i Malaga er Atarazanas, som ligger tæt på hovedvejen Alameda Principal og togstationen. Vi har et forslag til 10 stande, du bør gå efter, på Malagas Atarazanas-marked. Det kan også anbefales at spise frokost i baren i markedets ene hjørne, hvor der serveres tun og rejer på spyd, friterede grøntsager og forskellige små kødretter.

Der ligger også to mindre markeder i Malaga centrum - Mercado de la Merced ligger lige vest for Plaza Merceds nordvestlige hjørne, mens Mercado de Salamanca ligger nord for det historiske centrum på hjørnet af Calle Salamanca og San Bartolomé.

Når man har gjort de indledende indkøb, kan man besøge et eller flere af byens museer. I Malaga er Picasso-museet og Carmen-Thyssen blandt de mest kendte, men har man lyst til at prøve noget lidt udover det sædvanlige, er her et udvalg af 10 lidt mindre kendte museer i Málaga.

CAC museum Malaga

Næst efter de indledende indkøb er en af de første ting, man bør gøre, når man ankommer til en ny by, at se byen ovenfra. I Malaga kan man gå en tur op på byens højest beliggende borg, Gibralfaro. Den bedste udsigt får man faktisk fra udsigtsplatformen omtrent to tredjedele oppe af bjerget. Det kan varmt anbefales at gå ind på selve borgen, da man får mulighed for at gå en tur rundt på den brede borgmur.

Adgang til Gibralfaro koster 2,2 euro (0,6 for pensionister og studerende), og der er gratis adgang til borgen om søndagen. Man kan også købe en kombineret billet for 3,5 euro og besøge den royale borg, Alcazaba, som ligger neden for Gibralfaro.

Gibralfaro, Malaga

Dag 2: Muelle Uno og strandtur

Fik man ikke kultur nok på dag 1, kan man sagtens nå endnu et museum eller to i dag. Ellers kan man pakke strandtasken med det samme og sætte kursen mod Malagas lokale strand, Malagueta. På vejen kan man gå langs byens nyrenoverede havn, som er spækket med butikker og restauranter. Er det tidligt på dagen, kan man indtage morgenmaden på en af de små barer, der er sat op midt mellem havnens to dele, med parasoller og lænestole i forskellige design.

Læs mere om Malagas Muelle Uno og Palmeral de las Sorpresas.

Muelle uno Malaga

Det er heller ikke nødvendigt at smøre madpakke til frokost, for den kan indtages på en af de mange strandbarer, chiringuitos, langs La Malagueta-stranden. Eksempelvis serverer den lille Chringuito BM med den pink markise, næsten henne ved fyrtårnet, de bedste calamares (friterede blæksprutteringe)!

Malaga - Malagueta

Om aftenen kan man udforske de mange varianter af det spanske køkken, som findes i Malaga. Her kan du se 10 af Malagas bedste tapasbarer.

Dag 3: Nerjas grotter

Øst for Malaga ligger den fine landsby Nerja, som især er et yndet turistmål for briterne. Nerja ligger helt ud til kysten, på en klippetop højt hævet over vandet.

Nerja strand fra Balcon Europa

Man kan sagtens tilbringe hele dagen med at dase på stranden og springe ud fra klippestykker i det azurblå hav, men vi anbefaler nu, at man bruger nogle timer på at besøge Nerjas grotter, Cuevas de Nerja, som ligger fem minutter med bus uden for byen. Man kan evt. starte med at tage bussen direkte til grotterne fra Malaga (den stopper undervejs i Nerja centrum, så husk at få billet helt til grotterne).

Dag 4: Vandretur og landsbyidyl

Er den fjerde dag en søndag, kan man med fordel planlægge endnu tur ud af Malaga denne dag, hvor spanierne er optaget af store familiefrokoster, mange butikker holder lukket, og byens museer og strande er som fluepapir.

Trænger man til at få pulsen op, kan man leje cykler og tage dem med toget til Álora nordvest for Malaga, hvorfra der er 40 km hjem. Læs mere og se billeder fra vores cykeltur til Málaga fra Álora.

Alora Andalucia landscape

Man kan også tage vandreskoene på og tage bus eller taxa op til bjergområdet Montes de Malaga, hvor man kan strække benene og nyde en hyggelig picnic.

Søger man endnu større udfordringer og endnu mere imponerende landskab kan man tage tog fra Málaga Maria Zambrano til El Chorro (alle ugens dage kl. ca. 10 og 15, og hjem igen kl. ca. 15 og 18), hvor man finder nogle storslåede vandreruter, herunder Escalera Árabe, som er en trappe hugget ind i bjerget.

Er man mere til søndagshygge og landsbyidyl, kan man i stedet tage vestpå fra Málaga. Vest for Málaga ligger flere hyggelige byer, som man nemt kommer til med tog og bus. Her finder man en lang række aktiviteter for børn og voksne - se eksempelvis vores forslag til 5 udflugter omkring Benalmádena.

Benalmadena - Stupa
Vi håber, I får alletiders oplevelse i Málaga, og har I spørgsmål, kommentarer eller jeres egne anbefalinger, er i meget velkomne til at skrive en kommentar nedenfor!