Spaniens 10 mest romantiske rejsemål

Romantic dinner for two Uanset om du er till traditionelt kurmageri eller bare trænger til lidt tid væk fra hverdagen, er Spanien den ideelle ramme om en weekend i kærlighedens navn.

Valentinsdag er en oplagt anledning til at finde din indre romantiker frem - og du bliver med garanti dagens mand (m/k), når du overrasker din partner med et romantisk getaway!

Opskriften er ganske simpel:

1) Vælg et romantisk rejsemål fra listen nedenfor

2) Pak rullekufferten (også din partners, hvis det for alvor skal være en overraskelse!)

3) Lav en god middag med en helt særlig dessert: et gavekort på en romantisk weekend i Spanien.

Hvor skal vi hen, du?

Foretrækker I...

- at slentre gennem hyggelige, bostensbelagte gader?

- at dase på en hvid sandstrand med hinanden i hånden?

- at nyde udsigten i stilhed på en bjergtop?

Uanset hvordan I vil tilbringe tosomheden, bugner Spanien af romantiske spots til den ideelle Valentinsdag. Lad dig inspirere af vores 10 favoritter her...

1. Granada

Alhambra, Granada

For den traditionelle romantiker er borgen Alhambra et must. De arabiske herskere skiftedes til at sætte deres præg på dette imponerende byggeri, hvis yndige indre gårde og kunstfærdige udskæringer vil danne en smuk, romantisk ramme om jeres Valentinsdag. I februar er der ikke så mange turister, så I kan snildt finde en fredelig krog i Alhambra, Den Røde Borg, eller udforske Generalife, de kongelige haver.

Alternativt til den berømte borg kan I søge ro og romantik i Granadas traditionelle hammam (arabiske bade) eller et moderne spa. Vil I hellere nyde hinandens selskab omgivet af den storslåede natur, byder provinsen både på strand og bjerge (få inspiration til en rundtur i Granada) - eller måske I vil foretrække at holde Valentinsdag på Sierra Nevadas pister?

2. Madrid

Park Retiro Madrid

Spaniens hovedstad Madrid byder velkommen til Valentinsdag for både par og singler. Oplev byens berømte museer og ukendte gallerier arm i arm, eller lej en robåd i Parque Retiro, hvis vejret er med jer. Dagen skal selvfølgelig rundes af på en intim restaurant - måske La Capilla de la Bolsa, som er indrettet i smukt dekorerede barokke kirkerum?

Se, hvor du kan leje feriebolig i Madrid.

3. Barcelona

Barcelona Font Mágica Monjuïc

Barcelona er en sand storcharmør. Med Gaudis arkitektoniske vidundere, Ramblaens forførende fristelser og den kreative bohéme-atmosfære i de små baggader, er Barcelona uden tvivl en af verdens mest farverige byer.

Gå en tur på strandpromenaden, lad jer hæve højt op over byen i Teleferíc Port Vell eller nyd en picnic ved det 'magiske springvand', Font Mágica de Montjuïc. Naturligvis må der skåles i cava, Spaniens svar på champagne.

Få mere information om Barcelona.

4. Sevilla

Sevilla, Plaza de España

Sevilla er en af Spaniens mest romantiske byer - kendt for flamenco, passion og kultur. Gå en tur langs floden Guadalquivir eller far vild i de labyrintiske haver i det arabiske palads, Reales Alcázares. Betragt den smukke Plaza España - fra robåd eller hestevogn. Lad jer henføre af hurtige rytmer og flagrende skørter til et ægte flamencoshow i Triana. Eller gå på opdagelse i de snævre gyder i den gamle bydel Santa Cruz.

Find en lejlighed i Sevilla, hvor I kan nyde tosomheden.

5. Toledo

Toledo

Middelalderens arkitektur er velbevaret i Toledo, som engang var Spaniens hovedstad. Man kan levende forestille sig de stenbelagte gader genlyde af hestehove og kærrer læsset med dagens høst. Og når man trænger til et hvil kan man krydse en af de gamle broer og nyde den smukkeste udsigt over byen fra den anden side af floden.

Toledo er på UNESCO's Verdensarvliste, og stedet emmer i den grad af kultur og historie. Byen ligger ca. 45 minutters kørsel fra Madrid og kan sagtens besøges på en dagstur - selvom I ikke vil have lyst til at forlade Toledo, når først I er der!

6. Segovia

Segovia alcazar borg

Segovia byder på rendyrket romantik - byen er nemlig hjemsted for det slot, der har givet inspiration til Disney's logo. Udover slottet (alcázar) er Segovia kendt for den enorme viadukt, der løber flere hundrede meter i udkanten af det historiske centrum. UNESCO har fredet Segovia, og er I til historie og romantik vil I føle jer hjerteligt velkomne her. Et godt tip er at smage den helstegte pattegris, cochinillo, der er byens stolthed.

7. Mallorca

Sa Calabra, Mallorca

Vil I fejre Valentinsdag - og først og fremmest hinanden - i et ægte paradis, er Mallorca stedet. Den solbeskinnede, eksotiske ø byder på paradisiske strande og yndige landsbyer der bare venter på at blive udforsket. Er I til aktiv ferie kan I trække vandrestøvlerne på eller tage en tur i kajak - men I kan også installere jer på et romantisk hotel ved kysten og spise tropisk frugt og skaldyr dagen lang.

8. Lanzarote

Lanzarote

Luk øjnene og forestil dig at slentre hånd i hånd med din partner på en idyllisk sandstrand til synet af en helt perfekt solnedgang. Lanzarote er beriget med den mest storslåede natur og ikke mindst det optimale klima - selv i februar når temperaturen snildt op i nærheden (eller over!) 20 grader. Så her kan I bytte vinterjakken ud med solcreme og kun bekymre jer om at nå ned på stranden i tide til nogle af landets uden tvivl smukkeste solnedgange.

Få mere information om Lanzarote.

9. Galicien

Katedralernes Strand, Ribadeo, Galicien

Spaniens nordlige kyst er vidt forskellig fra den solrige sydkyst. Naturen er mere rå, klipperne stejlere og bølgerne højere. De vindblæste strande indbyder måske ikke ligefrem til en dukkert i februar måned, men de giver en helt fantastisk, storslået kulisse for et romantisk eventyr. Især kan vi anbefale Katedralernes Strand. Galicien kan for øvrigt bryste sig af at kunne servere de bedste skaldyr i verden!

10. Teruel

Albarracin - Teruel, Aragon

Endnu en romantisk hotspot i det nordlige Spanien er Teruel-provinsen i regionen Aragón. Hvorfor er denne ret ukendte destination med på listen? Jo, Teruel er nemlig hjemsted for et ægte romantisk eventyr:

I år 1217 forelskede den unge Diego sig i rigmandsdatteren Isabel. Som man måtte forvente, var Isabels far imod deres forhold, da Diego ikke kom fra en velhavende familie. Derfor måtte Diego ud og bevise sit værd og skabe sig en formue før han kunne blive godkendt som svigersøn. Men i mellemtiden fik faderen lovet Isabel væk til en i hans øjne mere passende bejler.

Netop på deres bryllupsnat vendte Diego tilbage, hårdt medtaget af sine strabadser og døende. Han tiggede og bad Isabel om et sidste kys, men hun afviste ham. Diego åndede ud, og det knuste Isabels hjerte i en sådan grad at hun til begravelsen den følgende dag faldt død om på Diegos kiste. De to blev begravet sammen, og deres grav kan i dag besøges i Teruel.

Lev jer ind i eventyret om Romeo og Julie og få en uforglemmelig Valentinsdag i Spanien!