De bedste steder at bo i Valencia

Der er meget at udforske i byen Valencia, fra kultur og gastronomi til den kosmopolitiske atmosfære og historiske monumenter. Langs kysten har du de bedste strande og skønne afslappende områder. Byens opdagelsesrejsende finder her mange parker, museer og kulturelle attraktioner samt den imponerende “Ciudad de las Artes y las Ciencias” (kunst og videnskabsby) i centrum. Lej en ferielejlighed i Valencia og uanset om du er på udkig efter en strandferie, en familieferie, en festfyldt weekend eller en romantisk ferie, er der noget for enhver smag her i Spaniens tredjestørste by.

Hvor skal man bo i Valencia for familier

Familieferie i ValenciaValencia er uden tvivl en spændende destination at udforske med din familie. Listen over aktiviteter til en ferie med børn i Valencia er varieret og omfattende. Lej en lejlighed i Ciudad de las Artes y las Ciencias (kunst og videnskabsby), og du vil spare transporttid, når du vil besøge dette og moderne kompleks, som er et must-besøg for hele familien. Dine børn vil nyde at besøge både det vidunderlige akvarium Oceanogràfic, hvor der er mange spændende fisk, og det største dolphinarium i Europa.

Tættere på centrum i Valencia kan du leje en feriebolig i Olivereta nær to fantastiske attraktioner. En af dem er Bioparc, hvor dyreelskere kan nyde en uforglemmelig dag i en smuk zoologisk have, der ligger i Turia-flodens tidligere flodleje. Hvis dine børn elsker slotte, kan du overraske dem ved at besøge de befæstede tårne ​​i Valencia: Torres de Quart og Serranos. Disse bygninger er de eneste ruiner, som er tilbage af den gamle forsvarsmur, der tidligere omringede slottet.

Ciutat Vella er byens historiske hjerte og et perfekt område at tilbringe et par dage med din familie. Du har alt i nærheden: restauranter, butikker, museer og parker. Den fortryllende Jardín del Turia (Turia haven) består af mange mindre parker, som krydser gennem byens centrum. Disse er “byens grønne lunger", som strækker sig over en længde på 7 km, hvilket gør den til en af ​​de største byparker i Spanien, hvor dine børn kan lege uden for bytrafik.

Hvis du bor i Ciutat Vella, vil du blot være et skridt væk fra denne oase. Dine børn kan her klatre på rebspyramiderne, glide ned af rutchebanerne i Gulliver Park eller spille minigolf. Jardín del Turia er også et glimrende sted for cykelture. Uanset hvor du beslutter dig for at bo, er en ferielejlighed i Valencia en perfekt base for dig og dine børn til at udforske byen sammen.

Hvor man kan bo i Valencia nær stranden

Valencia har næsten 20 km strande, og de er nemme at få adgang til både til fods og med offentlig transport. Næsten alle strandene i Valencia er blevet tildelt det Blå Flag, som garanterer badevandets renheden og at der er flere forskellige faciliteter til rådighed. Uanset om du vil besøge en livlig bystrand med en god stemning, eller om du foretrækker at slappe af mellem klitterne på en af Valencias vilde strande, så er Valencia et godt sted at kombiner en byferie med en strandferie.

Hvis ikke du vil for langt væk fra byens centrum, bør du finde indkvartering ved Malvarrosa-stranden, som sammen med Playa del Cabanyal - Las Arenas er de mest populære bystrande, og de er alle helt perfekte steder at leje en villa nær stranden i Valencia. De lange strækninger af fint sand er perfekte til familier, og kun få skridt fra stranden finder du mange restauranterne, hvor du kan nyde en lækker valenciansk paella.

Mod syd ligger nogle smukke klitter og naturparken Albufera, som er af de mest uberørte og idylliske landskaber i Valencia. Strandene i La Garrofera og El Saler er især spektakulære. Lej et feriehus i El Saler og nyd lange strækninger af fint hvidt sand og krystalklart vand. Denne strand er også et populært sted for kitesurfing og windsurfing. Hvis du leder efter en nudiststrand i Valencia, er dele af denne strand dedikeret til dette.

Lej en feriebolig i Algirós og kom hurtigt ned på stranden. Tag Metrolinje 5, og da dette område blot ligger 2 km fra stranden, tager turen ikke lang tid. Algirós er et roligere kvarter end de travle bydele i centrum af Valencia.

Hvor man kan bo i Valencia for en kulturel ferie

“Ciudad de las Artes y las Ciencias” (kunst og videnskabsby) er for mange det første, man kommer i tanke om, når man tænker på en ferie i Valencia. Dette moderne arkitektoniske kompleks er et must-see for besøgende i Valencia. Her afholdes også midlertidige udstillinger fra en række forskellige kunstnere hele året rundt. Området omkring består af træer og planter, der giver den perfekte ramme til en picnic.

Valencia er en perfekt by til cykling. Der er cykelstier gennem de fleste turistområder, og cyklen er et af de mest populære transportmidler til at komme frem til Kunst og videnskabsbyen. Hop på cyklen og tag din familie med på en tur rundt i byen i dit eget tempo.

Valencia huser også en rig arv fra forskellige perioder: romansk, gotisk, barok, modernistisk og avant-garde. Bo i Valencias gamle bydel (Ciutat Vella) og oplev byens unikke kultur. Fra natteliv og gastronomi til arkitektur og atmosfære. Besøg La Seu - Valencias imponerende katedral og en af ​​byens bedste eksempler på gotisk arkitektur. Klatre op i klokketårnet (El Miguelete). Fra 61 meter højde kan du nyde en spektakulær panoramaudsigt over hele byen

Tilbring en dag på nogle af Valencias museer og fordyb dig i Valencias kunst, arv, kultur, historie og traditioner. Nogle af de mest populære er IVAM - Valencias Institut for Moderne Kunst, Valencia-katedralen, Museo Fallero, Nationalmuseet for Keramik og det Prehistoriske Museum.

Den største kulturelle begivenhed i Valencia er Fallas festivalen. I marts fejrer hvert eneste nabolag i byen denne festival på deres egen måde. Forvent en hel uge med bål, lys, traditionel tøj og processioner med Ninots (store statuer lavet af papir-mache, pap, træ eller gips).

Hvor man kan bo i Valencia på en luksusferie

Et af de bedste områder at bo i Valencia for en luksusferie er i Ciutat Vella. Med marmorbeklædte paladser og smukke brostensbelagte gader er dette distrikt hjemsted for ikoniske monumenter og nogle af de bedste restauranter, barer og museer i byen.

Besøg La Lonja de la Seda (Silke-børsen) som er et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur fra det 15. århundrede og et UNESCO-beskyttet sted. Siden araberne introducerede morbærtræer i det 8. århundrede, har silkeproduktionen været en stor del af byens industri og kultur. Find eksempler på dette specielle kunsthåndværk i traditionelle butikker som Albaes, Amparo Fabra eller Aguas de Marzo. Her er smukke designs, der spænder fra enkle, klassiske mønstre til udførlige blomsterdekorationer, samt mange typer af tilbehør og prøvemodeller. Hold udkig efter det mest dyrebare design, som er håndlavet og kendt som espolin, den perfekte luksussouvenir

Hvis du er på udkig efter gode muligheder for indkøb, så gå til Calle Colón. Denne gade er det mest berømte shoppingområde i Valencia og den 5. dyreste gade i Spanien. Shop for unik tøj fra Valencias designere og gå hen til Carrer del Poeta Querol og Plaza del Ayuntamiento for at finde luksusmærker som Louis Vuitton og Salvatore Ferragamo.

Området Ruzafa er ideelt til en luksusferie til Valencia. Dette kvarter har forvandlet sig fra at være en nedslidt del af byen til at være byens centrum for kunst og kultur med smarte cafeer og restauranter. En af Spaniens mest innovative kokke, Ricard Camarena, har åbnet Canalla Bistro i dette trendy kvarter. Restauranten er blevet tildelt en Michelin-stjerne for dens yderst kreative middelhavsretter. Tilbring dagen med at udforske de forskellige kunstgallerier og tag kaffepauser på de stilfulde cafeer.

Hvor man kan bo i Valencia på en billig ferie

Feriebolig med balkon i Algirós

Valencia er en by, der giver mange muligheder for at holde ferie på et mindre budget. Nyd byens strande, beundre den smukke arkitekturen og vandre rundt i de spændende og unikke kvarter.e Der er også mange museer i Valencia, hvor der er gratis adgang herunder Kunstmuseet og Fallas Museet.

Et af de billigste steder at leje en lejlighed i Valencia er Algirós. Dette charmerende kvarter er populært blandt studerende og ligger halvvejs mellem stranden i La Malvarrosa og den gamle bydel. Området har mange restauranter, butikker og barer, der passer til alle budgetter og ligger i kort afstand fra Valencias bystrande.

Et andet billigere kvarter i Valencia er Benimaclet. Kun 15 minutters bustur fra byens centrum ligger dette distrikt, som også er populært blandt studerende og familier. Denne pragtfulde del af byen har charmerende smalle gader, gamle bygninger og gadekunst på hvert hjørne. Kvarteret plejede at være en særskilt by, og mange mener stadigvæk, at man her kan mærke landsbyens  tilbagelænede og rolige atmosfære. Lej en ferielejlighed i Benimaclet og udforsk dette pulserende kvarter, fra gademarkeder og livlige caféer til smukke pladser og familiedrevne butikker.

Hvor man kan bo i Valencia for spændende gastronomi

Selvom Valencia “kun” er den tredjestørste by i Spanien efter Madrid og Barcelona, så er byen en reel udfordrer i konkurrencen om at være Spaniens gastronomiske centrum. byens gastronomi er fantastisk og for mange turister er den en af byens hovedattraktionerne. Så selvom Ciutat Vella er et fantastisk område for byens historiske fortid, så bør man ikke overse, at området også er en stor del af Valencias gastronomi.

El Carmen-kvarteret er også et gastronomisk vigtigt område i Valencia, fuld af restauranter og terrasser, hvor man kan nyde den rige valencianske gastronomi. Du finder her restauranter af enhver art, og selvom de tilbyder retter af høj kvalitet, er de ikke overdrevent dyre. Her er alt fra Middelhavsretter til det moderne køkken, herunder creperier, pizzeriaer, tapasbarer, sushi-restauranter og selvfølgelig restauranter specialiseret i de bedste Valencianske risretter. Som forventet er der ikke noget bedre sted end Valencia at smage den perfekte fideuá og den bedste Valencianske paella. LAVOE Arroz y Mar Restaurant er en af ​​de bedste restauranter til risretter i Valencia gamle bydel, den ligger ved siden af ​​Calle La Paz og Plaza de la Reina.

Lige foran katedralen finder du det charmerende centrale marked i Valencia - et af de mest besøgte steder i centrum af Valencia. Bliv overrasket af den imponerende modernistiske arkitektur, et unikt sted med de farverige boder og mulighed for at  nyde nogle lækre tapas i markedets barer med de friskeste råvarer.

Lagunen Albufera garanterer også en uforglemmelig gastronomisk oplevelse, hvor du kan sejle mellem rismarker. Det er muligt at kombinerer bådturen i Albufera med en lækker middag bestående af frisklavet paella om bord. En skøn og anderledes oplevelse i naturparken ved Valencia.

Mens paella er Valencias mest emblematiske ret, så er  "horchata" regionens mest lokale, lækre og forfriskende drink. Den vigtigste ingrediens er jordmandler, som sammen med vand, sukker og andre ingredienser som kanel og citronskræl resulterer i denne lækre drink, der slukker tørsten på varme sommerdage. De lokale fra Valencia nyder gerne deres horchata med en fartón, som er en traditionel lille sød kage fra Valencia. Et af de ældste og mest traditionelle "horchaterías" i Valencia er Horchatería Santa Catalina, der ligger i nærheden af kvarteret ​​El Carmen.

For dem, som holder af street-food, så er Ruzafa-kvarteret sagen, for her ligger San Valero-markedet. Med ti forskellige barer kan du her smage alt fra traditionelle til eksotiske fødevarer. Udvælg dine favoritter mellem de mange friske produkter, og få en kok til at tilberede dem på stedet foran dig. Her er der noget for enhver smag uanset om man er kødspiser eller veganer. Her er det almindeligt at dele et bord med folk, du ikke kender. Alt her foregår i en uformel og afslappet atmosfære.

Hvor man kan bo i Valencia på en romantisk ferie

Lej en privat ferielejlighed i Valencia på  en romantisk ferie med din partner. Spadsere gennem de romantiske gader i den gamle bydel, Ciutat Vella og Barrio del Carmen. Klatre op i toppen af ​​katedralens tårn - El Miguelete -, hvor der er en vidunderlig udsigt ud over Valencia. Gå en tur langs strandene Playa de la Malvarrosa, El Cabanyal eller Las Arenas. Slap af og nyd en drink i en af ​​strandbarerne på promenaden. Hvis du vil forsegle din kærlighed i Valencia, skal du gå til Parque de la Cabecera og lås en hængelås med jeres navne fast til broen.

Tag væk fra det travle centrum og fang nogle spektakulære solnedgange i vådområderne ved Albufera på en bådtur, hvor vandet farves helt rødligt. En anden mulighed er at besøge Albuferas udkigspunkt, hvor der er udsigt ud over dette ekstraordinære landskab. Sandsynligvis det mest romantiske sted i hele Valencia.

Hvor man kan bo i Valencia for natteliv

Om aftenen finder du terrasser, cocktailbarer og natklubber til enhver smag i hele byen. Bydelen Eixample er et af de mest moderne steder i byen, og her finder du hipster-kvarteret Ruzafa, som er området med flere barer pr. kvadratmeter i Valencia.

Lej en ferielejlighed i Ruzafa, hvis du søger det autentiske natteliv i Valencia. Start i en af ​​gastro barerne, de vegetariske restauranter eller på en restaurant med moderne gastronomi. Hvis du leder efter et livligt sted at nyde en drik efter middagen i Ruzafa, er Olhöps Craft Beer House et spændende sted med et minimalistisk design og et af de bedste steder i Valencia for øl fra minibryggerier. Hvis du vil videre i byen, kan du tage på en af ​​Ruzafas natklubber.

Klub i Valencia

Ciutat Vella byder på mange muligheder for en sjov aften i Valencia. I den gamle bydel har kvarteret El Carmen spændende restauranter, hvor du kan starte din aften med en lækker middag for eksempel på La Lola, der specialiserer sig i Valencianske risretter eller på La Comisaría med asiatisk-middelhavs-fusion tapas.

Fortsæt på pubber og diskoteker i det hyggelige kvarter El Carmen. Fox Congo er ideel til et par drinks, før man tager på diskotek. Alternativt kan du nyde indie-koncerter på Peter Rock Club eller Jimmy Jazz Glass Bar med levende jazz i en intim atmosfære. Den mest emblematiske og traditionelle pub i El Carmen er Radio City, og hvis du vil indtage dansegulvet, så spiller Whitehouse Valencia den bedste musik på onsdage, torsdage, fredage og lørdage.

I studenterkvarteret Benicmclet finder du et stort udvalg af pubber og restauranter. Hvis du er på udkig efter et ungt miljø, er dette det bedste sted for dig at feste i Valencia. Glop er en alternativ pub og en klassiker i Benimclet, og i London Lounge Bar finder du de bedste cocktails og gin&tonics.

Sommeraftnerne er særligt unikke på stranden. Marina Beach Club Valencia, som ligger meget tæt på Cabañal og La Malvarrosa, er stedet at nyde de varme nætter og lytte til musik fra fantastiske DJ'er.