Otte skønne ting du kan opleve i Valencia

Valencia, som er den tredjestørste by i Spanien, byder på en fantastisk kombination af by, sol og strand og så har Valencia helt fantastiske strandvillaer at vælge imellem, når ferieboligen skal bestilles. 

Catedral de Santa Maria, Valencia

Valencia har en blanding af gamle og nye bygninger, hvilket giver byen en særlig atmosfære. Fra middelalderlige slotte og tårne ​​til bygninger i både modernistisk og art deco stil, fra hyggelige små butikker til store indkøbscentre, Valencia har det hele. Og selvfølgelig er der også masser af gode steder at spise og nyde en drink. 

At bo lokalt i en by i Spanien i modsætning til et dyrt hotel eller en ferieby giver et glimt ind i den lokale befolknings arbejdsdag og virkelige liv. Og så er der gode muligheder for at spare penge, hvis du leder efter en billig ferie til Valencia

Lonja Valencia

Denne by er fuld af overraskelser! Vidste du for eksempel, at Valencia har den største indre bypark i hele Europa? Den berømte Turia park, som tidligere var en flod, er blot en af ​​fem fantastiske offentlige parker i Valencia. Og vidste du, at den hellige gral, den kop, som Jesus skulle have drukket af ved den sidste nadver, siges at blive opbevaret i katedralen i det centrale Valencia?

Vi ser på otte pragtfulde ting, du kan foretage dig i Valencia, hvoraf de fleste enten er gratis eller meget billige, og vi foreslår også nogle gode ferieboliger i Valencia by!

1. De centrale torve

Pladserne og torvene i Spanien er ofte omkranset af træer, som giver kølige skyggefulde pletter, hvor man kan undslippe den intense sommersol. Pladserne ligger spredt ud over byen som små oaser, og ofte er det for enden af en lille sti eller gyde, som ellers ikke umiddelbart virker tillokkende, at de smukkeste og hyggeligste pladser ligger gemt. 

En af de smukkeste pladser i Valencia er Plaza de la Reina, hvilket betyder “dronningens plads”. Den ligger i den gamle bydel.

Hestevogn, Valencia

Det er et godt sted at tilbringe et par afslappende timer og der er også masser af steder at spise. Vær dog forsigtig med ikke at betale de høje turistpriser her. Du kan nyde drinks på pladsen og derefter gå tilbage gennem de snoede gader, som ligger rundt om pladsen, for at finde ægte kvalitetsmad eller tapas. Inden for få minutter finder du ganske sikkert et sted, som er både godt og højest sandsynligt en del billigere.

Spis hvor de lokale spaniere spiser, det er bedst, selvom man i dette område virkelig skal være lokalkendt for at finde en god valenciansk paella, hvis man har lyst til at prøve den berømte lokale ret. Et af de bedste steder at nyde en paella i Valencia er på stranden, for eksempel på et af de traditionelle steder på Malvarrosa bystranden eller i El Palmar i Albufera naturpark.

Valencia set fra Miguelete

Der er en anden, mere ejendommelig plads lige ved Plaza de la Reina, kaldet Plaza Redonda, som man virkelig bør se på grund af dens særegne design. Denne lille hyggelige plads er cirkulær og fuld af pragtfulde boder og butikker, der sælger syartikler, herreekvipering, blonder, forklæder, bibs, håndværk, souvenirs og endda fugle som kæledyr.

Området har været under en gennemgribende byfornyelse, som gør, at området nu tiltrækker rigtig mange turister, hvilket desværre har resulteret i at noget af den rustikke charme er forsvundet. Pladsen er dog stadig spændende at besøge, og den har et smukt springvand fra 1850 lige i midten.

Denne plads ligger også lige ved siden af ​​Plaza Lope de Vega, hvor man kan prøve at få øje på, hvad der siges at være den smalleste bygning i Europa!

2. Valencias katedral og den hellige gral

Det påstås her i byen, at den hellige gral, det vil sige det bæger, som Jesus efter sigende skulle have drukket af ved den sidste nadver, findes i byens katedral. Dette er en noget kontroversiel påstand, som modsiges af mange byer verden over, hvor de i stedet hævder, at de selv har dette bæger. 

Valencias domkirke

Katedralen er et dejligt hyggeligt sted og bestemt et besøg værd. Du kan vælge at tage trappen til toppen af ​​klokketårnet Miguelete og derfra beundre en fantastisk udsigt ud over byen.

Indenfor i katedralen er det den hellige gral, som er hovedattraktionen, og som for religiøse gæster er det et besøg, som må ikke må gå glip af. 

Legenden fortæller, at bægeret kom hertil fra Rom for århundreder siden. Men da de muslimske maurere tog magten i Spanien, blev det gemt væk, og det vendte først tilbage til byen i 1427, da Kong Alfonso V, som blev kaldt både “el Magnánimo” ( den storslåede) og “el Sabio” (den kloge).

Den hellige gral

Den tidligere borgmester i Valencia, Rita Barberá, foreslog engang, at byen skulle betegnes som "byen for den hellige gral" for at tiltrække flere turister, hvilket ville betyde, at bægeret skulle flyttes fra sin nuværende plads i et smukt lille sidekapel til et område i selve katedralen.

For kunstinteresserede har katedralen to fantastiske Goya malerier i kapellet San Francisco de Borja. 

3. Valencias centrale marked

Mens udsigten til at vandre rundt på et fødevaremarked ikke er alles første valg til, hvad man skal lave, når man er på ferie, så lad det være sagt: det historiske centrale marked i Valencia  er helt unikt og bestemt et besøg værd.

Valencias centrale marked

Ikke alene er det en pragtfuld modernistisk bygning, som er skøn at beundre, det er også et sted, hvor de besøgende får et nærmere indblik i Valencias borgeres daglige liv.

Selve markedet er opdelt i sektioner afhængigt af, hvilken type mad, der sælges, så der er et område med fisk, kød, frugt og så videre. Der er nogle virkelige interessante boder her: nogle af frugterne og grøntsagerne kan se mærkelige ud for de besøgende, og der kan også være nogle af de traditionelle kødprodukter, der stadig er populære her, som de besøgende ikke ser i de nordlige dele af Europa.

Skulle du mod forventning kede dig over udvalget af fødevarer, så er der masser af traditionelle butikker, barer og caféer omkring bygningen udenfor. Det er et rigtig dejligt område at slentre rundt i. Læs mere om Mercado Central eller Valencias centrale marked.

4. Strandene i Valencia

Mange vil sige, at en ferie i solen er ufuldstændig uden et besøg på stranden. Heldigvis har Valencia mange skønne strande, hvoraf flere er uspolerede og indbyder til et par afslappende timer i ro, hvor det klare blå hav helt sikkert vil virke tillokkende at hoppe ud i. 

Strand, Valencia

Byen har en fantastisk beliggenhed lige ved ​​havet, og strandene er brede og lange med rent blødt sand.

Prøv den mest populære strand, La Malvarrosa, der starter omkring havneområdet og er opdelt i sektioner som Playa las Arenas og Playa Cabanyal, som strækker sig op til Playa de Patacona.

Strand, Valencia

Lidt længere væk finder du de andre lokale strande som Playa de Pinedo og Playa el Saler, som også har en golfbane i nærheden. Nord for byen finder du Playa Port Saplaya, og lidt længere væk ligger det romerske område Playa Sagunto. Hvis du foretrækker at bo tæt på en af ​​de afslappende strande omkring Valencia, så vælg en af vores ferieboliger til din ferie i Valencia.

5. Shopping i Valencia

Valencia tilbyder ligesom mange større byer mange muligheder for at shoppe i stor stil, og du finder her et varieret udbud af både internationale kendte mærker og lokale produkter. 

Shopping i Valencia

Hertil kommer, at hver barrio (kvarter i byen) har sit eget gademarked en gang om ugen. I den centrale del af byen er gaderne brede, dekorerede med træer og omkranset af arkitektonisk smukke højhuse. 

Væk fra butikkerne på hovedgaden ligger mange anderledes og ofte mere spændende uafhængige butikker spredt rundt i kvarteret, hvor du kan få alle mulige ting som du ofte ikke ser andre steder.

Plaza del Ayuntamiento, Valencias rådhus

Valencia har også en række specialbyggede indkøbscentre, kendt som Centros Comerciales, og de omfatter Nuevo Centro, El Saler, BonAire, Parque Ademuz, Aqua, eller hvis du føler trang til virkelig at bruge penge, så er Galería Don Juan de Austria nær Plaza del Ayuntamiento en mulighed. Der er også flere indkøbscentre i udkanten så som El Osito i La Eliana og flere andre mindre centre i de mere afsidesliggende områder af byen.

6. Fallas, den skøre og anderledes festival 

Festivalen Fallas er langt den mærkeligste, den mest larmende og den mest spektakulære begivenhed, du kan opleve i nogen spansk by.  

Las Fallas, Valencia

Det kan være lidt svært at forstå denne meget specielle og særegne begivenhed, som mange af byens borgere går op i med liv og sjæl og bruger mange timer på at forberede. Så snart festen er afholdt starter forberedelserne til den næste. I hvert område af byen og i nogle af de omkringliggende byer bygger borgerne store og sprudlende statuer af papmache. Under Fallas udstilles disse figurer på byens gader og som en del af underholdningen kaster folk fyrværkeri efter hinanden. I den uge festen varer er byen en stor gadefest og borgerne iklæder sig festligt tøj i alle afskygninger. 

Hele byen er grebet af feststemning, når Fallas starter, og mange virksomheder og butikker lukker hele ugen for at de ansatte kan deltage. Der er også et religiøst element til det, foruden at kvinderne klæder sig i meget udførlige gammeldagse kjoler, som er flerlagede, meget dyre og tilsyneladende ikke synderlige behagelige at have på.

Las Fallas traditionelle kjole, Valencia

Mod slutningen af ​​Fallas samles alle i byens centrum til forskellige parader, en af ​​de vigtigste er ofring af blomster til Jomfru Maria , som her er symboliseret ved en stor træstatue, der er opstillet i centrum.  Piger og kvinder medbringer blomster, som påsættes statuen via et stillads og under nogle halsbrækkende  anstrengelser af de mænd, der passer på statuen. 

Hver dag omkring kl. 14.00 bliver der affyret en enorm mængde fyrværkeri på det store torv foran rådhuset, og dette er kendt som “mascletà”.

Fallas, Valencia

Ved slutningen af ​​byfesten vil statuerne, som har taget op til et år at lave og i nogle tilfælde kostet op til 750.000 kr., blive brændt af ​​deres konstruktører, som derefter begynder igen på en ny statue til det følgende år!

Hvis du aldrig har oplevet Fallas, som afholdes i marts, så venter der dig en fantastisk oplevelse, som du bestemt ikke må gå glip af. På mange måder helt ulogisk og tosset, men også sjovt og underholdende på samme tid, sådan er mange af Spaniens mærkelige og anderledes fester. Eneste hage ved festen, du bør være forberedt på, at den offentlige transport bliver helt pakket med turister, når der er byfest. 

7. Det gamle Turia flodleje

Tidligere delte en bred og kraftig flod byen på samme måde, som Themsen adskiller de to dele af London.

Floden Turia, der starter op i de omkringliggende bjerge, løb tidligere midt i byen og ud til havet, men i midten af ​​50'erne fik en forfærdelig storm og højvande floden til at gå over sine breder, og den oversvømmede centrum af Valencia med en vandhøjde på to meter.

Under den massive oprydning blev der foretaget en række ændringer af flodens løb for at forhindre, at sådan en katastrofal oversvømmelse kunne ske igen. Floden fik sit nuværende forløb uden om centrum. Som en utilsigtet bonus af denne omlægning fik byen en pragtfuld park midt i centrum. 

Turias haver, Valencia

Du kan tage en smuk gåtur langs parken, og har du lyst til at cykle, kan det også lade sig gøre, da du kan leje cykler i den ene ende og så aflevere dem i den anden. 

Konstruktionen og planen for landskabet er meget gennemtænkt, og det er opdelt i forskellige sektioner. Der er mange forskellige sportsfaciliteter i området, herunder regionens eneste Cricket-klub, kendt som Levante Cricket Club. Klubben ligger ved 'Campo de beisbol y softbol', som blev startet af nogle af de lokale udlændinge.

For de haveinteresserede vil det være en ekstra fornøjelse at gå en tur her. For området byder på et omfattende udvalg af planter og træer langs det gamle flodleje. Og så ligger den botaniske have lige ved siden af ​​flodlejet, plus du kan finde de berømte kongelige haver i nærheden af undergrundsstationen Alameda. Når du går eller cykler langs flodbredden, passerer du under de forskellige broer, der forbinder de to dele af byen, hvoraf nogle af disse broer er hundredvis af år gamle.

Legepladsen Gulliver, Valencia

Der er selvfølgelig mange caféer og barer langs flodbredden, hvor du kan købe forfriskninger og så er der også nogle lidt mærkelige tilføjelser som Gulliver, som er en model af kæmpen fra Gulliver's Travels. Den er lavet som en stor legeplads for børn med klatremuligheder og rutschebaner.Der er gratis adgang. 

Hvis du går mod øst i parken i retning mod havet, kan du ikke gå glip af de futuristiske bygninger, som er en del af La Ciudad de Las Artes y las Ciencias, den sidste spændende ting på denne liste.

8. Ciudad de Las Artes y las Ciencias

Kunst- og videnskabsbyen “La Ciudad de Las Artes y las Ciencias” i Valencia anbefales generelt som et sted enhver førstegangs besøgende i byen ikke må gå glip af. 

Ciudad de LAs Artes y las Ciencias de Valencia

Det noget snørklede og lange navn refererer til en gruppe futuristiske bygninger designet af lokale arkitekter, nemlig Santiago Calatrava (turning torso i Malmø)  og Félix Candela (???). De byggede dette fantastiske sted i etaper, i det gamle Turia-flodleje. Byggeriets startede i 1998 i den ende, som ligger ud mod havet. 

Kunstbyen består af 6 forskellige zoner eller bygninger:

- Den første bygning, som blev bygget, var L'Hemisferic, som var designet til at ligne et kæmpemæssigt menneskeligt øje. Bygningen indeholder blandt andet en 3D panorama-biograf, som altid er populær blandt både lokale og turister. 

L'Hemisferic - Ciudad de las Artes y de las Ciencias, Valencia

Når du først kommer ind i biografen, får du et par 3D-briller, der har indbyggede højttalere, som er programmeret til dit eget sprog, uanset hvilket land du er fra, så du kan læne dig tilbage og nyde de mange film. 

- Herefter finder vi El Museu de les Ciències Príncipe Felipe, eller Prins Philip forskningsmuseum. Her afholdes skiftende udstillinger på forskellige tidspunkter af året, og du behøver ikke at være en videnskabsfan for at nyde dem. Det er også meget lærerigt og underholdende for børn, da der er masser af aktiviteter designet til at underholde de små. 

- Den næste af disse komplekse  bygninger er L'Umbracle, hvor der er anlagt en gåtur mellem masser af planter, som er hjemmehørende i området. Gåturen er krydret med mange forskellige kunstneriske og tankevækkende skulpturer.

- Herefter kommer L'Oceanogràfic, hvor navnet afslører, at denne bygning huser et stor akvarium med dyr fra oceanet. Her er blandt andet delfiner og så rummer bygningen den største undervandstunnel i glas i Europa, som er ganske fantastisk. Her går du direkte under et enormt akvarium med hajer, der svømmer forbi dig med blot et par meter! Der skal betales entre for at nyde disse prægtige dyr. 

- El Palau de les Arts Reina Sofía er den næste konstruktion, som er et imponerende operahus og teater.

- Den sidste og nyeste bygning er L'Àgora, som er et overdækket udstillingsrum og sportsarena med form som en ellipse. La Ciudad de Las Artes y las Ciencias med sin fantastiske arkitektur er faktisk en stor sportsplads, og Valencia byder på mange spektakulære sportsbegivenheder hvert år.

Uanset hvad du interesserer dig for, så har La Ciudad de Las Artes y las Ciencias helt sikkert noget, som du vil synes som. Der er skiltet godt i området, så du med lethed kan finde de bygninger og aktiviteter, som du har udset dig på dit besøg i La Ciudad de Las Artes y las Ciencias.

Praktisk info

Hvis du kommer i bil, har La Ciudad de Las Artes y las Ciencias en ganske stor parkeringsplads. Mange af de lokale vælger dog den noget billigere parkering i det store indkøbscenter på tværs af hovedvejen. Hvis du beslutter dig for at shoppe eller nyde et måltid efter dit besøg, så husk at fortæl, at du har parkeret her. For hvis du bruger penge i indkøbscentret, er din parkeringsbillet nemlig gratis.

Rigtig god fornøjelse!