De bedste souvenirs fra Málaga

Málaga er hurtigt ved at blive en vigtig shopping destination på Costa del Sol. Hvis du tilfældigvis er på ferie i Málaga, vil du måske gerne tage nogle autentiske souvenirs med hjem som gaver til venner og familie eller måske som minder om en dejlig ferie på Costa del Sol. 

Souvenirs fra Málaga

For dem, der ønsker at vende hjem med en kuffert fuld af de traditionelle smage og dufte fra  Málaga samt ting, som er relateret til kulturen i denne del af Spanien som et alternativ til de sædvanlige køleskabsmagneter og nøgleringe, er her nogle ideer til, hvad man skal købe i Málaga.

Traditionel mad og drikke

Vi køber souvenirs for at huske og mindes gode oplevelser, når vi ser på vores souvenirs. Vores lugtesans og smagssans kan ligeledes benyttes til at mindes gode oplevelser af for eksempel  traditionelle retter eller sødmen i den frugt, som du købte på et af Málagas gademarkeder.

Atarazanas marked, Málaga

Med sin beliggenhed lige ved Middelhavet har Málaga en overflod af fremragende friske lokale produkter, traditionelle produkter og unikke vine. Når du besøger hovedstaden på Costa del Sol, bør du helt sikkert overveje at tage nogle af disse delikatesser med dig hjem, da de vil fremkalde gode minder hos dig, foruden at de er ideelle gaver til dine venner. 

 Atarazanas marked, Málaga

Når man leder efter gaver, er det absolut værd at besøge Mercado Atarazanas. Her finder du ikke kun finder et hav af teksturer, farver og dufte, for her kan du også prøvesmage mange lokale delikatesser. Der er mange steder, hvor man kan bo i Malaga, og hvis du vil være tæt på dette mekka for shopping, kan du vælge en feriebolig i centrum af byen. 

Atarazanas marked, Málaga

Hvad angår souvenirs, som skal spises, så gå over til olivenboderne, prøv de forskellige typer og vælg dem, som du kunne lide mest. De er typisk af sorten “chupadedos” eller “aceituna aloreña”, som begge er lokale fra Malagaprovinsen. Sidstnævnte har den prestigefyldte titel Denominación de Origen ( d.v.s. den er navnebeskyttet) med en historie, der går hundreder af år tilbage i tiden. Du kan ikke sammenligne smagen af ​​disse lokalt dyrkede oliven med dem, som du kan købe derhjemme.

Ved indgangen til markedet finder du boder med skært kød og oste. Málaga er den største producent af gedemælk i Europa og verdenskendt for sin enestående lokale gedeost. Disse oste vinder prestigefyldte priser hvert år til World Cheese Award, som ofte kaldes “Ostenes Oscars”.

De forskellige oste og oliven tilhører en gruppe af produkter, som du finder under et etableret mærke for produkter af høj kvalitet fra Malaga, “Sabor a Málaga”. Dette firma har til formål at fremme traditionelle produkter, lokale leverandører og familieopskrifter fra Málaga og det omkringliggende område. Se efter en blå etiket med navnet 'Sabor a Málaga' på flasker af olie, vin, syltetøj, honning, nødder, slik eller alkohol.

Atarazanas marked, Málaga

På hjemmesiden har Sabor a Málaga en liste over butikker, hvor du kan købe de lokale produkter fra Malaga, så når du går rundt i Málaga, kommer du uden tvivl forbi en række små lokale butikker, hvor du helt sikkert vil finde noget, som er værd at tage med dig hjem.

Garapinadas - karamelliserede mandler

Mens du går rundt i Málaga, vil du uden tvivl møde den søde lugt af karamel, især hvis du lejer en feriebolig i Málaga og slentre rundt i de hyggelige gamle gader. Duften stammer fra “almendras garapiñadas” eller karamelliserede mandler, som hovedsageligt bliver solgt på Calle Larios og Calle Nueva samt på Calle Santa Maria, hvor der er en lille butik kaldet Sabor a España, der tilbyder nødder og andre delikatesser fra regionen. 

Rosco de vino - vinringe

Vi kan ikke undlade at nævne de lokale kager, hvor den mest berømte er 'tart loca' eller La Loca. Denne kage er tilgængelig i næsten alle af Malagas bagerier og konditorier. Det er også værd at spørge efter den søde 'roscos de vino'. Den er ekstremt skrøbelig og smuldre bogstaveligt talt i dine hænder, hvorfor lokalbefolkningen vælger at holde papiret under den, når de spiser dem.

Vine fra Málaga, Bodega Málaga Virgen

Málaga kan prale af et væld af søde vine, og i forbindelse med de forskellige sommerfestivaler og byfesten feria i Málaga sælges en af favoritterne: 'Cartojal'. Men der er mange flere vine end blot denne. Køb en flaske af en typisk sød vin som Pajarete eller Moscatel. Vine fra Malaga havde stor berømmelse og popularitet under maurerne, hvor de magtfulde mauriske kongeriger fra Sevilla, Córdoba og Granada bestilte litervis af denne drink til deres overdådige fester.

Besøg baren “Antigua Casa de Guardia”, der ligger på Alameda Principal. Her kan du prøve alle typer af de søde vine, som laves i regionen, og inden du drager derfra igen, kan du fylde din yndlingsdrink på en flaske og tage med hjem, hvilket er den perfekte Málaga-souvenir. 

Calle Larios, Málaga

Blot et par skridt væk fra vinbaren står den majestætiske statue af Marquis Larios lige foran den berømte shoppinggade Calle Larios, hvis navn netop stammer fra Marquis Larios-familien. Hvis du holder af en gin og og tonic, kan du vælge at tage den lokale Larios gin med hjem til en kold vinteraften, hvor du trænger til at genopleve gode minder fra Malaga. 

Bar La Botica de la Cerveza

I de senere år er efterspørgslen efter øl fra små bryggerier steget, og den udvikling er også kommet til Málaga. De mest berømte lokale øl er Victoria og San Miguel, men flere og flere små producenter vinder ind på markedet hos de lokale øldrikkere. På spansk hedder en øl fra et lille bryggeri “cerveza artesana”, hvis du skal bede om det på en bar. De mærker, som du blandt andet kan kigge efter, er: Murex, Bonvivant, Rebeldia, Malaqa og Trinidad. Der er flere steder, du bør besøge, hvis du vil købe nogle lokale øl med hjem som souvenirs fra Málaga: El Rincón del Cervecero, Central Beers, La Botica de la Cerveza og Cerveceria Arte & Sana.
 Biznaga, Málaga

Traditionelle varer og beklædning

Når du er på ferie i Malaga, vil du helt sikkert blive tiltalt af en elegant klædt blomstersælger i sort tøj med et rødt bælte. Han kaldes en Biznagero. Navnet kommer fra den smukke blomst, som han sælger, som kaldes Biznaga. Det er en blomst, som er sammensat af mange duftende jasminblomster, der er vævet tykt på en kvist.

Du kan finde souvenirs relateret til Málaga overalt på både magneter, T-shirts og krus. Dekorationer af god kvalitet, såsom smykker og andre varer findes i en lille butik i centrum af Malaga, der ligger på Calle Granada - Rincón de la Biznaga. De fleste af produkterne er håndlavede,  porcelænsblomster og specialfremstillede varer. Priserne starter fra blot et par euro.

Flamencokjoler

Gaderne i Málaga har mange butikker fyldt med de traditionelle og farverige flamencokjoler, som er synonyme med byfester. Hvis du kan lide at iføre dig feminint tøj, kan du vælge at få syet en af ​​disse traditionelle kjoler. Byens centrum er et shoppingparadis for disse kjoler. Det er også værd at besøge butikken Rosapeula og den smukke butik, Viva la Feria.

Hvis en flamenco kjole er lidt for meget, kan du vælge at købe et traditionelt sjal kaldet 'Mantón de Manila' med frynser. Navnet kommer fra Manila havn, og det er normalt lavet af satin eller silke og er dekoreret med blomster eller fugle. Andre fantastiske souvenirs fra Málaga er en dekorativ kam til at fastgøre dit hår i en klassisk knold kaldet 'Peineta', øreringe, brocher og armbånd. 

Fans af fodbold eller basketball bør huske at kontrollere tidsplanen for sæsonens kampe før de kommer til Málaga. Fodboldkampe med Málaga FC og basketballturneringer med lokalholdet Unicaja Baloncesto har tiltrukket mange sportsinteresserede til Malaga i de senere år. Behold billetten som en souvenir, eller klæd dig i holdets farver og køb en blå og hvid Málaga trøje eller en grøn Unicaja sweatshirt.

Butikker for Malaga FC: Plaza de la Judería 1, Av. de la Aurora 25, Calle Mendívil 7 og Paseo Martiricos - La Rosaleda stadium.

Butikker for Unicaja Baloncesto: Avda. Gregorio Diego 44 og Plaza de La Marina 3.

Flamencoshow

Gaderne i Málaga er fyldt med duften af ​​jasmin og karamelliseret sukker, men også med lyden af ​​lokale musikere, som spiller på gaden, musik fra passerende biler, fra radioen i caféer og festende mlagueños om natten.

Hvis du vil tage autentisk musik med hjem fra Malaga som souvenir, bør du overveje at købe lokale kunstneres album. De mest kendte er Pablo Alborán (pop), Pasión Vega (copla) og Vanesa Martín (pop / rock). Det er også værd at være opmærksom på de interessante lyde af kendte bands - Chambao (flamenco / electro) og Efecto Mariposa (rock / pop). De delikate, romantiske rytmer i Chambao vil helt sikkert få dig til at tænke tilbage til lange varme aftener under den andalusiske himmel.

Souvenirbutik, Málaga

Hvis du leder efter gadgets eller små souvenirs til at bringe hjem, skal du besøge forretningerne i nærheden af de mange museerne i Málaga. Her finder du noget mere end blot magneter, for eksempel flere kuriositeter herunder reproduktioner af Picassos værker.

Málaga Museumsbutik

I butikken på Málaga Museum kan du købe parfume med typiske dufte fra Malaga såsom bitter appelsin eller jasmin. Derudover har de mange spil til børn og smukt udgivne bøger om byens historie. For bøger med moderne kunst er det værd at besøge boghandlen på CAC, som er museet for moderne kunst eller butikken på Museo Carmen Thyssen. De har også kuglepenne, notesbøger og papirvarer, som er pænt dekoreret med henvisninger til Málagas historie og kunst.