De 6 bedste byer i Spanien at spise og feste i

Uanset om din ide om den perfekte ferie er at forkæle dine smagsløg, slappe af i en bar eller feste med dine venner på et dansegulv, vil du finde, hvad du søger i disse topbyer i Spanien. Udforsk spændende steder i hver by, fra anderledes brunchrestauranter til natklubber, der passer til alle budgetter.  

Valencia

Som Spaniens tredjestørste by har Valencia har meget at tilbyde sine besøgende både kulturelt, men også i høj grad gastronomisk og underholdningsmæssigt. Et af de mest imponerende steder er L'Umbracle, der ligger i Valencias mest ikoniske bygningsværk, kunst og videnskabsbyen “Ciudad de artes y ciencias”. Nyd en cocktail i den tropiske have under stjernerne, og hvis du får lyst til at fortsætte festen, kan du gå på natklubben Mya, som ligger lige ved siden af. Denne klub er kendt for at være centrum for nattelivet i Valencia. Andre berømte klubber i byen er Barraca, La3 og Le Premier.

Valencia by mærker i stigende grad kundernes ønsker om at nyde  "hjemmebrygget øl" fra lokale mikrobryggerier. Olhöps-gruppen er dedikeret til at promovere øl i Valencia, og du kan besøge deres bryggeri i Calle Sueca 21 eller i deres H2ÖL-øllaboratorium i Calle Carlos Cervera 22. Ønskes det at smage traditionelle tapas, skal man gå til El Laboratorio på Plaza L'Escolania de la Mare .

El Negrito tiltrækker en ung og livlig skare af gæster og er en af ​​Valencias smukkeste steder at mødes og hygge sig, særligt om sommeren, hvor de besøgende benytter den store terrasse. Andre spændende steder er Hawaika og Radio City.

Hvis du gerne rejser efter superb gastronomi, så er Valencia en god destination for din ferie. Lej en feriebolig i Ruzafa-kvarteret, et spændende og trendy område i Valencia med et væld af caféer, bagerier, terrasserede barer og restauranter samt kunstgallerier og indie-tøjbutikker. Er du til lækre pizzaer og et glas vin i et sjovt, uformelt miljø, bør du besøge La Finestra. For dem, der ønsker en burger, vil The Black Turtle ikke skuffe. De har også en menu for veganer og personer med cøliaki. 

Den berømte risret paella kommer fra Valencia regionen. For at smage en af de mest autentiske opskrifter, bør du bestille bord på Casa Carmela, der ligger på stranden. Vegetarerne vil blive forkælet, hvis de vælger Restaurante Copenhagen, der byder på middelhavsretter med et moderne og kreativt twist. Hvis du leder efter noget mere varmt og krydret, er den bedste mexicanske restaurant i byen Taqueria La Llorona.

Et af de bedste morgenmadssteder er Dulce de Leche, der serverer lækker morgenmad og brunch - fra frisk frugt og yoghurt til spændende brød og kage. Eller prøv de amerikanske pandekager på La Mas Bonita. For kaffenyderne er Bluebell stedet, mens Federal Café bør besøges, hvis ønsket er Egg Benedict.

Lloret de Mar

Lloret de Mar er et festparadis på grund af sit store udvalg natklubber og diskoteker. De mest berømte er Disco Colossos og Disco Tropics, som begge har en pulserende atmosfære og top DJ'er på scenen. Andre populære natklubber er Disco Londoner, Disco St., Trop og Disco Moef Gaga.

For dem, der søger en cocktailbar i Lloret de Mar, er der ligeledes mange valgmuligheder.Bar Room, Tequila 85, den polynesiske bar Hula Hula, Blue Bar, Shake Café og 3Monkeys har alle et spændende og varieret udvalg af lækre cocktails, som serveres i en sjov og livlig atmosfære. Hvis du foretrækker en god kold øl, skal du gå til den traditionelle sportsbar El Pub Lloret.

Prøv et udvalg af Spaniens traditionelle risretter såsom paella eller fideua - en pastaret på Al Freskito eller spis tapas ved havet på La Cantina. El Jardin er en anden typisk spansk restaurant, stilfuldt indrettet, hvor der serveres det bedste fra det spanske køkken. Spis med havudsigt på Atics La Carpa eller prøv nogle lækre skaldyr på Can Tarradas

Ibiza

Når folk tænker på fest og Spanien, dukker Ibiza altid op på grund af sit ry som Spaniens festø. De mest populære områder for festløver på Ibiza er Playa d'en Bossa (østkysten), San Antonio (vestkysten) og Ibiza by.

Her er et udvalg af de mest populære klubber, hvor du kan feste natten lang: Amnesia, Space, Bora Bora, Privilege, El Divino, Es Paradis, Usuahia, Moma, Pachá, Ocean Beach, DC-10, Destino, Eden og Heart. Hele sommeren er øen også vært for verdensberømte DJ'er på forskellige steder fra Karl Cox til Martin Garrix. En ferie på Ibiza giver den ultimative festoplevelse og chancen for at se din yndlings DJ

Ibiza har mange barer, caféer og restauranter i bohemestil. Kumharas strandbar har en stor udendørs terrasse og en afslappet atmosfære ideel til at se de berømte solnedgange over Ibiza. La Bodega er et af ​​Ibizas mest maleriske steder med servering af vin og tapas. Den ligger i den gamle bydel og er en travl men hyggelig bar.

Et af de mest trendy steder for god mad er La Cava Ibiza, som har en sofistikeret og kosmopolitisk indretning og menukort. Der serveres et udvalg af spændende mad og moderne tapas samt en række af deres egne vermouth.

Cocktails er specialet på Bambuddha - en smukt dekoreret asiatisk bar og restaurant. Andre anbefalinger er Dunes Ibiza - en livlig, farverig bar og Ibiza Rocks  - et førsteklasses sted på stranden, hvor du kan nyde forfriskninger natten lang.

Bortset fra at være den "mest trendy" festø i Spanien, tilbyder Ibiza også nogle af de mest trendy steder at spise. Mange steder tilretter nu deres menuer til særlige ønsker til retterne, og der eksperimenteres med en række interessante ingredienser. Passion Café serverer et fremragende udvalg af morgenmad og frokost, herunder lækre salater, kager, juice, smoothies og pandekager - alle lavet af økologiske fair trade ingredienser. For nogle mere traditionelle spanske retter er en af ​​de mest romantiske og fashionable terrasser på Ibiza restauranten La Brassa. Spis her under et tæppe af blomster dekoreret med lys og hængende krystaller.

Barcelona 

Barcelona by tilbyder natteliv til alle budgetter. To af de største og bedste spillesteder er Sala Razzmatazz og Pacha, hvor der er regelmæssige live optrædener og tilrejsende DJs. La Terraza er blevet kåret som en af ​​de mest trendy klubber i Barcelona, og den ligger i enestående omgivelser - på bjerget Montjuic. Den store udendørs terrasse er indrettet i en stil, der skildrer en typisk spansk landsby, der afspejler den historiske del af byen. Andre steder at feste i Barcelona er Jamboree Dance Club for hiphop, Elrow, Shôko, Club Otto Zutz, R33, Opium, Sala Apolo, Input og Moog for techno musik.

Til at starte festen eller til en afslappede drink, kan du vælge at besøg nogle af Barcelonas berømte Vermouth-barer som Gran Bodega Saltó, Colibrí og Jai-ca. For cocktails kan du lægge vejen forbi Rubi eller Mint - to gode steder til en lækker mojito, begge steder ligger i kunstnerkvarteret El Born.

Cava stammer fra regionen Catalonien, og på La Champagneria koster et glas cava kun lidt over € 1, og en flaske kun lidt over € 5.

En excentrisk cocktailbar, der ligger i hjertet af Vila de Gracia-distriktet, er El Ciclista - hip og unikt indrettet med cykelhjul som borde.

Et af de bedste steder i Barcelona at spise morgenmad eller brunch er Milk, som har en moderne menu og afslappede omgivelser. For en sund morgenmad er Brunch & Cake et glimrende valg, hvor der serveres noget, som ligner en regnbue på en tallerken. Tilsvarende er Flax & Kale Tallers den første 'flexitar'-restaurant i Barcelona og en af ​​de mest stilfulde og elegante madsteder i byen. 80% af deres menu er plantebaseret. Sørg for at smage deres acairet, veganske croissanter og himmelske blåbærmuffins.

For en sen eftermiddag / tidlig aftensnack, tag nogle tapas på Bormuth, Tantarantana, Cervecería Catalana eller Sensi Bistro og prøv deres berømte kroketter af gedeoste. For større retter kan det anbefales at besøge My Fucking Restaurant på Calle Nou de la Rambla, som har en menu inspireret af traditionelle italiensk-catalanske familieopskrifter baseret på årstidens produkter, som kan skaffes tæt på byen

San Sebastián

San Sebastián ligger i Baskerlandet og er en byerne i det nordlige Spanien med det bedste natteliv. Nogle af de mest berømte klubber i byen er Bataplan Disco og GU San Sebastián, hvor du kan feste ved siden af ​​Atlanterhavet med en spektakulær udsigt over La Concha Bay. Andre populære steder er Discoteca Miramar, Komplot, Le Bukowski, Dabadaba og Disco Friends.

Hvis klubber og diskoteker ikke lige er din stil, er der mange skønne barer i San Sebastián. En af de bedste er Ondara 16 Bis, hvor der serveres drinks sammen med lækre pintxos (små snacks) ledsaget af god musik. Hvis du er til rock musik, så bør du besøge Eiger Edaritegia og Akerbeltz.

San Sebastián er berømt for sin gastronomi, og pintxos er synonymt med denne region. Nogle af de bedste steder at smage pintxos er barer som A Fuego Negro, Ganbara og La Cuchara de San Telmo samt  Sirimiri Atari Akadamy hvor der serveres pintxos med et moderne twist.

Når du mellem morgenmad og frokost vandrer rundt i byen, finder du en overflod af romantiske cafeer som La Guinda, Ijentea Kafea, Art & Cakes, Old Town Coffee og Alabama Café, der serverer lækre 'super-boller'. Kafe Botanika tilbyder sunde frokostmuligheder, Mapa Verde er fantastisk til vegansk og vegetarisk mad, og Belgrado er pragtfuld til spisning med udsigt ud over Zurriola-stranden.

Málaga

Málaga er en af ​​de hotteste byer i Spanien. Den ligger helt sydpå, og seje klubber, barer og restauranter skyder op overalt i byen. Byens centrum for nattelivet findes ved Plaza de Uncibay og Plaza de La Merced, hvor du finder de hotteste klubber som Sala Gold, Sala Wengé, Andén, Bobler, Teatro, Bambu, Malafama, Galleri og Velvet.

Ikke alle feststeder ligger ved jorden, nogle af de bedste fester finder du på Málagas tagterrasser,  hvor du kan nyde et par drinks med udsigt ud over byens katedral eller den berømte havn, for eksempel fra toppen af Hotel Molina Lario, Ac Hotel Málaga Palacio, Room Mate Larios Hotel og Alcazaba Premium Hostel.

Noget af det bedste morgenmad og brunch der serveres i Málaga, finder du på La Teteria, som er kendt for deres lækre granola, mens du på steder som El Mortal, Café con Libros, Julia Bageri, Lova og El Último Mono finder de bedste juicer i byen. Til frokost er Recyclo Bike Café hjemsted for de bedste burgere med både særlige udgaver til veganer og vegetarer. Denne hyggelige cafe har cykler hængende på væggene og i loftet, hvilket er med til at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære. Tapería Astrid serverer lækre og sunde økologiske retter, mens La Machina i Pedregalejo er en boheme bar / restaurant, der ligger lige ned til stranden. Menuen har en række retter i asiatiske stil, fra nudler til bagels med ostefyld.

Til aften kan du vælge Gloria y Hoyos eller Maria Pistolas, hvis du ønsker mexicansk mad, eller den stilfulde restaurant Batik med både lokale og internationale retter. Og så er intet besøg i Malaga fuldendt, hvis ikke man nyder en traditionelt ret fra regionen på El Pimpi Bodega. For at opleve den berømte tapaskultur i byen, kan du vælge at reservere et bord på Matahambre eller på den autentiske Las Merchanas.

Rundt om i hele landet finder du byer, der tilbyder unikke, fashionable og autentiske steder at spise, drikke og feste i Spanien. Fra San Sebastián til Ibiza, hvilket sted vil du først besøge?