De smukkeste byer i Spanien

Fra byer fulde af spansk kultur og traditioner til byer, der er berømt for arkitektur og historiske monumenter, Spanien kan prale af en perlerække af byer, der byder på noget for alle. Oplev 27 af Spaniens smukkeste byer, hvad giver dem deres charme og hvorfor du bør besøge dem. 

Granada

Granada er hjemsted for et af ​​de mest fantastiske bygningsværker i verden, Alhambra-paladset. Denne særlige by byder på det ultimative kulturelle weekendophold for foden af Sierra Nevada-bjergene og kun en times kørsel fra Costa Tropical. Du kan kombinere et ophold i byen med en udflugt til stranden eller endda en dagstur til skisportsstedet. 

San Sebastián

Der er to ting, der får byen San Sebastián til at skille sig ud. En af dem er den uforlignelige La Concha strand i centrum af byen med udsigt ud over den smukke ø Santa Clara. Den anden er den lokale gastronomi i San Sebastián. Byen er hjemsted for både nogle af de bedste kokke i landet og for det første kulinariske universitet i Spanien, det baskiske kulinariske center.

Málaga

Udsigt til Málaga by ved solnedgang

Málaga by er blevet en af ​​de mest populære byer til en byferie i Spanien i de seneste år. Moderne, attraktiv, fuld af museer og terrasser med spektakulære udsigter. Planlæg din tur til Málaga og oplev den rige historiske arv med katedralen, fæstningen Alcazaba, det romerske teater, Gibralfaro- slottet og byens nyeste attraktion havnen Muelle Uno.

Barcelona

Casa Battlo, Barcelona

Barcelona har så meget at tilbyde fra catalansk gastronomi til de berømte kunstværker af Gaudí som Casa Battló og naturligvis sørger alle, der besøger Barcelona, for at beundre og besøge den helt specielle kirke La Sagrada Familia. Tilbring en weekend med at vandre rundt i de mange spændende kvarterer i Barcelona herunder det trendy kvarter Born og oplev byens specielle atmosfære. 

Toledo

Udsigt ud over Toledo by

Toledo er en smukt og meget velbevaret by med historie på ethvert hjørne. Byen ligger mellem bakkerne i Castilla La Mancha i det centrale Spanien og er en smule overset af landets mange turister. Tilbring en weekend i Toledo, der emmer af historie bag byens gamle bymure med en blanding af gamle arabiske, jødiske og kristne monumenter.

Sevilla

Med det største historiske centrum i Spanien og den tredje største katedral i verden, er der masser af grunde til at tilbringe en weekend i Sevilla. Nyd den andalusiske charme og byens mange traditioner. Besøg de mange tapasbarer og restauranter og nyd den romantiske atmosfære på en aftentur langs bredden af ​​Guadalquivirfloden..

Salamanca

Den gamle by Salamanca er et UNESCO verdensarvssted, kendt som Spaniens 'gyldne by' med en fantastisk historie, masser af kultur og spændende gastronomi. Nogle af de største attraktioner er Plaza Mayor, den romerske bro og katedralen, som byder på en spektakulær udsigt ud over byen. 

Bilbao

Bilbao er berømt for at være en kunstby, og når du besøger byen, bør du bestemt ikke gå glip af byens ikoniske Guggenheim Bilbao Museum, som er en af ​​arkitekten Frank Gehrys mest imponerende strukturer. Gå rundt i kvartererne og hop ind og ud af de mange barer, som byder på et overvældende og spændende udbud af de lokale tapas, som i Baskerlandet kaldes 'pintxos'.

Valencia

Kunstbyen i Valencia

En af Spaniens mest populære byer med den perfekte blanding af kultur, strand og gastronomi er Valencia, som er helt ideel til en byferie. Besøg den moderne by for kunst og videnskab, besøg de hyggelige gader i Barrio del Carmen, og der er ikke noget bedre sted at prøve den berømte spanske ret paella, der stammer fra provinsen Valencia.

Madrid

Gran Via, Madrid

Komplet med både moderne og gammel arkitektur, parker, paladser og museer, er der masser af oplevelser i vente i Spaniens kosmopolitiske hovedstad. Nyd en storbyferie til Madrid og besøg en af de mange trendy tagterrasser og hyggelige kvarterer, og tag på shopping på hovedgaden Gran Via eller i det charmerende kvarter Chueca. 

Cáceres

Den gamle bydel i Cáceres er blevet erklæret som en verdensarvssted af Unesco. Hele den indre bydel er et netværk af smukke smalle gader og bygninger fra middelalderen med pragtfulde monumenter bygget af byens tidligere arabiske, romerske og jødiske beboere.

Cuenca

Cuenca er en by i bjergene i det østlige centrale Spanien og grundlagt af maurerne, hvor byens hængende huse er et ikonisk symbol for byen. Husene er bygget på toppen af ​​dybe kløfter med træbalkoner hængende ud over floden. I dag er mange af disse huse blevet omdannet til moderne gallerier. Tilbring et par dage i de smalle gader og bygninger fra middelalderen i San Martín-kvarteret.

Segovia

Akvædukten i Segovia
Et andet UNESCO-verdensarvssted er Segovia med den imponerende romerske akvædukt. Mange myter og legender omgiver byen, som i dag er en levende og charmerende by, der ligger smukt på bakkerne i Castilla-Leon-regionen med Sierra de Guadarrama i baggrunden

Córdoba

Cordoba - Besøg la Mezquita og el Puente Romano
Tilbring en weekend i Córdoba, en pragtfuld by hvor områdets historie i høj grad afspejles i byens emblematiske bygninger som den arabiske La mezquita Catedral (moskeen med katedralen i midten), det jødiske kvarter og den imponerende romerske bro over Guadalquivir-floden.

Cádiz

Den ældste by i Spanien byder på de smukkeste solnedgange fra La Caleta strand. Det maleriske kvarter Barrio del Pópulo er det ældste i Europa, gå rundt på må og få i dette område og nyd den sydlandske atmosfære.  Besøg byens romerske teater og byens katedral på din ferie i Cádiz

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er hovedstaden i regionen Galicien. Et af de mest ikoniske monumenter i byen er katedralen på Plaza del Obradoiro, som er den endelige destination for den lange pilgrimsrejse “Camino de Santiago”, som tusindvis af mennesker går hvert år. Byen er fuld af charmerende pladser og gader og huser også den moderne og imponerende kulturby Cidade da Cultura de Galicia.

Burgos

Byen Burgos huser en af ​​de største spanske skatte, den gotiske katedral Santa María. Majestætisk hæver den sig op over byen med sine pragtfulde spir. Udforsk de maleriske brostensbelagte gader til fods og fortab dig i byens spændende historie. 

Palma 

Katedralen i Palma, Mallorca

En lille, kosmopolitisk by med en ekstraordinær placering, Palma er perlen på Mallorca. Med en blanding af gader fra middelalderen, barokke kirker, travle pladser og en majestætisk gotisk katedral, er der noget for enhver på en ferie i Palma. Nyd den bohemiske stemning i den gamle bydel og i det charmerende Santa Catalina kvarter. 

Gijón

Gijón er den største by i regionen Asturien med kulturelle attraktioner og en gylden sandstrand. Byen er blevet en meget populær destination og er ikke mindst berømt for sin ciderproduktion. Besøg en af de mange ciderproducenter og nyd denne forfriskende drik i skønne omgivelser. 

La Coruña

La Coruña er en fremragende repræsentant for den galiciske kultur. Byen er omgivet af havet med Hercules-tårnet lige i udkanten og lækre gastronomiske tilbud, der tiltrækker rejsende fra hele verden til denne nordspanske by.

Girona

Girona, udsigt ud over Onyar-flodens hængende huse

Nordkataloniens største by har en vidunderlig blanding af moderne og middelalderlig kultur. Floden Riu Onyar løber gennem byen, hvor de farverige hængende huse spejler sig i overfladen på smukkeste vis. Floden adskiller det maleriske historiske centrum på østbredden fra de pulserende moderne kvarterer mod vest.

Alicante

I årenes løb er Alicante blevet en travl kosmopolitisk by med trendy barer, spændende indkøbsmuligheder og smukke strande. Gå gennem de smalle gader i den gamle bydel, hvor du kan beundre de farverige bygninger og anderledes arkitektur. Besøg det største marked på Costa Blanca, Mercado Central, og opleve regionens madkultur. 

Ávila

Den smukke mur i Ávila anses for at være den bedst bevarede middelaldermur i Europa, og om natten ser den ganske eventyrlig ud. Avila er en by med dybe religiøse rødder og har i århundreder tiltrukket pilgrimme på grund af den mytiske carmelita-nonne Santa Teresa de Ávila, som blev født i byen. 

León

León er hovedstaden i regionen med samme navn, og hovedattraktion i byen er den majestætiske katedral, som omgives af travle pladser, barer, restauranter og caféer. Gå til den maleriske gamle bydel hvor Barrio Húmedo ligger, som er et af de bedste og mest autentiske kvarterer for traditionelle tapas.

Mérida

Akvædukten Los Milagros i Mérida, Extremadura

At gå gennem gaderne i Merida er som at træde ind i fortiden. Byens centrum er udråbt som et verdensarvssted af Unesco og er et af ​​de bedst bevarede områder fra romertiden i Spanien. Besøg det romerske teater og amfiteatret, San Lázaro-akvædukten og det romersk cirkus, som blot er nogle af byens pragtfulde attraktioner.

Zaragoza

En imponerende bygning, som du ikke kan undgå at se i Zaragoza, er Basílica de Nuestra Señora del Pilar, som med de farverige kupler og prægtige tårne mest af alt ligner et Disney-palads. Gå en romantisk tur langs floden om aftenen for at se bygningens sande skønhed. Denne region er berømt for sin storslåede gastronomi, og ingen bør besøge Zaragoza uden at spise på Casa Lac, en af ​​de ældste restauranter i hele Spanien. 

Las Palmas

Las Palmas på Gran Canaria er ideel til en byferie for dem, som ønsker at blande dage på stranden med livlige nætter. I det farverige kvarter Vegueta vil du finde den ikoniske katedral Santa Ana. Gå på opdagelse og besøg nogle af de andre trendy kvarterer i Las Palmas for at opleve den pulserende stemning i denne by.