Hvor skal man holde ferie i Spanien i april

Når temperaturen begynder at klatre opad og foråret er på vej, er det et godt tidspunkt til at besøge Spanien. Disse 6 destinationer tilbyder noget specielt og unikt for en ferie til Spanien i april. Vælg mellem byer med kulturelle arrangementer, steder med fantastisk natur og byer, der stadigvæk er relative uopdagede.

Granada

Granada er opdelt i flere smukke distrikter, som hver især afspejler byens varierede kulturhistorie. Bo i Albaicin-kvarteret, der blev grundlagt under den mauriske besættelse og i dag er berømt for sin frisindede atmosfære, lokale markeder, smalle brostensbelagte gader og den bedste udsigt til Alhambra-paladset. Bo i Sacromonte-kvarter og oplev sigøjnernes del af byen helt tæt på. Her er små grotter hugget ind i klipperne, hvor de udgør lokalbefolkningen boliger. I flere af grotterne er det også muligt at se et autentiske flamenco show med de fantastiske flamencokjoler. Barrio Realejo er byens gamle jødiske kvarter og det område, som ligger tættest på Alhambra-paladset. Tag hertil for de bedste tapasbarer, fantastisk arkitektur og gadekunst.

Den magiske og følelsesladede atmosfære under Semana Santa (påsken) trækker mange folk til denne smukke by i april. Festlighederne i Granada i forbindelse med påsken er nogle af de bedste i hele Spanien. Processionerne er værdifulde, dekadente kunstværker. Folk står overalt i gaderne for at se broderskaberne, der stolt bærer deres hellige statuer rundt i hele byen ledsaget af røgelse og musik.

Tag et bad i øl på Spaniens første øl spa i centrum af byen på Calle Párraga. Fordyb dig i en tønde boblende øl, slap af på en seng af byg og nyd ingrediensernes nærende virkninger på din hud. Priserne starter fra 50 € pr person og på grund af den stigende popularitet er det en god ide at reservere på forhånd

Murcia

Hold ferie i Murcia for at opleve områdets kulturelle skikke og traditioner og drag fordel af gratis adgang til mange af museerne. Området er berømt for dets tapaskultur og mange historiske byer, som huser fantastisk islamisk arkitektur.

Deltag i festen Bando de la Huerta som afholdes om foråret under Fiestas de Primavera, hvor Bando de la Huerta falder sammen med den vigtigste dag i forårsfesten i Murcia. Mange traditioner i denne region stammer fra dens mangeårige historie om dyrkning af frugt og grøntsager. Denne fest begynder med ofring af blomster til Virgen de la Fuensanta. Herefter følger en parade af vogne trukket af tyre efterfulgt af lokale i den traditionelle klædningsdragt kaldet "huertanos". Det er en dag, hvor lokalbefolkningen ærer deres historie og kultur.

 

Besøg Mar Menor, som har den største saltvandslagune i Europa. Dette spektakulære naturreservat er adskilt fra Middelhavet af La Manga - en 22 km lang tange af land. På grund af områdets komplekse økosystem overvåges lagunen nidkært, og det er en af ​​de mest beskyttede steder på den spanske kyst. Mudderet og leret ved La Puntica er berømt for sine helbredende egenskaber, og det tempererede klima giver dig mulighed for at bade her hele året rundt. Takket være de øvrige omgivelser og faciliteter er Mar Menor også populær hos vandsportentusiaster.  

Catalonien

Lej en ferielejlighed i Catalonien i april, som er en af ​​de bedste tider på året. Efterhånden som foråret og varmen kommer, vækkes regionen til live med en overflod af begivenheder og fiestas. Bo i Barcelona by - centrum for kunst og catalansk kultur eller tag til Pyrenæerne for en afslappende ferie i naturen.

Gå eller cykel Europas mest ikoniske pilgrimsrejse - Camino de Santiago eller tag en tur gennem et råt bjerglandskab med dybe kløfter på Alto Aragon-stien. Med sine snedækkede toppe, frodige alpine skove og byer på bakketoppene er Cataloniens Pyrenæer et af de smukkeste landskaber i Spanien

Forelsk dig på St Jordis dag, en dag hvor romantik og litteratur fejres i Catalonien. Det er en tradition, som går tilbage til det 15. århundrede. Den grundlæggende ide for Sant Jordi var at mænd gav kvinder roser, mens kvinder gav mænd bøger. I dag kan enhver modtage og give både blomster eller bøger, og man behøver ikke være romantisk forbundet, gaver mellem venner er helt almindelige op denne dag. Gaderne og torvene er fulde af lokale, der sælger bøger og roser. Folk fra hele Catalonien tager til Barcelona by for at handle hos boghandlerne og nyde et par drinks på byens vermouthbarer. To af de bedste stemninger findes ved La Rambla og Passeig de Gràcia.

Sevilla

Foråret med dets behagelige temperaturer er den bedste tid på året at besøge Sevilla, hovedstaden i Andalusien. Hold ferie i byens centrum og udforsk byens fantastiske smeltedigel af  spændende arkitektur, som er en eklektisk blanding af mauriske, gotiske og barokke bygninger strøet rundt i byens fortryllende kvarterer, som er fulde af andalusisk kultur og traditioner.

Oplev roen ved livet i en landsby og lej et landhus i Sevilla-provinsen i en af ​​de hvide landsbyer, som ligger prægtigt i naturen i hele provinsen. Moron de La Frontera, Osuna eller Marchena er beliggende i hjertet af det sevillanske landskab, og byerne byder på både uspoleret natur og skøn andalusisk gastronomi

En oplevelse, du ikke kan gå glip af, er Feria de Abril de Sevilla. Klæd dig som lokalbefolkningen i deres farverige fejringer af andalusisk tradition. Med det imponerende skue af traditionelle klædningsdragter, vogne, blomsterdekorationer og flamenco-musikere tiltrækker byfesten besøgende fra hele Spanien. Festen holdes på et område, som ligger lige uden for byen, hvor små huse (casetas) anvendes til både flamenco-shows, madsteder med lokal mad fra regionen og som barer. 

Menorca

Denne lille ø i Balearerne er et uspoleret paradis af rå natur og fantastiske strande. April er den perfekte tid på året for at holde ferie i en strandvilla på Menorca før sommerens mange turister ankommer. Bo i Binibeca - en traditionel menorcinsk fiskerby, som et roligt feriested, der er ideelt til afslapning på stranden i en rolig atmosfære. Cala de Blanes er omvendt en af ​​de mest livlige feriesteder på øen. Ideel til familier som ønsker mange aktiviteter og et stort udvalg af butikker og restauranter.

Vejret i april når ofte behagelige 20 grader, hvilket er perfekt til at udforske de skjulte bugter på Menorca. Tag dit udstyr til snorkling på og oplev det unikke liv under havoverfladen. Nogle af de mest beskyttede områder, hvor der kan snorkles, er Cala Moragues og Cala en Calderer. Her kan du sagtens tage til uden en guide. For familier arrangerer Blue Islands Diving ture specielt designet til børn og førstegangsdykkere

Caceres

Denne fantastiske middelalderby er hovedstaden i Extremadura-regionen. Med sine karakteristiske smalle brostensbelagte gader og paladser er Caceres ideel til en ferie i april til Spanien. Byen er blevet udnævnt til et af UNESCOs verdensarvssteder på grund af resterne af præ-romerske, romerske, arabiske, jødiske og kristne bosættelser, der er blevet fundet her.

Fejr Fiesta de St Jorge til ære for byens skytshelgen. Festivalen hylder den kristne generobring af byen fra maurerne og Saint Georges sejr over dragen. Byen er fuld af spændende arrangementer med processioner, afbrænding af ​​dragen og en bålkonkurrence

Besøg Valle del Jerte for at opleve nogle af naturens imponerende scenarier i Caceres. Her kan du vandre ved siden af ​​vandfald som Garganta de las Nogaledas og tage en dukkert i en af de naturlige pools i dalen. Forår er den bedste tid at besøge området, især under Cherry Blossom festivalen, der finder sted i marts og fortsætter til april. I dette tidsrum blomstre over en million kirsebærtræer langs dalen og oversvømmer hele området med lyserøde og hvide blomster. Lokalbefolkningen har opdelt festivalen i tre dele, “dalen vågner”, “kirsebærtræerne i blomst” og “kronbladeregn”, som afslutter festlighederne. Under hele festivalen arrangerer de nærliggende byer aktiviteter, der fejrer områdets kultur, gastronomi og fortidens og nutidens traditioner.