De bedste steder at besøge i Andalusien, det sydlige Spanien

Gade i Acebuchal

Regionen Andalusien strækker sig over et areal på 87 268 km². Det er en af de større provinser, da Andalusien udgør 17% af hele Spanien og denne autonome region har meget at tilbyde sine besøgende. Her er nogle højdepunkter i denne fascinerende del af landet og nogle ideer til din ferie i det sydlige Spanien.

Hvis du lyst til at få mere ud af dine udflugter, høre om byernes spændende historier og få gode tips og ideer fra en lokal dansk guide, uddannet i Andalusien? Så kontakt Christine, som har boet i Spanien i en længere årrække og har et indgående kendskab til Andalusien vidunderlige byer, deres historier og monumenter. 

De naturlige strande ved Cabo de Gata, Almeria

Cala de Enmedio, Cabo de Gata

Dette område hedder Cabo de Gata efter mineralet agat, der tidligere blev udvundet i dette område. Når du kører gennem denne nationalpark, vil du opleve mange forskellige landskaber. Fra ørkener med kaktus og stikkende pæretræer til smukke uberørte strande.

Molino del Collado de los Genoveses

Du vil opleve landsbyer, der får dig til at tro, at du er tilbage i 1800 tallets vilde vesten. Området har i mange år tiltrukket filmproducenter, som var på jagt efter gode og anderledes omgivelser.  For nylig optog den amerikanske filminstruktør Ridley Scott scener til filmen Exodus på Playa de los Genoveses. Den berømte fuglescene fra Indiana Jones og det sidste korstog med Sean Connery, der åbner sin paraply og jager fugle op i et angribende fly, er også filmet her. 

Landsbyerne i Alpujarra

Pampaneira - Alpujarras

Disse små landsbyer ligger spredt ud over et stort område i de to provinser Granada og Almeria. Regionen ved ​​Sierra Nevada-bjergkæden og byder på dramatiske landskaber. En dag i Las Alpujarras er en unik oplevelse. Lokalbefolkningen ernærer sig ved salg af lokalt håndværk og lækker lokal mad.

Denne gruppe af landsbyer står i øjeblikket på UNESCOs venteliste for områder og monumenter, der skal tilføjes som verdensarvssteder. Disse landsbyer har tidligere haft silkeproduktion, og området var engang et af ​​de største producenter af silke i verden. Du vil elske en ferie i provinsen Granada og dette område i Andalusien, hvis du holder af spektakulær natur, gåture og lokalt håndværk. I sommermånederne kan du være heldig at komme med som deltager til en af de mange lokale fester i Las Alpujarra.

Granada - Alhambra-paladset og meget mere

Granada

Granada by er berømt for sin rige kultur og fantastiske historie. Byen var tidligere en smeltedigel for både mauriske, jødiske, romerske og kristne traditioner. Fra sigøjnerkvarteret i Sacromonte til det mauriske kvarter i Albayzin fortæller gaderne i Granada byens spændende historie.

Alhambra pool og palme

Alhambras spektakulære paladser og haver er helt retmæssigt erklæret for et UNESCO World Heritage Site (verdensarvssted). I 2013 havde Alhambra 2.315.017 besøgende, som kunne få et indblik i de tidligere kaliffers gemakker.  Alhambra var oprindeligt bygget som en fæstning, men i løbet af årene er bygningskomplekset blevet anvendt til mange forskellige formål. 

Nasrid-paladserne

En fascinerende historie ligger og venter på enhver besøgende på dette spektakulære sted. Det indviklede gipsværk på paladsernes vægge virker uendeligt. De reflekterende detaljer i arkitekturen tilføjer symmetri til Nasrid-paladserne. Når du går gennem Alhambra-komplekset, kan du nemt føle dig hensat til en helt anden tid. 

Playa de Las Doncellas, Costa Tropical

Når man tænker på Granada som en provins, tænker de fleste ofte ikke på stranden. Costa Tropical er Granadaprovinsens ikke meget kendte men ikke desto mindre pragtfulde kyst ned til Middelhavet. Denne kystlinje strækker sig over kun 19 km, men er bestemt et besøg værd, da de smukke bjerge her møder kysten.

Costa Tropical er en ganske uberørt kystlinie, der sidder i forlængelse af den travle kyst Costa del Sol. En af de byer, man bør besøge på Costa Tropical, er Almuñecar. Her er et skønt subtropisk klima, hvor man kan bade i det turkisblå hav eller slentre afslappende rundt i byen og nyde byens lokale gastronomi, som især består af frisk fisk og tropisk frugt.

Cordoba

Plaza del Socorro, Cordoba

Provinsen Cordoba er endnu et område i Spanien, hvor man i dag stadigvæk kan se påvirkningerne efter de forskellige kongeriger, som har påvirket hele Andalusien de sidste 1000 år. Byen er også kendt for sin farverige Patio festival eller 'blomsterfestival”, som afholdes hvert forår. Når man holder ferie i Andalusien bør man bestemt afse tid til at se underskønne Cordoba.

Moskeen i Cordoba

Byen har også et UNESCO-verdensarvssted, nemlig den helt unikke og vidunderlige Mezquita. Opførelsen af ​​denne imponerende moske begyndte i 786. Flere gange blev der tilføjet bygninger til moskeen. Den sidste tilføjelse var en katedral i midten af moskeen. Denne katedral-moske ligger i centrum af det gamle kvarter i Cordoba. Moskeen er især kendt for sine mange særegne søjler og buer, hvoraf mange af søjlerne er genbrug fra tidligere romerske paladser omkring Cordoba. 

Hvis du vil udforske Cordoba by til fods, så tjek vores guide til spadsereture. Langs denne rute kommer du en tur gennem historien og ser blandt andet det tidligere jødiske kvarter “Juderia” og den gamle romerske bro “Puente Romano”.

Malaga

Palacio de Obispo, Malaga by

Kystbyerne omkring Malaga er populære steder at leje en feriebolig på grund af de skønne strande og pulserende natteliv, men den gamle bydel i Malaga by bør bestemt også medtages på dit besøg. Byen har sin egen fæstning Alcazaba og et imponerende romerske amfiteater lige ved siden af. Udsigten fra Alcazaba ud over kysten og havnen er storslået.

Når du går rundt i centrum, vil du ofte se blomstersælgere med hvide jasminblomster til salg.  Denne specielle blomsteropsats er lokalt kendt som biznagas. De dufter skønt og er en usædvanlig gave til at tage hjem. Gå ikke glip af Calle Larios, som er den største handelsgade eller baren Pimpi, som enhver besøgende i Malaga bør lægge vejen forbi.

Caminito del Rey

I provinsen Malaga ligger en anden af ​​Spaniens mest imponerende attraktioner, El Caminito del Rey - Kongens lille sti. Denne vandretur er ikke for personer med højdeskræk, da en stor del af turen foregår langs en klippeside, og man skal over en gangbro, der forbinder to bjergsider med en dyb kløft i midten. En fantastisk tur med spektakulære landskaber.

Ronda

Ronda

100 km fra Malaga ligger den smukke by Ronda. Byen er opdelt i to af en stor slugt, den gamle bydel og den nyere del, hvor det kommercielle område er. Det omkringliggende landskab og udsigten fra broen er den perfekte ramme om imponerende feriebilleder.

Byens markante bro “Puente Nuevo” inspirerede den amerikanske forfatter Ernest Hemingway til at skrive bogen “ Hvem ringer klokkerne for”. Byens tyrefægtningsarena ligger i centrum af byen og har et omfattende museum, der viser forskellige aspekter af denne spanske tradition. Ronda er en god destination for en dagstur, hvis du bor på Costa del Sol eller i Marbella. 

Seville

La Giralda, Seville

Byen Sevilla er berømt for mange ting herunder sine imponerende påskeprocessioner og den traditionelle byfest Feria de Abril. Hvis du har mulighed for at besøge på byen til påske, vil du kunne nyde den intense atmosfære, der omslutter påske, kendt som Semana Santa, og de mange processioner. Feria de abril afholdes efter påsken og varer i 10 dage. Farverige flamencokjoler og masser af den tørre sherry Manzanilla nydes hvert år på messen. På denne tid af året er temperaturen i Sevilla perfekt til at udforske byen til fods.

Byen er fuld af monumenter, der er værd at besøge. I centrum ligger både katedralen med det berømte klokketårn Giralda, kongeslottet Alcázar og arkivet Archivo General de Indias, og disse tre bygninger er alle under UNESCOs beskyttende vinger. Tæt på ligger Plaza de España, Parque Maria Luisa og kvarteret Triana som også er et besøg værd.

Hvis du besøger provinsen Sevilla, er det også værd at tage en dagstur til at besøge en af byerne i nærheden. Byen Carmona ligger blot 30 km fra Sevilla, og her kan du opleve romersk stemning i skønne omgivelser. Med sin placering på toppen af en bakken var Carmona en strategisk meget vigtig by for romerne, og de har efterladt en stor gravplads, nekropolis, som er den bedst bevarede i hele Andalusien. Tilbring en fantastisk dag her i denne lille by, hvor også maurerne har efterladt pragtfulde bygninger. 

Cadiz

Cadiz

Denne kystby har stadig en af ​​de vigtigste havne i Spanien. Byen Cadiz er den ældste i Spanien og grundlagt allerede i det 11. århundrede f.Kr. Byens lange historie og fabelagtige placering ud til Atlanterhavet giver Cadiz en helt særlig atmosfære. Kombineret med den spændende gastronomi og venlig lokalbefolkning er ethvert besøg i Cadiz en skøn oplevelse. 

Playa de la Caleta, Cadiz

En kort gåtur fra stranden ligger området Barrio de La Palma, som er kendt for sit store udvalg af tapas. Forsæt turen i byen langs de gamle forsvarsmure ud til havet og se slottet San Esteban. Du kan også vælge at se Cadiz ovenfra fra Torre Tavira.

Bolonia, Tarifa

Cadiz er også berømt for sine strande. Costa de la Luz er en meget populær destination for spanierne selv. Kysten vender ud mod Atlanterhavet og et særligt specielt sted er den lille strandby Tarifa, hvor du kan stå ved det punkt, hvor Atlanterhavet møder Middelhavet. Da strømmen er meget stærk på det sted, kan man dog ikke stå i vandet på samme måde, som man kan på Grenen ved Skagen. Tarifa er lige som Klitmøller et meget populært sted for både surfing og kitesurfing, hvor Tarifa dog helt klart vinder på vandtemperaturen og antal soltimer. 

 Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Der er ingen steder i Andalusien, hvor det er bedre at besøge en vinproducent - lokalt kaldet en bodega -  end i Jerez. Der er flere veletablerede bodegaer i både Jerez og nabobyen Puerto de Santa Maria, der tilbyder, at man kan komme på besøg til både rundvisning og prøvesmagning. Besøg en af de mange ​​vinkældre og lær om processen bag produktionen af sherry.

Tabanco San Pablo

Jerez´s forkærlighed for sherryvine afspejles også i den lokale gastronomi. Lokal vildt og fisk marineres i sherry, hvilket resulterer i spændende og lækre retter. Prøv en ret med sauterede artiskokker med rejer, persille og sherry til den ægte smag af Jerez.

Heste fra Jerez

Provinsen Jerez er også kendt for sin lange tradition med at bevare den andalusiske hest, som er en af de ældste hesteracer i verden. Racen er kendt for at være både stærk og kompakt med en tyk hale og en elegant man. Du kan besøge rideskolen Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre og opleve "hvordan de andalusiske heste danser", en kombiantion af rideballet med klassisk dressur og spændende spansk musik.

Doñana nationalpark

Flamingoer i naturparken Doñana (Cadiz)

Nationalparken Doñana er et paradis for ornitologer, og parken er den største af sin art i Spanien. Parken ligger i Huelvaprovinsen og er endnu et sted, som er beskyttet af UNESCO. I parken yngler og overvintre et stort antal af fredede fugle. Tag hertil og du har mulighed for at beundre både flamingoer, gæs, gribbe og mange andre fugle i deres naturlige omgivelser i denne imponerende park.

Andalusien er en af ​​de smukkeste provinser i Spanien. Med sine forskellige landskaber samt spændende og anderledes historie og kultur har regionen meget at byde på. Regionen anses ofte for at være mere traditionel end andre dele af Spanien, så er du til spansk kultur og traditioner, så bliver du bestemt ikke skuffet, når du besøger Andalusien.