Her bør du bo på din ferie i Alicanteprovinsen

Provinsen Alicante er et af de mest populære turistområder i Spanien. Her er du garanteret sol, hav og masser af sjov. Mange destinationer i regionen har udviklet sig med henblik på turisme de seneste 30 år, og dette område er blevet en model for andre spanske rejsemål med hensyn til gæstfrihed og service.

Regionen huser mange naturparker, har en bemærkelsesværdig historisk og kunstnerisk arv samt gode muligheder for sport og for at holde en aktiv ferie. Alicante er det perfekte sted for dem, der ønsker et stort udvalg af fritidsaktiviteter. Find dit ideelle sted for en ferie i Alicanteprovinsen.

Her skal du holde en strandferie i Alicante

Calpe

Kysten ved Alicante hedder Costa Blanca - Den Hvide Kyst - og har nogle af de mest populære strand destinationer i Spanien. Overalt langs kysten finder du smukke strande med alle faciliteter, men også afsondrede bugter og nudiststrande. Valget er dit!

I Calpe, Benidorm, Moraira, Denia og Javea finder du de mest idylliske strande. Disse byer byder på en vidunderlig kombination af store sandstrande (perfekt til familier), isolerede bugter (ideelle for dem, der søger ro og ønsker at nyde det fascinerende landskab) og masser af tilbud og aktiviteter, der gør din ferie behagelig og underholdende.

Moraira strand

Hvis du vælger at holde ferie i Denia, vil du have mange strande langs denne kyst at vælge i mellem. Nord for byens centrum finder du kilometervis af hvide sandstrande, kendt som Las Marinas. Hvis du tager sydpå, kommer du til de mange små bugter, der tilsammen udgør kysten ved Las Rotas.

Byen Javea tilbyder også strande til enhver smag, lige fra den hyggelige sandstrand El Arenal til de smukke bugter i Cabo San Antonio-området. Her finder du de spektakulære Cala Ambolo og Cala Granadella, som uden tvivl er blandt de smukkeste strande på Costa Blanca.

Her kan du bo på din familieferie i Alicante

Familieferie i Benidorm

Hele Alicante-provinsen er velegnet til familieferier, selv med småbørn. Hele området er perfekt tilpasset turisternes behov. Derfor er udbuddet af ​​tjenester og aktiviteter godt og bredt og af høj kvalitet. Nogle områder er dog ekstra populære for familier på ferie i Alicanteprovinsen.

Calpe er et perfekt sted for en behagelig strandferie med hele familien; denne charmerende og afslappede by har mange smukke strande. Den har alle faciliteter, og der er mange butikker langs strandpromenaden. De lave strande og det rolige vand i Calpe garanterer behagelige timer i havet for hele familien.

Playa La Fossa

Calpe byder på mange aktiviteter; fra besøg på arkæologiske steder (nogle er kun få meter fra stranden), til vandlande og forlystelsesparker samt strandaktiviteter for enhver smag og alder. Området er præget af den berømte Peñon de Ifach, den majestætiske klippe, der stiger imponerende op fra havet. En tur til toppen kan bestemt anbefales. Du får en fantastisk udsigt ud over byen og den smukke lagune tæt på centrum beboes af flamingoer.

Denia er en smuk by med udsigt ud over havet og byder på strande, der passer til enhver smag (fra stenrige bugter til sandstrande), og her er meget at lave og se. De fleste tjenester og aktiviteter er inden for rækkevidde, så en bil er ikke strengt nødvendigt. Glem ikke et besøg på slottet og vælg nogle af de mange tilbud, som udbydes i den lokale marina: bådudlejning, dykkercentre og endda dagsture til Ibiza (mindre end 100 km fra kysten).

Torrevieja er en af ​​de mest populære feriesteder i provinsen Alicante. Byen byder på 20 kilometer kystlinje, præget af brede og komfortable strande, mange arrangementer og aktiviteter samt parker og naturområder, der er perfekte til cykling og familie-picnics.

På din ferie til Torrevieja kan du tilbringe dagen med at slappe af på Playa de la Mata (som er blevet tildelt det Blå Flag), have det sjovt med børnene i vandparken Playa de Los Naufragos eller svømme rundt i de naturlige pools nær byens centrum. Gå ikke glip af en tur til saltvandslagunerne La Mata og Torrevieja. Begge ligger i et beskyttet område (kun få minutter fra centrum) og huser mange fuglearter, herunder en stor gruppe af flamingoer. Børn vil elske dette område!

Her kan du bo på din kulturelle ferie

Provinsen Alicante har en rig historie og spændende kulturelle elementer. På grund af sin beliggenhed lige i centrum af de vigtige handelsruter i den vestlige del af Middelhavsområde har regionen været under mange forskellige herskere og tilhørt forskellige kongeriger med dertilhørende uenigheder med naboerne. Disse utallige kampe om grænserne har sat deres præg på landskabet, som er rigt på slotte og fæstninger.

Alicantes centrale marked

Alicante by er et godt eksempel på dette. Byen har en interessant historisk arv, herunder fæstningen Castillo de Santa Barbara. Denne store fæstning dominerer byens centrum og bugten takket være sin spektakulære beliggenhed på en klippetop 200 meter over havets overflade med pragtfuld udsigt.

Slottet er meget godt bevaret, og den fantastiske udsigt, som du kan nyde herfra, gør dette til et must for enhver ferie i Alicante. Byen har også en anden fæstning, Castillo de San Fernando, der ligger en kort afstand fra den føromtalte fæstning på den anden side af byen.

Alicante - Santa Barbara slottet

Når du vælger at bo i Alicante by på din ferie, bør du ikke gå glip af et besøg på det arkæologiske område i Lucentum. Det ligger kun tre kilometer fra det historiske centrum og er en meget velbevaret del af en tidligere romersk bosættelse, der går tilbage til det fjerde århundrede f. Kr.. Andre interessante steder er det moderne Mercado Central, den spektakulære basilica Santa Maria og klosteret Santa Faz, som ifølge legenden gemmer kluden, der blev brugt til at at tørre Jesu ansigt, da han hang på korset.

Som hovedstad i provinsen er Alicante by også det mest aktive kulturelle centrum af området. Byen byder på mange museer og udstillingshaller og har et omfattende udbud af forskellige arrangementer, fester og ferias.

Byen Elche ligger 25 km sydvest for Alicante og har en meget speciel rekord: Det er den eneste spanske kommune, der kan prale af tre UNESCO-udnævnelser i forskellige kategorier af Verdensarvsprogrammet. Den spektakulære Palm Garden Palmeral Historico de Elche er blevet et verdensarvssted. Denne store oase med mere end 200.000 palmer er den eneste af sin art i Europa og går tilbage til de første islamiske bosættelser i regionen. Stedet, der ligger i centrum af byen, blev bygget efter en praksis, der stadig anvendes i mange lande i Mellemøsten i dag. Parken omfatter også kunstvandingssystemer, der gjorde det muligt for befolkningen at udvikle landbrug her.

El Misteri, eller Festa d'Elx, er en dramatisk og religiøs begivenhed, der går tilbage til det femtende århundrede, og som udføres på latin og gammel valenciansk dialekt. Begivenheden blev erklæret Immaterielt Verdensarv i 2001. Dette spektakulære skuespil udføres hvert år den 13. og 14. august i basilikaen Santa Maria.

Den tredje officielle udnævnelse som en immateriel verdensarv er tildelt Escolar de Pusol Museum og det arbejde, der foregår her for at bevare de gamle traditioner i området.

Elche har også en anden historisk attraktion; Ruta de Los Castillos. Denne historiske rute følger Vinalopó-floden, som ligger i et landområde, der er kendt for sine mange vinmarker. I middelalderen var dette område den naturlige grænse mellem Castillen og Aragon.

I mange århundreder lagde dalen scene til mange slag og politiske kampe, der efterlod en mængde historiske bygninger, hvor mange stadigvæk er synlige i dag. Blandt andet ligger der en række af fjorten slotte, der dominerer landskabet fra Middelhavet og langt ind i fastlandet. De fleste slotte blev bygget i områdets mest turbulente periode mellem det 12. og 13. århundrede. Men nogle af dem har en meget ældre oprindelse, der går tilbage til det tidspunkt, hvor araberne dominerede området. Hvis du vil besøge dette område og opleve både fæstninger og gamle slagmarker, bør du overveje en ferie i Villena. Denne charmerende by ligger midt på ruten og er den perfekte base til at opleve naturparken Maigmó, udforske landet og prøve den lokale gastronomi.

Et anden godt sted at tage hen for at lære provinsens historie og kultur at kende er Orihuela, der ligger ved bredden af ​​Segura-floden. Denne by har været beboet siden den neolitiske periode og har set mange forskellige folkeslag komme og gå: fønikere, grækere, karthager, romere, visigoter og muslimer.

Orihuela blev erobret i det trettende århundrede af kongeriget Aragon og oplevede en stor fremgang og blev det vigtigste centrum for dette store område. Den majestætiske katedral går tilbage til denne periode, og som det ofte skete på denne tid, blev kirkebygningen bygget på resterne af en gammel moské.

Byen byder på mange middelalderlige monumenter og arkæologiske steder. Blandt de anbefalede steder at besøge er den gotiske katedral Santo Domingo Abbey Coal (bygget i det 14. århundrede, den har to storslåede klostre og et reflektorium dekoreret med spektakulær keramik) og Iglesia de las Santas Justa y Rufina (bygget i en blanding af gotisk og barok stil, tårnet har en kirkeklokke, der kan dateres tilbage til 1439). Hvis du vil holde ferie på Orihuela Costa,  bør du besøge denne interessante by, der ligger ca. 20 km fra de smukke strande.

Ferie i naturen

Selv om Alicante er kendt hovedsageligt for sit brede udvalg af strandferiedestinationer, tilbyder området også mange naturperler, som er værd at udforske.

En af de mest populære udflugter er til Guadalest. Denne charmerende landsby ligger ca. 50 km fra Alicante by og mindre end 20 km fra Benidorm. Det er det perfekte sted at tilbringe en dag i pragtfuld natur. Besøg slottet, der ligger på et bjerg, hvorfra der fra toppen er en fantastisk udsigt ud over dalen og søen nedenfor.

Hvis du foretrækker at nyde naturen på en aktiv måde, skal du tage en udflugt til Fuentes de Algar. Her finder du vidunderlig natur præget af vandfald, naturlige pools og stier, der går gennem frodig vegetation. Hvis du vil holde ferie i Altea, er du mindre end 10 kilometer væk fra dette storslåede område.

Hvis du leder efter traditioner i landdistrikterne i denne provins, så tag en dagstur til Alcoy. Udover en rig, historisk arv tilbyder denne charmerende by også fascinerende natur fuld af spændende muligheder for sjove eventyr. Følg stierne gennem Carrascal de la Font Roja naturpark, lej en cykel til en udflugt langs den lokale Via Verde ("Grøn rute") eller udforske det spektakulære landskab og malerierne i La Sarga-hulerne, der er optaget på UNESCOs verdensarvliste.

Alcoy tilbyder også muligheder for at opleve en af ​​regionens mest spektakulære begivenheder den traditionelle Moros y Cristianos festival. Dette er en fejring af den katolske sejr over de mauriske tropper under "Reconquista" (Generobringen i 1492). Festivalen afholdes i næsten alle byer i provinsen, men den mest populære fest finder sted i Alcoy.

Aktiv ferie

Takket være det behagelige klima har de mange naturlige og beskyttede områder og den lange og varierede kyst ved Alicante meget at tilbyde turister, der ønsker en aktiv ferie med sport.

En ferie i Santa Pola er ideel til windsurfere og kiters. Byen byder på de perfekte forhold det meste af året og har mange firmaer, som udlejer udstyr til en aktiv dag. Hvis du elsker sejlads, kan du med ro i sindet vælge enten Denia eller Alicante; Begge byer har en række sejlklubber, hvor du kan leje sejlbåde og katamaraner til at udforske kysten i dit eget tempo.

Hvis du godt kan lide dykning, har du meget at vælge imellem i Alicante. Den fantastiske og stenede havbund ved Cabo San Antonio (beliggende mellem Denia og Javea), kysten uden for Marina Alta og havbunden ved bugterne langs Las Rotas i Denia er nok de mest populære udflugtsmål blandt dykkere.

Hvis du holder ferie i Moraira, kan du nyde smukke bugter og klippefyldte havbunde fuld af liv. Den moderne marina byder på et veludstyret dykkercenter, der organiserer ture langs kysten og udflugter rundt om Cap Blanc og Cap d'Or.

Ikke langt fra kysten ligger øen Tabarca, som huser et spektakulært havreservat, som er værd at udforske. Hvis du bor i Torrevieja, kan en ø-udflugt være den perfekte måde at kombinere en spændende dykkeroplevelse med et besøg i et unikt naturlandskab.

Alicante er et meget populært rejsemål for cykelentusiaster. Det fremragende klima med solrige dage hele året rundt og det varierede landskab tiltrækker cyklister fra hele verden. På bestemte tidspunkter af året er provinsen også besøgt af mange fagfolk indenfor professionel cykling og mountainbike. Hvis du vil holde ferie i Calpe eller Denia og ønsker at drage ud i landskabet på den tohjulede, så har du nem adgang til en lejecykel, da der findes mange cykeludlejningsfirmaer i området. Du kan vælge at krydre din oplevelse med at deltage i nogle af de arrangementer, der finder sted hele året rundt.

Ferie på stramt budget

Villa ved Moraira strand

Turistdestinationerne i Alicante-området er generelt forholdsvis billige, og det store antal overnatningsmuligheder gør det nemt at finde den mest egnede løsning til både tynde og tykke tegnebøger.

Hvis du er på udkig efter en ferie, der er billig med hensyn til indkvartering, restauranter, underholdning og transport, bør du overveje at holde ferie i El Campello, Torrevieja eller Santa Pola. Alle disse feriesteder ligger kun få kilometer fra Alicante Lufthavn og tilbyder et stort antal overnatningsmuligheder og prisvenlige faciliteter. De ligger alle indenfor en overkommelig afstand af de vigtigste turistattraktioner i Alicante, Elche, naturparken Serra del Maigmó og Vinalopó-dalen.

Steder at bo på en luksusferie

Hvis det, du leder efter, er en luksusferie på en idyllisk destination i provinsen Alicante, kan du leje en villa med pool i Altea Hills. Dette rolige boligområde ligger ca. to kilometer nord for Altea centrum og tæt på stranden. Stedet er perfekt for dem, der søger en afslappet atmosfære, privatliv og spektakulær havudsigt.

Moraira er også et perfekt mål for rejsende, der ønsker at forkæle sig selv. Byen byder på overnatningsmuligheder i luksuriøse omgivelser især i området nord for marinaen, hvor den smukke strand Portet ligger. Her finder du fantastiske villaer og et fredeligt område.

Natteliv

Som på alle andre populære feriedestinationer i Alicante er der ingen mangel på spændende steder at feste om natten særligt langs kysten og især om sommeren. Bortset fra de steder, der er specielt dedikeret til familieturisme, tilbyder de mest populære destinationer klubber, diskoteker og barer for enhver smag.

De bedste steder at tilbringe en ferie fuld af diskoteker og et pulserende natteliv er Benidorm og Alicante by. I Alicante ligger de mest populære steder at gå i byen i det historiske centrum (især i kvartererne Santa Cruz og El Carmen), havneområdet og Playa de San Juan-området.

I Benidorm finder du de ligeledes de mest festlige områder i det historiske centrum (casco antiguo) og i nabolaget nord for havnen. Begge steder tilbyder mange klubber, pubber og diskoteker, der passer til enhver smag.