De bedste strande i Catalonien

Catalonien er fyldt med smukke sandstrande med turkise farvande og storslåede omgivelser. Den catalanske kyst kan opdeles i tre dele: Costa Brava i nord, Costa Barcelona i midten og Costa Dorada i syd. Tusindvis af turister rejser hvert år hertil for at nyde det vidunderlige middelhavsklima, kystlandskabet og de fantastiske strande. Her i vores udførlige guide til de smukkeste strande i Catalonien anbefaler vi de bedste destinationer. Lej en strandvilla i Catalonien og udforsk disse smukke strande på din næste ferie!

 

1. Cala Montgó

Nogle af de bedste strande i Catalonien findes på Costa Brava. Denne kystlinje har et mildt middelhavsklima og et bakket terræn, som er ideelt for naturelskere. Cala Montgó er en af de bedste strande i L'Estartit, og samtidig den bredeste strand langs denne kyst på hele 200 meter. Det giver den besøgende mulighed for at nyde en afslappende dag på sandet uden at være for tæt på de andre besøgende. Strandens runde form tyder på, at området måske har været et gammelt jordfaldshul, som er blevet udvidet over årene. Med fint sand, en omgivende fyrreskov og skønt havvand er Cala Montgó utvivlsomt en af de smukkeste strande på Costa Brava.

Montgrí-bjerget beskytter bugten fra de stærke nordlige vinde, hvilket gør bølgerne her relative rolige. Du finder mange faciliteter langs promenaden. Hvis du vil vove sig ind i den omgivende natur, så ligger naturparken Montgri tæt på stranden.

 

2. Sa Caleta

Sa Caleta er en lille bugt, som blot er 110 meter lang og 50 meter bred. Beliggende i gåafstand fra centrum af Lloret de Mar, er Sa Caleta en fremragende strand at besøge på en familieferie i Catalonien. Sa Caleta er en perle på Costa Brava med azurblåt vand, frodig natur, klipper og en smuk udsigt ud over Castell d'en Plaja.

Takket være den klippede havbund og det rige havliv er Sa Caleta også populær blandt dykkere. Om sommeren har stranden tendens til at blive fyldt hurtigt, så sørg for at være ude i god tid og find dit sted til din dag på stranden. 

 

3. Cala Giverola

Cala Giverola er en ca. 200 meter lang men stadigvæk intim bugt, og den er en af ​​de bedste strande i Tossa de Mar. Karakteristisk for Cala Giverola er det gyldne sand, krystalklare vand og omkringliggende klipper, hvor fyrretræer synes at vokse overalt. Du kan nemt nå bugten fra centrum af Tossa de Mar (5 kilometer), og det er også muligt at tage en båd her.

Cala Giverola har alle de nødvendige faciliteter for en rolig stranddag: brusere, udlejning af liggestole og parasoller, restauranter, chiringuitos, kajakudlejning ... Derudover kan du tage en bådtur i en katamaran eller måske i en båd med glasbunden, hvor du kan se det marine liv lige under dig selv. Det anbefales at tage en tur ud og snorkle eller dykke, hvor du kan opleve de mange farverige fiskearter, der gemmer sig blandt revene.

 

4. Cala Sa Tuna

Sa Tuna, Sosta Brava, Begur

Cala Sa Tuna er en 80 meter lang og fredelig bugt i Begur. Stedet er uspoleret, hvilket gør den perfekt for dem, der leder efter en strand nær naturen. Typisk for stranden er fiskernes farverige huse ved vandkanten og de fortøjrede både i bugten. Fordi Cala Sa Tuna er ret vanskeligt at nå, er den ikke på turisternes radar endnu. Du kan nå den via Camino de Ronda - en vandresti der løber langs Costa Brava i et fabelagtigt kystmiljø.

Om sommeren kan du finde beskyttelse mod solen i Cova des Capellans, en hule hvor lokalbefolkningen til tider samles og spiller traditionel catalansk musik sammen. Sa Tuna er beliggende i et landligt miljø, og der er ingen særlige aktiviteter for børn, men der kan stadig findes brusere og toiletter på stranden. 

 

5. Cala El Golfet

Playa de El Golfet

Cala El Golfet er en beskyttet bugt, som ligger midt i spektakulære klippeformationer, og den er blot 75 meter lang og 20 meter bred. Den er en af ​​de smukkeste strande i Calella de Palafrugell og ligger en kort afstand fra turistområdet, hvilket gør, at den stadigvæk er relativ uopdaget.

Der er ingen faciliteter på denne strand, i stedet finder du her skøn uspoleret natur her. Rødfarvede klipper skyder op af havet og står i smuk kontrast til den grønne fyrreskov og det indbydende turkise hav. Takket være sin unikke havbund er Cala El Golfet en af ​​de bedste strande i Catalonien til dykning og snorkling. Fra stranden tilbydes du også en imponerende udsigt ud over Formiguesøerne. Du kan nå Cala El Golfet via Camino de Ronda, og til fods fra Calella de Palafrugell (30 minutters gang).

 

6. Platja d'es Codolar 

Platja d'es Colodar er en lille bugt ved foden af ​​den historiske bydel i Tossa de Mar og Torre de Colodar tårnet. Gå ikke glip af udsigten ud over Middelhavet fra den gamle bydel Vila Vella, der ligger 50 meter over stranden. D'es Colodar var engang en vigtig havn i Tossa de Mar, og i dag anker nogle fiskere stadig op i bugten med deres farverige både og skaber en næsten malerisk udsigt. Det krystalklare vand er perfekt til dykkere og snorklere! Vær opmærksom på at havet hurtigt bliver dybt, hvis du besøger stranden med børn, så hold godt øje med dem.
 
Fordi Platja d'es Colodar ligger så tæt på centrum og de mange ferieboliger i Tossa de Mar, bliver den ofte fyldt op hurtigt. Følg gaden Calle del Portal del Socors, som er fuld af barer, restauranter og små butikker, for at komme hertil.

 

7. Cala Treumal

Cala Treumal er en lille bugt på kun 100 meter lang, som ligger kun 4 kilometer fra Blanes, et af de bedste feriemål på Costa Brava. Det turkisblå vand, lyse grønne fyrretræer og kontrasten til de sorte klipper danner en paradisisk enklave. Den store klippe, som adskiller Cala Treumal fra Cala Santa Cristina, tilføjer lidt vildskab til bugten, samtidig med at den beskytter bugten mod stærke vinde.

Cala Treumal tilbyder alt hvad du behøver for en vellykket strandferie i Catalonien. Den er let tilgængelig, og på stranden kan du finde restauranter og brusere, foruden udlejning af liggestole, parasoller og udstyr til forskellige former for vandsport. Det skal dog bemærkes, at stranden har en betydelig gradient, som kan være farlig, når bølgerne er stærke. Har du brug for at komme væk fra solen i et stykke tid? Besøg Jardín Botánico Pinya de Rosa og spadsere en tur blandt mere end 7000 tropiske planter. 

 

8. Platja de Altafulla

Costa Dorada, eller "Den gyldne kyst" er et passende navn for denne kyststrækning fyldt med gyldne strande, palmer og krystalklart vand. Stille og lavt vand gør denne del af den catalanske kyst fremragende til en familieferie. Nudister og vandsportsentusiaster vil også finde mange flotte steder langs Costa Dorada.

Platja d'Altafulla, som strækker sig fra Cape Gros til Roca del Gaia, er en af ​​Cataloniens største strande. Takket være det høje niveau af renhed og høje vandkvalitet er den blevet tildelt Det blå Flag. Havet er normalt roligt, og vandet er klart og lavt. Holder man af at sejle, er der en sejlklub på denne strand, som også er kendt for at være vært for internationale konkurrencer. Lige over stranden ligger middelalderbyen Altafulla, som er et af de bedste steder at bo på Costa Dorada

 

9. Platja de Tamarit

Play de Tamarit, Tarragona, Costa Dorada

Platja de Tamarit er en 1750 meter lang strand omgivet af pinjeskov, og på en klippe over stranden troner Tamarits slot majestætisk ud over Middelhavet. Stranden ligger lige ved Riu Gaià naturreservat i Tarragona - et naturområde perfekt til vandreture.

Platja de Tamarit er det perfekte sted for familier. Små bølger, klart vand og fint gyldent sand er blot nogle af årsagerne til, at stranden er tildelt det Blå Flag. Der er også brusere og toiletter, udlejning af liggestole og parasoller og en førstehjælpsstation. Vil du prøve de lokale delikatesser? Så besøg en af de mange restauranter og chiringuitos (strandbarer), som ligger lige ved stranden.

 

10. Playa de Calafell

Blot 1,5 kilometer fra den historiske by Tarragona ligger den skønne strand Platja de Calafell. Nyd en 5 kilometer lang sandstrækning med roligt og lavt vand af højeste kvalitet. Platja de Calafell var en af ​​de første strande i Catalonien til at opnå ISO 14001 (miljø) certifikat og Blå Flag. På Platja de Calafell finder du en bred vifte af aktiviteter som sejlads, kajak og jetski. For børnene er der et par legepladser i nærheden. Hvis du har fået nok af strandlivet, kan du vælge at besøge Tarragona og se de fascinerende romerske ruiner. 

 

 11. Cala Fonda or Waikiki beach

Cala Fonda, Tarragona

Cala Fonda kaldes også Waikiki på grund af dens lighed med strandene på Hawaii. Stranden er 200 meter lang og består af fint blødt sand og turkisblåt vand. Selvom den kun ligger 10 kilometer væk fra de skønne ferieboliger i Tarragona, er den relativt vanskelig at nå frem til, hvilket har medført, at bugten stadigvæk er godt bevaret med en følelse af at være uberørt.

Cala Fonda er et afslappet og intimt sted, der er ekstra populært blandt nudisterne. Omgivelserne består hovedsagelig af beskyttende klipper og fyrreskove, og dette er det perfekte sted for dem, der søger privatliv, langt fra turisterne og travlheden. Hvis du vil tilbringe dagen her, så glem ikke at bringe alt, hvad du måtte have brug for, da der ikke er nogen former for faciliteter på denne strand.

 

12. Platja de Riumar

Playa Riumar, Tarragona, Costa Dorada

Platja de Riumar er beliggende i naturparken Delta de l'Ebre, et af de største vådområder ved Middelhavet. I dette beskyttede område er der frugttræer, store rismarker og, hvis du besøger parken på de rigtige årstider, mange fugle, som enten er på træk eller som benytter området til deres redepladser. Platja de Riumar er ikke overrendt af besøgende og strækker sig over 4 kilometer med store klitter, lavt vand og gyldent sand, så her er god plads.

På grund af beliggenheden og dens ideelle forhold er stranden perfekt til kitesurfere og surfere. Derudover vil du finde alle de nødvendige tjenester og udstyr: brusere, bådudlejning, førstehjælpsstation, barer og restauranter.

 

 13. Platja de Cunit

Platja de Cunit, Tarragona, Costa Dorada

Platja de Cunit ligger ca. 50 kilometer nord for Tarragona, ca. halvvejs mellem Salou og Barcelona.Den er stadigvæk relativt beskyttet mod masseturisme, så det er muligt at beundre strandens smukke natur og de omkringliggende bjerge. Platja de Cunit er 2,5 km lang med syv bølgebrydere, der hver udgør en lille bugt, der byder på alle faciliteter. Der er udlejning af liggestole og parasoller foruden brusere, volleyballnet og områder udpeget til strandfodbold. Du kan også leje en pedalbåd og udforske kysten.

Denne strand har livreddere til stede i sommermånederne, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for en familieferie. Du kan også slentre en tur langs promenaden og tage plads på en af de mange "chiringuitos", når sulten melder sig. Her serveres den mest lækre lokale mad med en smuk udsigt ud over Middelhavet.