Hvor kan man bo på Costa Brava

Costa Brava har noget specielt over sig, som får sine besøgende til at falde pladask for dette område. Kendt for sine idylliske bugter, charmerende landsbyer og naturparker er denne strækning af den catalanske kyst den perfekte destination til at nyde en afslappende weekend eller en skøn ferie. Så i denne artikel vil vi vise dig, hvor man kan bo på Costa Brava, alt efter hvad du leder efter til din ferie. 
 
 
Perfekt forbundet med motorvejen AP-7 og med nationale og internationale flyvninger til lufthavnene i Girona og Barcelona fortjener ​​Costa Brava at blive udforsket. 
 
Playa Sa Boadella, Lloret de Mar
 
Costa Brava tilbyder muligheder for enhver smag. Fra byen Girona til steder som Figueras, begge er perfekte destinationer, hvor man kan kombinere den omgivende natur med spændende besøg på både museer, fantastiske monumenter, barer og restauranter. Denne kyststrækning er synonymt med pragtfulde strande, hvor Tossa de Mar og Cadaqués er to af de landsbyer på Costa Brava med masser af charme, og de er favoritdestinationer hos dem, der søger en ferie med sol og strand, for her ligger både skønne bystrande med alle tænkelige faciliteter, og fjerntliggende bugter, hvor du kan nyde skønheden og havets ro.
 
For en luksusferie på Costa Brava er der ikke noget bedre end sted end Empuriabrava, der med sit helt specielle kanalsystem giver dig en unik mulighed for at komme rundt overalt med båd. Er du omvendt på ferie på et lidt strammere budget, så er steder som L'Estartit og L'Escala gode destinationer, hvor du kan nyde pragtfulde strande og utallige underholdende muligheder uden at det koster dig en bondegård. 
 
Tossa de Mar-muren
 
Hvis du rejser med familien, er det en god ide at kigge efter udmærkelsen “ Turismo Familiar”, som uddeles af den catalanske lokalregering (Generalitat) til byer, såsom Roses og Platja d'Aro, der arbejder målrettet for at yde en ekstra familievenlig service, og som kan tilbyde aktiviteter og sikkerhedssystemer specielt designet til dem, der ferierer på Costa Brava med børn 
 
En landsby som Pals er en sand oase af ro, og det helt perfekte valg, hvis du ønsker at komme væk fra kystens menneskemængder. Pals er især skøn, fordi byen ligger på toppen af en bakke omgivet af rismarker, hvor du kan vælge at tage cyklen eller vandre en tur i dette skønne landskab. 
 
Endelig er der mange, der kommer til Lloret de Mar eller Blanes for at nyde det livlige natteliv med mange fester og masser af diskoteker, som er åbne indtil de tidlige morgentimer. Lad os gå lidt mere i dybden og opdag disse destinationer på Costa Brava hver for sig. 
 
Tossa de Mar

Hvor skal man bo på en byferie

Et par kilometer fra Costa Brava finder vi Girona, som er den næststørste by i Catalonien. Her kan du nyde en by fuld af historie og med en skøn puls uden af have en storbys travlhed. Gå en tur gennem labyrinten af ​​brostensbelagte gader og gamle bygninger i det jødiske kvarter, som er nogle af de bedst bevarede i Europa, mens du lytter til klokkespil fra byens smukke katedral, der dominerer byen fra oven. Glem ikke at nyd de romerske mure, som omkranser den gamle by, og de majestætiske Pyrenæer i baggrunden. 
 
Girona er en perfekt by at besøge hele året, og er du interesseret i blomster, så er det i maj måned, at du skal lægge vejen forbi Girona, når festivalen "Temps de Flors" (Blomsterfestival) løber af stablen i byens grader. Tøv ikke med at bestille din feriebolig i Girona by for at nyde en anderledes storbyferie.
 
Floden Oñar
 
Figueres er et andet perfekt sted for en byferie på Costa Brava. På trods af sin lille størrelse er Figueres bymidte fuld af liv især i sommermånederne, hvor byen er vært for et stort antal internationale arrangementer. Andre populære attraktioner i byen er Museo del Juguete (legetøjsmuseum) og Museo del Vino del Empordà (vinmuseum). 
 
Blandt alle byens fantastiske attraktioner bør især det surrealistiske Teatro-Museo de Dalí, fremhæves. Dette museum er designet af den catalanske kunstner til at være udstillingssted for hans arbejde, og du finder det nemt bygningen, som har en kraftig rød farve og specielle runde kupler. Tjek vores forslag til de bedste ferieplaner i Figueras og opdag blandt andet steder som Castillo de San Fernando, den største fæstning i Europa. Her er masser af byde på, så reserver dit sommerhus i Figueras og gør dig klar til at opdage Dalis kunst og Costa Bravas hemmeligheder..
 
Cadaques, Costa Brava

Hvor man kan bo på Costa Brava på en strandferie

Hvis du er til sol og strand, kan du vælge at nyde en feriebolig ved stranden på Costa Brava i næsten paradisiske omgivelser. Langs kysten ligger mange skønne lange strande med fint gyldent sand og med alle faciliteter enten rundt om hjørnet eller på selve stranden. Du kan spise på de hyggelige strandbarer, leje snorkeludstyr eller kajakker, windsurfe, stå på vandski eller bare slappe af i de dertil indrettede hængekøjer og liggestole. 
 
Områdets juveler er utvivlsomt de fjerntliggende bugter, som ligger beskyttet af stejle klippevægge og omgivet af uberørt natur, et sceneri som vi finder blandt andet ved Cabo de Creus, et lille skytte væk fra byer som Roses og Cadaqués. Som de fleste af byerne på Costa Brava har Cadaqués fantastiske strande. Her er alt, lige fra de mange bystrande såsom Playa Grande, Es Sortell og Es Pianc, hvorfra du kan nyde nogle fantastiske solnedgange til de vilde bugter, som vi finder, når vi kommer ind i området ved Cabo de Creus. Her findes næsten ufattelige paradisiske strande som Jugadora, Portaló og Culleró-bugterne, hvor du sandsynligvis vil have stranden næsten for dig selv. Hvis dette er hvad du søger til din ferie, så find din feriebolig i Cadaqués, pak kufferten og nyd solen og havet. 
 
Playa de El Golfet
 
Uanset hvor du tager hen på Costa Brava, vil du helt sikkert finde utrolige strande, men for at du ikke er nødt til at besøge dem alle men i ro og mag kan udvælge den, som passer dig bedst, har vi lavet denne guide til de bedste strande på Costa Brava. Nogle af disse strande ligger meget tæt på Tossa de Mar på grund af det maleriske landskab. Du kan vælge at bo i Tossa de Mar i en feriebolig få skridt fra stranden. Forestil dig, at du ligger i sandet ved foden af ​​en middelalderlig mur omgivet af frodig vegetation. Dette er Playa Gran, en af ​​de bedste strande i Tossa de Mar, men der er mange flere såsom Cala Futadera og Cala Giverola, som du kan vælge at gå ud til eller tage en båd med glasbund!
 
Cala Futadera, Tossa de Mar

Hvor skal man bo for en luksusferie på Costa Brava

Costa Brava er så varieret, at dens 214 kilometer kystlinje giver os muligheder for alle typer af ferier. I byer som Empuriabrava og Calella de Palafrugell kan du nyde en luksusferie uden nogen form for mangler.
  
Som om det at være omgivet af utrolige strande og pragtfulde naturparker ikke var nok, ja så kan du komme dertil i båd direkte fra din feriebolig i Empuriabrava. “Spaniens Venedig” bliver denne by kaldt på grund af sit fine og omfattende kanalsystem, som gør det muligt at komme rundt i byen med båd. Du kan leje en båd og sejle rundt i kanalerne i Empuriabrava. Herfra kan du vælge at sejle ud på det åbne hav og nyde solens reflektioner i Middelhavet, eller du kan lægge til og spille golf på en af områdets golfbaner. 
 
Kanaler i Empuriabrava, Costa Brava
 
Vi fortsætter til Calella de Palafrugell, en hyggelig by med hvide bygninger og flotte strande med turkist hav, som oftest er fuld af fiskerbåde i mange farver. Et fantastisk sted ved Middelhavet, hvor du kan nyde en luksusferie på Costa Brava.
  
Calella har også andet at tilbyde sine besøgende ud over sine utrolige strande. For Calella afholder mange arrangementer hele året, og byen er berømt for dine restauranter, hvor du kan spise ved stearinlysets skær med udsigt ud over havet. Byen er også hjemsted for den vidunderlige botaniske have Cap Roig, en smuk have med udsigt ud over Middelhavet. Den botaniske have er ofte vært for udstillinger med både nationale og internationale kunstnere foruden et bredt udvalg af festivaler. Snup en bid af paradis, reserver dit sommerhus i Calella de Palafrugell og lad dig blive forkælet af områdets skønhed.
 
Calella de Palafrugell

Ferie på budget på Costa Brava 

Hvis du fravælger restauranterne på promenaden og i stedet for begiver dig lidt væk, finder du både barer og restauranter med overkommelige priser. Det er heller ikke svært at finde billig udlejning på Costa Brava, uden at du må gå på kompromis, når blot du bestiller i god tid. Af gode steder at finde overnatning til overkommelige priser på Costa Brava anbefaler vi især L'Estartit og L'Escala. Nogle ferieboliger i L'Estartit kan lejes til blot 203 kr. pr. nat, og i denne by kan du nyde tre forskellige bystrande foruden flere små, mere intime bugter, hvor du oftest vil være alene. 
 
Et andet sted, der også er kendt for sine ferieboliger til en god pris, er L'Escala, som ligger kun 90 minutter fra Barcelona og tæt på Girona lufthavn. I L'Escala kan du dyrke vandsport på de mange strande og nyde imponerende klitlandskaber. 
 
Udsigt til Cadaqués

Ferie på Costa Brava med børn

Hvis du rejser med børn, er det ofte vigtigt at finde aktiviteter, der er designet til at behage de små. Det bør dog ikke være et problem på Costa Brava, da mange af områderne har specialiseret sig i familieturisme. Derfor er det nemt at finde sommerhuse til familier på Costa Brava med perfekte forhold til at rejse med børn. 
 
En af de aktiviteter, der aldrig fejler, er en sjov dag i et vandland. Tæt på Roses eller Platja d'Aro ligger vandlandene Aquadiver og Aquabrava, hvor du kan nyde vandrutschebaner, bølgebassiner, boblebade og alle slags tematiske områder for hele familien. En anden mulighed er et besøg i en af eventyrparkerne, såsom Parc Aventura i Platja d'Aro, der har masser af aktiviteter oppe i trækronerne herunder svævebaner, net, hængende broer og meget mere. Find dit sommerhus i Platja d'Aro og gør dig klar til en uforglemmelig familieferie.
 
En af de bedste familieaktiviteter på Costa Brava er vandrestien Paratge de la Tudela i Cap de Creus. Langs denne rute vil du se ekstravagante geologiske formationer, der inspirerede Dalí's arbejde. Lad din fantasi flyve, og du kan finde en gorilla, et hav løve og endda en kamel.
 
Aktivitetspark
 
I Roses kan du udforske omgivelserne og beundre udsigten om bord på et af de charmerende små toge, som kører ture i området specielt designet til de små. Eller du kan tage på udflugt i kajak eller kano og opdage skjulte strande. Hvis du beslutter dig for at bo i Roses, vil du og dine børn få en spændende ferie her. 
 
En af ​​de mest ikoniske destinationer på Costa Brava er Tossa de Mar. En by fuld af charme, hvor den gamle bydel ligger på toppen af ​​en klippe og omgivet af en middelalderfæstning, hvor man kan gå og nyde Middelhavets brise. Hertil kommer, at Tossa de Mar har mange familieaktiviteter for både store og små såsom paintball, vandrestier og strande.
 
Calella de Palafrugell

Ferie på landet tæt på Costa Brava

Turisme i landdistrikterne er blomstrende med flere og flere besøgende, som søger fjerntliggende destinationer til en afslappende ferie eller kortere weekendophold. Noget af det bedste ved turisme i landdistrikterne på Costa Brava er, at du kan kombinere fred og ro i de skønne landsbyer med masser af aktiviteter i naturen. 
 
Den lille by Pals synes at være taget ud af et eventyr, og derfor er denne charmerende landsby en af de foretrukne destinationer for dem, der søger en romantisk ferie på Costa Brava. Landsbyen ligger på toppen af ​​et lille bjerg i et naturskønt område og ikke langt fra naturparken Montgrí. Det er en lille by bestående af stenhuse og brostensbelagte gader, som har bibeholdt sin romantiske middelalderlige charme gennem årene. Hovedingrediensen i den lokale gastronomi er ris, som dyrkes i de vådområder, der omgiver byen, og som du kan nemt kan udforske på cykel. Så hvis du ønsker at komme hjem fra en ferie med batterierne fuldt oplades, så tøv ikke med at bestille din feriebolig i Pals
 
Pals
 
En anden mulighed for at koble af på Costa Brava er at bo i Begur. En lille by omgivet af bakker med et middelalderslot, hvorfra du har den mest pragtfulde panoramaudsigt ud over Costa Brava. I Begur kan du også beundre de farverige "indiske huse", som blev bygget af lokale indbyggere, der emigrerede fra Cuba i det 19. århundrede og medførte den fængende cubanske arkitektur.
 
Hvis du har valgt at tilbringe din landlige ferie på Costa Brava, har du en bred pallet af charmerende byer og uberørte strande og bugter at vælge imellem. At bo i et sommerhus i Calonge er endnu en mulighed. Byen er opdelt i to, så her kan du vælge at kombinere den moderne del af byen med et besøg tilbage i middelalderen på et slot fra det 12. århundrede.
 
Pals

Hvor skal man bo på Costa Brava for et pulserende natteliv

Byerne på Costa Brava er normalt ikke så store, men når det gode vejr starter, vågner byernes natteliv og tiltrækker mange turister lokale, som ønsker en livlig tur i byen.
 
Lloret de Mar er uden tvivl en af de mest livlige på Costa Brava. Denne turistby ligger kun 75 km fra Barcelona, og den er kendt for sit fantastiske natteliv især om sommeren. Om dagen kan du nyde stranden og byens spændende attraktioner, som omfatter en modernistisk kirkegård, den fascinerende kirke Sant Romas og Santa Clotilde-haverne. Når solen går ned, skifter atmosfæren og der kommer liv i byens barer, trendy klubber og diskoteker som Disco Hollywood, Disco Tropics, Disco Colossos eller MoEF Gaga, hvor festerne varer indtil daggry.
 
Disco Tropics Lloret de Mar
Platja d'Aro, Blanes og Empuriabrava er også kendt for deres sjove natteliv, så du vil ikke være være langt fra festlige muligheder på Costa Brava. Men hvis din plan er af lidt roligere karakter, så har byerne Cadaqués, Roses og Tossa de Mar både restauranter og barer, som har en mere rolig atmosfære.
 
Der er mange grunde til at besøge Costa Brava. Sørg for at bestille din ferie på Costa Brava i god tid, så du kan nyde dette skønne område, når det passer dig. Costa Brava vidunderlige kyst vil bestemt ikke skuffe dig.