12 smukke byer på Costa Brava du bør besøge

Costa Brava har så mange fantastiske byer og landsbyer, at det kan være svært at vælge en til dit ferieophold. Her er et udvalg af vores favoritter, som forhåbentlig vil hjælpe dig med at beslutte, hvilke steder du vil se og besøge under din ferie på Costa Brava. Mange af byerne ligger tætte nok til, at du kan besøge flere på en dag. De er alle et besøg værd!

1. Pals

Pals

Pals er kendt som en af ​​de mest charmerende landsbyer på Costa Brava. På en bakketop blev den bygget op omkring en fæstning, og den har siden bibeholdt sit middelalderlige udseende så godt, at et besøg i Pals er som at rejse tilbage i tiden. Den gamle bydel blev erklæret for et sted af historisk interesse i 1973.
 
De lokale traditioner og gastronomi hyldes mange steder i byen, og der arrangeres flere gastronomiske og kulturelle arrangementer i løbet af året. Omgivelserne er simpelthen betagende med en uspoleret strand, klitter, vådområder og rismarker, hvor alt er en del af en naturpark!

2. Tossa de Mar

Tossa de Mar

Tossa de Mar er en sjælden og særlig by, hvor du kan se Middelhavets bølger og samtidig have en charmerende udsigt over en by med vingesus fra middelalderen - uden at behøve at dreje hovedet.

Faktisk er Tossa de Mar den sidste befæstede middelalderby på Costa Brava. Tag en tur rundt og du vil opdage, at der bag de høje mure ligger blomstrende restauranter, charmerende brostensbelagte gågader og en fantastisk udsigt over Costa Brava.

Byens hovedstrand, Platja Gran, er præget af farverige både og mange solbadende gæster, især om sommeren. Den ligger tæt ved den gamle bydel for foden af fæstningen fra middelalderen, hvilket giver et helt unikt og malerisk syn!

3. Cadaqués

Cadaques, Costa Brava

Det var denne hvide landsby, som med sine smukke omgivelser, der inspirerede den berømte kunstner Salvador Dalí. Cadaqués har stadig en sofistikeret, omend næsten bohemisk stemning i dag sammen med et levende kulturliv med festlige arrangementer hele året rundt.

Cadaqués har også en fascinerende historie, hvilket afspejles i byens arkitektur. Byen er hjemsted for det berømte Casa-Museo de Salvador Dalí (Salvador Dalís hus-museum) og nogle fine modernistiske bygninger. Den gamle bydel er en labyrint af brostensbelagte gader, lyse hvide bygninger og blå detaljer.

For feriegæster er Cadaqués en livlig badeby fuld af butikker, restauranter med gode lokale retter og boder med hjemmelavet håndværk, hvor timerne vil flyve afsted. Og selvfølgelig er der de magiske strand og bugter i naturparken Cabo de Creus, hvor du kan svømme i krystalklart hav eller vandre langs ruter med fantastiske panoramaudsigter.

4. Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell, Costa Brava

Calella de Palafrugell er en lille landsby i regionen Bajo Ampurdián på Costa Brava. Med sine hvide huse, smalle gader, træbåde på stranden og dejlige små bugter har Calella en magisk atmosfære. Port Bo, havnekvarteret i Calella de Palafrugell, er endda blevet erklæret for kulturarv og et sted af national betydning.

Der er flere steder i omgivelserne, som man ikke bør gå glip af, herunder den botaniske have, slottet Cap Roig og den iberiske landsby San Sebastián de la Guarda. Hvis du er på udkig efter velfortjent afslapning bør strandene i Calella være din destination. Der er også masser af festligheder og arrangementer som bestemt vil fornøje dig hele året rundt. Besøg denne eventyrlignende by og få en uforglemmelig ferie!

5. Blanes

Blanes, Costa Brava

Den tidligere fiskerby Blanes bør stå højt på din liste. Den har smukke strande og klippefyldte bugter, hyggelige kirker, en dejlig gamle bydel, en behagelig strandpromenade, imponerende monumenter og masser af restauranter og barer. Byen har også en af ​​de få fiskerihavne på Costa Brava, der stadig er aktive samt en afslappet atmosfære, som er fantastisk til familier. Området er endda officielt anerkendt som en familievenlig feriedestination takket være de gode tjenester og faciliteter til børn.

Hvis du beslutter dig for at besøge Blanes i løbet af ferien, vil du kunne se og nyde de bedste botaniske haver i Europa. Du kan også klatre op på San Juan-bakken ('Sant Joan' på catalansk) til slottet med samme navn, hvor der er en fantastisk udsigt ud over Blanes og hele kystlinje.

Hvis du beslutter dig for at blive i Blanes, vil du have flere strande og bugter at vælge imellem, hvor du kan slappe af i solen og nyde alle former for aktiviteter. Om sommeren er Blanes vært for den største internationale fyrværkerifestival på Costa Brava og en af ​​de vigtigste i Europa.

6. Roses

Canyelles Petites strand, Roses, Costa Brava

En anden smuk by ved Middelhavet er Roses, som har en fantastisk historie og en unik beliggenhed. Roses er et attraktivt feriemål omgivet af de mest fantastiske strande og naturparker.

Det mest berømte og besøgte monument i Roses er det massive La Ciudadela, en femkantet militærfæstning, der dateres tilbage til det 11. århundrede. Inde i fæstningen er der fundet arkæologiske beviser på både græske, romerske og visigotiske bosættelser. På La Ciudadela de Roses afholdes der endda en række koncerter som en del af den berømte Festival Sons del Mon hver sommer. En uforglemmelig begivenhed!

Castel de la Trinidad er en renæssancefæstning bygget i det sekstende århundrede ovenpå et gammelt hermitage ved Poncella spidsen lige ved indgangen til den utroligt smukke Roses bugt.

Der er også ualmindeligt smukt i de to fantastiske naturparker i Catalonien omkring Roses: Aiguamolls del Empordà (Marismas del Ampurdán) og Cabo de Creus parken. De tilbyder blandt andet de besøgende gode vandreruter, pittoreske strandvige og et vigtigt og meget spændende megalitiske kompleks af dolmere

7. L'Escala

Cala Montgó - L'Escala

Kystbyen L'Escala tilbyder et bredt udvalg af kulturelt berigende aktiviteter, traditionelle festivaler, naturreservater og selvfølgelig fremragende strande. Roses bugten er det største strandområde - en smuk bugt med roligt vand omgivet af pragtfulde bjerge. L'Escala er også kendt for den søde statue af den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry på strandpromenaden.

Byens største kulturelle attraktion er det arkæologiske museum i Catalonien, som viser resterne af en tidligere græsk kommerciel havn fra begyndelsen af ​​den vestlige civilisation, samt et romersk forum, som var centrum for den gamle citadel. På en af ​​byens strande, Moll Grec, har du endda mulighed for at svømme ved siden af ​​gamle græske og romerske ruiner. I L'Escala kan du nyde en virkelig fantastisk blanding af kultur og ferieaktiviteter i solen!

Flere af de kulturelle og gastronomiske oplevelser i L'Escala omfatter ansjosfestivalen og Portalblaus kunst og kulturfestival. Der er også mulighed for at tage på en dagstur til den nærliggende middelalderlandsby Sant Martí d'Empuriés. Eller cykle en tur langs floden Fluviá. Der er masser af muligheder!

8. L'Estartit

Platja Gran, L’Estartit, Costa Brava

Den lille strandby L'Estartit er Spaniens østligste punkt. Her mellem Montgrí Massif bjerget og Middelhavet kan du både slappe af på stranden og udforske skønne naturparker som Montgrí, Baix Ter og Medes-øerne. Eller hvad med at besøge en nærliggende middelalderlandsby som Pals?

L'Estartit tilbyder også sine besøgende et bredt udvalg af populære festligheder, restauranter, barer med terrasser og en dejlig strandpromenade til at nyde sommeraftenerne. Byen har faktisk fået tildelt den prestigefyldte udmærkelse som “familiedestination”, som uddeles af det catalanske turistråd, som bevis for, at byen er et godt feriemål for familier.

9. Figueres

Teatro-Museo Dalí, Figueres, Costa Brava

Bortset fra Cadaqués er Figueres den by, der tiltrækker de fleste 'Dalí-besøgende', da det tidligere teater, Teatro de Figueres, blev udvalgt af Dalí selv til at huse hans prestigefyldte og ganske utrolige museum. Torre Gorgot er en del af dette museum, og dette tårn er det eneste, der er tilbage af de oprindelige middelaldermure. Den gamle bydel huser dog flere andre historiske vartegn, såsom pladsen fra middelalderen, Plaza del Ayuntamiento og kirken Iglesia Sant Pere. En del af det gamle jødiske kvarter er også bevaret.

Kun 800 meter fra Dalís Museum, i Roses buten, kan du også besøge det største monument i Catalonien og en af ​​de største militære fæstninger i Europa. San Fernando slottet (Castell de Sant Ferran) dækker ikke mindre end 32 hektar.

Figueres er hovedstaden i Alto Ampurdián og er vært for nogle af de vigtigste festivaler, hvoraf flere er relateret til Empordà-regionens vine.

10. Girona 

Girona

Denne pragtfulde by, som har en af Costa Bravas større lufthavne, er mere end et besøg værd. Du kender sikkert postkortet med udsigten ud over floden med Casas de l'Onyars dejlige pastellfarver. Denne fortryllende gamle bydel rummer mange fantastiske skatte!

Gå en tur langs Gironas gamle forsvarsmure med en betagende udsigt og lad dig blive forført af det vidunderlige og meget velbevarede jødiske kvarter, de pragtfulde arabiske bade fra det 11. og 12. århundrede, og byens øvrige mange historiske seværdigheder. Den imponerende katedral i Girona skiller sig også ud. Dens gotiske kirkeskib er det bredeste i verden! Fra pladsen Placa de la Catedral er der også en herlig udsigt og en imponerende massiv trappe, der fører op til den. Ikke underligt, at den sjette sæson af Games of Thrones blev filmet her!

I maj må du ikke gå glip af Temps de Flor-festivalen. De mange smukke blomsterdekorationer på gaderne gør Girona om muligt endnu mere smuk.

11. Empuriabrava

Empuriabrava channel, Costa Brava

Empuriabrava kaldes ofte 'Spaniens Venedig'. Byens 25 kilometer af sejlbare kanaler gør Empuriabrava til det største marineområde i hele Europa. Et fantastisk malerisk syn! Den smukke baggrund bestående af bjerge tilføjer en ekstra charmerende dimension til en afslappende ferie.

Denne luksuriøse by på Costa Brava er omgivet af middelalderlige landsbyer og smukke strande med gyldent sand. Du kan vælge at slappe af på en af de vidunderlige strande, hvoraf nogle er en del af naturparken L'Empordà, eller du kan udforske områdets spændende historie. Du kan endda opleve en middelalderfestival!

12. Lloret de Mar

Lloret de Mar, view from the Castillo San Joan

Sidst men ikke mindst er byen Lloret de Mar, som er en af ​​de mest populære feriebyer på Costa Brava. Området er særligt populært blandt yngre rejsende, men det promoveres også i stigende grad som en skøn destination til familieferier. Denne by byder på både kultur og natur - alt fra middelalderlige slotte, informative museer og fredelige parker til fantastiske strande! Og så ligger det største vandland i Europa i Lloret de Mar, nemlig Water World.

Uanset hvilken by på Costa Brava du vælger, vil der altid være meget at se og lave for enhver smag! Hvis du rejser med børn, skal du sørge for at tjekke vores 6 sjove familieaktiviteter i Pals på Costa Brava.

Kort

På nedenstående kort finder du alle de byer på Costa Brava, som vi har nævnt i vores liste. Fra Blanes i syd, der siges at markere begyndelsen af ​​Costa Brava, til Cadaqués længst mod nord, hvor du blandt andet kan besøge Salvador Dalís hus.