De bedste gratis familieaktiviteter tæt på Malaga

Over 15.000 km² eller næsten en femtedel af hele overfladearealet i Andalusien består af beskyttede naturparker. Ingen andre regioner i Spanien dækkes af så stor en andel af beskyttede naturparker. 

Mangfoldigheden og rigdommen i det andalusiske landskab er ganske enkelt overvældende. Denne pragtfulde natur og diversiteten kombineret med over 300 solskinsdage om året gør Andalusien til et eventyrligt paradis for folk, der elsker at opholde sig udendørs.

Hvis du planlægger en ferie til Malaga, har du et stort udbud af spændende familieaktiviteter indenfor rækkevidde. Her er 10 af vores foretrukne udflugter med familien. Listen kunne have været meget længere, da der er uendelig mange ting at se, opleve og udforske i området. 

Alle de udvalgte aktiviteter er blevet afprøvet og testet sammen med børn. De små var mindst lige så begejstrede for disse ture som de voksne. Turene foregår alle på naturskønne områder, som er åbne for offentligheden.

For at tage en tur i kajak eller en skøn cykeltur kan det være, at du er nødt til at leje udstyr. Følger du linket til de fulde artikler, vil du her finde den nødvendige information, så  du og familien kan nyde en skøn dag sammen i den andalusiske natur. Den eneste aktivitet, hvor der skal betales entre, er hulerne i Nerja. Alle andre er gratis og eventuelle udgifter kun afhængige af, om du ønsker at leje noget udstyr. Det er ideelt at leje en feriebolig i centrum af Malaga, da alle de omtalte ruter og steder ligger indenfor to timers kørsel herfra.

Vi håber, du finder inspiration til din næste tur og kommer ud på en eller flere spændende ture, hvor du kan nyde den klare luft og blive betaget af den spektakulære andalusiske natur.

Havkajak fra Burriana stranden til Maro 

Kajaksejlads fra Burriana strand til Maro

Ikke mange ved, at det er muligt at sejle i havkajak i det sydligste af Spanien. En tur i havkajak fra Burrianastrand i Nerja til Maro er en enestående rejse gennem naturområdet Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Vandfald, skjulte strande, krystalklart hav og et fantastisk uberørt landskab er, hvad der venter. Hvis du tager en tur her, så bliver du bestemt ikke skuffet. Lej en skøn feriebolig i Nerja og nyd dette fantastiske område! 

Du kan finde mere information om havkajaksejlads fra Burriana strand til Maro her.

De hængende broer i Los Cahorros Monachil, Granada

Gåtur på de hængende broer i Monachil, Granada

Denne tur er altid til stor fornøjelse for hele familien. De hængende broer vil helt sikkert efterlade et stærkt indtryk. Det samme vil områdets smukke vandfald, de naturlige damme, hulerne og grotterne. I dette fantastiske naturområde er der rig lejlighed til at føle sig som Indiana Jones. Denne rute kan både store og små gå med på, når blot man følger sikkerhedsanvisningerne. Som ekstra bonus er der også mulighed for at tage en dukkert i det koldt vand i Monachil-floden.

Her kan findes mere information om de hængende broer Los Cahorros Monachil, Granada.

Svømming i søen Bermejales

Bermejales sø, Granada

Vandreservoiret Embalse de Los Bermejales er en af Andalusiens skjulte perler. Langt fra det område, som sædvanligvis besøges af turister, finder du dette fredelige og smukke sted, hvor du nemt kan tilbringe en dag eller en weekend med ren afslapning. 

Vandkvaliteten er forbløffende høj. Vandet er meget ren, hvilket er vigtigt at opretholde, når det skal bruges til vandforsyning. Om sommeren er vandet varmt og skønt at bade i. Det er næsten som at svømme i badevandet hjemme i badekaret.

Naturlige pools i La Resinera

Naturlige pools i La Resinera, Fornes, Granada

Hvis du tænker på et idyllisk sted at tage på picnic, er dette stedet. Disse naturlige pools ligger i naturparken Sierra Tejeda, Almijara y Alhama. De naturlige pools dannes nær kilden til en af de reneste floder i Andalusien: Cebollón-floden. Og som et område til vandreture er det uslåeligt.

Oplev Naturparken El Torcal

El Torcal naturpark, Antequera

Dette er Dinosaurland. Hele dette område lå under havets overflade for 100 millioner år siden. Der findes hele tiden fossiler og området har nogle af de mest spektakulære karst formationer i Europa. Nogle af de mest specielle klippeformationer har ligefrem fået navne så som Sphinxen, kruset, kamelen og skruen. Børns fantasi bliver i den grad sat i gang!

Der er tre markerede ruter i naturreservatet i tre forskellige niveauer, som du kan følge alene, men du får mere ud af din tur, hvis du deltager i ruterne arrangeret af informationscenteret El Torcal de Antequera (Centro de Visitantes de El Torcal de Antequera). Fyld en rygsæk med mad og drikke og få en helt fantastisk dag i dette unikke og særprægede landskab. 

Cykeltur på Via Verde de la Sierra

Via Verde de la Sierra, Cadiz

Via Verde de la Sierra krydser bjergene i den nordlige del af provinsen Cádiz og fortsætter ind i den sydlige del af provinsen Sevilla. Den er 36.5 kilometer lang og går fra landsbyen Olvera til Puerto Serrano. Den blev vurderet som den bedste grønne rute i hele Europa i 2009 og kom på andenpladsen for "Excellence" i 2013. Ruten er spektakulære og går gennem nogle af Andalusien smukkeste og mest uberørte natur. Den går langs flodbredder, over smukke broer og viadukter, gennem frodige dale, enge og marker og forbi nogle af Andalusien mest omhyggeligt beskyttede naturlige monumenter, herunder Europas største koloni af ynglende  gåsegribbe (Gyps fulvus).

Det anbefales at tjekke status for Via Verde de la Sierra, da der ved kraftig regn kan være lukket for offentligheden.

Vandreture i Alhama de Granada

Alhama de Granada

Alhama de Granada er et sted, der har inspireret digtere og rejsende gennem århundreder. Og det tager blot en times tid i bil fra din ferielejlighed i Malaga til dette prægtige område. 

Den romantiske rejsende Teofilo Gautier opsummerede byens eksistens som "hængende på en enorm klippe eller spids som en ørnerede.” Navnet Alhama stammer fra det arabiske “al-hammam”, hvilket betyder termiske bade. Beliggende over en slugt og omgivet af frodige marker i et kuperet landskab med masser af oliven- og mandellunde er hele dette område en fornøjelse at besøge.

Guadalhorces grønne oase

Guadalhorcfloden

Denne relativt ukendte naturpark ligger lidt uden for Málaga by. Her er fred og ro, ingen stress og jag, og når man sidder herude, er det svært at tro på, at man kun er 15 minutter væk fra Malagas International lufthavn. Naturparken er et vigtigt område for de mange fugle, som krydser Middelhavet på deres træk mellem Europa og Afrika, så det regnes af mange som et ornitologisk paradis. Her er også gode ruter til både gå- og cykelture. Udforsk dette pragtfulde område fra en dejlig feriebolig på Costa del Sol. 

For more information om Guadalhorces grønne oase

Oplev drypstenshulerne i Nerja

Hulerne i Nerja, verdens største stalakit

En af Costa del Sol’s ubestridt mest besøgte attraktioner og et af naturens egne vidundere. Her står verdens største stalagmitter, og hulerne rummer flere imponerende kamre. Et besøg bør bestemt være på familiens to-do liste. Det er ikke tilladt at komme ind med klip-klapper, så sørg for at have lukket fodtøj på med en skridsikker sål.

En meget specielt og spændende besøg for hele familien og kun 45 minutter fra Malaga. Det er nødvendigt at købe en entrebillet. Den købes på stedet.

Her finder du mere spændende læsning om hulerne i Nerja.

Gåture op ad Rio Chillar

Gåtur op ad floden Chillar, Nerja

En af Costa del Sol’s klassiske familieture. En vandretur op ad Rio (flod) Chillar i Nerja er en sommertradition for mange familier.

For mange familier er turen gennem Chillar floden en sommer klassiker.  Området er velbesøgt særligt i weekender og på lokale helligdage i sommermånederne, men den er bestemt et besøg værd alligevel. Jo længere op ad floden, man går, jo mere spektakulært bliver sceneriet med naturlige pools og fantastiske vandfald. Her kan du læse mere om gåture op ad Rio Chillar.