De bedste aktiviteter til din ferie i Nerja

Selvom der er stærk konkurrence er byen Nerja fortsat en af de mest populære turistmål på Costa del Sol.

Denne tidligere fiskerby er et af de få steder, som har formået at beholde sin traditionelle charme med skønne hvide huse, smalle gader og alle de faciliteter, man kan forvente af en moderne badeby.

Fra et geografisk synspunkt kan du ikke finde en bedre placering. Kystbyen Nerja ligger ved mundingen af ​​floden Chillar, der ligger mellem Middelhavet og Sierra de Tejeda-bjergene.

Navnet "Nerja" er afledt af ordet "Narixa", som er et arabisk udtryk, der betyder "rigeligt forår". Overfloden af ​​vand i dette område giver Nerja en tropisk atmosfære, og en frodighed der bidrog til områdets omfattende sukkerrørindustri i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede.

Her er nogle af de bedste aktiviteter du kan lave i Nerja og de omkringliggende områder. 

Drypstenshulerne i Nerja

Drypstenshulerne i Nerja, Malaga - Costa del Sol (Spanien)

En af de mest populære udflugter i provinsen Málaga er helt sikkert drypstenshulerne i Nerja. De blev opdaget i 1959 af nogle børn fra nabobyen Maro. Ved en tilfældighed fandt de en af ​​vores tids vigtigste geologiske opdagelser.

Drypstenshulerne i Nerja huser verdens største søjle,som har været optaget i Guinness Book of Records (Guinness rekordbog) siden 1989. Du kan også beundre de ældste hulemalerier skabt af neandertalerne, som dateres til at være omkring 30.000 år gamle. 

Senere fund af romersk keramik, mauriske mønter og tilstedeværelsen af usædvanlig biodiversitet har bekræftet, at opdagelserne i Nerja-hulerne endnu ikke er færdiggjorte og fortsat er meget spektakulære.

Hulerne er ca. fem kilometer lang og har flere sektioner, som er åben for offentligheden. En tur i disse drypstenshuler er et fascinerende besøg for hele familien.

Bestig El Cielo, Nerja

El Cielo, Nerja - Costa del Sol (Espagne)

Der er to fredede områder lige ved grænsen til Nerja. Sierra de Tejeda og naturparken Almijara på den ene side og Acantilados de Maro-Cerro Gordo på den anden side. Begge områder indbyder til spektakulære vandreture.

El Cielo, som kan oversættes til "himlen", er det højeste kystbjerg i regionen og har en højde på 1508 meter. En tur til toppen vil aktivere alle dine sanser. Bjerget er relativt let at bestige, og fra toppen er der en betagende udsigt over det omkringliggende landskab. På en klar dag vil du have en betagende udsigt over hele Costa del Sol, fra Almuñecar til Malaga, samt se alle de store bjergtoppe i Sierra de Tejeda og endda bjergene på nordafrikanske kyst.

En vandretur til El Cielo er en oplevelse, du helt sikkert vil huske i langt tid efterfølgende.

Vamos a la playa

Udsigt fra Balcón de Europa i Nerja, Malaga - Costa del Sol (Spanien)

Når vi taler ferie, vil det for de fleste betyde en eller flere dage på stranden. Nerja har nogle af de smukkeste strande i Andalusien. Mellem Burriana og El Playazo finder du lange strækninger med smukke sandstrande, men også skjulte bugter som i Acantilados af Maro-Cerro Gordo. Naturister har også gode forhold. De kan tage til det pragtfulde område Las Calas del Pino. Nerja har noget for enhver smag.

Der er mange skønne strande omkring Nerja og flere andre i umiddelbar nærhed.

Balcón de Europa

Balcon de Europa i Nerja, Malaga - Costa del Sol (Spanien)

Hvis du holder din ferie i Nerja er et besøg på den smukke plads Balcón de Europa obligatorisk. Den er det mest berømte punkt i Nerja og et symbol for byen. 

En spadseretur langs Balcón de Europa byder på spektakulær panoramaudsigt ud over hele kysten.

Kajak og kano i Nerja

Kajak fra Burriana-stranden til Maro, Malaga - Costa del Sol

En af de smukkeste udendørs aktiviteter, som du kan foretage dig i hele i regionen (hvis ikke i hele Andalusien) er en kajaktur fra Burriana-stranden til den nærliggende Maro-strand.

Du vil passere forbi smukke kystlandskaber med alt fra pragtfulde skjulte strande til grotter med turkist vand og store vandfald.

Paradis eksisterer, og i Andalusien ligger det her.

Besøg Frigiliana

Gaderne i Frigiliana, Malaga - Andalusien (Spanien)

Den hvide landsby Frigiliana ligger kun 6 kilometer fra Nerja og byder på en dejlig dagstur.

Frigiliana er regelmæssigt omtalt som den smukkeste landsby i Andalusien og blandt de smukkeste landsbyer i Spanien. Den har allerede vundet priser for sin skønhed blandt andet fra det spanske turistkontor og den prestigefyldte pris ”El Principe de Asturias”.

Byen er som en labyrint af brostensbelagte gader med omhyggeligt vedligeholdte hvidkalkede huse, som er dekoreret med blomster i potter som bougainvilleas, lavendel og jasmin ... Hvis du søger efter det perfekte postkort-foto af en hvid andalusisk landsby så tag en tur til Frigiliana.

La playa de Maro

Plongée à la playa de la Caleta de Maro, Malaga - Costa del Sol (Espagne)

Playa de Maro er en smuk strand beliggende kun få kilometer fra centrum af Nerja. Denne strand fortjener en særlig omtale på alle lister over de smukkeste strande.

En undersøgelse, som blev foretaget i 2013 af den spanske tv-kanal Antena 3, kårede Maro-stranden som den smukkeste strand i Andalusien og den næstbedste strand i hele Spanien. Klart vand, nem adgang og uovertruffen natur gør Playa Maro til et fantastisk sted.

Hvis du leder efter en mere rolig og afsondret strand, er den nærliggende strand La Caleta de Maro et bedre valg.

Opdag Acebuchal

Achebuchal, Malaga - Andalousie (Espagne)

Landsbyen Acebuchal er en smuk landsby beliggende i hjertet af Sierras de Tejeda og Almijara og naturparken Alhama. Et besøg i Acebuchal er en anden dagsudflugt fra Nerja, som der kan anbefales.

Kun tolv kilometer adskiller Acebuchal fra Frigiliana. Du kan endda overveje at besøge disse to landsbyer samme dag på en længere tur,  hvis du vil væk fra kystens travlhed.

Vandreture i Rio Chillar

Rio Chillar i Nerja, Malaga - Costa del Sol (Spanien)

En vandretur langs floden Chillar er en populær aktivitet, især for familier, der ønsker lidt variation og en dag væk fra strandene. Foruden at turen er sjov og fuld af overraskelser, så finder du også her en af de smukkeste floder i Andalusien.

Denne aktivitet anbefales at foretage om foråret eller sommeren.

Besøg Acueducto del Águila

Akvædukten ​​Águila ved Nerja, Malaga - Andalusien (Spanien)

Acueducto del Aguila, “Ørnens akvædukt”,ligger lige udenfor Nerja. Den blev bygget i det 19. århundrede og er stadigvæk i brug i dag. Et sted med en fascinerende historie, der fortjener at blive set.

Den historiske betydning af denne bæredygtige struktur er blevet officielt anerkendt af den andalusiske regering, som har nævnt den som et kulturelt sted af stor betydning. (Bien de Interés Cultural).

Den berømte paella del Ayo, på stranden i Burriana

Paella på Playa de Burriana, Nerja - Costa del Sol (Spanien)

Der er mange steder at spise paella i Nerja, men den i Ayo er virkelig enestående, og d du finder dette sted på Burriana-stranden. Den fantastiske kombination af restaurantens enestående beliggenhed og det fremragende køkken gør dette sted svært at slå. 

Restauranten er åben hver dag året rundt og blev grundlagt i 1969. Hvis du vil have en god paella, så tag til Ayo!

De bedste restauranter i Nerja

Restaurant Maria Bonita i Nerja, Andalusien - Costa del Sol (Spanien)

I Nerja er der mere end tre hundrede restauranter, og du vil helt sikker kunne finde mindst en favorit iblandt dette store udvalg. 

Efter en dag på stranden eller en tur rundt i Nerja kan du nyde de gastronomiske specialiteter på Costa del Sol og det spanske køkken på en af ​​byens restauranter.

Kort over de bedste aktiviteter til din ferie i Nerja