De bedste stranddestinationer i det nordlige Spanien

Områderne nord for Spanien bliver stadig mere populære som feriedestinationer takket være smuk natur, flotte strande, mange tilbud og øget efterspørgsel efter mere bæredygtig turisme.

Med til det nordlige Spanien tæller vi her området fra Costa Brava ved Middelhavet, indersiden af ​​Biscayabugten længere vest langs Atlanterhavskysten helt over til Galicien. Det nordlige Spanien omfatter børnevenlige strande, afsondrede bugter og store bystrande med enhver mulig service. Men hvilken destination er bedst for dig og din ferie i denne vidunderlige del af Spanien? Denne guide tager dig med til de bedste stranddestinationer i det nordlige Spanien og gør det lettere for dig at vælge.

Costa Brava

Tossa de Mar

Tossa de Mar er en idyllisk badeby med et strejf af middelalderen. En stenmur beskytter og indrammer den gamle bydel Vila Vella, og på klippen står syv tårne ​​og spejdere ud over Middelhavet. Find en feriebolig i Tossa de Mar og nyd familievenlige strande som Platja Gran og Mar Menuda. Alternativt kan du besøge Playa Es Codolar som består af 80 meter gyldent sand på den anden side af den gamle bydel.

Strandene i Tossa de Mar har tendens til at fylde hurtigt op på varme sommerdage. Hvis du leder efter mere naturlige omgivelser, så tag til Cala Pola og den afsondrede Cala Bona, hvor du kan nyde en picnic i solen på klipperne. Cala Giverola og Cala Futadera er to ekstra smukke bugter med blågrønt hav - et paradis for folk, der ønsker at snorkle. Tossa de Mar er perfekt til familier og et af de bedste steder til en strandferie i det nordlige Spanien.

Bedst egnet til: Familier, gastronomer, romantikere og turister, der beskæftiger sig med kultur.

 

Empuriabrava

Den luksuriøse by Empuriabrava kaldes undertiden "Spaniens Venedig" på grund af dens utallige kanaler, der krydser boligområderne. Mange af de eksklusive villaer har deres egen private havn med store både fortøjret lige udenfor hoveddøren. Lej en feriebolig i Empuriabrava og nyd den fantastiske strand lige uden for byens centrum. Dette urbane sandparadis er ideelt til familier med børn og har faciliteter som udlejning af liggestole og parasoller, adgang til brusere og toiletter foruden områder til strandfodbold, minigolf og volleyball. Du kan snorkle, tage en dykkertur eller surfe - der er mange maritime aktiviteter til rådighed på denne strand.

Hvis du vil udforske det lokale område så tag en tur til byen Roses eller besøg den pittoreske landsby Cadaqués. Cap de Creus, en halvø med smuk natur og pragtfulde bugter med turkis hav, er perfekt til en dagstur. Empuriabrava er en børnevenlig destination i det nordlige Spanien og er også ideel til dem, der ønsker at rejse alene.

Velegnet til: Familier, luksusferier og turister, der ønsker at opleve naturen.

 

Cala Montgó

Find en feriebolig i Cala Montgó for en fantastisk strandferie i det nordlige Spanien. Bugten er godt beskyttet og har klart turkist vand. Stranden er 600 meter lang og har alle faciliteter. Hvis du vil træne og gå lange ture under ferien så husk, at naturparken Montgrí ligger lige ved siden af.

Velegnet til: Familier, romantikere og turister, der ønsker at opleve naturen.

 

Sa Riera (Begur Kommune)

Hvis du vil kunne vælge og vrage mellem sandstrande og afsondrede bugter, skal du leje en ferielejlighed i Sa Riera. Denne dejlige kystby ligger i Begur kommune og er et godt sted for en strandferie på Costa Brava. Start dagen med en dukkert på Platja de Sa Riera, Platja del Racó eller den fantastiske Cala de l'Illa Roja. Besøg også den fantastiske fiskerby Sa Tuna, som har charmerende hvidkalkede huse og en smuk udsigt ud over en lille strand.

Lige syd for Sa Riera finder du den rolige Platja Fonda, som ligger smukt blandt klipper og fyrretræer. Lidt længere væk ligger Platja Cala Aiguablava - en af ​​Costa Bravas mest berømte bugter - som hurtigt fyldes op om sommeren. Der er utallige bugter at vælge imellem i Begur Kommune. Hvis du går en tur langs kysten af stien ​​Camí de Ronda, vil du opdage nogle af de bedste strande i Catalonien.

Bedst egnet til: Familier, kulturinteresserede, romantikere og turister, der elsker naturen.

Basque Country

San Sebastián

Playa de La Concha i San Sebastián

San Sebastián er en pulserende by, kendt for sin luksuriøse gastronomi i verdensklasse og de maleriske strande. Hvis du vil på strandferie i det nordlige Spanien, er en feriebolig i San Sebastián en god ide. Playa de La Concha - kronjuvelen blandt byens strande -finder du i bunden af ​​bugten formet som en halvmåne. Nyd det bløde sand, svøm i det turkise vand og oplev atmosfæren. Lige bag stranden venter denne pragtfulde by, hvor du kan udforske de mange spændende pintxosbarer (baskiske tapas) og den levende kultur. Playa de La Concha er blevet kåret til "Den bedste strand i Europa" i tre år i træk af TripAdvisor-brugerne.

Hvis du har lyst til noget mere afslappende, skal du følge promenaden mod Monte Urgull, hvor du kommer til Playa de Ondarreta. En anden interessant mulighed er at slentre gennem den gamle bydel og krydse broen til det hippe område Gros. Under hipstercaféerne, de små butikker, food-trucks, vandrerhjemmet og barerne ligger den 800 meter lange Playa de La Zurriola smukt ved kysten. Ved denne strand hersker der en kølig bohemisk stemning. Dette er det bedste sted at surfe i San Sebastián.

Bedst egnet til: Byliv, luksusferie, gastronomi-interesserede, natteliv, surfere.

 

Zarautz

Zarautz er en klassisk badestrand i det nordlige Spanien med en 2,5 km sandstrand lige ved centrum. Stranden kan opdeles i tre: Den centrale del som surferne bruger, på vestsiden ligger det bedste område for familier med børn, mens klitterne under golfbanen passer godt til par. En strandpromenade omgivet af barer og restauranter strækker sig fra kystbyen og fortsætter til nabobyen Getaria.

Hvis du er på ferie i Baskerlandet, er der mange muligheder for at tage på spændende udflugter. For eksempel kan du gå en tur mellem Zumaia og Deba og beundre det særlige fænomen  "flysch", hvor sten ligger på linie lodret. Du kan også besøge den mytiske ø San Juan de Gaztelugatxe, som er et af stederne, hvor tv-serien Game of Thrones blev optaget. ( "Dragonstone fæstning").

Velegnet til: Familier, madinteresserede, naturinteresserede og surfere..

Cantabria

Santander

Find en feriebolig i byen Santander og nyd en varieret strandferie i det nordlige Spanien. Santander ligger i en af Spaniens smukkeste bugter og har strande for enhver smag. Familier med børn kan nyde solen på de bynære strande Playa de La Peligros, Playa de La Magdalena eller Playa de Los Bikinis (de ligger lige ved siden af ​​hinanden). Disse strande er udstyret med livreddere, bølgerne er små, og et sikkerhedsnet i vandet begrænser bådtrafik.

På den anden side af Magdalenahalvøen finder du Sardinero-området med flere sandstrande, luksuriøse bygninger og restauranter. For en mere afsondret strandoplevelse kan du vælge at gå langs bugten på den lille sti til Playa de Los Molinucos og Playa de Mataleñas, der ligger mellem to store klipper. Fra Cabo Mayor fyrtårnet kan du se himlen eksplodere i farve, når solen går ned over  Biscayabugten.

Tag færgen over bugten og bo i Somo hvor du kan nyde flere smukke strande, som er perfekte til de mere eventyrlystne. Vælg mellem Playa del Puntal, Playa de Somo og Playa de Loredo. På disse sandstrande - som synes at strække sig uendeligt - kan du surfe, svømme eller bare slappe af med din yndlingsbog. Ud over strandene tilbyder Santander også et stort udvalg af trendy tapasbarer, restauranter, interessant kultur og en god stemning.

Velegnet til: By- og familieferie, ferier for romantikere, madelskere og turister, der er holder af naturen. Destinationen passer rigtig godt til alle!

 

Laredo

Laredo er en badeby, der byder på mange aktiviteter for familier med børn. På den imponerende syv kilometer lange sandstrand er der altid masser af plads, vandet er lavt, og livredderne er strategisk placeret. Volleyballnet, strandfodbold og mange andre faciliteter er tilgængelige her. Over strandpromenaden kan du finde restauranter, der tilbyder mad til alle aldre og i alle genrer.

Hvis du holder ferie i Laredo, bør du tage færgen til Santoña. De berømte ansjoser fra Santoña er en delikatesse, som sælges i købmandsforretninger i hele Spanien. Lige udenfor Santoña finder du den smukke og to kilometer lange Playa de Berria, som er et besøg værd. Den nærliggende landsby Noja har også mange paradisstrande at vælge imellem. Laredo er en perfekt base for en strandferie i det nordlige Spanien.

Bedst egnet til: Familier og turister, der er holder af naturen.

 

San Vicente de La Barquera

Hvis du vil have et roligt strandliv og vidunderlige omgivelser så tag til San Vicente de la Barquera. Nyd fantastiske fisk og skaldyr på restauranterne og udforsk strandene i naturparken Oyambre. Med grønne enge, blåt hav, klitter og Picos de Europas snedækkede bjerge i baggrunden tilbyder dette område nogle af de smukkeste landskaber i Spanien. Besøg Playa de Gerra og Playa de Oyambre, som er blandt de bedste strande i Cantabria. Der er ingen livreddere eller andre faciliteter, og du vil sandsynligvis møde flere surfere end badende turister.

Bedst egnet til: Surfers, turister på romantiske ferier og turister, der er holder af naturen.

Asturias

Llanes

Tilbring en dag på Playa de Andrín (nær Llanes)

Find en feriebolig på Costa Verde og besøg Llanes på en skøn strandferie i det nordlige Spanien. Nedenfor centrum finder du Playa del Sablón, som er bedst egnet til familier. Hvis du går længere mod øst, kommer du til den spektakulære Playa de Toró, hvor klipperne stiger lodret op fra havet og fungerer som naturlige havbrydere.

Her er masser af se og opleve. Mod øst ligger magiske strande som Playa de Cué, Playa Ballota og Playa de Andrín. Vi anbefaler også at besøge Playa San Martín, Playa de Poo, Playa de Torimbia eller den unikke Gulpiyuri strand mod vest, som faktisk ligger 100 meter fra havet. Alle disse strande har hver deres særlige egenskaber og kendetegn, men mindst én ting er fælles: de er alle placeret mellem grønne enge, klipper og turkis farvande i enestående omgivelser. Fortsætter du ned langs kysten, får du også mulighed for at opleve det naturlige fænomen Los Bufones de Pría, "skorstene". Når havet er i oprør, og bølgerne er høje, tvinges vandet gennem "skorstene" og skyder vandsøjler op i 20 meters højde.

På varme sommernætter kan du slappe af med et besøg på et traditionelt ciderhus langs havnekanalen eller i den gamle bydel i Llanes. Tapas og lokal æblecider fra Asturien smager godt efter en dag på stranden!

Bedst egnet til: Familier, mennesker på romantisk ferie, turister, der er holder af  naturen og madentusiaster.

 

Ribadesella

Ribadesella, en af ​​de smukkeste byer i Asturien, ligger mellem havet og bjergene ved floden Sella. Byen kan opdeles i to: den gamle bydel og området langs den lange sandstrand, hvor de elegante villaer ligger. I det 19. århundrede emigrerede mange spanier fra disse egne til Sydamerika, og nogle formåede at bygge store formuer på blandt andet bomuldsproduktion. Sidenhen vendte de tilbage og byggede ekstravagante villaer i caribisk stil - såkaldte "Casas de Indianos" - som stadig kan ses i dag.

Hvis du vil holde ferie i Ribadesella, har du også gode muligheder for spændende dagsture til uberørte strande som Playa de La Vega, Playa Arenal de Morís og Playa Barrigon. De, der er interesseret i menneskets historie, kan besøge Tito Bustillo Cave, som har hulemalerier fra forhistoriske tider. Aktiviteter som surfing, kajak og vandreture er også muligt her. Hvert år, normalt i august, afholdes “Descenso del Sella” - en begivenhed, hvor titusindvis af kajak-entusiaster padler fra Arriondas til Ribadesella. Det er en vigtig sportsbegivenhed med live-udsendelser på spansk tv.

Velegnet til: Surfers, folk der er interesseret i natur og kultur.

Galicia

La Coruña

La Coruña er en badeby i det nordlige Galicien med skønne bystrande, smukke bygninger, pladser, god mad, seværdigheder og et pulserende natteliv. Praia de Riazor og Praia do Orzán, begge med fint hvidt sand og alle faciliteter, er blandt de bedste strande.

Hvis du lejer en feriebolig i La Coruña, har du masser af ting at lave. Efter en dag på stranden, kan du vælge at sætte dig på en af de mange terrasser og bestille dagens fersk fisk "pescado del día". Om eftermiddagen kan du vælge at besøge Torre de Hercules (Hercules´ tårn). Med sine næsten 2000 år er dette verdens ældste fyr, der stadig er i brug. Det var romerne, der byggede det, og fyret har været UNESCOs verdensarvsliste siden 2009. Hvis det regner, kan du tage hele familien med på det imponerende Akvarium Finisterrae - et interaktivt videnskabs- og havbiologiskcenter. Det viser ​​dyrelivets betydning for økosystemet og det marine liv. Her kan du se hajer, sæler og rokker.

Velegnet til: Familier, kulturelt interesserede, surfere og madelskere.

 

Muros

Muros is surrounded by wild breathtaking beaches

Nogle af de bedste strande i det nordlige Spanien ligger tæt på den maleriske landsby Muros. Forestil dig lange og afsondrede sandstrande med hvidt sand og turkist klart vand midt i ingenmandsland og til tider helt øde og uden andre mennesker. Lej en feriebolig i Muros og tilbring dagen på strande som Praia de San Francisco, Praia de Maior, Playa de Ancoradoiro og Playa de Lariño. Disse vilde strande vender ud mod Atlanterhavet, så bølgerne kan være store og strømmen stærk, så de er ikke velegnede til børn. Lidt længere væk finder du den syv kilometer lange halvmåneformede Playa de Carnota, som absolut er et besøg værd på grund af sin uforlignende skønhed.

Hvis du vil opdage flere fantastiske strande, kan du fortsætte op ad kysten og udforske Costa de La Muerte. Stop ved den lille by Finisterre og fyret, der står på halvøen, som, romerne troede, var verdens ende. Paradisstrandene Playa de Langosteira og Praia do Rostro er to strande svarende til dem, der er nævnt ovenfor.

Velegnet til: Folk der er interesseret i naturen, surfere og turister på en romantisk ferie.

 

Sanxenxo

Sanxenxo er en elegant kystby, som tiltrækker mange fra Madrid, som flyver nordpå for at undgå sommervarmen i byen. Der er mere end 10 strande med Blå Flag i området, og blandt de mest populære er Praia de Silgar, Praia de Baltar, Praia de Canelas og Praia de Caneliñas. Alle disse strande er perfekte til familier på grund af det lavvandede vand, det hvide sand og de mange faciliteter, der er tilgængelige her.

Hvis du ønsker at holde ferie i Sanxenxo, skal du besøge Playa de La Lanzada, som strækker sig hele vejen til O'Grove Peninsula. Stranden er ideelt til vandsport (herunder surfing, windsurfing og kiting). Besøg landsbyen O'Grove og nyd lækre skaldyrsretter på de lokale fiskerestauranter.

En anden fremragende udflugt er en tur til Isla de Ons, en ø med status af nationalpark. Her finder du fem strande, den smukkeste er nudiststranden Playa de Melide, der minder om Caribien med sit kalkhvide sand og turkise vand. Færgerne til Isla de Ons afgår fra Sanxenxo, men du skal søge om tilladelse online til at besøge øen.

Velegnet til: Familier, luksusferie, folk på romantiske ferier og turister, der holder af naturen.

 

Baiona

I det sydlige Galicien kun 30 kilometer fra den portugisiske grænse kan du leje en feriebolig i den smukke kystby Baiona. Det var her Columbus 'skib La Pinta forankrede først i 1493 efter turen til den nye verden. I dag kan du se en kopi af skibet på Museo de la Carabela La Pinta. Tag en tur på Paseo del Monte Boi og fortsæt til Virgen de La Roca monumentet med udsigt ud over bugten fra det lille bjerg. 

På halvøen og lige udenfor byen er der seks smukke strande, der byder på noget for enhver smag. Den lange strand Praia América og surfing paradiset Playa de Patos er et besøg værd. Tag en tur til Cíesøerne og nyd Playa de Rodas, som er en af ​​Spaniens smukkeste strande. For at besøge disse øer skal du søge om tilladelse, da der kun er 1.800 personer, som kan besøge øerne om dagen. Både afgår fra havnen i Baiona og Vigo.

Velegnet til: Familier, mennesker, der holder af naturen, kulturinteresserede og surfere. 

Nu kender du nogle af Nordspaniens bedste destinationer til en ferie med sol, hav og strande. Vælg din destination, find din perfekte feriebolig og gør dig klar til at blive fascineret af naturens fantastiske tilbud, udforsk byerne og smag på de lokale delikatesser.