Hvor man skal bo i Spanien i oktober

Oktober er en dejlig måned at besøge Spanien i. Vælg mellem destinationer, hvor høstfesterne er i fuld gang til steder, hvor du kan nyde solen, før vinteren går på hæld. Oktober er også en af ​​de billigste måneder at holde ferie i Spanien i, da både priserne på ferieudlejning og på mange aktiviteter reduceres om efteråret. Her er de 6 bedste destinationer til en ferie i oktober i Spanien.

Vejret i Spanien i oktober varierer overalt i landet. I syd er vejret stadig behageligt med et stort antal solrige dage, hvilket betyder, at du stadig kan nyde strandene. I nord er vejret mindre forudsigeligt med både overskyede dage, solrige dage og til tider regn. 

Cantabrien

Cantabrien er et af de bedste steder at bo i det nordlige Spanien med et pragtfuldt udbud af fantastiske naturoplevelser. Her er både fantastiske strande og den imponerende nationalpark  Picos de Europa, som ligger i de Cantabriske bjerge. Lej en feriebolig i Cantabrien for en ferie i et idyllisk naturområde. Brug dagene på at navigere rundt i netværket af vandrestier, der forbinder de mange maleriske bjerglandsbyer. Oktober er en god tid på året at besøge dette område på, da det ikke er for varmt, søerne og floderne er fulde af vand, hvilket gør de mange vandfald ekstra smukke og landskabet er grønt og frodigt. 

Beliggende ved Atlanterhavets kyst tiltrækker Cantabrien surfere året rundt. En af de bedste årstider at besøge kysterne på er oktober, hvor vandet stadig er varmt fra sommerens mange solskinsdage. De lange sandstrande inviterer surfere på alle niveauer til at nyde strandene og bølgerne. Udforsk den cantabriske kyst fra Playa de Oyambre i San Vincente de la Barquera til Berria-stranden i Santoña.

Formentera

Formentera er en mindre kendt ø på Balearerne, men den er en af ​​de bedste stranddestinationer i Spanien. Denne idylliske ø er et af de varmeste steder i Spanien i oktober med temperaturer, der når op til 25 ° c. Øen kan karakteriseres som uberørt, charmerende og robust, og den er berømt for sine maleriske bugter og lyserøde strande som Ses Illetes. En mikroskopisk organisme kaldet “foraminifera” blandes med stykker af koraller, skaller og calciumcarbonat, hvilket skaber dette lyserøde sand.

 

Et af øens vigtigste arrangementer er SONEGPosidonia, som ligger i oktober. Lokalbefolkningen og besøgende samles i 3 dage omkring lokal gastronomi, musik, natur og den lokale kulturelle og miljømæssige arv, hvor de støtter op om Save Posidonia Project, som fremmer det vigtige budskab om bæredygtig turisme på øen. 

Huelva

Huelva overses ofte som en feriedestination i Spanien, hvilket er en skam. Provinsen ligger på Costa de la Luz, “lysets kyst”, og huser en overflod af uspolerede strande. På grund af det milde vinterklima kan strandene stadig nydes godt ind i oktober. Denne kystlinje grænser også til Atlanterhavet, som ofte bringer store bølger om efteråret, hvilket er ideelt til særligt surfere. 
 
Oplev spektakulær natur i bjergkæden Sierra de Aracena. Regionen har et unikt økosystem, og der vokser over 500 arter af svampe her. Gå ture på vandrestierne og oplev disse smukke frugtbare dale. Hvis du godt kan lide svampe, så husk at udvælge dine med omhu, da nogle af dem er giftige.
 
Den iberiske skinkefestival “La Feria del Jamón de Aracena” er en velbesøgt og “velsmagende “ fest i Huelva. Besøgende kan tage med på en "tapasrute" med en rundvisning på lokale barer og restauranter i Aracena. Som en af ​​de mest berømte spanske madfestivaler blev den måske ekstra kendt på sin særlige konkurrence på festivalens sidste dag. Her afholdes konkurrencen "din vægt i skinke", hvor deltagere bogstaveligt talt kan vinde deres kropsvægt i iberiske skinke.
 
Hvis du bor i Huelva, må du ikke gå glip af Las Maravillas Grotto - et spektakulært netværk af søer under vandet med ejendommelige klippeformationer og store huler.

Costa del Sol

Vejret langs Costa del Sol er stadig behageligt og varmt i oktober. Regionen har i gennemsnit 320 solskinsdage om året, hvilket betyder, at du stadig kan nyde strandene langt ind i efteråret. Lej en strandvilla i Nerja i oktober og nyd denne maleriske hvide by med små sandstrande og bugter i rolige omgivelser uden alt for mange turister. 
 
Málaga er en af ​​de mest populære destinationer i Spanien om sommeren, og byen kan da føles lidt overfyldt. I oktober er temperaturerne tilbage på et behageligt niveau, og der er mindre støj, hvilket gør efteråret til det perfekte tidspunkt at leje en ferielejlighed i byen. Vandre rundt i det historiske centrum, besøg byens museer og gallerier, slap af på strandene og forkæl dig med andalusiske tapas uden at kæmpe med for mange turister.

Madrid

Efter at sommervarmen er aftaget, er oktober et af ​​de bedste tidspunkter at leje en ferielejlighed i Madrid. Vandre rundt i byen, besøg de mange spændende butikker, spis tapas og drik vermouth på de trendy barer. Et af de bedste steder at bo i Madrid på denne tid af året er i Retiro-kvarteret, nær El Retiro Parken. Parken er smuk i oktober, da farverne skifter fra grøn til brun, og træerne kaster deres blade. Besøg Palacio Cristal, og hvis vejret tillader det, kan du tage en båd ud på søen.
 
Den 12. oktober fejrer landet Dia de España. Festlighederne foregår i centrum, og her mindes Christopher Columbus´ første ankomst til Amerika. Kongen overvåger hejsningen af ​​det spanske flag, og der er en militærparade. Dette er en national højtid, og selvom mange butikker er lukket, er det et godt tidspunkt at opsuge den livlige atmosfære i byen.

Sitges

Denne fantastiske kystby ligger i Catalonien kun 30 minutter fra Barcelona. På grund af dens smukke strande og imponerende promenade som huser mange prægtige palæer er byen ofte blevet sammenlignet med franske Saint Tropez.
I oktober er vejret stadig varmt nok til at tilbringe dagen på stranden og nyde byens glitrende og pulserende natteliv.
 
Der er to meget vigtige begivenheder i Sitges i oktober. Vinhøstfestivalen og den prestigefyldte filmfestival. Sitges ligger i hjertet af Penedès vinregion og tiltrækker folk fra hele verden, som kommer for at fejre druehøsten i oktober. Festen “Festa de la Verema” inviterer besøgende til at smage forskellige vine, mase druer i tønder og lære om traditionerne for vinhøst i denne region.
 
Filmfestivalen i Sitges er en internationalt berømt begivenhed, der har specialiseret sig i horror- og fantasi-produktioner. Den blev etableret i 1968 og har siden bragt mange berømtheder til Sitges gennem årene, blandt andet store stjerner som Quentin Tarantino og Cameron Diaz. Nyd de mange udstillinger, præsentationer og screeninger af fantasifilm fra hele verden og lær om de nye tendenser og teknologier inden for filmproduktion og den audiovisuelle verden.