Hvor man skal bo i Spanien i november

Spanien er et populært feriemål året rundt, men der er noget specielt ved at holde ferie Spanien i november. Efter at sommerens mange turister er vendt hjem, afslører vintermånederne landets smukke farver og traditionsrige kultur. Udforsk de bedste steder at besøge i november, vælg en afslappende strandferie eller byer fulde af liv med årlige festivaler og kulturelle fester. 

Granada

Efter at byen er kommet sig fra sommerens hede, er Granada en fantastisk by at besøge. Byen emmer af kultur og de svalende temperaturer gør det behageligt at besøge byens største attraktioner. Ingen bør besøge Granada uden at besøge det fantastiske mauriske fort Alhambra, som prægtigt ligger på sin klippe med udsigt ud over byen med Sierra Nevada-bjergene i baggrunden. Granada kan let udforskes til fods med hyggelige spadsereture rundt i de forskellige kvarterer. Gå i de brostensbelagte gader i det tidligere mauriske kvarter Albayzin, tag en afstikker til Sacromonte på toppen af klippen,hvor sigøjnerne bor eller besøg Realejo for foden af Alhambra, hvor jøderne tidligere boede. 

Málaga

Calle Larios, Málaga

Mange mennesker, der besøger Costa del Sol, forbinder ofte kun Málaga med dens sandstrande. Men når sommersæsonen er slut, er november en god tid at besøge byen med behagelige temperaturer, der er ideelle til at gå rundt i byens gader og udforske de kulturelle tilbud. Tag op i højderne over byen, hvor du kan besøge slottet og fæstningen. Herfra er der en spektakulær udsigt udover hele Malaga by. I byens centrum kan du gå tilbage i tiden og besøge både det romerske teater (Teatro Romano), som er byens ældste monument med arkæologiske rester af Romano Hispania, og lige ved siden af ligger den tidligere mauriske fæstning Alcazaba. 

Besøg et af de mange museer i Málaga, gå rundt i de maleriske gader, besøg butikkerne på Calle Larios eller læg vejen forbi en af de hyggelige barer på plaza La Merced og nyd byens tapas-kultur.

Tenerife

El Duque, Tenerife

Temperaturer, der ofte når op på 23 grader, havvandet, det er opvarmet af sommersolen og manglen på de store mængder af turister gør Tenerife til et af det bedste steder at besøge i november måned. Slap af på en af ​​Tenerifes fantastiske strande eller for de mere eventyrlystne, tag en vandretur op af Mount Teide, Spaniens højeste bjerg. Gå ikke glip af Tenerifes berømte San Andres-festival, der finder sted i Puerto de La Cruz i slutningen af ​​november. Denne festival er en livlig fejring af den årlige druehøst, hvor du sammen med de lokale kan prøve unikke vine fra regionen.

Madrid

Plaza Mayor, Madrid

Madrid er den perfekte destination for en ferie til Spanien i november. Hovedstaden byder på en overflod af museer, kunstgallerier, monumenter og parker. Uanset hvor du vælger at bo i Madrid vil du opleve romantisk og charmerende stemning i byens mange kvarterer. Tag en spadseretur gennem El Retiro-parken, hvor farverne og stemningen gør parken helt speciel på denne tid af året.

Hvis du ønsker at opleve noget lidt anderledes, kan du deltage i Madrids årlige jazzfestival, der løber fra d. 28. october til d. 30. november. Denne prestigefyldte begivenhed giver dig chancen for at se berømte jazzartister samt opleve spansk kultur og gastronomi på tætteste hold

Barcelona

Casa Battlo, Barcelona

Som den kosmopolitiske hovedstad i Catalonien-regionen er Barcelona centrum for kunst og arkitektur i Spanien. En af de bedste tidspunkter at bo i Barcelona by er november måned, hvor du kan udforske byens attraktioner og museer uden at kæmpe mod sommerens mange turister. Beundre Gaudís farverige og altid udfordrende kunst, såsom Casa Battló og selvfølgelig Barcelonas mest berømte monument, Sagrada Familia.

Gå gennem de forskellige kvarterer i Barcelona, ​​hvor hvert enkelt tilbyder en unik blanding af arkitektoniske strukturer. Besøg Barri Gotic (det gotiske kvarter), hvor de lange gader og pladser har en særlig charme og læg vejen forbi Plaça Reial, hvor du finder mange spændende barer, caféer og restauranter

Sevilla

Udsigt fra katedralen, Sevilla

Tag til den magiske by Sevilla på en vinterferie i Spanien, der er fyldt med kultur og traditioner. Om sommeren er temperaturen ofte så høj, at byen ligger øde hen, men besøg den i november, og du kan udforske byen til fods i et behageligt vejr. Tag dig god tid til at opleve de pragtfulde historiske monumenter såsom det mauriske palads Real Alcázar, Plaza de España og La Giralda (katedralens tårn).

Uanset hvor du vælger at bo i Sevilla vil du blive omgivet af den andalusiske kultur. Byen er stolt af sine traditioner, og hele regionen sætter en ære i at opretholde sine farverige traditionelle begivenheder og arrangementer, som afholdes over hele året, fra flamenco-shows til tyrefægtning. Selv i november kan du stadig nyde at spise på de udendørs terrasser, besøg Calle Feria og den imponerende Plaza Alameda de Hércules, hvor du finder nogle af de bedste tapas-spisesteder.  

Jerez 

Besøg byen Jerez, hvor den verdenskendte vin sherry fremstilles, en vin som historisk set blev betragtet som den fineste vin i hele Europa. Fordyb dig i sherrykulturen på et besøge i vinmarkerne og mød de lokale. Udforsk Jerez' travle bodega-barer, hvor du kan nyde regionernes tapas og naturligvis også smage på områdets berømte sherry

Gran Canaria

Anfi del Mar

Besøg Gran Canaria i november og nyd en afslappende strandferie på budget. Temperaturerne er stadig behagelige på omkring 20 grader, ferieområderne er tilbage i en mere afslappende stemning, og Atlanterhavet holder stadig fast på varmen fra sommersolen. Anfi del Mar er en af ​​de mest maleriske strande på øen med glitrende turkist vand med masser af blomster, der omkranser bugten selv i vintermånederne. 

Cádiz

Cadiz

Cádiz er en af ​​Europas ældste byer og spækket med andalusisk charme. Regionen er kendt for sine hyggelige hvidkalkede byer pyntet med appelsintræer og blomsterbede, foruden spektakulære strande og en rig kulinariske tradition. For dem, der søger en ferie fuld af gastronomiske lækkerier, vil Cadiz ikke skuffe, for nogle af de bedste retter i Spanien er unikke for denne region, herunder Almadraba tun, Camarones (rejer) og sherry.

Når man besøger Costa de la Luz i november måned, er temperaturerne stadig behagelige omkring 19 grader, hvilket betyder, at du kan tage på en skøn strandferie til Cádiz i november. Strandene er kendt for at virke uberørte trods de mange besøgende, men lange strækninger af rent hvidt sand og indbydende blå farvande. Sørg for at besøge byen Tarifa, hvor du kan se nøjagtigt det sted, hvor Middelhavet møder Atlanterhavet

Murcia

Bolnuevo Strand, Murcia

Murcia er en mindre kendt region og er en af ​​de billigste feriedestinationer i Spanien og  overskygges ofte af sine naboer Andalusien og Valencia. Det er synd, for med et subtropisk klima er området perfekt, hvis du søger efter sol i vintermånederne. Bo på Costa Calida, hvor regn sjældent forekommer og hvor der er over 250 km kystlinje med en lang række af uberørte strande, barske bugter og høje klipper. Sørg for at besøge Bolnuevo-stranden, en smuk bugt beliggende under en malerisk lille fiskerlandsby.